Auto zoeken
7 minuten leestijd
15-02-2022 door: patrick

Kosten auto importeren

Bent u op zoek naar een nieuwe auto? Het importeren van een auto uit Duitsland kan erg interessant zijn. Maar hoe interessant is dit nou eigenlijk? Om dit te bepalen heeft u inzicht nodig in de bijbehorende kosten en het kostenvoordeel dat importeren met zich meebrengt. Wij leggen het u uit!

 

Kosten bij het importeren van een auto

Het importeren van een auto uit Duitsland (of een ander EU-land) brengt verschillende kosten met zich mee:

-        Aankoopprijs

-        BTW

-        BPM

-        Transportkosten

-        RDW keuring

 

Aankoopprijs

Het kopen van een auto is voor veel mensen een grote investering. Bij Duitse merkdealers ligt de aankoopprijs vaak lager dan wanneer diezelfde auto bij een merkdealer in Nederland te koop zou staan. Let op! Vaak is er bij de Duitse merkdealer nog onderhandelingsruimte. Hierdoor kan de aankoopprijs van de auto nog aantrekkelijker worden.

 

BTW

Wanneer u een auto importeert binnen de EU hoeft u over het algemeen in Nederland geen BTW te betalen. Deze is in de meeste gevallen al voldaan in het land van herkomst. In Duitsland wordt dit ook wel Mehrwertsteuer genoemd. In het artikel 'Wat is MWST?' vindt u meer informatie.  Er geldt in Nederland echter een uitzondering op nieuwe auto’s. Wat beschouwd de Nederlandse belastingdienst als een nieuwe auto? Alle auto’s die jonger zijn dan 6 jaar en minder dan 6.000 kilometer op de teller hebben staan. Hierover dient ook in Nederland nogmaals BTW betaald te worden.

 

BPM

Iedereen die in Nederland een personenauto, bestelauto of motor registreert is verplicht om BPM te betalen. Wanneer u een auto koop int Nederland merkt u hier vrij weinig van. De BPM-kosten zijn dan al in de prijs verwerkt. Wanneer u een voertuig in het buitenland koopt en importeer naar Nederland dient er nog wel los BPM betaald te worden. De BPM wordt bepaald aan de hand van diverse factoren. Hierdoor is elke BPM-berekening uniek. In het artikel 'Wat is BPM?' vindt u meer informatie over BPM. De BPM-berekening kan op verschillende manieren uitgevoerd worden waardoor deze voordeliger uit kan vallen.

 

Transportkosten

Na aankoop moet de auto naar Nederland getransporteerd worden. Dit kan op verschillende manieren geregeld worden. Zo kan u zelf een tijdelijk kentenen aanvragen waardoor u de auto zelf naar Nederland kan rijden. U kunt er ook voor kiezen om de auto te laten transporteren door een professioneel bedrijf.

 

RDW-Keuring

Als u een auto wilt importeren moet deze ingevoerd en aangemeld worden bij de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) en de douane. Het RDW wil eerst de auto goedkeuren voordat het de Nederlandse weg mag gebruiken. Dit wordt ook wel de RDW-keuring genoemd. In het artikel ‘RDW-import keuring’ vindt u meer informatie.

 

Het kostenvoordeel van importeren

Ondanks dat het importeren van een auto uit Duitsland verschillende kosten met zich meebrengt, kan het snel een besparing van duizenden euro’s opleveren. Daarbij geldt ook: hoe duurder de auto normaal gesproken in Nederland zou zijn, hoe meer kosten u bespaart door te importeren. Stel dat u gemiddeld 20% bespaart op de aanschafprijs, dan bespaart u in euro’s veel meer op een auto van 50.000 euro dan op een auto van 10.000 euro. De kosten voor het importeren van de auto zijn dan een stuk lager dan het kostenvoordeel wat het oplevert. Dit maakt het importeren van een auto erg aantrekkelijk.

 

Een auto importeren via eenautoimporteren.nl

Overweegt u een tweedehandsauto te importeren uit bijvoorbeeld Duitsland? Wij helpen u graag met een vrijblijvende kostenberekening, het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte. Indien uit de kostenberekening blijkt dat de besparing niet opweegt tegen de importkosten, dan kan ons advies zijn om de auto niet te importeren. Hier zijn wij altijd eerlijk over naar de klant toe.

