Auto zoeken
7 minuten leestijd
15-02-2022

Kosten auto importeren

Bent u op zoek naar een nieuwe auto? Het importeren van een auto uit Duitsland kan erg interessant zijn. Maar hoe interessant is dit nou eigenlijk? Om dit te bepalen heeft u inzicht nodig in de bijbehorende kosten en het kostenvoordeel dat importeren met zich meebrengt. Wij leggen het u uit!

 

Kosten bij het importeren van een auto

Het importeren van een auto uit Duitsland (of een ander EU-land) brengt verschillende kosten met zich mee:

-        Aankoopprijs

-        BTW

-        BPM

-        Transportkosten

-        RDW keuring

 

Aankoopprijs

Het kopen van een auto is voor veel mensen een grote investering. Bij Duitse merkdealers ligt de aankoopprijs vaak lager dan wanneer diezelfde auto bij een merkdealer in Nederland te koop zou staan. Let op! Vaak is er bij de Duitse merkdealer nog onderhandelingsruimte. Hierdoor kan de aankoopprijs van de auto nog aantrekkelijker worden.

 

BTW

Wanneer u een auto importeert binnen de EU hoeft u over het algemeen in Nederland geen BTW te betalen. Deze is in de meeste gevallen al voldaan in het land van herkomst. In Duitsland wordt dit ook wel Mehrwertsteuer genoemd. In het artikel 'Wat is MWST?' vindt u meer informatie.  Er geldt in Nederland echter een uitzondering op nieuwe auto’s. Wat beschouwd de Nederlandse belastingdienst als een nieuwe auto? Alle auto’s die jonger zijn dan 6 jaar en minder dan 6.000 kilometer op de teller hebben staan. Hierover dient ook in Nederland nogmaals BTW betaald te worden.

 

BPM

Iedereen die in Nederland een personenauto, bestelauto of motor registreert is verplicht om BPM te betalen. Wanneer u een auto koop int Nederland merkt u hier vrij weinig van. De BPM-kosten zijn dan al in de prijs verwerkt. Wanneer u een voertuig in het buitenland koopt en importeer naar Nederland dient er nog wel los BPM betaald te worden. De BPM wordt bepaald aan de hand van diverse factoren. Hierdoor is elke BPM-berekening uniek. In het artikel 'Wat is BPM?' vindt u meer informatie over BPM. De BPM-berekening kan op verschillende manieren uitgevoerd worden waardoor deze voordeliger uit kan vallen.

 

Transportkosten

Na aankoop moet de auto naar Nederland getransporteerd worden. Dit kan op verschillende manieren geregeld worden. Zo kan u zelf een tijdelijk kentenen aanvragen waardoor u de auto zelf naar Nederland kan rijden. U kunt er ook voor kiezen om de auto te laten transporteren door een professioneel bedrijf.

 

RDW-Keuring

Als u een auto wilt importeren moet deze ingevoerd en aangemeld worden bij de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) en de douane. Het RDW wil eerst de auto goedkeuren voordat het de Nederlandse weg mag gebruiken. Dit wordt ook wel de RDW-keuring genoemd. In het artikel ‘RDW-import keuring’ vindt u meer informatie.

 

Het kostenvoordeel van importeren

Ondanks dat het importeren van een auto uit Duitsland verschillende kosten met zich meebrengt, kan het snel een besparing van duizenden euro’s opleveren. Daarbij geldt ook: hoe duurder de auto normaal gesproken in Nederland zou zijn, hoe meer kosten u bespaart door te importeren. Stel dat u gemiddeld 20% bespaart op de aanschafprijs, dan bespaart u in euro’s veel meer op een auto van 50.000 euro dan op een auto van 10.000 euro. De kosten voor het importeren van de auto zijn dan een stuk lager dan het kostenvoordeel wat het oplevert. Dit maakt het importeren van een auto erg aantrekkelijk.

 

Een auto importeren via eenautoimporteren.nl

Overweegt u een tweedehandsauto te importeren uit bijvoorbeeld Duitsland? Wij helpen u graag met een vrijblijvende kostenberekening, het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte. Indien uit de kostenberekening blijkt dat de besparing niet opweegt tegen de importkosten, dan kan ons advies zijn om de auto niet te importeren. Hier zijn wij altijd eerlijk over naar de klant toe.

 

Zoek een auto via onze website of vertel ons welk merk / model u op het oog heeft. Wij zoeken graag met u mee! Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alle kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest! Bekijk onze tarieven voor meer informatie.

