Auto zoeken
5 minuten leestijd
21-10-2022 Importeren

Invoerrechten voor auto's

Wilt u een auto importeren? Dan dient u in sommige gevallen rekening te houden met bepaalde invoerrechten. Wat zijn deze invoerrechten, wanneer zijn ze wel of niet van toepassing en hoeveel kost het invoeren van een auto? In dit artikel leggen wij het uit!

 

Wat zijn invoerrechten?

Invoerrechten zijn indirecte belastingen die worden geheven op producten/goederen die het land worden ingevoerd. Hierdoor wordt de binnenlandse markt beschermd tegen producten uit het buitenland.  

 

Wanneer betaalt u invoerrechten over een import auto?

Invoerrechten voor auto’s zijn alleen van toepassing op auto’s die van buiten de EU worden geïmporteerd. Wilt u een auto invoeren uit Amerika of Zwitserland? Dan heeft u te maken met invoerrechten. Wilt u een auto invoeren uit Duitsland of Frankrijk? Dan zijn de invoerrechten niet van toepassing.  

 

Wat kost het invoeren van een import auto?

De invoerkosten van een import auto zijn afhankelijk van het type auto.

 

 • Auto’s tot 30 jaar: 10% over de aankoopwaarde plus transportkosten.
 • Auto’s ouder dan 30 jaar: deze zijn vrijgesteld van invoerrechten.

 

Naast de invoerkosten dien je bij het invoeren in Nederland ook invoer-btw te betalen: 21%.

 

Let op! Is uw auto afkomstig uit een Europees land? Dan hoeft u geen invoerkosten en invoer-btw te betalen. Dit geldt alleen voor auto’s die afkomstig zijn uit een niet Europees land.

 

Uitzonderingen op de invoerkosten

Er zijn enkele uitzonderingen op de invoerkosten. Wanneer u een auto importeert uit een niet Europees land, maar de auto oorspronkelijk wel binnen de EU is geproduceerd, kunt u korting of vrijstelling aanvragen. U moet dan natuurlijk wel het land van herkomst kunnen aantonen.

 

Hoe moeten de invoerrechten over een import auto worden betaald?

Wanneer je een auto invoert die afkomstig is uit een land buiten de EU, dien je een invoeraangifte in te dienen bij de Nederlandse Douane. Over het algemeen verzorgen vervoerders en/of douane-expediteurs dit vaak namens u.

 

Een auto importeren via eenautoimporteren.nl

Het importeren van een auto kan spannend aanvoelen. Het gaat immers om een investering waarbij u waar wilt krijgen voor uw geld. Overweegt u een auto te importeren? Wij helpen u graag met het berekenen van de aanschafkosten, het importeren, de RDW-keuring, de BPM-aangifte en de invoerrechten.

 

Bekijk alle beschikbare auto’s via onze website of vertel ons welk merk/model u op het oog heeft. Wij zoeken graag met u mee! Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alle kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest! Bekijk onze tarieven voor meer informatie.

 


