Auto zoeken
7 minuten leestijd
15-02-2022 Kosten

Kosten auto importeren

Bent u op zoek naar een nieuwe auto? Het importeren van een auto uit Duitsland kan erg interessant zijn. Maar hoe interessant is dit nou eigenlijk? Om dit te bepalen heeft u inzicht nodig in de bijbehorende kosten en het kostenvoordeel dat importeren met zich meebrengt. Wij leggen het u uit!

 

Kosten bij het importeren van een auto

Het importeren van een auto uit Duitsland (of een ander EU-land) brengt verschillende kosten met zich mee:

-        Aankoopprijs

-        BTW

-        BPM

-        Transportkosten

-        RDW keuring

 

Aankoopprijs

Het kopen van een auto is voor veel mensen een grote investering. Bij Duitse merkdealers ligt de aankoopprijs vaak lager dan wanneer diezelfde auto bij een merkdealer in Nederland te koop zou staan. Let op! Vaak is er bij de Duitse merkdealer nog onderhandelingsruimte. Hierdoor kan de aankoopprijs van de auto nog aantrekkelijker worden.

 

BTW

Wanneer u een auto importeert binnen de EU hoeft u over het algemeen in Nederland geen BTW te betalen. Deze is in de meeste gevallen al voldaan in het land van herkomst. In Duitsland wordt dit ook wel Mehrwertsteuer genoemd. In het artikel 'Wat is MWST?' vindt u meer informatie.  Er geldt in Nederland echter een uitzondering op nieuwe auto’s. Wat beschouwd de Nederlandse belastingdienst als een nieuwe auto? Alle auto’s die jonger zijn dan 6 jaar en minder dan 6.000 kilometer op de teller hebben staan. Hierover dient ook in Nederland nogmaals BTW betaald te worden.

 

BPM

Iedereen die in Nederland een personenauto, bestelauto of motor registreert is verplicht om BPM te betalen. Wanneer u een auto koop int Nederland merkt u hier vrij weinig van. De BPM-kosten zijn dan al in de prijs verwerkt. Wanneer u een voertuig in het buitenland koopt en importeer naar Nederland dient er nog wel los BPM betaald te worden. De BPM wordt bepaald aan de hand van diverse factoren. Hierdoor is elke BPM-berekening uniek. In het artikel 'Wat is BPM?' vindt u meer informatie over BPM. De BPM-berekening kan op verschillende manieren uitgevoerd worden waardoor deze voordeliger uit kan vallen.

 

Transportkosten

Na aankoop moet de auto naar Nederland getransporteerd worden. Dit kan op verschillende manieren geregeld worden. Zo kan u zelf een tijdelijk kentenen aanvragen waardoor u de auto zelf naar Nederland kan rijden. U kunt er ook voor kiezen om de auto te laten transporteren door een professioneel bedrijf.

 

RDW-Keuring

Als u een auto wilt importeren moet deze ingevoerd en aangemeld worden bij de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) en de douane. Het RDW wil eerst de auto goedkeuren voordat het de Nederlandse weg mag gebruiken. Dit wordt ook wel de RDW-keuring genoemd. In het artikel ‘RDW-import keuring’ vindt u meer informatie.

 

Het kostenvoordeel van importeren

Ondanks dat het importeren van een auto uit Duitsland verschillende kosten met zich meebrengt, kan het snel een besparing van duizenden euro’s opleveren. Daarbij geldt ook: hoe duurder de auto normaal gesproken in Nederland zou zijn, hoe meer kosten u bespaart door te importeren. Stel dat u gemiddeld 20% bespaart op de aanschafprijs, dan bespaart u in euro’s veel meer op een auto van 50.000 euro dan op een auto van 10.000 euro. De kosten voor het importeren van de auto zijn dan een stuk lager dan het kostenvoordeel wat het oplevert. Dit maakt het importeren van een auto erg aantrekkelijk.

 

Een auto importeren via eenautoimporteren.nl

Overweegt u een tweedehandsauto te importeren uit bijvoorbeeld Duitsland? Wij helpen u graag met een vrijblijvende kostenberekening, het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte. Indien uit de kostenberekening blijkt dat de besparing niet opweegt tegen de importkosten, dan kan ons advies zijn om de auto niet te importeren. Hier zijn wij altijd eerlijk over naar de klant toe.

 

Zoek een auto via onze website of vertel ons welk merk / model u op het oog heeft. Wij zoeken graag met u mee! Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alle kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest! Bekijk onze tarieven voor meer informatie.

