Auto zoeken
10 minuten leestijd
28-01-2022 BPM

Wat is BPM?

Wilt u een auto importeren uit Duitsland? Dan heeft u wellicht al gehoord van het woord BPM. Wat betekent dit een wanneer bent u verplicht BPM-kosten te betalen? Wij leggen het uit!

Wat is BPM?

BPM staat voor Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen’. Het is een aanschafbelasting die geldt voor iedere auto die in Nederland een kenteken krijgt.

Wanneer moet u BPM betalen?

Iedereen die in Nederland een personenauto, bestelauto of motor registreert is verplicht om BPM te betalen. Wanneer u een auto koopt in Nederland merkt u hier vrij weinig van. De BPM-kosten zijn dan al in de prijs verwerkt. Wanneer u een voertuig in het buitenland koopt en importeert naar Nederland dient er nog wel los BPM betaald te worden.

 

In de volgende gevallen bent u verplicht BPM te betalen:

-        U laat een personenauto, bestelauto of motor in het kentekenregister inschrijven of herschrijven.

-        U laat een bestelauto ombouwen tot personenauto.

-        U woont in Nederland en gebruikt een auto of motor met een buitenlands kenteken.

-        U voldoet met uw bestelauto niet meer aan de ondernemersregeling of gehandicaptenregeling.

-        U voldoet niet meer aan de regeling voor taxivervoer of openbaar vervoer.

-        U hebt een leen-, huur- of leaseauto met een buitenlands kenteken.

-        Na aanpassing heeft uw motorrijtuig een hogere CO2-uitstoot.

 

Bron: belastingdienst.nl

Hoe bereken je de BPM?

De BPM wordt bepaald aan de hand van diverse factoren. Hierdoor is elke BPM-berekening uniek. Een aantal van deze factoren zijn:

 

-        Het automerk

-        Het automodel

-        Het bouwjaar

-        De CO2 uitstoot

-        Het type brandstof

-        Het aantal gereden kilometers

-        Datum van de eerste toelating

-        Etc.

 

Voor personenauto’s is de CO2-uitstoot één van de belangrijkste factoren bij het berekenen van de BPM. Bij (bestel)busjes, vrachtwagens, campers en motoren wordt er bij de BPM-berekening vooral gekeken naar de nieuwwaarde van het voertuig. Hoe meer CO2-uitstoot de auto heeft, hoe hoger de BPM-heffing is. Vervuilende auto’s worden zwaarder belast dan “schonere” auto’s.

 

Bent u benieuwd naar de BPM-tarieven? Bekijk dan dit BPM-overzicht van de belastingdienst.

Wat is rest BPM?

Wanneer u een tweedehandsauto importeert uit het buitenland betaalt u niet het volledige BPM-bedrag. Net zoals een auto daalt in waarde, daalt de BPM namelijk ook. We spreken bij het importeren van een voertuig daarom over de rest BPM. De rest BPM wordt bij een geïmporteerd voertuig berekend aan de hand van het taxatiebedrag bij import.

BPM-voordeel behalen

Zoals eerder aangegeven hebben diverse factoren invloed op de BPM-berekening en is elke BPM-berekening uniek. Een tweedehandsauto importeren uit Duitsland biedt meer mogelijkheden voor het berekenen van de meest gunstige BPM. De BPM-berekening kan namelijk op verschillende manieren worden uitgevoerd.

 

Wij van eenautoimporteren.nl zijn gespecialiseerd in BPM-optimalisatie. Omdat de BPM op meerdere manieren te berekenen is kunnen wij voor u de BPM zo voordelig mogelijk berekenen. Door de juiste combinatie van berekeningswijze en afschrijvingingstabellen te combineren is het mogelijk om fors te besparen. In veel gevallen kan u dit een voordeel van €1.000,- opleveren. Wij werken met dezelfde aangifte en calculatie programma’s als de Belastingdienst. Onze calculaties worden gegarandeerd geaccepteerd, daarom werken wij met een 100% BPM acceptatie garantie. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over extra kosten, naheffingen of onnodige vertragingen.

Een auto importeren via eenautoimporteren.nl

Overweegt u een tweedehandsauto te importeren uit bijvoorbeeld Duitsland? Wij helpen u graag met het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.


Zoek uw volgende auto via onze website of vertel ons welke auto u op het oog heeft. Er komt veel kijken bij het importeren van een auto. Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alles kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest!

 

Bekijk ons stappenplan voor meer informatie over het importeren van een auto óf zoek direct uw volgende auto op onze website