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

24x
Tesla

Model 3

 1. Prijs
  € 31.990
 2. Kilometerstand
  117.518
 3. Bouwjaar
  2020
19x
Bmw

M140i

 1. Prijs
  € 32.890
 2. Kilometerstand
  45.110
 3. Bouwjaar
  2019
13x
Citroen

Grand C4 Picasso

 1. Prijs
  € 20.490
 2. Kilometerstand
  75.000
 3. Bouwjaar
  2018
46x
Bmw

M140i

 1. Prijs
  € 33.794
 2. Kilometerstand
  79.841
 3. Bouwjaar
  2018
10x
Audi

Q3

 1. Prijs
  € 27.450
 2. Kilometerstand
  61.777
 3. Bouwjaar
  2020
1x
Vw

Arteon

 1. Prijs
  € 33.990
 2. Kilometerstand
  72.331
 3. Bouwjaar
  2021
13x
Nissan

Qashqai

 1. Prijs
  € 21.998
 2. Kilometerstand
  33.611
 3. Bouwjaar
  2021
9x
Audi

Q5

 1. Prijs
  € 54.990
 2. Kilometerstand
  39.106
 3. Bouwjaar
  2022

Wij helpen je verder

5 minuten leestijd
BMW-dealers in Duitsland
2 minuten leestijd
Hebben jullie onze reclameborden al gezien?
5 minuten leestijd
Het Chinese automerk Xpeng
7 minuten leestijd
Tweedehands hybride auto
7 minuten leestijd
Een zakelijke auto importeren? Hier moet je op letten!
6 minuten leestijd
De elektrische toekomst van Volvo

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten voor het importeren van een auto?

Volledige ontzorging voor € 1.599,-Voor het importeren van een auto rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt €1.599,- inclusief BTW (exclusief BPM). Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren. Auto invoeren in Nederland voor € 599,- Voor het invoeren van een auto in Nederland rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt  € 599,- inclusief BTW (exclusief BPM kosten) . Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren.

Is het mogelijk om mijn auto in te ruilen bij de aanschaf van een importauto?

Dat is zeker mogelijk! Dankzij onze jarenlange ervaring en kennis over gebruikte auto's, kunnen wij altijd een scherp voorstel doen om uw auto in te ruilen. U levert de auto in bij het ophalen van uw nieuw geïmporteerde auto en de inruilprijs wordt direct op de factuur verwerkt. Makkelijk toch?

Hoelang duurt het voordat de auto op Nederlands kenteken staat?

Dit is afhankelijk van het pakket dat u kiest. Bij de volledige ontzorging houden wij rekening met 8 werkdagen voordat de auto bij ons op locatie is gebracht door de transporteur. Vervolgens rekenen wij ongeveer 9 werkdagen voordat wij de auto hebben ingevoerd bij de RDW. Bij het pakket voor enkel het invoeren van de auto tellen we de werkdagen voor het transport uiteraard niet mee. Houd hier rekening met 9 werkdagen. 

Is het ook mogelijk om een auto uit een ander land dan Duitsland te importeren?

Dat is uiteraard ook mogelijk. In principe kunnen wij vanuit elk land binnen -en buiten de EU auto's importeren. Echter geven wij zelf wel de voorkeur aan auto's uit Duitsland. Onze kennis richt zich voornamelijk op Duitsland dus wij raden dan ook zeker aan om in Duitsland op zoek te gaan naar uw nieuwe auto.

Tevreden klanten

Super service!

Met enig argwaan binnengestapt voor een auto die helaas net voor mijn neus was verkocht. Bart en Cindy hebben me daarop uitgenodigd om uit te leggen hoe...

Goede service, goed behandeld

Een mooi voorbeeld van een bedrijf dat haar afspraken nakomt. Betrouwbaar, professioneel en kennis van zaken. Niet geheel onbelangrijk is het grote prijsvoordeel...

Nadat ik mijn keuze kenbaar had gemaakt het moest een Porsche Macan worden is Cindy aan de slag gegaan. Van A tot Z ben ik op de hoogte gehouden met foto's...

Uitstekend geregeld!

Mijn auto hier gekocht. Super tevreden en helpen je graag. Top service

Goede service en snel contact ...

Een tijdje terug een auto laten importeren uit Duitsland. Het ging hier om een Ford Focus RS uit 2016. Voorafgaand had ik nog wel vragen over de auto,...

Helemaal Top !

Wij hebben via eenautoimporteren.nl een auto geïmporteerd en zijn zeer tevreden over de correcte service. Alles was tot in de puntjes geregeld wat resulteerde...

Top team..!

Goed en erg vriendelijk geholpen door Cindy... Prijstechnisch erg scherp... Knap werk!

De auto stond met strik op ons...

Na een eerste gesprek met Cindy direct een prijsopgave voor de importkosten en servicefee ontvangen. Wij hadden de auto al zelf aangekocht en konden meteen...