Auto zoeken
10 minuten leestijd
28-01-2022 door: patrick

Wat is BPM?

Wilt u een auto importeren uit Duitsland? Dan heeft u wellicht al gehoord van het woord BPM. Wat betekent dit een wanneer bent u verplicht BPM-kosten te betalen? Wij leggen het uit!

Wat is BPM?

BPM staat voor Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen’. Het is een aanschafbelasting die geldt voor iedere auto die in Nederland een kenteken krijgt.

Wanneer moet u BPM betalen?

Iedereen die in Nederland een personenauto, bestelauto of motor registreert is verplicht om BPM te betalen. Wanneer u een auto koopt in Nederland merkt u hier vrij weinig van. De BPM-kosten zijn dan al in de prijs verwerkt. Wanneer u een voertuig in het buitenland koopt en importeert naar Nederland dient er nog wel los BPM betaald te worden.

 

In de volgende gevallen bent u verplicht BPM te betalen:

-        U laat een personenauto, bestelauto of motor in het kentekenregister inschrijven of herschrijven.

-        U laat een bestelauto ombouwen tot personenauto.

-        U woont in Nederland en gebruikt een auto of motor met een buitenlands kenteken.

-        U voldoet met uw bestelauto niet meer aan de ondernemersregeling of gehandicaptenregeling.

-        U voldoet niet meer aan de regeling voor taxivervoer of openbaar vervoer.

-        U hebt een leen-, huur- of leaseauto met een buitenlands kenteken.

-        Na aanpassing heeft uw motorrijtuig een hogere CO2-uitstoot.

 

Bron: belastingdienst.nl

Hoe bereken je de BPM?

De BPM wordt bepaald aan de hand van diverse factoren. Hierdoor is elke BPM-berekening uniek. Een aantal van deze factoren zijn:

 

-        Het automerk

-        Het automodel

-        Het bouwjaar

-        De CO2 uitstoot

-        Het type brandstof

-        Het aantal gereden kilometers

-        Datum van de eerste toelating

-        Etc.

 

Voor personenauto’s is de CO2-uitstoot één van de belangrijkste factoren bij het berekenen van de BPM. Bij (bestel)busjes, vrachtwagens, campers en motoren wordt er bij de BPM-berekening vooral gekeken naar de nieuwwaarde van het voertuig. Hoe meer CO2-uitstoot de auto heeft, hoe hoger de BPM-heffing is. Vervuilende auto’s worden zwaarder belast dan “schonere” auto’s.

 

Bent u benieuwd naar de BPM-tarieven? Bekijk dan dit BPM-overzicht van de belastingdienst.

Wat is rest BPM?

Wanneer u een tweedehandsauto importeert uit het buitenland betaalt u niet het volledige BPM-bedrag. Net zoals een auto daalt in waarde, daalt de BPM namelijk ook. We spreken bij het importeren van een voertuig daarom over de rest BPM. De rest BPM wordt bij een geïmporteerd voertuig berekend aan de hand van het taxatiebedrag bij import.

BPM-voordeel behalen

Zoals eerder aangegeven hebben diverse factoren invloed op de BPM-berekening en is elke BPM-berekening uniek. Een tweedehandsauto importeren uit Duitsland biedt meer mogelijkheden voor het berekenen van de meest gunstige BPM. De BPM-berekening kan namelijk op verschillende manieren worden uitgevoerd.

 

Wij van eenautoimporteren.nl zijn gespecialiseerd in BPM-optimalisatie. Omdat de BPM op meerdere manieren te berekenen is kunnen wij voor u de BPM zo voordelig mogelijk berekenen. Door de juiste combinatie van berekeningswijze en afschrijvingingstabellen te combineren is het mogelijk om fors te besparen. In veel gevallen kan u dit een voordeel van €1.000,- opleveren. Wij werken met dezelfde aangifte en calculatie programma’s als de Belastingdienst. Onze calculaties worden gegarandeerd geaccepteerd, daarom werken wij met een 100% BPM acceptatie garantie. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over extra kosten, naheffingen of onnodige vertragingen.

Een auto importeren via eenautoimporteren.nl

Overweegt u een tweedehandsauto te importeren uit bijvoorbeeld Duitsland? Wij helpen u graag met het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.


Zoek uw volgende auto via onze website of vertel ons welke auto u op het oog heeft. Er komt veel kijken bij het importeren van een auto. Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alles kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest!