 


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

1x
Mercedes-benz

GLC 250

 1. Prijs
  € 32.725
 2. Kilometerstand
  52.700
 3. Bouwjaar
  2018
62x
Audi

TT

 1. Prijs
  € 28.480
 2. Kilometerstand
  76.390
 3. Bouwjaar
  2017
36x
Bmw

320

 1. Prijs
  € 31.890
 2. Kilometerstand
  34.300
 3. Bouwjaar
  2020
14x
Mercedes-benz

EQB

 1. Prijs
  € 52.890
 2. Kilometerstand
  5.690
 3. Bouwjaar
  2022
70x
Skoda

Kamiq

 1. Prijs
  € 21.472
 2. Kilometerstand
  23.100
 3. Bouwjaar
  2019
10x
Tesla

Model Y

 1. Prijs
  € 55.000
 2. Kilometerstand
  22.490
 3. Bouwjaar
  2021
14x
Bmw

X1

 1. Prijs
  € 19.480
 2. Kilometerstand
  145.518
 3. Bouwjaar
  2017
11x
Bmw

318

 1. Prijs
  € 16.999
 2. Kilometerstand
  102.000
 3. Bouwjaar
  2018

Wij helpen je verder

5 minuten leestijd
Ford-dealers in Duitsland
1 minuut leestijd
Hebben jullie onze reclameborden al gezien?
6 minuten leestijd
Hybride auto zonder stekker
10 minuten leestijd
Wat is BPM?
4 minuten leestijd
Een auto importeren gewoon mogelijk in tijden van corona virus
8 minuten leestijd
Zo importeer je een auto uit Duitsland

Veelgestelde vragen

Is het ook mogelijk om een auto uit een ander land dan Duitsland te importeren?

Dat is uiteraard ook mogelijk. In principe kunnen wij vanuit elk land binnen -en buiten de EU auto's importeren. Echter geven wij zelf wel de voorkeur aan auto's uit Duitsland. Onze kennis richt zich voornamelijk op Duitsland dus wij raden dan ook zeker aan om in Duitsland op zoek te gaan naar uw nieuwe auto.

Hoe werkt het importeren van een auto uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit Duitsland is niet eenvoudig. Je moet verschillende zaken regelen, goede afspraken maken met de Duitse dealer en de papieren van de auto grondig controleren. Maar het begint natuurlijk met het vinden van een geschikte auto. Voor het importeren van een Duitse auto doorloop je de volgende stappen: 1. Zoek een auto via onze website of een externe database 2. Controleer alle documenten 3. Bereken de totale aanschafkosten 4. Koop de auto 5. Laat de auto naar Nederland rijden of transporteren 6. Laat de auto keuren bij de RDW 7. Dien de BPM-aangifte in bij de belastingdienst 8. Vraag een Nederlands kenteken aan

Wat kost het importeren van een auto uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit Duitsland (of een ander EU-land) brengt verschillende kosten met zich mee: Aankoopprijs, BTW, BPM, Transportkosten en de RDW-keuring. Meer informatie over deze kosten.Als je geen kennis van het importproces hebt, kan het importeren van een auto erg ingewikkeld zijn. Wij kunnen u helpen met het gehele proces (€ 1.599,-), maar ook met enkel het invoeren van de auto (€ 599,-).

Hoelang duurt het voordat de auto op Nederlands kenteken staat?

Dit is afhankelijk van het pakket dat u kiest. Bij de volledige ontzorging houden wij rekening met 8 werkdagen voordat de auto bij ons op locatie is gebracht door de transporteur. Vervolgens rekenen wij ongeveer 9 werkdagen voordat wij de auto hebben ingevoerd bij de RDW. Bij het pakket voor enkel het invoeren van de auto tellen we de werkdagen voor het transport uiteraard niet mee. Houd hier rekening met 9 werkdagen. 

Tevreden klanten

Goede service en open kaart

Persoonlijk contact, snelle reacties en goed bereikbaar. Je krijgt een eerlijk verhaal met inzicht in alle kosten. Geen verassingen.

Een echte aanrader voor het importeren...

Een auto importeren heeft me goed geholpen. Ze gaven een eerlijke mening over de dealer waar ik mijn auto wilde importeren. Vervolgens ging het importeren...

Goede service, goed behandeld

Een mooi voorbeeld van een bedrijf dat haar afspraken nakomt. Betrouwbaar, professioneel en kennis van zaken. Niet geheel onbelangrijk is het grote prijsvoordeel...

Super geholpen

Ik ben werkelijk heel goed en adequaat geholpen door de mensen van eenautoimporteren.nl, ze hebben onderhandeld alle zorg uit handen genomen van transport,...

Ik had niet verwacht dat ik een paar weken na m’n eerste e-mail met wat algemene vragen nu al in bezit zou zijn van mijn nieuwe VW Beetle. De vragen...

Top geholpen door Cindy. Elke vraag die ik stelde werd snel en vakkundig beantwoord. Alles werd zorgvuldig uit handen genomen. Dit noem ik nog eens totale...

Super

Ze helpen bij de zoektocht en voorkwamen zo dat ik een schade auto zou kopen. Het hele proces van importeren verliep verder soepel met een duidelijke communicatie....

Zij hebben met mij een zéér tevreden...

Het team van dit bedrijf is zeer behulpzaam en niets is hun teveel. Meerdere keren heb ik een offerte opgevraagd waarbij ik niet de indruk kreeg dat het...