Auto zoeken
5 minuten leestijd
21-10-2022 Importeren

Invoerrechten voor auto's

Wilt u een auto importeren? Dan dient u in sommige gevallen rekening te houden met bepaalde invoerrechten. Wat zijn deze invoerrechten, wanneer zijn ze wel of niet van toepassing en hoeveel kost het invoeren van een auto? In dit artikel leggen wij het uit!

 

Wat zijn invoerrechten?

Invoerrechten zijn indirecte belastingen die worden geheven op producten/goederen die het land worden ingevoerd. Hierdoor wordt de binnenlandse markt beschermd tegen producten uit het buitenland.  

 

Wanneer betaalt u invoerrechten over een import auto?

Invoerrechten voor auto’s zijn alleen van toepassing op auto’s die van buiten de EU worden geïmporteerd. Wilt u een auto invoeren uit Amerika of Zwitserland? Dan heeft u te maken met invoerrechten. Wilt u een auto invoeren uit Duitsland of Frankrijk? Dan zijn de invoerrechten niet van toepassing.  

 

Wat kost het invoeren van een import auto?

De invoerkosten van een import auto zijn afhankelijk van het type auto.

 

  • Auto’s tot 30 jaar: 10% over de aankoopwaarde plus transportkosten.
  • Auto’s ouder dan 30 jaar: deze zijn vrijgesteld van invoerrechten.

 

Naast de invoerkosten dien je bij het invoeren in Nederland ook invoer-btw te betalen: 21%.

 

Let op! Is uw auto afkomstig uit een Europees land? Dan hoeft u geen invoerkosten en invoer-btw te betalen. Dit geldt alleen voor auto’s die afkomstig zijn uit een niet Europees land.

 

Uitzonderingen op de invoerkosten

Er zijn enkele uitzonderingen op de invoerkosten. Wanneer u een auto importeert uit een niet Europees land, maar de auto oorspronkelijk wel binnen de EU is geproduceerd, kunt u korting of vrijstelling aanvragen. U moet dan natuurlijk wel het land van herkomst kunnen aantonen.

 

Hoe moeten de invoerrechten over een import auto worden betaald?

Wanneer je een auto invoert die afkomstig is uit een land buiten de EU, dien je een invoeraangifte in te dienen bij de Nederlandse Douane. Over het algemeen verzorgen vervoerders en/of douane-expediteurs dit vaak namens u.

 

Een auto importeren via eenautoimporteren.nl

Het importeren van een auto kan spannend aanvoelen. Het gaat immers om een investering waarbij u waar wilt krijgen voor uw geld. Overweegt u een auto te importeren? Wij helpen u graag met het berekenen van de aanschafkosten, het importeren, de RDW-keuring, de BPM-aangifte en de invoerrechten.

 

Bekijk alle beschikbare auto’s via onze website of vertel ons welk merk/model u op het oog heeft. Wij zoeken graag met u mee! Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alle kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest! Bekijk onze tarieven voor meer informatie.

 


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

25x
Ford

Focus

  1. Prijs
    € 21.500
  2. Kilometerstand
    12.669
  3. Bouwjaar
    2022
57x
Porsche

Cayenne

  1. Prijs
    € 62.900
  2. Kilometerstand
    64.600
  3. Bouwjaar
    2018
67x
Tesla

Model S

  1. Prijs
    € 39.499
  2. Kilometerstand
    118.000
  3. Bouwjaar
    2018
27x
Bmw

420

  1. Prijs
    € 28.999
  2. Kilometerstand
    71.568
  3. Bouwjaar
    2018
37x
Audi

S5

  1. Prijs
    € 38.980
  2. Kilometerstand
    48.431
  3. Bouwjaar
    2018
22x
Porsche

Cayenne

  1. Prijs
    € 48.900
  2. Kilometerstand
    99.980
  3. Bouwjaar
    2018
29x
Opel

Mokka

  1. Prijs
    € 20.689
  2. Kilometerstand
    52.385
  3. Bouwjaar
    2021
32x
Kia

Sportage

  1. Prijs
    € 39.780
  2. Kilometerstand
    6.425
  3. Bouwjaar
    2023

Wij helpen je verder

7 minuten leestijd
Een zakelijke auto importeren? Hier moet je op letten!
5 minuten leestijd
Een hybride auto importeren
5 minuten leestijd
Dit is de Polestar 3!
5 minuten leestijd
Zijn import auto's vaak schadeauto's?
6 minuten leestijd
Citroën Ami: de perfecte stadsauto
7 minuten leestijd
Dit is de Audi E-tron

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik zeker dat mijn geïmporteerde auto correct is?