 

Bekijk ons stappenplan voor meer informatie over het importeren van een auto óf zoek direct uw volgende auto op onze website


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

73x
Mitsubishi

ASX

 1. Prijs
  € 18.490
 2. Kilometerstand
  30.000
 3. Bouwjaar
  2018
3x
Mini

COOPER_CLUBMAN

 1. Prijs
  € 17.499
 2. Kilometerstand
  80.795
 3. Bouwjaar
  2016
40x
Vw

Tiguan

 1. Prijs
  € 61.812
 2. Kilometerstand
  7.900
 3. Bouwjaar
  2021
22x
Mini

COOPER_CLUBMAN

 1. Prijs
  € 18.500
 2. Kilometerstand
  57.424
 3. Bouwjaar
  2018
3x
Mini

COOPER_CLUBMAN

 1. Prijs
  € 17.970
 2. Kilometerstand
  53.432
 3. Bouwjaar
  2018
5x
Opel

Corsa

 1. Prijs
  € 16.640
 2. Kilometerstand
  21.947
 3. Bouwjaar
  2020
5x
Hyundai

Tucson

 1. Prijs
  € 15.700
 2. Kilometerstand
  70.303
 3. Bouwjaar
  2016
14x
Hyundai

Tucson

 1. Prijs
  € 15.880
 2. Kilometerstand
  54.964
 3. Bouwjaar
  2018

Wij helpen je verder

1 minuut leestijd
Nieuwe kentekenreeks
2 minuten leestijd
Elektrische auto importeren in Nederland rijden met MIA regeling
1 minuut leestijd
Eenautoimporteren sponsort Rotterdamse Hockey Club Tempo '34
4 minuten leestijd
Een auto importeren gewoon mogelijk in tijden van corona virus
7 minuten leestijd
De nieuwe Renault ZOE
7 minuten leestijd
Wat is MWST in Duitsland?

Veelgestelde vragen

Hoelang duurt het voordat de auto op Nederlands kenteken staat?

Dit is afhankelijk van het pakket dat u kiest. Bij de volledige ontzorging houden wij rekening met 8 werkdagen voordat de auto bij ons op locatie is gebracht door de transporteur. Vervolgens rekenen wij ongeveer 9 werkdagen voordat wij de auto hebben ingevoerd bij de RDW. Bij het pakket voor enkel het invoeren van de auto tellen we de werkdagen voor het transport uiteraard niet mee. Houd hier rekening met 9 werkdagen. 

Maakt het uit of ik een Ferrari of een Kia wil importeren?

Nee, dit maakt niks uit! Of u nou op zoek bent naar exclusieve sportauto of een kleine stadsauto, wij rekenen in beide gevallen de vaste importfee van €.1599,-. Het BPM-bedrag kan wellicht wel iets anders uitpakken. ;-)

Kan ik een financiering aanvragen voor mijn auto?

Voor de financieringen werken wij samen met Bank & Geld. Bij Bank & Geld kunt u terecht voor de Financial Lease van alle merken personenwagens voor zowel zakelijk als privé. Als u besluit om bij ons een auto te kopen, dan kunnen wij ter plekke contact opnemen met Bank & Geld om na te gaan wat de beste financiering voor uw persoonlijke situatie is. U ontvangt een duidelijk voorstel. Als de uitkomst positief is kan de lening worden afgesloten. Wij hebben hier geen financieel belang bij. Ons doel is alleen goede auto’s te verkopen tegen een scherpe prijs en daarbij onze klanten zoveel mogelijk service te verlenen. De autofinanciering is hiervan een onderdeel.

Mijn droomauto staat te koop bij een particulier, kunnen jullie deze ook importeren?

Nee, helaas niet. Wij werken strikt met officiële merkdealers, juist zodat je altijd zekerheid hebt van bijvoorbeeld een importeur of fabrikant. Doordat merkdealers verbonden zijn met de importeur of fabrikant, zullen zij zich moeten houden aan de eisen die door hen worden gesteld. Hierdoor kan je altijd terugvallen op de merkdealer, mocht er onverhoopt iets mis zijn met de auto. Uiteraard controleren wij de papieren en de onderhoudshistorie van de auto, voordat deze op transport naar Nederland gaat.

Tevreden klanten

Perfecte Service

Diverse occasions gevonden in Duitsland. Cindy heeft goed meegekeken en per auto een duidelijk...

Zeer tevreden klant

Zeer tevreden klant! ik zocht een Mini clubman JCW het scheelde mij bijna €8000 ten opzichte...

Nooit eerder gedacht om een auto te importeren. Werd heel goed geïnformeerd en begeleid door...