 

Zoek een auto via onze website of vertel ons welk merk / model u op het oog heeft. Wij zoeken graag met u mee! Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alle kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest! Bekijk onze tarieven voor meer informatie.

 


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

4x
Mercedes-benz

CLA 220

 1. Prijs
  € 23.850
 2. Kilometerstand
  136.075
 3. Bouwjaar
  2016
69x
Fiat

Tipo

 1. Prijs
  € 17.990
 2. Kilometerstand
  9.145
 3. Bouwjaar
  2020
34x
Hyundai

Kona

 1. Prijs
  € 15.990
 2. Kilometerstand
  40.441
 3. Bouwjaar
  2019
10x
Vw

Tiguan

 1. Prijs
  € 28.989
 2. Kilometerstand
  93.250
 3. Bouwjaar
  2016
1x
Opel

Combo

 1. Prijs
  € 15.600
 2. Kilometerstand
  126.000
 3. Bouwjaar
  2019
27x
Vw

T-Cross

 1. Prijs
  € 25.970
 2. Kilometerstand
  7.986
 3. Bouwjaar
  2019
7x
Ford

Kuga

 1. Prijs
  € 19.280
 2. Kilometerstand
  46.804
 3. Bouwjaar
  2017
5x
Opel

Corsa

 1. Prijs
  € 15.150
 2. Kilometerstand
  9.456
 3. Bouwjaar
  2020

Wij helpen je verder

2 minuten leestijd
Auto reserveren in Duitsland?
7 minuten leestijd
Kosten auto importeren
10 minuten leestijd
Wat is BPM?
5 minuten leestijd
Een hybride auto importeren
4 minuten leestijd
WLTP regeling vervangt de NEDC regeling
2 minuten leestijd
Elektrische auto importeren in Nederland rijden met MIA regeling

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik zeker dat mijn geïmporteerde auto correct is?

Als u kiest voor de volledige ontzorging, zullen wij al het onderzoek naar de auto doen. Vereist is echter wel dat de auto te koop moet staan bij een officiële merkdealer. Op deze manier zijn de kilometerstanden en de onderhoudshistorie beter te controleren. Wij vragen bij de Nederlandse dealer op basis van het chassisnummer de onderhoudshistorie op en controleren op die manier ook gelijk of de kilometerstand kloppend is. Op deze manier garanderen wij dat de auto correct is.

Is het mogelijk om mijn auto in te ruilen bij de aanschaf van een importauto?

Dat is zeker mogelijk! Dankzij onze jarenlange ervaring en kennis over gebruikte auto's, kunnen wij altijd een scherp voorstel doen om uw auto in te ruilen. U levert de auto in bij het ophalen van uw nieuw geïmporteerde auto en de inruilprijs wordt direct op de factuur verwerkt. Makkelijk toch?

Maakt het uit of ik een Ferrari of een Kia wil importeren?

Nee, dit maakt niks uit! Of u nou op zoek bent naar exclusieve sportauto of een kleine stadsauto, wij rekenen in beide gevallen de vaste importfee van €.1599,-. Het BPM-bedrag kan wellicht wel iets anders uitpakken. ;-)

Bestaat er in Duitsland zoiets als een APK?

Ja, in Duitsland heet dit een TÜV-keuring, die in Nederland door de RDW erkent wordt als Nederlandse APK. Deze ‘Duitse APK’ is 2 jaar geldig en bovendien strenger dan de Nederlandse APK, want bij een TÜV-keuring wordt er ook gekeken naar later ingebouwde accessoires.

Tevreden klanten

Ik had niet verwacht dat ik een paar weken na m’n eerste e-mail met wat algemene vragen nu...

Ik kan het iedereen aanraden die...

Bart heeft al verschillende keren een auto de afgelopen jaren voor mij geïmporteerd en ik...

Een aantal dagen geleden heb ik een Golf 8 GTI aangeschaft. Ik werd geholpen door Bart. Op...