Auto zoeken
7 minuten leestijd
15-02-2022 Kosten

Kosten auto importeren

Bent u op zoek naar een nieuwe auto? Het importeren van een auto uit Duitsland kan erg interessant zijn. Maar hoe interessant is dit nou eigenlijk? Om dit te bepalen heeft u inzicht nodig in de bijbehorende kosten en het kostenvoordeel dat importeren met zich meebrengt. Wij leggen het u uit!

 

Kosten bij het importeren van een auto

Het importeren van een auto uit Duitsland (of een ander EU-land) brengt verschillende kosten met zich mee:

-        Aankoopprijs

-        BTW

-        BPM

-        Transportkosten

-        RDW keuring

 

Aankoopprijs

Het kopen van een auto is voor veel mensen een grote investering. Bij Duitse merkdealers ligt de aankoopprijs vaak lager dan wanneer diezelfde auto bij een merkdealer in Nederland te koop zou staan. Let op! Vaak is er bij de Duitse merkdealer nog onderhandelingsruimte. Hierdoor kan de aankoopprijs van de auto nog aantrekkelijker worden.

 

BTW

Wanneer u een auto importeert binnen de EU hoeft u over het algemeen in Nederland geen BTW te betalen. Deze is in de meeste gevallen al voldaan in het land van herkomst. In Duitsland wordt dit ook wel Mehrwertsteuer genoemd. In het artikel 'Wat is MWST?' vindt u meer informatie.  Er geldt in Nederland echter een uitzondering op nieuwe auto’s. Wat beschouwd de Nederlandse belastingdienst als een nieuwe auto? Alle auto’s die jonger zijn dan 6 jaar en minder dan 6.000 kilometer op de teller hebben staan. Hierover dient ook in Nederland nogmaals BTW betaald te worden.

 

BPM

Iedereen die in Nederland een personenauto, bestelauto of motor registreert is verplicht om BPM te betalen. Wanneer u een auto koop int Nederland merkt u hier vrij weinig van. De BPM-kosten zijn dan al in de prijs verwerkt. Wanneer u een voertuig in het buitenland koopt en importeer naar Nederland dient er nog wel los BPM betaald te worden. De BPM wordt bepaald aan de hand van diverse factoren. Hierdoor is elke BPM-berekening uniek. In het artikel 'Wat is BPM?' vindt u meer informatie over BPM. De BPM-berekening kan op verschillende manieren uitgevoerd worden waardoor deze voordeliger uit kan vallen.

 

Transportkosten

Na aankoop moet de auto naar Nederland getransporteerd worden. Dit kan op verschillende manieren geregeld worden. Zo kan u zelf een tijdelijk kentenen aanvragen waardoor u de auto zelf naar Nederland kan rijden. U kunt er ook voor kiezen om de auto te laten transporteren door een professioneel bedrijf.

 

RDW-Keuring

Als u een auto wilt importeren moet deze ingevoerd en aangemeld worden bij de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) en de douane. Het RDW wil eerst de auto goedkeuren voordat het de Nederlandse weg mag gebruiken. Dit wordt ook wel de RDW-keuring genoemd. In het artikel ‘RDW-import keuring’ vindt u meer informatie.

 

Het kostenvoordeel van importeren

Ondanks dat het importeren van een auto uit Duitsland verschillende kosten met zich meebrengt, kan het snel een besparing van duizenden euro’s opleveren. Daarbij geldt ook: hoe duurder de auto normaal gesproken in Nederland zou zijn, hoe meer kosten u bespaart door te importeren. Stel dat u gemiddeld 20% bespaart op de aanschafprijs, dan bespaart u in euro’s veel meer op een auto van 50.000 euro dan op een auto van 10.000 euro. De kosten voor het importeren van de auto zijn dan een stuk lager dan het kostenvoordeel wat het oplevert. Dit maakt het importeren van een auto erg aantrekkelijk.

 

Een auto importeren via eenautoimporteren.nl

Overweegt u een tweedehandsauto te importeren uit bijvoorbeeld Duitsland? Wij helpen u graag met een vrijblijvende kostenberekening, het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte. Indien uit de kostenberekening blijkt dat de besparing niet opweegt tegen de importkosten, dan kan ons advies zijn om de auto niet te importeren. Hier zijn wij altijd eerlijk over naar de klant toe.

 

Zoek een auto via onze website of vertel ons welk merk / model u op het oog heeft. Wij zoeken graag met u mee! Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alle kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest! Bekijk onze tarieven voor meer informatie.

