Auto zoeken
8 minuten leestijd
10-02-2022

Zo importeer je een auto uit Duitsland

Stel: je bent al een tijdje aan het rondkijken voor een nieuwe auto en je weet inmiddels wat je wil: merk, type, kleur en opties. De prijs houd je echter tegen. Tenminste, als je de auto in Nederland zou kopen. Wanneer je de auto uit Duitsland importeert heb je dezelfde auto voor veel minder geld. Klinkt interessant hé?

 
Importeren vanuit Duitsland steeds populairder

De laatste 5 jaar is er een grote stijging te zien in het importeren van Duitse occasions. Als consument profiteer je namelijk van financiële voordelen, een ruimer aanbod en luxer uitgevoerde auto’s. Wij leggen de belangrijkste voordelen uit:

 

Lagere inkoopprijzen

In Duitsland betaal je een stuk minder voor een auto, zowel voor nieuwe als gebruikte auto’s.  Het aanbod van auto’s is in Duitsland veel groter dan in Nederland. Dit in combinatie met het feit dat Duitse automerken een betere prijs geven aan Duitse kopers, leidt tot lagere inkoopprijzen. Het importeren van een auto uit Duitsland levert voor Nederlanders dus een prijsvoordeel op.

 

BPM-voordeel

Wanneer je in Nederland een nieuw voertuig koopt óf een voertuig uit het buitenland importeert, ben je verplicht BPM te betalen. Dit staat voor ‘Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen’. Meer weten over BPM? Bekijk dan ons artikel: ‘Wat is BPM?’

 

Wanneer je een gebruikte auto koopt en importeert naar Nederland, hoef je niet het volledig bedrag aan BPM te betalen. Net zoals een auto daalt in waarde, daalt de BPM namelijk ook. Wanneer je een auto importeert uit Duitsland hoef je enkel nog de rest BPM te betalen. Dit bedrag wordt berekend aan de hand van het taxatiebedrag bij import.

 

Bedrijven die gespecialiseerd zijn in het importeren van auto’s kunnen bij het opstellen van een taxatierapport ervoor zorgen dat u tussen de 15% en 25% bespaart op de rest BPM. Dit kan u al snel een voordeel van €1.000,- opleveren.

 

Luxere uitvoering

Duitsland is de grootste automarkt van Europa, 6x zo groot als Nederland. Duitsland biedt niet alleen de meeste keuze uit jonge occasions, de auto’s worden in de fabriek ook luxer uitgevoerd en voorzien van veel extra opties. Bovendien is de fabrieksgarantie overdraagbaar. Dus als Nederlander koop je een Duitse occasion en geniet je van dezelfde zekerheden als iemand die een duurdere auto koop in Nederland. Dit maakt het importeren van een auto uit Duitsland erg aantrekkelijk voor Nederlanders.

 

Hoe importeer je een auto uit Duitsland?

Het importeren van een Duitse auto is niet eenvoudig. Je moet verschillende zaken regelen, goede afspraken maken met de Duitse dealer en de auto grondig controleren: hoeveel eigenaren heeft de auto gehad, de kilometerstand, onderhoudshistorie en eventuele schadedocumentatie.

 

Voor het importeren van een Duitse auto doorloop je de volgende stappen:

1.     Zoek een auto via onze website of een externe database

2.     Controleer alle documenten

3.     Bereken de totale aanschafkosten

4.     Koop de auto

5.     Laat de auto naar Nederland rijden of transporteren

6.     Laat de auto keuren bij de RDW

7.     Dien de BPM-aangifte in bij de belastingdienst

8.     Vraag een Nederlands kenteken aan


Een Duitse auto importeren via eenautoimporteren.nl

Het importeren van een auto kan een beetje spannend voelen. Het gaat immers om een investering waarbij je waar wil krijgen voor je geld. Overweegt u een auto te importeren uit Duitsland? Wij helpen u graag met het berekenen van de aanschafkosten, het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.

 

Zoek een auto via onze website of vertel ons welk merk / model u op het oog heeft. Wij zoeken graag met u mee! Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alle kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest! Bekijk onze tarieven voor meer informatie.