Als u kiest voor de volledige ontzorging, zullen wij al het onderzoek naar de auto doen. Vereist is echter wel dat de auto te koop moet staan bij een officiële merkdealer. Op deze manier zijn de kilometerstanden en de onderhoudshistorie beter te controleren. Wij vragen bij de Nederlandse dealer op basis van het chassisnummer de onderhoudshistorie op en controleren op die manier ook gelijk of de kilometerstand kloppend is. Op deze manier garanderen wij dat de auto correct is.

Hoe werkt het importeren van een auto uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit Duitsland is niet eenvoudig. Je moet verschillende zaken regelen, goede afspraken maken met de Duitse dealer en de papieren van de auto grondig controleren. Maar het begint natuurlijk met het vinden van een geschikte auto. Voor het importeren van een Duitse auto doorloop je de volgende stappen: 1. Zoek een auto via onze website of een externe database 2. Controleer alle documenten 3. Bereken de totale aanschafkosten 4. Koop de auto 5. Laat de auto naar Nederland rijden of transporteren 6. Laat de auto keuren bij de RDW 7. Dien de BPM-aangifte in bij de belastingdienst 8. Vraag een Nederlands kenteken aan

Bestaat er in Duitsland zoiets als een APK?

Ja, in Duitsland heet dit een TÜV-keuring, die in Nederland door de RDW erkent wordt als Nederlandse APK. Deze ‘Duitse APK’ is 2 jaar geldig en bovendien strenger dan de Nederlandse APK, want bij een TÜV-keuring wordt er ook gekeken naar later ingebouwde accessoires.

Is het ook mogelijk om een auto uit een ander land dan Duitsland te importeren?

Dat is uiteraard ook mogelijk. In principe kunnen wij vanuit elk land binnen -en buiten de EU auto's importeren. Echter geven wij zelf wel de voorkeur aan auto's uit Duitsland. Onze kennis richt zich voornamelijk op Duitsland dus wij raden dan ook zeker aan om in Duitsland op zoek te gaan naar uw nieuwe auto.

Tevreden klanten

In eerste instantie contact gehad met een nieuwe niet zo kundige medewerker. Hierdoor liep de communicatie niet heel goed. Dit werd gezien en overgenomen...

Super geholpen

Ik ben werkelijk heel goed en adequaat geholpen door de mensen van eenautoimporteren.nl, ze hebben onderhandeld alle zorg uit handen genomen van transport,...

Snel geholpen, duidelijke antwoorden op de vragen die ik had, ik kon altijd bellen.

De heer Koolaart heeft mijn klacht netjes opgelost dus mn ervaring is veranderd met dit bedrijf, helaas dat we niet tot een deal zijn gekomen!

De kop zegt het al maar deze mensen houden echt van hun klanten en hun vak. De onderhandelingen en de afhandeling waren voortreffelijk. Ouderwets fijne...

Een hele goeie service van begin...

Mijn vriend heeft dit bedrijf gevonden die alles uiteindelijk ook super goed heeft afgehandeld. Ze waren beleefd en netjes vertelde ook hoe alles in z’n...

Ik had niet verwacht dat ik een paar weken na m’n eerste e-mail met wat algemene vragen nu al in bezit zou zijn van mijn nieuwe VW Beetle. De vragen...

Zelf de auto gevonden en daarna werd heel het traject van aankoop, vervoer, Rdw, keuring en kenteken overgenomen, top service en kwaliteit.