Auto zoeken
10 minuten leestijd
28-01-2022 BPM

Wat is BPM?

Wilt u een auto importeren uit Duitsland? Dan heeft u wellicht al gehoord van het woord BPM. Wat betekent dit een wanneer bent u verplicht BPM-kosten te betalen? Wij leggen het uit!

Wat is BPM?

BPM staat voor Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen’. Het is een aanschafbelasting die geldt voor iedere auto die in Nederland een kenteken krijgt.

Wanneer moet u BPM betalen?

Iedereen die in Nederland een personenauto, bestelauto of motor registreert is verplicht om BPM te betalen. Wanneer u een auto koopt in Nederland merkt u hier vrij weinig van. De BPM-kosten zijn dan al in de prijs verwerkt. Wanneer u een voertuig in het buitenland koopt en importeert naar Nederland dient er nog wel los BPM betaald te worden.

 

In de volgende gevallen bent u verplicht BPM te betalen:

-        U laat een personenauto, bestelauto of motor in het kentekenregister inschrijven of herschrijven.

-        U laat een bestelauto ombouwen tot personenauto.

-        U woont in Nederland en gebruikt een auto of motor met een buitenlands kenteken.

-        U voldoet met uw bestelauto niet meer aan de ondernemersregeling of gehandicaptenregeling.

-        U voldoet niet meer aan de regeling voor taxivervoer of openbaar vervoer.

-        U hebt een leen-, huur- of leaseauto met een buitenlands kenteken.

-        Na aanpassing heeft uw motorrijtuig een hogere CO2-uitstoot.

 

Bron: belastingdienst.nl

Hoe bereken je de BPM?

De BPM wordt bepaald aan de hand van diverse factoren. Hierdoor is elke BPM-berekening uniek. Een aantal van deze factoren zijn:

 

-        Het automerk

-        Het automodel

-        Het bouwjaar

-        De CO2 uitstoot

-        Het type brandstof

-        Het aantal gereden kilometers

-        Datum van de eerste toelating

-        Etc.

 

Voor personenauto’s is de CO2-uitstoot één van de belangrijkste factoren bij het berekenen van de BPM. Bij (bestel)busjes, vrachtwagens, campers en motoren wordt er bij de BPM-berekening vooral gekeken naar de nieuwwaarde van het voertuig. Hoe meer CO2-uitstoot de auto heeft, hoe hoger de BPM-heffing is. Vervuilende auto’s worden zwaarder belast dan “schonere” auto’s.

 

Bent u benieuwd naar de BPM-tarieven? Bekijk dan dit BPM-overzicht van de belastingdienst.

Wat is rest BPM?

Wanneer u een tweedehandsauto importeert uit het buitenland betaalt u niet het volledige BPM-bedrag. Net zoals een auto daalt in waarde, daalt de BPM namelijk ook. We spreken bij het importeren van een voertuig daarom over de rest BPM. De rest BPM wordt bij een geïmporteerd voertuig berekend aan de hand van het taxatiebedrag bij import.

BPM-voordeel behalen

Zoals eerder aangegeven hebben diverse factoren invloed op de BPM-berekening en is elke BPM-berekening uniek. Een tweedehandsauto importeren uit Duitsland biedt meer mogelijkheden voor het berekenen van de meest gunstige BPM. De BPM-berekening kan namelijk op verschillende manieren worden uitgevoerd.

 

Wij van eenautoimporteren.nl zijn gespecialiseerd in BPM-optimalisatie. Omdat de BPM op meerdere manieren te berekenen is kunnen wij voor u de BPM zo voordelig mogelijk berekenen. Door de juiste combinatie van berekeningswijze en afschrijvingingstabellen te combineren is het mogelijk om fors te besparen. In veel gevallen kan u dit een voordeel van €1.000,- opleveren. Wij werken met dezelfde aangifte en calculatie programma’s als de Belastingdienst. Onze calculaties worden gegarandeerd geaccepteerd, daarom werken wij met een 100% BPM acceptatie garantie. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over extra kosten, naheffingen of onnodige vertragingen.

Een auto importeren via eenautoimporteren.nl

Overweegt u een tweedehandsauto te importeren uit bijvoorbeeld Duitsland? Wij helpen u graag met het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.


Zoek uw volgende auto via onze website of vertel ons welke auto u op het oog heeft. Er komt veel kijken bij het importeren van een auto. Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alles kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest!

