4 minuten leestijd
17-03-2021 door: sales@eenautoimporteren.nl

Je droomauto rijden voor duizenden euro’s minder dan normaal

Stel: je bent al een tijdje aan het rondkijken voor een nieuwe auto en je weet inmiddels wat je wil. Merk, type, kleur, opties… Alleen de prijs houdt je tegen. Tsja, wel als je hem in Nederland zou kopen. Want een auto importeren: dat kan ook. Dan heb je dezelfde auto, voor veel minder geld. 

 

Mensen hun droomauto bezorgen voor een veel lagere prijs dan wanneer je bij een Nederlandse dealer zou kopen: dat is wat Eenautoimporteren.nl doet. Bart Koolaard, oprichter van het in Rhoon gevestigde bedrijf, legt uit: “De meeste mensen die bij ons komen, weten al goed welke auto ze willen. Dan gaan wij kijken wat er over de grens te koop staat, vooral in Duitsland. Er staan op elk moment ongeveer 2 miljoen auto’s te koop, dus er is altijd wel een match. En het mooiste is: voor die auto betaal je al snel duizenden euro’s minder dan in Nederland het geval zou zijn.”

Korting

Hoe dat kan? “Allereerst door de lagere vraagprijs”, vertelt Bart. “Bij een Duitse merkdealer ligt die lager dan wanneer diezelfde auto bij een merkdealer in Nederland te koop zou staan. Daarnaast zorgen wij voor een grote besparing op de aanschafbelasting (BPM). Hier kun je veel korting op krijgen. Wij weten precies hoe we die korting zo hoog mogelijk kunnen maken en regelen bovendien dit volledig voor je.”

 

Vergrootglas

Een auto importeren kan een beetje spannend voelen, want het gaat om een investering waarbij je waar wil krijgen voor je geld. Begrijpelijk, maar niet nodig, volgens Bart. “Omdat wij altijd zaken doen met officiële merkdealers, kunnen wij garanderen dat je krijgt wat je hebt besteld. Bovendien controleren wij zelf alles: hoeveel eigenaren de auto heeft gehad, de kilometerstand, onderhoudshistorie en eventuele schadedocumentatie. De koper krijgt het papierwerk trouwens ook mee. En zodra de auto hier in Rhoon aankomt, gaan we er letterlijk met een vergrootglas langs. Met speciale apparatuur kunnen we zelfs controleren of de auto niet is overgespoten.”

Vast tarief

Het zoeken van een auto die volledig aan jouw wensen voldoet, het contact met de dealer, het regelen van het papierwerk, het transport en natuurlijk zoveel mogelijk besparing voor jou regelen: allemaal zaken die Bart en zijn team voor je doen. “Omdat onze handelingen voor elke auto die we importeren hetzelfde zijn, rekenen we hiervoor een vast tarief”, vertelt Bart. “En voor de transportkosten geldt: hoe dichterbij de dealer waar de auto gekocht wordt, hoe lager de transportkosten.”

Hoe duurder, hoe meer besparing

“Daardoor geldt ook: hoe duurder de auto normaal gesproken in Nederland zou zijn, hoe meer kosten je bespaart door te importeren. Stel dat je gemiddeld 20% bespaart op de aanschafprijs, dan bespaar je in euro’s veel meer op een auto van 50.000 euro dan op een auto van 10.000 euro. Daar zijn we altijd open over naar de klant. Als uit de berekening blijkt dat de besparing niet opweegt tegen de kosten, dan kan het advies zijn om de auto niet te importeren. Al kan ook levertijd een argument zijn. Bij ons kan de auto al binnen tien werkdagen op Nederlands kenteken staan.”

Twijfel je nog steeds of een auto importeren iets voor jou is? Bekijk dan zeker eens de recensies die eenautoimporteren.nl krijgt.


