Auto zoeken
10 minuten leestijd
25-10-2023 BPM

Wat is BPM?

Wilt u een auto importeren uit Duitsland? Dan heeft u wellicht al gehoord van het woord BPM. Wat betekent dit een wanneer bent u verplicht BPM-kosten te betalen? Wij leggen het uit!

Wat is BPM?

BPM staat voor Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen’. Het is een aanschafbelasting die geldt voor iedere auto die in Nederland een kenteken krijgt.

Wanneer moet u BPM betalen?

Iedereen die in Nederland een personenauto, bestelauto of motor registreert is verplicht om BPM te betalen. Wanneer u een auto koopt in Nederland merkt u hier vrij weinig van. De BPM-kosten zijn dan al in de prijs verwerkt. Wanneer u een voertuig in het buitenland koopt en importeert naar Nederland dient er nog wel los BPM betaald te worden.

 

In de volgende gevallen bent u verplicht BPM te betalen:

-        U laat een personenauto, bestelauto of motor in het kentekenregister inschrijven of herschrijven.

-        U laat een bestelauto ombouwen tot personenauto.

-        U woont in Nederland en gebruikt een auto of motor met een buitenlands kenteken.

-        U voldoet met uw bestelauto niet meer aan de ondernemersregeling of gehandicaptenregeling.

-        U voldoet niet meer aan de regeling voor taxivervoer of openbaar vervoer.

-        U hebt een leen-, huur- of leaseauto met een buitenlands kenteken.

-        Na aanpassing heeft uw motorrijtuig een hogere CO2-uitstoot.

 

Bron: belastingdienst.nl

Hoe bereken je de BPM?

De BPM wordt bepaald aan de hand van diverse factoren. Hierdoor is elke BPM-berekening uniek. Een aantal van deze factoren zijn:

 

-        Het automerk

-        Het automodel

-        Het bouwjaar

-        De CO2 uitstoot

-        Het type brandstof

-        Het aantal gereden kilometers

-        Datum van de eerste toelating

-        Etc.

 

Voor personenauto’s is de CO2-uitstoot één van de belangrijkste factoren bij het berekenen van de BPM. Bij (bestel)busjes, vrachtwagens, campers en motoren wordt er bij de BPM-berekening vooral gekeken naar de nieuwwaarde van het voertuig. Hoe meer CO2-uitstoot de auto heeft, hoe hoger de BPM-heffing is. Vervuilende auto’s worden zwaarder belast dan “schonere” auto’s.

 

Bent u benieuwd naar de BPM-tarieven? Bekijk dan dit BPM-overzicht van de belastingdienst.

Wat is rest BPM?

Wanneer u een tweedehandsauto importeert uit het buitenland betaalt u niet het volledige BPM-bedrag. Net zoals een auto daalt in waarde, daalt de BPM namelijk ook. We spreken bij het importeren van een voertuig daarom over de rest BPM. De rest BPM wordt bij een geïmporteerd voertuig berekend aan de hand van het taxatiebedrag bij import.

BPM-voordeel behalen

Zoals eerder aangegeven hebben diverse factoren invloed op de BPM-berekening en is elke BPM-berekening uniek. Een tweedehandsauto importeren uit Duitsland biedt meer mogelijkheden voor het berekenen van de meest gunstige BPM. De BPM-berekening kan namelijk op verschillende manieren worden uitgevoerd.

 

Wij van eenautoimporteren.nl zijn gespecialiseerd in BPM-optimalisatie. Omdat de BPM op meerdere manieren te berekenen is kunnen wij voor u de BPM zo voordelig mogelijk berekenen. Door de juiste combinatie van berekeningswijze en afschrijvingingstabellen te combineren is het mogelijk om fors te besparen. In veel gevallen kan u dit een voordeel van €1.000,- opleveren. Wij werken met dezelfde aangifte en calculatie programma’s als de Belastingdienst. Onze calculaties worden gegarandeerd geaccepteerd, daarom werken wij met een 100% BPM acceptatie garantie. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over extra kosten, naheffingen of onnodige vertragingen.

Een auto importeren via eenautoimporteren.nl

Overweegt u een tweedehandsauto te importeren uit bijvoorbeeld Duitsland? Wij helpen u graag met het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.


Zoek uw volgende auto via onze website of vertel ons welke auto u op het oog heeft. Er komt veel kijken bij het importeren van een auto. Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alles kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest!