 

Bekijk ons stappenplan voor meer informatie over het importeren van een auto óf zoek direct uw volgende auto op onze website


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

4x
Renault

Scenic

 1. Prijs
  € 20.000
 2. Kilometerstand
  80.000
 3. Bouwjaar
  2019
13x
Peugeot

3008

 1. Prijs
  € 22.490
 2. Kilometerstand
  45.000
 3. Bouwjaar
  2019
18x
Vw

T-Roc

 1. Prijs
  € 41.899
 2. Kilometerstand
  20
 3. Bouwjaar
  2023
9x
Ford

Fiesta

 1. Prijs
  € 20.000
 2. Kilometerstand
  15.000
 3. Bouwjaar
  2021
22x
Land rover

Range Rover Evoque

 1. Prijs
  € 33.850
 2. Kilometerstand
  57.700
 3. Bouwjaar
  2018
4x
Porsche

Macan

 1. Prijs
  € 55.890
 2. Kilometerstand
  42.200
 3. Bouwjaar
  2019
231x
Mazda

MX-5

 1. Prijs
  € 26.980
 2. Kilometerstand
  4.890
 3. Bouwjaar
  2020
45x
Vw

Arteon

 1. Prijs
  € 23.350
 2. Kilometerstand
  99.870
 3. Bouwjaar
  2018

Wij helpen je verder

5 minuten leestijd
Een hybride auto importeren
1 minuut leestijd
Hebben jullie onze reclameborden al gezien?
5 minuten leestijd
De vernieuwde Fiat Topolino
10 minuten leestijd
De voor- en nadelen van een waterstofauto
8 minuten leestijd
Zo importeer je een auto uit Duitsland
7 minuten leestijd
Dit is de Audi E-tron

Veelgestelde vragen

Hoelang duurt het voordat de auto op Nederlands kenteken staat?

Dit is afhankelijk van het pakket dat u kiest. Bij de volledige ontzorging houden wij rekening met 8 werkdagen voordat de auto bij ons op locatie is gebracht door de transporteur. Vervolgens rekenen wij ongeveer 9 werkdagen voordat wij de auto hebben ingevoerd bij de RDW. Bij het pakket voor enkel het invoeren van de auto tellen we de werkdagen voor het transport uiteraard niet mee. Houd hier rekening met 9 werkdagen. 

Waarom een auto importeren uit Duitsland?

Door het importeren van een auto uit Duitsland bespaar je al snel 2% tot 15%. In Duitsland liggen de prijzen van nieuwe en gebruikte auto’s namelijk veel lager. Daarnaast is de markt vele malen groter en zijn de auto’s standaard luxer uitgevoerd. Dit alles maakt het importeren van een auto uit Duitsland financieel erg aantrekkelijk. In dit artikel lees je meer over de voordelen van het importeren van een auto uit Duitsland.

Wat kost het importeren van een auto uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit Duitsland (of een ander EU-land) brengt verschillende kosten met zich mee: Aankoopprijs, BTW, BPM, Transportkosten en de RDW-keuring. Meer informatie over deze kosten.Als je geen kennis van het importproces hebt, kan het importeren van een auto erg ingewikkeld zijn. Wij kunnen u helpen met het gehele proces (€ 1.599,-), maar ook met enkel het invoeren van de auto (€ 599,-).

Importeren jullie ook auto’s uit andere landen?

Dat is uiteraard ook mogelijk. In principe kunnen wij vanuit elk land, binnen en buiten, de EU auto’s importeren. Echter geven wij zelf de voorkeur aan auto’s uit Duitsland. Dit o.a. vanwege de aantrekkelijke afstand tot Nederland, wat de transportkosten bepaalt. Wij raden daarom aan om een auto uit Duitsland te importeren.  

Tevreden klanten

Prima geholpen, de auto zelf in Duitsland opgehaald en in Barendrecht afgeleverd, het gehele import proces snel afgehandeld, goed geadviseerd en flexibel,...

Goede service en open kaart

Persoonlijk contact, snelle reacties en goed bereikbaar. Je krijgt een eerlijk verhaal met inzicht in alle kosten. Geen verassingen.

Zonder ervaring met dit proces contact opgezocht met eenautoimporteren.nl Alles werd duidelijk uitgelegd en wat de mogelijkheden waren. Na alles overdacht...

Een betrokken,symphathiek en ter...

Na een 1e telefonisch contact is alles soepel en verstandig geregeld. Alle zorgen zijn uit handen genomen bij de aanschaf van onze Mercedes GLC 250, welke...

Fantastisch

In 2006 hebben mijn broertje en ik beide een auto bij de voorraad auto’s van koolaard gekocht. Nu in 2020 heb ik mijn eerste auto laten importeren en...

Al eerder hebben ze een voertuig voor me gevonden en alles geregeld en vanzelfsprekend ben ik weer bij ze terug gekomen. Ook nu weer alles tot in de puntjes...

Your one stop shop for een import...

Eenautoimporteren was voor mij nieuw maar na meerdere gesprekken met Bart, Sarah & Cindy wist ik gelijk dat ik deze route wou nemen voor mij volgende auto. Ze...

Een hele goeie service van begin...

Mijn vriend heeft dit bedrijf gevonden die alles uiteindelijk ook super goed heeft afgehandeld. Ze waren beleefd en netjes vertelde ook hoe alles in z’n...