Auto zoeken
8 minuten leestijd
10-02-2022

Zo importeer je een auto uit Duitsland

Stel: je bent al een tijdje aan het rondkijken voor een nieuwe auto en je weet inmiddels wat je wil: merk, type, kleur en opties. De prijs houd je echter tegen. Tenminste, als je de auto in Nederland zou kopen. Wanneer je de auto uit Duitsland importeert heb je dezelfde auto voor veel minder geld. Klinkt interessant hé?

 
Importeren vanuit Duitsland steeds populairder

De laatste 5 jaar is er een grote stijging te zien in het importeren van Duitse occasions. Als consument profiteer je namelijk van financiële voordelen, een ruimer aanbod en luxer uitgevoerde auto’s. Wij leggen de belangrijkste voordelen uit:

 

Lagere inkoopprijzen

In Duitsland betaal je een stuk minder voor een auto, zowel voor nieuwe als gebruikte auto’s.  Het aanbod van auto’s is in Duitsland veel groter dan in Nederland. Dit in combinatie met het feit dat Duitse automerken een betere prijs geven aan Duitse kopers, leidt tot lagere inkoopprijzen. Het importeren van een auto uit Duitsland levert voor Nederlanders dus een prijsvoordeel op.

 

BPM-voordeel

Wanneer je in Nederland een nieuw voertuig koopt óf een voertuig uit het buitenland importeert, ben je verplicht BPM te betalen. Dit staat voor ‘Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen’. Meer weten over BPM? Bekijk dan ons artikel: ‘Wat is BPM?’

 

Wanneer je een gebruikte auto koopt en importeert naar Nederland, hoef je niet het volledig bedrag aan BPM te betalen. Net zoals een auto daalt in waarde, daalt de BPM namelijk ook. Wanneer je een auto importeert uit Duitsland hoef je enkel nog de rest BPM te betalen. Dit bedrag wordt berekend aan de hand van het taxatiebedrag bij import.

 

Bedrijven die gespecialiseerd zijn in het importeren van auto’s kunnen bij het opstellen van een taxatierapport ervoor zorgen dat u tussen de 15% en 25% bespaart op de rest BPM. Dit kan u al snel een voordeel van €1.000,- opleveren.

 

Luxere uitvoering

Duitsland is de grootste automarkt van Europa, 6x zo groot als Nederland. Duitsland biedt niet alleen de meeste keuze uit jonge occasions, de auto’s worden in de fabriek ook luxer uitgevoerd en voorzien van veel extra opties. Bovendien is de fabrieksgarantie overdraagbaar. Dus als Nederlander koop je een Duitse occasion en geniet je van dezelfde zekerheden als iemand die een duurdere auto koop in Nederland. Dit maakt het importeren van een auto uit Duitsland erg aantrekkelijk voor Nederlanders.

 

Hoe importeer je een auto uit Duitsland?

Het importeren van een Duitse auto is niet eenvoudig. Je moet verschillende zaken regelen, goede afspraken maken met de Duitse dealer en de auto grondig controleren: hoeveel eigenaren heeft de auto gehad, de kilometerstand, onderhoudshistorie en eventuele schadedocumentatie.

 

Voor het importeren van een Duitse auto doorloop je de volgende stappen:

1.     Zoek een auto via onze website of een externe database

2.     Controleer alle documenten

3.     Bereken de totale aanschafkosten

4.     Koop de auto

5.     Laat de auto naar Nederland rijden of transporteren

6.     Laat de auto keuren bij de RDW

7.     Dien de BPM-aangifte in bij de belastingdienst

8.     Vraag een Nederlands kenteken aan


Een Duitse auto importeren via eenautoimporteren.nl

Het importeren van een auto kan een beetje spannend voelen. Het gaat immers om een investering waarbij je waar wil krijgen voor je geld. Overweegt u een auto te importeren uit Duitsland? Wij helpen u graag met het berekenen van de aanschafkosten, het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.

 

Zoek een auto via onze website of vertel ons welk merk / model u op het oog heeft. Wij zoeken graag met u mee! Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alle kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest! Bekijk onze tarieven voor meer informatie.

