Auto zoeken
6 minuten leestijd
28-01-2022 RDW

RDW-import keuring

U heeft op Duitse zoeksites zoals mobile.de of autoscout24.de een mooie occasion in Duitsland gezien, maar hoe nu verder? Wij leggen het u uit!

 

Wat is een RDW-keuring?

Als u in Nederland woont en een auto importeert vanuit het buitenland moet u de auto invoeren en aanmelden bij de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) en de Douane. Het RDW wil eerst de auto goedkeuren om te mogen rijden op de Nederlandse weg. Dit wordt ook wel de RDW-keuring genoemd. Pas na deze keuring kan er een Nederlands kenteken aangevraagd worden. Deze stap van het importproces kan bij een inefficiënte aanpak veel tijd en geld kosten. 

 

Waar kan je en RDW-keuring laten uitvoeren?

Een RDW-keuring voor een importauto kunt u bij een RDW-keuringsstation of een bedrijf dat door de RDW erkend is.  

 

RDW-keuringsstation

Wanneer u besluit de keuring zelf bij een RDW-keuringsstation uit te laten voeren dient u met een aantal zaken rekening te houden. U zal namelijk zelf de auto naar het keuringsstation toe moeten brengen. Als de auto beschikt over een geldig buitenlands kentekenbewijs kunt u zelf naar het RDW-keuringsstation rijden. Hou er wel rekening mee dat het RDW het buitenlandse kentekenbewijs na de keuring in beslag zal nemen. De auto mag daardoor na de keuring niet meer op de openbare weg rijden. U zult dan alsnog gebruik moeten maken van een trailer, wat extra kosten met zich mee zal brengen.

 

Als alternatief kunt u bij het RDW een eendagskenteken aanvragen. Dit kenteken is zoals de naam zelf al aangeeft slechts één dag geldig. Daarnaast is dit kenteken enkel geldig in Nederland en kan dit alleen aangevraagd worden in combinatie met een keuringsafspraak.

 

RDW-erkend bedrijf

Autobedrijven kunnen door de RDW erkend worden. Dit houdt in dat het autobedrijf voldoet aan de eisen die worden gesteld door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Wanneer u dus met uw voertuig naar een RDW erkend autobedrijf gaat, bent u er dus zeker van dat dit autobedrijf volgens de regels en richtlijnen van het RDW werkt. RDW-erkende bedrijven kunnen de invoering en keuring van uw importauto voor u regelen. Het voordeel hiervan is dat u niet zelf de auto naar een RDW-keuringsstation hoeft te brengen.

 

Wij van eenautoimporteren.nl hebben een RDW-import erkenning, met de bevoegdheid tot versnelde individuele keuring. Hierdoor kunnen wij uw auto binnen 1 werkdag laten keuren. Een bijkomend voordeel is dat wij de auto bij ons op locatie kunnen laten keuren. Hierdoor hoeft uw auto niet heen en weer gereden te worden naar een keuringsstation. In de meeste gevallen staat uw auto vervolgens binnen 5 werkdagen op een Nederlands kenteken.

 

Lange wachttijden vanwege Corona

Vanwege Corona zijn de RDW-keuringsstations een tijdje dicht geweest. Daarnaast hebben zij om het risico op corona te beperken, het klantcontact in de RDW-keuringshal en aan de balies geminimaliseerd. Hierdoor is de gemiddelde wachttijd voor een importkeuring circa 8 weken. Wilt u liever niet zo lang wachten? Bekijk dan onze importservice! Wij kunnen uw auto binnen 1 á 2 invoeren.

 

Een auto importeren via eenautoimporteren.nl

Overweegt u een tweedehandsauto te importeren uit bijvoorbeeld Duitsland? Wij helpen u graag met het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte!


 Zoek uw volgende auto via onze website of vertel ons welke auto u op het oog heeft. Er komt veel kijken bij het importeren van een auto. Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alles kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest!

