Auto zoeken
10 minuten leestijd
25-10-2023 BPM

Wat is BPM?

Wilt u een auto importeren uit Duitsland? Dan heeft u wellicht al gehoord van het woord BPM. Wat betekent dit een wanneer bent u verplicht BPM-kosten te betalen? Wij leggen het uit!

Wat is BPM?

BPM staat voor Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen’. Het is een aanschafbelasting die geldt voor iedere auto die in Nederland een kenteken krijgt.

Wanneer moet u BPM betalen?

Iedereen die in Nederland een personenauto, bestelauto of motor registreert is verplicht om BPM te betalen. Wanneer u een auto koopt in Nederland merkt u hier vrij weinig van. De BPM-kosten zijn dan al in de prijs verwerkt. Wanneer u een voertuig in het buitenland koopt en importeert naar Nederland dient er nog wel los BPM betaald te worden.

 

In de volgende gevallen bent u verplicht BPM te betalen:

-        U laat een personenauto, bestelauto of motor in het kentekenregister inschrijven of herschrijven.

-        U laat een bestelauto ombouwen tot personenauto.

-        U woont in Nederland en gebruikt een auto of motor met een buitenlands kenteken.

-        U voldoet met uw bestelauto niet meer aan de ondernemersregeling of gehandicaptenregeling.

-        U voldoet niet meer aan de regeling voor taxivervoer of openbaar vervoer.

-        U hebt een leen-, huur- of leaseauto met een buitenlands kenteken.

-        Na aanpassing heeft uw motorrijtuig een hogere CO2-uitstoot.

 

Bron: belastingdienst.nl

Hoe bereken je de BPM?

De BPM wordt bepaald aan de hand van diverse factoren. Hierdoor is elke BPM-berekening uniek. Een aantal van deze factoren zijn:

 

-        Het automerk

-        Het automodel

-        Het bouwjaar

-        De CO2 uitstoot

-        Het type brandstof

-        Het aantal gereden kilometers

-        Datum van de eerste toelating

-        Etc.

 

Voor personenauto’s is de CO2-uitstoot één van de belangrijkste factoren bij het berekenen van de BPM. Bij (bestel)busjes, vrachtwagens, campers en motoren wordt er bij de BPM-berekening vooral gekeken naar de nieuwwaarde van het voertuig. Hoe meer CO2-uitstoot de auto heeft, hoe hoger de BPM-heffing is. Vervuilende auto’s worden zwaarder belast dan “schonere” auto’s.

 

Bent u benieuwd naar de BPM-tarieven? Bekijk dan dit BPM-overzicht van de belastingdienst.

Wat is rest BPM?

Wanneer u een tweedehandsauto importeert uit het buitenland betaalt u niet het volledige BPM-bedrag. Net zoals een auto daalt in waarde, daalt de BPM namelijk ook. We spreken bij het importeren van een voertuig daarom over de rest BPM. De rest BPM wordt bij een geïmporteerd voertuig berekend aan de hand van het taxatiebedrag bij import.

BPM-voordeel behalen

Zoals eerder aangegeven hebben diverse factoren invloed op de BPM-berekening en is elke BPM-berekening uniek. Een tweedehandsauto importeren uit Duitsland biedt meer mogelijkheden voor het berekenen van de meest gunstige BPM. De BPM-berekening kan namelijk op verschillende manieren worden uitgevoerd.

 

Wij van eenautoimporteren.nl zijn gespecialiseerd in BPM-optimalisatie. Omdat de BPM op meerdere manieren te berekenen is kunnen wij voor u de BPM zo voordelig mogelijk berekenen. Door de juiste combinatie van berekeningswijze en afschrijvingingstabellen te combineren is het mogelijk om fors te besparen. In veel gevallen kan u dit een voordeel van €1.000,- opleveren. Wij werken met dezelfde aangifte en calculatie programma’s als de Belastingdienst. Onze calculaties worden gegarandeerd geaccepteerd, daarom werken wij met een 100% BPM acceptatie garantie. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over extra kosten, naheffingen of onnodige vertragingen.

Een auto importeren via eenautoimporteren.nl

Overweegt u een tweedehandsauto te importeren uit bijvoorbeeld Duitsland? Wij helpen u graag met het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.


Zoek uw volgende auto via onze website of vertel ons welke auto u op het oog heeft. Er komt veel kijken bij het importeren van een auto. Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alles kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest!