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

77x
Bmw

X5 M

 1. Prijs
  € 57.990
 2. Kilometerstand
  101.213
 3. Bouwjaar
  2017
1x
Mercedes-benz

A 180

 1. Prijs
  € 25.590
 2. Kilometerstand
  8.750
 3. Bouwjaar
  2021
6x
Kia

Sportage

 1. Prijs
  € 40.490
 2. Kilometerstand
  13.212
 3. Bouwjaar
  2022
41x
Mercedes-benz

Citan

 1. Prijs
  € 16.279
 2. Kilometerstand
  68.850
 3. Bouwjaar
  2019
1x
Mercedes-benz

C 180

 1. Prijs
  € 22.950
 2. Kilometerstand
  57.460
 3. Bouwjaar
  2016
74x
Audi

Q3

 1. Prijs
  € 32.660
 2. Kilometerstand
  12.773
 3. Bouwjaar
  2021
26x
Peugeot

208

 1. Prijs
  € 15.770
 2. Kilometerstand
  47.085
 3. Bouwjaar
  2019
23x
Bmw

218 Active Tourer

 1. Prijs
  € 15.490
 2. Kilometerstand
  143.000
 3. Bouwjaar
  2016

Wij helpen je verder

5 minuten leestijd
Invoerrechten voor auto's
5 minuten leestijd
Een hybride auto importeren
7 minuten leestijd
Dit is de Jeep Wrangler 4XE
1 minuut leestijd
Eenautoimporteren sponsort Rotterdamse Hockey Club Tempo '34
10 minuten leestijd
Wat is BPM?
9 minuten leestijd
De BPM op een elektrische auto

Veelgestelde vragen

Hoelang duurt het voordat de auto op Nederlands kenteken staat?

Dit is afhankelijk van het pakket dat u kiest. Bij de volledige ontzorging houden wij rekening met 8 werkdagen voordat de auto bij ons op locatie is gebracht door de transporteur. Vervolgens rekenen wij ongeveer 9 werkdagen voordat wij de auto hebben ingevoerd bij de RDW. Bij het pakket voor enkel het invoeren van de auto tellen we de werkdagen voor het transport uiteraard niet mee. Houd hier rekening met 9 werkdagen. 

Kan ik een financiering aanvragen voor mijn auto?

Voor de financieringen werken wij samen met Bank & Geld. Bij Bank & Geld kunt u terecht voor de Financial Lease van alle merken personenwagens voor zowel zakelijk als privé. Als u besluit om bij ons een auto te kopen, dan kunnen wij ter plekke contact opnemen met Bank & Geld om na te gaan wat de beste financiering voor uw persoonlijke situatie is. U ontvangt een duidelijk voorstel. Als de uitkomst positief is kan de lening worden afgesloten. Wij hebben hier geen financieel belang bij. Ons doel is alleen goede auto’s te verkopen tegen een scherpe prijs en daarbij onze klanten zoveel mogelijk service te verlenen. De autofinanciering is hiervan een onderdeel.

Hoe weet ik zeker dat mijn geïmporteerde auto correct is?

Als u kiest voor de volledige ontzorging, zullen wij al het onderzoek naar de auto doen. Vereist is echter wel dat de auto te koop moet staan bij een officiële merkdealer. Op deze manier zijn de kilometerstanden en de onderhoudshistorie beter te controleren. Wij vragen bij de Nederlandse dealer op basis van het chassisnummer de onderhoudshistorie op en controleren op die manier ook gelijk of de kilometerstand kloppend is. Op deze manier garanderen wij dat de auto correct is.

Hoe werkt het importeren van een auto uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit Duitsland is niet eenvoudig. Je moet verschillende zaken regelen, goede afspraken maken met de Duitse dealer en de papieren van de auto grondig controleren. Maar het begint natuurlijk met het vinden van een geschikte auto. Voor het importeren van een Duitse auto doorloop je de volgende stappen: 1. Zoek een auto via onze website of een externe database 2. Controleer alle documenten 3. Bereken de totale aanschafkosten 4. Koop de auto 5. Laat de auto naar Nederland rijden of transporteren 6. Laat de auto keuren bij de RDW 7. Dien de BPM-aangifte in bij de belastingdienst 8. Vraag een Nederlands kenteken aan

Tevreden klanten

Leuke mensen en een geweldige transparante...

Het is zeer goed zaken doen met deze mensen, heel openhartig en eerlijk. Ik zal in de toekomst zeker weer van hun expertise gebruik willen maken. 100x...

Nadat ik mijn keuze kenbaar had gemaakt het moest een Porsche Macan worden is Cindy aan de slag gegaan. Van A tot Z ben ik op de hoogte gehouden met foto's...

Fantastische klantervaring!

Zelden, zeg maar nooit eigenlijk, zo prettig en professioneel samengewerkt met een autobedrijf. Deze mensen hebben ervaring en weten hoe het werkt, denken...

Wat een topbedrijf!

Wij hebben met hulp van deze geweldige mensen een auto geïmporteerd uit Duitsland. Wij zijn tijdens dit proces heel goed begeleid door Cindy. Zonder Cindy...

Goede service, goed behandeld

Toen de Volvo V90 eenmaal tweedehands te koop was in Nederland vond ik de auto nog veel te duur. Via mobile.de zag ik de V90 in mijn prijsklasse. Binnen...

Een hele complete service.

Ik ben met mijn wensen bij eenautoimporteren naar binnen gelopen. Zij hebben mij vanaf dat moment in alles begeleid. Ik ben uiteindelijk toch zelf de auto...

Goede service, goed behandeld

Een mooi voorbeeld van een bedrijf dat haar afspraken nakomt. Betrouwbaar, professioneel en kennis van zaken. Niet geheel onbelangrijk is het grote prijsvoordeel...

Super service

Erg goed en snel geholpen. Super blij met onze nieuwe auto. Onze volgende auto zullen we zeker weer via Bart en zijn leuke team aanschaffen!