 

Bekijk ons stappenplan voor meer informatie over het importeren van een auto óf zoek direct uw volgende auto op onze website

 


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

42x
Vw

up

  1. Prijs
    € 20.900
  2. Kilometerstand
    20
  3. Bouwjaar
    2023
27x
Bmw

530

  1. Prijs
    € 36.750
  2. Kilometerstand
    97.420
  3. Bouwjaar
    2019
27x
Bmw

X1

  1. Prijs
    € 25.908
  2. Kilometerstand
    27.500
  3. Bouwjaar
    2020
49x
Mercedes-benz

EQC

  1. Prijs
    € 46.886
  2. Kilometerstand
    63.332
  3. Bouwjaar
    2020
28x
Peugeot

2008

  1. Prijs
    € 26.980
  2. Kilometerstand
    10.980
  3. Bouwjaar
    2022
40x
Audi

A4

  1. Prijs
    € 40.490
  2. Kilometerstand
    43.181
  3. Bouwjaar
    2021
37x
Skoda

Superb

  1. Prijs
    € 25.880
  2. Kilometerstand
    37.050
  3. Bouwjaar
    2020
15x
Fiat

500e

  1. Prijs
    € 25.990
  2. Kilometerstand
    5.572
  3. Bouwjaar
    2023

Wij helpen je verder

5 minuten leestijd
Toyota blijft investeren in waterstofauto's
4 minuten leestijd
Wat is een btw-auto?
7 minuten leestijd
Dit is de nieuwe Mazda MX-30
6 minuten leestijd
Hybride auto zonder stekker
7 minuten leestijd
Wanneer is het importeren van een Duitse auto interessant?
7 minuten leestijd
Auto Inruilen

Veelgestelde vragen

Waarom een auto importeren uit Duitsland?

Door het importeren van een auto uit Duitsland bespaar je al snel 2% tot 15%. In Duitsland liggen de prijzen van nieuwe en gebruikte auto’s namelijk veel lager. Daarnaast is de markt vele malen groter en zijn de auto’s standaard luxer uitgevoerd. Dit alles maakt het importeren van een auto uit Duitsland financieel erg aantrekkelijk. In dit artikel lees je meer over de voordelen van het importeren van een auto uit Duitsland.

Wat zijn de kosten voor het importeren van een auto?

Volledige ontzorging voor € 1.599,-Voor het importeren van een auto rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt €1.599,- inclusief BTW (exclusief BPM). Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren. Auto invoeren in Nederland voor € 599,- Voor het invoeren van een auto in Nederland rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt  € 599,- inclusief BTW (exclusief BPM kosten) . Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren.

Is het mogelijk om mijn auto in te ruilen bij de aanschaf van een importauto?

Dat is zeker mogelijk! Dankzij onze jarenlange ervaring en kennis over gebruikte auto's, kunnen wij altijd een scherp voorstel doen om uw auto in te ruilen. U levert de auto in bij het ophalen van uw nieuw geïmporteerde auto en de inruilprijs wordt direct op de factuur verwerkt. Makkelijk toch?

Hoelang duurt het voordat de auto op Nederlands kenteken staat?

Dit is afhankelijk van het pakket dat u kiest. Bij de volledige ontzorging houden wij rekening met 8 werkdagen voordat de auto bij ons op locatie is gebracht door de transporteur. Vervolgens rekenen wij ongeveer 9 werkdagen voordat wij de auto hebben ingevoerd bij de RDW. Bij het pakket voor enkel het invoeren van de auto tellen we de werkdagen voor het transport uiteraard niet mee. Houd hier rekening met 9 werkdagen. 

Tevreden klanten

Uitstekende service. Alles snel en prettig afgerond. Wil je een auto importeren, dan raad ik hen ten zeerste aan.

Na een belletje plegen gingen ze gelijk aan de slag, alles is netjes uitgelegd en zoals belooft liep het ook allemaal. Dikke aanrader alles is goed geregeld...

Snel geholpen, duidelijke antwoorden op de vragen die ik had, ik kon altijd bellen.

De auto stond met strik op ons...

Na een eerste gesprek met Cindy direct een prijsopgave voor de importkosten en servicefee ontvangen. Wij hadden de auto al zelf aangekocht en konden meteen...

Goede service, goed behandeld

Een mooi voorbeeld van een bedrijf dat haar afspraken nakomt. Betrouwbaar, professioneel en kennis van zaken. Niet geheel onbelangrijk is het grote prijsvoordeel...

Geweldig!

Wat een geweldige organisatie! Ze kennen hun vakgebied. De dienstverlening is zeer vriendelijk, toegankelijk en komen hun afspraken na. In het gehele proces...

Goede service en open kaart

Persoonlijk contact, snelle reacties en goed bereikbaar. Je krijgt een eerlijk verhaal met inzicht in alle kosten. Geen verassingen.