 

Bekijk ons stappenplan voor meer informatie over het importeren van een auto óf zoek direct uw volgende auto op onze website


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

21x
Mercedes-benz

GLA 180

 1. Prijs
  € 20.950
 2. Kilometerstand
  63.000
 3. Bouwjaar
  2019
34x
Bmw

440

 1. Prijs
  € 33.950
 2. Kilometerstand
  74.826
 3. Bouwjaar
  2019
10x
Volvo

XC 40

 1. Prijs
  € 35.890
 2. Kilometerstand
  3.395
 3. Bouwjaar
  2023
5x
Mini

ONE_CLUBMAN

 1. Prijs
  € 20.911
 2. Kilometerstand
  29.387
 3. Bouwjaar
  2020
20x
Mercedes-benz

EQC

 1. Prijs
  € 44.980
 2. Kilometerstand
  21.269
 3. Bouwjaar
  2020
30x
Vw

ID.4

 1. Prijs
  € 28.870
 2. Kilometerstand
  22.463
 3. Bouwjaar
  2021
27x
Vw

ID.5

 1. Prijs
  € 36.980
 2. Kilometerstand
  4.756
 3. Bouwjaar
  2022
41x
Bmw

520

 1. Prijs
  € 25.990
 2. Kilometerstand
  138.000
 3. Bouwjaar
  2019

Wij helpen je verder

7 minuten leestijd
Import auto dealer
4 minuten leestijd
Wat is een marge-auto?
4 minuten leestijd
Toyota-dealers in Duitsland
9 minuten leestijd
Occasion import populairder dan ooit – cijfers van 2021
5 minuten leestijd
Een hybride auto importeren
9 minuten leestijd
De BPM op een elektrische auto

Veelgestelde vragen

Mijn droomauto staat te koop bij een particulier, kunnen jullie deze ook importeren?

Nee, helaas niet. Wij werken strikt met officiële merkdealers, juist zodat je altijd zekerheid hebt van bijvoorbeeld een importeur of fabrikant. Doordat merkdealers verbonden zijn met de importeur of fabrikant, zullen zij zich moeten houden aan de eisen die door hen worden gesteld. Hierdoor kan je altijd terugvallen op de merkdealer, mocht er onverhoopt iets mis zijn met de auto. Uiteraard controleren wij de papieren en de onderhoudshistorie van de auto, voordat deze op transport naar Nederland gaat.

Maakt het uit of ik een Ferrari of een Kia wil importeren?

Nee, dit maakt niks uit! Of u nou op zoek bent naar exclusieve sportauto of een kleine stadsauto, wij rekenen in beide gevallen de vaste importfee van €.1599,-. Het BPM-bedrag kan wellicht wel iets anders uitpakken. ;-)

Wat zijn de kosten voor het importeren van een auto?

Volledige ontzorging voor € 1.599,-Voor het importeren van een auto rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt €1.599,- inclusief BTW (exclusief BPM). Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren. Auto invoeren in Nederland voor € 599,- Voor het invoeren van een auto in Nederland rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt  € 599,- inclusief BTW (exclusief BPM kosten) . Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren.

Is het mogelijk om mijn auto in te ruilen bij de aanschaf van een importauto?

Dat is zeker mogelijk! Dankzij onze jarenlange ervaring en kennis over gebruikte auto's, kunnen wij altijd een scherp voorstel doen om uw auto in te ruilen. U levert de auto in bij het ophalen van uw nieuw geïmporteerde auto en de inruilprijs wordt direct op de factuur verwerkt. Makkelijk toch?

Tevreden klanten

Mijn ervaring met eenautoimporteren.nl/koolaard...

Mijn ervaring met eenautoimporteren.nl en koolaard is super. Voor de 2e keer een auto door ze laten importeren en het is weer goed bevallen.

We hebben zelf online een auto uitgezocht en die door Tim van eenautoimporteren.nl laten importeren. Het proces was vooraf duidelijk en de communicatie...

TOP SERVICE

Wat een prachtig bedrijf. Vanaf minuut 1 heel goed contact. Niets is te veel gevraagd. In no time hadden ze een auto gevonden. Precies wat ik zocht. Elk...

Maakt alle verwachtingen waar!...

Goede en professionele begeleiding/service bij het importeren van een auto uit het buitenland.

Fantastische klantervaring!

Zelden, zeg maar nooit eigenlijk, zo prettig en professioneel samengewerkt met een autobedrijf. Deze mensen hebben ervaring en weten hoe het werkt, denken...

Na een belletje plegen gingen ze gelijk aan de slag, alles is netjes uitgelegd en zoals belooft liep het ook allemaal. Dikke aanrader alles is goed geregeld...

De kop zegt het al maar deze mensen houden echt van hun klanten en hun vak. De onderhandelingen en de afhandeling waren voortreffelijk. Ouderwets fijne...

Na een praatje te hebben gemaakt op kantoor van eenautoimporteren.nl was ik er al snel uit. Bart & Cindy leggen duidelijk uit hoe het allemaal geregeld...