 


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

58x
Tesla

Model 3

  1. Prijs
    € 25.990
  2. Kilometerstand
    95.200
  3. Bouwjaar
    2020
20x
Suzuki

Ignis

  1. Prijs
    € 20.990
  2. Kilometerstand
    1.500
  3. Bouwjaar
    2023
33x
Volvo

V60

  1. Prijs
    € 26.900
  2. Kilometerstand
    89.000
  3. Bouwjaar
    2020
45x
Bmw

X5

  1. Prijs
    € 39.450
  2. Kilometerstand
    107.838
  3. Bouwjaar
    2018
56x
Audi

A4

  1. Prijs
    € 23.350
  2. Kilometerstand
    140.464
  3. Bouwjaar
    2019
75x
Ford

Kuga

  1. Prijs
    € 22.950
  2. Kilometerstand
    100.500
  3. Bouwjaar
    2020
83x
Hyundai

i30

  1. Prijs
    € 20.980
  2. Kilometerstand
    41.650
  3. Bouwjaar
    2020
98x
Volvo

XC 90

  1. Prijs
    € 48.980
  2. Kilometerstand
    22.800
  3. Bouwjaar
    2020

Wij helpen je verder

10 minuten leestijd
Wat is BPM?
6 minuten leestijd
Dit is de nieuwe Lotus Eletre
6 minuten leestijd
Porsche-dealers in Duitsland
7 minuten leestijd
Dit is de Jeep Wrangler 4XE
7 minuten leestijd
Wat is MWST in Duitsland?
5 minuten leestijd
Volkswagen dealers in Duitsland

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik zeker dat mijn geïmporteerde auto correct is?

Als u kiest voor de volledige ontzorging, zullen wij al het onderzoek naar de auto doen. Vereist is echter wel dat de auto te koop moet staan bij een officiële merkdealer. Op deze manier zijn de kilometerstanden en de onderhoudshistorie beter te controleren. Wij vragen bij de Nederlandse dealer op basis van het chassisnummer de onderhoudshistorie op en controleren op die manier ook gelijk of de kilometerstand kloppend is. Op deze manier garanderen wij dat de auto correct is.

Wat kost het importeren van een auto uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit Duitsland (of een ander EU-land) brengt verschillende kosten met zich mee: Aankoopprijs, BTW, BPM, Transportkosten en de RDW-keuring. Meer informatie over deze kosten.Als je geen kennis van het importproces hebt, kan het importeren van een auto erg ingewikkeld zijn. Wij kunnen u helpen met het gehele proces (€ 1.599,-), maar ook met enkel het invoeren van de auto (€ 599,-).

Is het mogelijk om mijn auto in te ruilen bij de aanschaf van een importauto?

Dat is zeker mogelijk! Dankzij onze jarenlange ervaring en kennis over gebruikte auto's, kunnen wij altijd een scherp voorstel doen om uw auto in te ruilen. U levert de auto in bij het ophalen van uw nieuw geïmporteerde auto en de inruilprijs wordt direct op de factuur verwerkt. Makkelijk toch?

Is het ook mogelijk om een auto uit een ander land dan Duitsland te importeren?

Dat is uiteraard ook mogelijk. In principe kunnen wij vanuit elk land binnen -en buiten de EU auto's importeren. Echter geven wij zelf wel de voorkeur aan auto's uit Duitsland. Onze kennis richt zich voornamelijk op Duitsland dus wij raden dan ook zeker aan om in Duitsland op zoek te gaan naar uw nieuwe auto.

Tevreden klanten

Prima informatie!

Bij het eerste contact voelde het gelijk al goed. Cindy communiceerde vakkundig en kan de informatie goed verwoorden. Vol spanning wachtte we op Bart om...

Wat een fijn bedrijf!! Vanaf het zoeken naar de juiste auto tot aan de aflevering zijn we goed begeleid. Alle zorgen worden uit handen genomen. En ondanks...

Zeer goede ervaring en vriendelijke...

Zeer goed begeleid bij een onbekend proces en zeer goed geholpen. Uitermate tevreden over hun manier van werken en de uiteindelijke auto. Bedankt voor...

De Eigenaar Bart Koolaard, lokt je met verkeerde info over een auto die hij te koop heeft staan naar zijn bedrijf om je een auto te verkopen. Blijkt de...

Komt afspraken goed na, snelle service en neemt de zorgen uit handen.

Ik ben erg tevreden over de afhandeling. Alle contacten met de dealer gingen via Eenautoimporteren.nl. Daarbij hebben ze naar mijn idee een goede prijs...

Een echte aanrader voor het importeren...

Een auto importeren heeft me goed geholpen. Ze gaven een eerlijke mening over de dealer waar ik mijn auto wilde importeren. Vervolgens ging het importeren...

Na een praatje te hebben gemaakt op kantoor van eenautoimporteren.nl was ik er al snel uit. Bart & Cindy leggen duidelijk uit hoe het allemaal geregeld...