Auto zoeken
7 minuten leestijd
15-02-2022 Kosten

Kosten auto importeren

Bent u op zoek naar een nieuwe auto? Het importeren van een auto uit Duitsland kan erg interessant zijn. Maar hoe interessant is dit nou eigenlijk? Om dit te bepalen heeft u inzicht nodig in de bijbehorende kosten en het kostenvoordeel dat importeren met zich meebrengt. Wij leggen het u uit!

 

Kosten bij het importeren van een auto

Het importeren van een auto uit Duitsland (of een ander EU-land) brengt verschillende kosten met zich mee:

-        Aankoopprijs

-        BTW

-        BPM

-        Transportkosten

-        RDW keuring

 

Aankoopprijs

Het kopen van een auto is voor veel mensen een grote investering. Bij Duitse merkdealers ligt de aankoopprijs vaak lager dan wanneer diezelfde auto bij een merkdealer in Nederland te koop zou staan. Let op! Vaak is er bij de Duitse merkdealer nog onderhandelingsruimte. Hierdoor kan de aankoopprijs van de auto nog aantrekkelijker worden.

 

BTW

Wanneer u een auto importeert binnen de EU hoeft u over het algemeen in Nederland geen BTW te betalen. Deze is in de meeste gevallen al voldaan in het land van herkomst. In Duitsland wordt dit ook wel Mehrwertsteuer genoemd. In het artikel 'Wat is MWST?' vindt u meer informatie.  Er geldt in Nederland echter een uitzondering op nieuwe auto’s. Wat beschouwd de Nederlandse belastingdienst als een nieuwe auto? Alle auto’s die jonger zijn dan 6 jaar en minder dan 6.000 kilometer op de teller hebben staan. Hierover dient ook in Nederland nogmaals BTW betaald te worden.

 

BPM

Iedereen die in Nederland een personenauto, bestelauto of motor registreert is verplicht om BPM te betalen. Wanneer u een auto koop int Nederland merkt u hier vrij weinig van. De BPM-kosten zijn dan al in de prijs verwerkt. Wanneer u een voertuig in het buitenland koopt en importeer naar Nederland dient er nog wel los BPM betaald te worden. De BPM wordt bepaald aan de hand van diverse factoren. Hierdoor is elke BPM-berekening uniek. In het artikel 'Wat is BPM?' vindt u meer informatie over BPM. De BPM-berekening kan op verschillende manieren uitgevoerd worden waardoor deze voordeliger uit kan vallen.

 

Transportkosten

Na aankoop moet de auto naar Nederland getransporteerd worden. Dit kan op verschillende manieren geregeld worden. Zo kan u zelf een tijdelijk kentenen aanvragen waardoor u de auto zelf naar Nederland kan rijden. U kunt er ook voor kiezen om de auto te laten transporteren door een professioneel bedrijf.

 

RDW-Keuring

Als u een auto wilt importeren moet deze ingevoerd en aangemeld worden bij de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) en de douane. Het RDW wil eerst de auto goedkeuren voordat het de Nederlandse weg mag gebruiken. Dit wordt ook wel de RDW-keuring genoemd. In het artikel ‘RDW-import keuring’ vindt u meer informatie.

 

Het kostenvoordeel van importeren

Ondanks dat het importeren van een auto uit Duitsland verschillende kosten met zich meebrengt, kan het snel een besparing van duizenden euro’s opleveren. Daarbij geldt ook: hoe duurder de auto normaal gesproken in Nederland zou zijn, hoe meer kosten u bespaart door te importeren. Stel dat u gemiddeld 20% bespaart op de aanschafprijs, dan bespaart u in euro’s veel meer op een auto van 50.000 euro dan op een auto van 10.000 euro. De kosten voor het importeren van de auto zijn dan een stuk lager dan het kostenvoordeel wat het oplevert. Dit maakt het importeren van een auto erg aantrekkelijk.

 

Een auto importeren via eenautoimporteren.nl

Overweegt u een tweedehandsauto te importeren uit bijvoorbeeld Duitsland? Wij helpen u graag met een vrijblijvende kostenberekening, het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte. Indien uit de kostenberekening blijkt dat de besparing niet opweegt tegen de importkosten, dan kan ons advies zijn om de auto niet te importeren. Hier zijn wij altijd eerlijk over naar de klant toe.

 

Zoek een auto via onze website of vertel ons welk merk / model u op het oog heeft. Wij zoeken graag met u mee! Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alle kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest! Bekijk onze tarieven voor meer informatie.