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

4x
Volvo

XC 60

 1. Prijs
  € 48.790
 2. Kilometerstand
  10.383
 3. Bouwjaar
  2020
3x
Ford

Kuga

 1. Prijs
  € 22.980
 2. Kilometerstand
  85.492
 3. Bouwjaar
  2017
12x
Vw

Polo

 1. Prijs
  € 15.990
 2. Kilometerstand
  8.976
 3. Bouwjaar
  2019
7x
Renault

Captur

 1. Prijs
  € 13.790
 2. Kilometerstand
  52.972
 3. Bouwjaar
  2018
7x
Vw

Tiguan

 1. Prijs
  € 29.744
 2. Kilometerstand
  12.465
 3. Bouwjaar
  2020
6x
Bmw

X5

 1. Prijs
  € 101.400
 2. Kilometerstand
  800
 3. Bouwjaar
  2020
3x
Honda

Civic

 1. Prijs
  € 990
 2. Kilometerstand
  126.410
 3. Bouwjaar
  2020
4x
Volvo

V90

 1. Prijs
  € 56.600
 2. Kilometerstand
  20.170
 3. Bouwjaar
  2020

Wij helpen je verder

3 minuten leestijd
Voorkom dat u te veel BPM betaalt!
2 minuten leestijd
Auto reserveren in Duitsland?
4 minuten leestijd
WLTP regeling vervangt de NEDC regeling
5 minuten leestijd
BMW importeren uit Duitsland
5 minuten leestijd
Audi importeren uit Duitsland
1 minuut leestijd
Hebben jullie onze reclameborden al gezien?

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten voor het importeren van een auto?

Volledige ontzorging voor € 1.599,-Voor het importeren van een auto rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt €1.599,- inclusief BTW (exclusief BPM). Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren. Auto invoeren in Nederland voor € 599,- Voor het invoeren van een auto in Nederland rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt  € 599,- inclusief BTW (exclusief BPM kosten) . Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren.

Hoelang duurt het voordat de auto op Nederlands kenteken staat?

Dit is afhankelijk van het pakket dat u kiest. Bij de volledige ontzorging houden wij rekening met 8 werkdagen voordat de auto bij ons op locatie is gebracht door de transporteur. Vervolgens rekenen wij ongeveer 9 werkdagen voordat wij de auto hebben ingevoerd bij de RDW. Bij het pakket voor enkel het invoeren van de auto tellen we de werkdagen voor het transport uiteraard niet mee. Houd hier rekening met 9 werkdagen. 

Mijn droomauto staat te koop bij een particulier, kunnen jullie deze ook importeren?

Nee, helaas niet. Wij werken strikt met officiële merkdealers, juist zodat je altijd zekerheid hebt van bijvoorbeeld een importeur of fabrikant. Doordat merkdealers verbonden zijn met de importeur of fabrikant, zullen zij zich moeten houden aan de eisen die door hen worden gesteld. Hierdoor kan je altijd terugvallen op de merkdealer, mocht er onverhoopt iets mis zijn met de auto. Uiteraard controleren wij de papieren en de onderhoudshistorie van de auto, voordat deze op transport naar Nederland gaat.

Hoe weet ik zeker dat mijn geïmporteerde auto correct is?

Als u kiest voor de volledige ontzorging, zullen wij al het onderzoek naar de auto doen. Vereist is echter wel dat de auto te koop moet staan bij een officiële merkdealer. Op deze manier zijn de kilometerstanden en de onderhoudshistorie beter te controleren. Wij vragen bij de Nederlandse dealer op basis van het chassisnummer de onderhoudshistorie op en controleren op die manier ook gelijk of de kilometerstand kloppend is. Op deze manier garanderen wij dat de auto correct is.

Tevreden klanten

Top bedrijf, uitstekende service: vriendelijk, snel, accuraat en betrouwbaar niks teveel gevraagd....

Fantastisch

In 2006 hebben mijn broertje en ik beide een auto bij de voorraad auto’s van koolaard gekocht. Nu...

Super service

Erg goed en snel geholpen. Super blij met onze nieuwe auto. Onze volgende auto zullen we zeker...