 


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

44x
Skoda

Octavia

  1. Prijs
    € 20.479
  2. Kilometerstand
    94.989
  3. Bouwjaar
    2018
21x
Suzuki

Jimny

  1. Prijs
    € 28.900
  2. Kilometerstand
    30.000
  3. Bouwjaar
    2019
18x
Audi

A3

  1. Prijs
    € 22.590
  2. Kilometerstand
    35.088
  3. Bouwjaar
    2021
38x
Polestar

2

  1. Prijs
    € 59.970
  2. Kilometerstand
    3.970
  3. Bouwjaar
    2022
21x
Fiat

Scudo

  1. Prijs
    € 49.990
  2. Kilometerstand
    13.004
  3. Bouwjaar
    2022
25x
Mercedes-benz

GLC 63 AMG

  1. Prijs
    € 59.999
  2. Kilometerstand
    121.350
  3. Bouwjaar
    2018
32x
Audi

A4

  1. Prijs
    € 22.930
  2. Kilometerstand
    52.511
  3. Bouwjaar
    2018
19x
Bmw

840

  1. Prijs
    € 76.890
  2. Kilometerstand
    19.881
  3. Bouwjaar
    2023

Wij helpen je verder

7 minuten leestijd
Wat is MWST in Duitsland?
5 minuten leestijd
Dit is de Polestar 3!
7 minuten leestijd
Kosten auto importeren
1 minuut leestijd
Eenautoimporteren sponsort Rotterdamse Hockey Club Tempo '34
5 minuten leestijd
Invoerrechten voor auto's
4 minuten leestijd
Wat is een btw-auto?

Veelgestelde vragen

Mijn droomauto staat te koop bij een particulier, kunnen jullie deze ook importeren?

Nee, helaas niet. Wij werken strikt met officiële merkdealers, juist zodat je altijd zekerheid hebt van bijvoorbeeld een importeur of fabrikant. Doordat merkdealers verbonden zijn met de importeur of fabrikant, zullen zij zich moeten houden aan de eisen die door hen worden gesteld. Hierdoor kan je altijd terugvallen op de merkdealer, mocht er onverhoopt iets mis zijn met de auto. Uiteraard controleren wij de papieren en de onderhoudshistorie van de auto, voordat deze op transport naar Nederland gaat.

Kan ik een financiering aanvragen voor mijn auto?

Voor de financieringen werken wij samen met Bank & Geld. Bij Bank & Geld kunt u terecht voor de Financial Lease van alle merken personenwagens voor zowel zakelijk als privé. Als u besluit om bij ons een auto te kopen, dan kunnen wij ter plekke contact opnemen met Bank & Geld om na te gaan wat de beste financiering voor uw persoonlijke situatie is. U ontvangt een duidelijk voorstel. Als de uitkomst positief is kan de lening worden afgesloten. Wij hebben hier geen financieel belang bij. Ons doel is alleen goede auto’s te verkopen tegen een scherpe prijs en daarbij onze klanten zoveel mogelijk service te verlenen. De autofinanciering is hiervan een onderdeel.

Is het mogelijk om mijn auto in te ruilen bij de aanschaf van een importauto?

Dat is zeker mogelijk! Dankzij onze jarenlange ervaring en kennis over gebruikte auto's, kunnen wij altijd een scherp voorstel doen om uw auto in te ruilen. U levert de auto in bij het ophalen van uw nieuw geïmporteerde auto en de inruilprijs wordt direct op de factuur verwerkt. Makkelijk toch?

Importeren jullie ook auto’s uit andere landen?

Dat is uiteraard ook mogelijk. In principe kunnen wij vanuit elk land, binnen en buiten, de EU auto’s importeren. Echter geven wij zelf de voorkeur aan auto’s uit Duitsland. Dit o.a. vanwege de aantrekkelijke afstand tot Nederland, wat de transportkosten bepaalt. Wij raden daarom aan om een auto uit Duitsland te importeren.  

Tevreden klanten

Fantastische klantervaring!

Zelden, zeg maar nooit eigenlijk, zo prettig en professioneel samengewerkt met een autobedrijf. Deze mensen hebben ervaring en weten hoe het werkt, denken...

Na een belletje plegen gingen ze gelijk aan de slag, alles is netjes uitgelegd en zoals belooft liep het ook allemaal. Dikke aanrader alles is goed geregeld...

Zij hebben met mij een zéér tevreden...

Het team van dit bedrijf is zeer behulpzaam en niets is hun teveel. Meerdere keren heb ik een offerte opgevraagd waarbij ik niet de indruk kreeg dat het...

In één woord "grandioos" !

In een tijdsbestek van 3 weken een 2-tal auto's door Eenautoimporteren.nl laten importeren. Zowel Cindy als Bart nemen de tijd om de juiste auto bij een...

Het importeren van een auto uit Duitsland is niet eenvoudig. Deze firma heeft goed inzicht in de Duitse markt en zorgt dat alles geregeld wordt volgens...

Top team..!

Goed en erg vriendelijk geholpen door Cindy... Prijstechnisch erg scherp... Knap werk!

Ik kan het iedereen aanraden die...

Bart heeft al verschillende keren een auto de afgelopen jaren voor mij geïmporteerd en ik kan je met zekerheid zeggen dat je niet verder hoef te zoeken....

Komt afspraken goed na, snelle service en neemt de zorgen uit handen.