 


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

3x
Mercedes-benz

B 220

 1. Prijs
  € 34.444
 2. Kilometerstand
  68.458
 3. Bouwjaar
  2019
1x
Mercedes-benz

B 220

 1. Prijs
  € 34.299
 2. Kilometerstand
  24.218
 3. Bouwjaar
  2020
33x
Bmw

X5

 1. Prijs
  € 39.990
 2. Kilometerstand
  83.000
 3. Bouwjaar
  2019
1x
Mercedes-benz

B 220

 1. Prijs
  € 34.299
 2. Kilometerstand
  24.218
 3. Bouwjaar
  2020
1x
Bmw

540

 1. Prijs
  € 61.849
 2. Kilometerstand
  36.783
 3. Bouwjaar
  2021
1x
Mercedes-benz

B 220

 1. Prijs
  € 33.990
 2. Kilometerstand
  65.511
 3. Bouwjaar
  2019
2x
Mercedes-benz

B 220

 1. Prijs
  € 34.890
 2. Kilometerstand
  33.000
 3. Bouwjaar
  2019
5x
Bmw

iX3

 1. Prijs
  € 58.324
 2. Kilometerstand
  0
 3. Bouwjaar

Wij helpen je verder

7 minuten leestijd
Dit is de Jeep Wrangler 4XE
4 minuten leestijd
WLTP regeling vervangt de NEDC regeling
7 minuten leestijd
Kosten auto importeren
24 minuten leestijd
Zit er fabrieksgarantie op een import auto?
6 minuten leestijd
Dit is de Volkswagen ID 5 GTX
7 minuten leestijd
Dit is de Mercedes EQC

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten voor het importeren van een auto?

Volledige ontzorging voor € 1.599,-Voor het importeren van een auto rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt €1.599,- inclusief BTW (exclusief BPM). Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren. Auto invoeren in Nederland voor € 599,- Voor het invoeren van een auto in Nederland rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt  € 599,- inclusief BTW (exclusief BPM kosten) . Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren.

Mijn droomauto staat te koop bij een particulier, kunnen jullie deze ook importeren?

Nee, helaas niet. Wij werken strikt met officiële merkdealers, juist zodat je altijd zekerheid hebt van bijvoorbeeld een importeur of fabrikant. Doordat merkdealers verbonden zijn met de importeur of fabrikant, zullen zij zich moeten houden aan de eisen die door hen worden gesteld. Hierdoor kan je altijd terugvallen op de merkdealer, mocht er onverhoopt iets mis zijn met de auto. Uiteraard controleren wij de papieren en de onderhoudshistorie van de auto, voordat deze op transport naar Nederland gaat.

Kan ik een financiering aanvragen voor mijn auto?

Voor de financieringen werken wij samen met Bank & Geld. Bij Bank & Geld kunt u terecht voor de Financial Lease van alle merken personenwagens voor zowel zakelijk als privé. Als u besluit om bij ons een auto te kopen, dan kunnen wij ter plekke contact opnemen met Bank & Geld om na te gaan wat de beste financiering voor uw persoonlijke situatie is. U ontvangt een duidelijk voorstel. Als de uitkomst positief is kan de lening worden afgesloten. Wij hebben hier geen financieel belang bij. Ons doel is alleen goede auto’s te verkopen tegen een scherpe prijs en daarbij onze klanten zoveel mogelijk service te verlenen. De autofinanciering is hiervan een onderdeel.

Maakt het uit of ik een Ferrari of een Kia wil importeren?

Nee, dit maakt niks uit! Of u nou op zoek bent naar exclusieve sportauto of een kleine stadsauto, wij rekenen in beide gevallen de vaste importfee van €.1599,-. Het BPM-bedrag kan wellicht wel iets anders uitpakken. ;-)

Tevreden klanten

Alles perfect geregeld en altijd...

Eerste twee auto's waren allebei helaas al verkocht, maar werden nog wel te koop aangeboden. De derde keer was het wel raak. Als ik een linkje van een...

De auto stond met strik op ons...

Na een eerste gesprek met Cindy direct een prijsopgave voor de importkosten en servicefee ontvangen. Wij hadden de auto al zelf aangekocht en konden meteen...

Toch altijd spannend om een auto te kopen. Wij willen iedereen eenautoimporteren.nl aanraden. Uitstekende service is iets wat niet meer "normaal" is in...

Super

Ze helpen bij de zoektocht en voorkwamen zo dat ik een schade auto zou kopen. Het hele proces van importeren verliep verder soepel met een duidelijke communicatie....

Super service

Ik stond op het punt om een auto te gaan private leasen, maar door de hoge maandelijkse kosten twijfelde ik. Gelukkig heb ik toch nog naar de mogelijkheden...

Top geholpen door Cindy. Elke vraag die ik stelde werd snel en vakkundig beantwoord. Alles werd zorgvuldig uit handen genomen. Dit noem ik nog eens totale...

Soepele en snelle afhandeling ...

Mijn ervaring met een auto importeren is erg positief. Ik had zelf al een auto gevonden die mij aan stond. Met een belletje naar aan auto importeren was...

Ik kan het iedereen aanraden die...

Bart heeft al verschillende keren een auto de afgelopen jaren voor mij geïmporteerd en ik kan je met zekerheid zeggen dat je niet verder hoef te zoeken....