 


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

9x
Kia

Niro

 1. Prijs
  € 35.990
 2. Kilometerstand
  7.000
 3. Bouwjaar
  2023
10x
Mercedes-benz

EQC

 1. Prijs
  € 56.950
 2. Kilometerstand
  12.200
 3. Bouwjaar
  2021
8x
Volvo

V60

 1. Prijs
  € 29.789
 2. Kilometerstand
  53.734
 3. Bouwjaar
  2020
9x
Bmw

X3 M40

 1. Prijs
  € 42.900
 2. Kilometerstand
  48.250
 3. Bouwjaar
  2018
7x
Kia

Sportage

 1. Prijs
  € 38.700
 2. Kilometerstand
  2.000
 3. Bouwjaar
  2023
17x
Audi

A4

 1. Prijs
  € 21.980
 2. Kilometerstand
  113.619
 3. Bouwjaar
  2020
11x
Mercedes-benz

GLC 300

 1. Prijs
  € 48.990
 2. Kilometerstand
  27.000
 3. Bouwjaar
  2021
16x
Mercedes-benz

EQA

 1. Prijs
  € 52.880
 2. Kilometerstand
  4.500
 3. Bouwjaar
  2023

Wij helpen je verder

7 minuten leestijd
Dit is de Mercedes EQC
2 minuten leestijd
Auto reserveren in Duitsland?
9 minuten leestijd
Occasion import populairder dan ooit – cijfers van 2021
7 minuten leestijd
Auto Inruilen
6 minuten leestijd
RDW-import keuring
5 minuten leestijd
Dit is de Polestar 2!

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om mijn auto in te ruilen bij de aanschaf van een importauto?

Dat is zeker mogelijk! Dankzij onze jarenlange ervaring en kennis over gebruikte auto's, kunnen wij altijd een scherp voorstel doen om uw auto in te ruilen. U levert de auto in bij het ophalen van uw nieuw geïmporteerde auto en de inruilprijs wordt direct op de factuur verwerkt. Makkelijk toch?

Waarom een auto importeren uit Duitsland?

Door het importeren van een auto uit Duitsland bespaar je al snel 2% tot 15%. In Duitsland liggen de prijzen van nieuwe en gebruikte auto’s namelijk veel lager. Daarnaast is de markt vele malen groter en zijn de auto’s standaard luxer uitgevoerd. Dit alles maakt het importeren van een auto uit Duitsland financieel erg aantrekkelijk. In dit artikel lees je meer over de voordelen van het importeren van een auto uit Duitsland.

Hoelang duurt het voordat de auto op Nederlands kenteken staat?

Dit is afhankelijk van het pakket dat u kiest. Bij de volledige ontzorging houden wij rekening met 8 werkdagen voordat de auto bij ons op locatie is gebracht door de transporteur. Vervolgens rekenen wij ongeveer 9 werkdagen voordat wij de auto hebben ingevoerd bij de RDW. Bij het pakket voor enkel het invoeren van de auto tellen we de werkdagen voor het transport uiteraard niet mee. Houd hier rekening met 9 werkdagen. 

Hoe werkt het importeren van een auto uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit Duitsland is niet eenvoudig. Je moet verschillende zaken regelen, goede afspraken maken met de Duitse dealer en de papieren van de auto grondig controleren. Maar het begint natuurlijk met het vinden van een geschikte auto. Voor het importeren van een Duitse auto doorloop je de volgende stappen: 1. Zoek een auto via onze website of een externe database 2. Controleer alle documenten 3. Bereken de totale aanschafkosten 4. Koop de auto 5. Laat de auto naar Nederland rijden of transporteren 6. Laat de auto keuren bij de RDW 7. Dien de BPM-aangifte in bij de belastingdienst 8. Vraag een Nederlands kenteken aan

Tevreden klanten

Super service

Erg goed en snel geholpen. Super blij met onze nieuwe auto. Onze volgende auto zullen we zeker weer via Bart en zijn leuke team aanschaffen!

Super

Ze helpen bij de zoektocht en voorkwamen zo dat ik een schade auto zou kopen. Het hele proces van importeren verliep verder soepel met een duidelijke communicatie....

Wat een topbedrijf!

Wij hebben met hulp van deze geweldige mensen een auto geïmporteerd uit Duitsland. Wij zijn tijdens dit proces heel goed begeleid door Cindy. Zonder Cindy...

Soepele en snelle afhandeling ...

Mijn ervaring met een auto importeren is erg positief. Ik had zelf al een auto gevonden die mij aan stond. Met een belletje naar aan auto importeren was...

3 Jaar geleden een auto gekocht bij Bart en kon mijn oude auto nu weer inruilen voor mijn nieuwe auto tegen een hele gunstige prijs. Kom hier zeker weer...

De heer Koolaart heeft mijn klacht netjes opgelost dus mn ervaring is veranderd met dit bedrijf, helaas dat we niet tot een deal zijn gekomen!

Topservice

Wij zochten een VW Golf voor een nieuwe medewerker binnen ons bedrijf. in NL stond eigenlijk niet de auto die we zochten. Via eenautoimporten.nl vonden...

Alles perfect geregeld.

Eenautoimporteren heeft het importeren van de door mij zelf gevonden auto vanaf de Duitse garage tot de aflevering, inclusief inbouw alarm, perfect voor...