 


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

27x
Porsche

Taycan

  1. Prijs
    € 74.900
  2. Kilometerstand
    30.000
  3. Bouwjaar
    2021
24x
Bmw

X2

  1. Prijs
    € 23.970
  2. Kilometerstand
    39.953
  3. Bouwjaar
    2020
18x
Opel

Zafira

  1. Prijs
    € 21.990
  2. Kilometerstand
    54.500
  3. Bouwjaar
    2018
63x
Ford

Kuga

  1. Prijs
    € 20.990
  2. Kilometerstand
    47.000
  3. Bouwjaar
    2019
31x
Audi

A3

  1. Prijs
    € 25.880
  2. Kilometerstand
    62.060
  3. Bouwjaar
    2022
20x
Mercedes-benz

C 180

  1. Prijs
    € 24.500
  2. Kilometerstand
    39.400
  3. Bouwjaar
    2018
19x
Vw

Caddy

  1. Prijs
    € 20.980
  2. Kilometerstand
    19.880
  3. Bouwjaar
    2020
22x
Audi

A3

  1. Prijs
    € 23.500
  2. Kilometerstand
    107.000
  3. Bouwjaar
    2019

Wij helpen je verder

6 minuten leestijd
Porsche-dealers in Duitsland
7 minuten leestijd
Porsche importeren | +4.000 beschikbare occasions
6 minuten leestijd
Auto invoeren uit Duitsland
2 minuten leestijd
Auto reserveren in Duitsland?
7 minuten leestijd
Wat is MWST in Duitsland?
5 minuten leestijd
Volkswagen dealers in Duitsland

Veelgestelde vragen

Waarom een auto importeren uit Duitsland?

Door het importeren van een auto uit Duitsland bespaar je al snel 2% tot 15%. In Duitsland liggen de prijzen van nieuwe en gebruikte auto’s namelijk veel lager. Daarnaast is de markt vele malen groter en zijn de auto’s standaard luxer uitgevoerd. Dit alles maakt het importeren van een auto uit Duitsland financieel erg aantrekkelijk. In dit artikel lees je meer over de voordelen van het importeren van een auto uit Duitsland.

Is het ook mogelijk om een auto uit een ander land dan Duitsland te importeren?

Dat is uiteraard ook mogelijk. In principe kunnen wij vanuit elk land binnen -en buiten de EU auto's importeren. Echter geven wij zelf wel de voorkeur aan auto's uit Duitsland. Onze kennis richt zich voornamelijk op Duitsland dus wij raden dan ook zeker aan om in Duitsland op zoek te gaan naar uw nieuwe auto.

Kan ik een financiering aanvragen voor mijn auto?

Voor de financieringen werken wij samen met Bank & Geld. Bij Bank & Geld kunt u terecht voor de Financial Lease van alle merken personenwagens voor zowel zakelijk als privé. Als u besluit om bij ons een auto te kopen, dan kunnen wij ter plekke contact opnemen met Bank & Geld om na te gaan wat de beste financiering voor uw persoonlijke situatie is. U ontvangt een duidelijk voorstel. Als de uitkomst positief is kan de lening worden afgesloten. Wij hebben hier geen financieel belang bij. Ons doel is alleen goede auto’s te verkopen tegen een scherpe prijs en daarbij onze klanten zoveel mogelijk service te verlenen. De autofinanciering is hiervan een onderdeel.

Mijn droomauto staat te koop bij een particulier, kunnen jullie deze ook importeren?

Nee, helaas niet. Wij werken strikt met officiële merkdealers, juist zodat je altijd zekerheid hebt van bijvoorbeeld een importeur of fabrikant. Doordat merkdealers verbonden zijn met de importeur of fabrikant, zullen zij zich moeten houden aan de eisen die door hen worden gesteld. Hierdoor kan je altijd terugvallen op de merkdealer, mocht er onverhoopt iets mis zijn met de auto. Uiteraard controleren wij de papieren en de onderhoudshistorie van de auto, voordat deze op transport naar Nederland gaat.

Tevreden klanten

Wat een fijn bedrijf!! Vanaf het zoeken naar de juiste auto tot aan de aflevering zijn we goed begeleid. Alle zorgen worden uit handen genomen. En ondanks...

Na een belletje plegen gingen ze gelijk aan de slag, alles is netjes uitgelegd en zoals belooft liep het ook allemaal. Dikke aanrader alles is goed geregeld...

Zeer goed en snel geholpen met...

Zeer deskundig bedrijf en een snelle service. Ik zal dit bedrijf ook zeker aanbevelen bij anderen.

Professioneel

Geweldige service ,op iedere vraag antwoord, en een positieve uitstraling. Bij het invoeren waren meerdere bedrijven betrokken en alles werd geregeld en...

Inmiddels mijn derde auto via dit bedrijf geïmporteerd. Een aanrader voor iedereen. Ruime keuze (veel meer dan in Nederland), scherpe prijzen, vaak met...

Een hele goeie service van begin...

Mijn vriend heeft dit bedrijf gevonden die alles uiteindelijk ook super goed heeft afgehandeld. Ze waren beleefd en netjes vertelde ook hoe alles in z’n...

Super service

Ik stond op het punt om een auto te gaan private leasen, maar door de hoge maandelijkse kosten twijfelde ik. Gelukkig heb ik toch nog naar de mogelijkheden...

Zeer tevreden klant

Zeer tevreden klant! ik zocht een Mini clubman JCW het scheelde mij bijna €8000 ten opzichte van in Nederland keurige snelle service en vriendelijke...