 

Bekijk ons stappenplan voor meer informatie over het importeren van een auto óf zoek direct uw volgende auto op onze website


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

21x
Porsche

Cayenne

 1. Prijs
  € 119.990
 2. Kilometerstand
  9.900
 3. Bouwjaar
  2023
47x
Ford

Mustang

 1. Prijs
  € 28.899
 2. Kilometerstand
  39.800
 3. Bouwjaar
  2020
30x
Bmw

320

 1. Prijs
  € 25.950
 2. Kilometerstand
  100.000
 3. Bouwjaar
  2020
47x
Volvo

XC 60

 1. Prijs
  € 39.990
 2. Kilometerstand
  58.982
 3. Bouwjaar
  2019
42x
Bmw

X5

 1. Prijs
  € 67.500
 2. Kilometerstand
  66.399
 3. Bouwjaar
  2020
37x
Mini

ONE_CABRIO

 1. Prijs
  € 20.290
 2. Kilometerstand
  13.659
 3. Bouwjaar
  2021
15x
Audi

Q2

 1. Prijs
  € 20.689
 2. Kilometerstand
  61.378
 3. Bouwjaar
  2020
32x
Bmw

320

 1. Prijs
  € 37.999
 2. Kilometerstand
  24.166
 3. Bouwjaar
  2022

Wij helpen je verder

4 minuten leestijd
WLTP regeling vervangt de NEDC regeling
2 minuten leestijd
Hebben jullie onze reclameborden al gezien?
5 minuten leestijd
Het Chinese automerk Xpeng
24 minuten leestijd
Zit er fabrieksgarantie op een import auto?
5 minuten leestijd
Dit is de Polestar 3!
7 minuten leestijd
Dit is de Jeep Wrangler 4XE

Veelgestelde vragen

Hoe werkt het importeren van een auto uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit Duitsland is niet eenvoudig. Je moet verschillende zaken regelen, goede afspraken maken met de Duitse dealer en de papieren van de auto grondig controleren. Maar het begint natuurlijk met het vinden van een geschikte auto. Voor het importeren van een Duitse auto doorloop je de volgende stappen: 1. Zoek een auto via onze website of een externe database 2. Controleer alle documenten 3. Bereken de totale aanschafkosten 4. Koop de auto 5. Laat de auto naar Nederland rijden of transporteren 6. Laat de auto keuren bij de RDW 7. Dien de BPM-aangifte in bij de belastingdienst 8. Vraag een Nederlands kenteken aan

Wat zijn de kosten voor het importeren van een auto?

Volledige ontzorging voor € 1.599,-Voor het importeren van een auto rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt €1.599,- inclusief BTW (exclusief BPM). Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren. Auto invoeren in Nederland voor € 599,- Voor het invoeren van een auto in Nederland rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt  € 599,- inclusief BTW (exclusief BPM kosten) . Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren.

Importeren jullie ook auto’s uit andere landen?

Dat is uiteraard ook mogelijk. In principe kunnen wij vanuit elk land, binnen en buiten, de EU auto’s importeren. Echter geven wij zelf de voorkeur aan auto’s uit Duitsland. Dit o.a. vanwege de aantrekkelijke afstand tot Nederland, wat de transportkosten bepaalt. Wij raden daarom aan om een auto uit Duitsland te importeren.  

Bestaat er in Duitsland zoiets als een APK?

Ja, in Duitsland heet dit een TÜV-keuring, die in Nederland door de RDW erkent wordt als Nederlandse APK. Deze ‘Duitse APK’ is 2 jaar geldig en bovendien strenger dan de Nederlandse APK, want bij een TÜV-keuring wordt er ook gekeken naar later ingebouwde accessoires.

Tevreden klanten

Komt afspraken goed na, snelle service en neemt de zorgen uit handen.

Het importeren van een auto uit Duitsland is niet eenvoudig. Deze firma heeft goed inzicht in de Duitse markt en zorgt dat alles geregeld wordt volgens...

Top service!

Je wordt gastvrij ontvangen. Super geholpen en dat alles met een persoonlijke tint. Ik beveel dit bedrijf zeker aan en kom er zeker terug bij een eventuele...

Goede service en betrouwbaar

Cindy heeft ons heel erg goed geholpen om de juiste en betrouwbare auto te vinden. Momenteel valt het niet mee om een zgan auto te vinden op de markt (wij...

alles liep soepel en word rekening gehouden dat je zsm je auto op kenteken wilt, dus daar doen ze ook hun best voor.

In één woord "grandioos" !

In een tijdsbestek van 3 weken een 2-tal auto's door Eenautoimporteren.nl laten importeren. Zowel Cindy als Bart nemen de tijd om de juiste auto bij een...

Super service

Erg goed en snel geholpen. Super blij met onze nieuwe auto. Onze volgende auto zullen we zeker weer via Bart en zijn leuke team aanschaffen!

Soepele en snelle afhandeling ...

Mijn ervaring met een auto importeren is erg positief. Ik had zelf al een auto gevonden die mij aan stond. Met een belletje naar aan auto importeren was...