Auto zoeken
5 minuten leestijd
21-10-2022 Importeren

Invoerrechten voor auto's

Wilt u een auto importeren? Dan dient u in sommige gevallen rekening te houden met bepaalde invoerrechten. Wat zijn deze invoerrechten, wanneer zijn ze wel of niet van toepassing en hoeveel kost het invoeren van een auto? In dit artikel leggen wij het uit!

 

Wat zijn invoerrechten?

Invoerrechten zijn indirecte belastingen die worden geheven op producten/goederen die het land worden ingevoerd. Hierdoor wordt de binnenlandse markt beschermd tegen producten uit het buitenland.  

 

Wanneer betaalt u invoerrechten over een import auto?

Invoerrechten voor auto’s zijn alleen van toepassing op auto’s die van buiten de EU worden geïmporteerd. Wilt u een auto invoeren uit Amerika of Zwitserland? Dan heeft u te maken met invoerrechten. Wilt u een auto invoeren uit Duitsland of Frankrijk? Dan zijn de invoerrechten niet van toepassing.  

 

Wat kost het invoeren van een import auto?

De invoerkosten van een import auto zijn afhankelijk van het type auto.

 

 • Auto’s tot 30 jaar: 10% over de aankoopwaarde plus transportkosten.
 • Auto’s ouder dan 30 jaar: deze zijn vrijgesteld van invoerrechten.

 

Naast de invoerkosten dien je bij het invoeren in Nederland ook invoer-btw te betalen: 21%.

 

Let op! Is uw auto afkomstig uit een Europees land? Dan hoeft u geen invoerkosten en invoer-btw te betalen. Dit geldt alleen voor auto’s die afkomstig zijn uit een niet Europees land.

 

Uitzonderingen op de invoerkosten

Er zijn enkele uitzonderingen op de invoerkosten. Wanneer u een auto importeert uit een niet Europees land, maar de auto oorspronkelijk wel binnen de EU is geproduceerd, kunt u korting of vrijstelling aanvragen. U moet dan natuurlijk wel het land van herkomst kunnen aantonen.

 

Hoe moeten de invoerrechten over een import auto worden betaald?

Wanneer je een auto invoert die afkomstig is uit een land buiten de EU, dien je een invoeraangifte in te dienen bij de Nederlandse Douane. Over het algemeen verzorgen vervoerders en/of douane-expediteurs dit vaak namens u.

 

Een auto importeren via eenautoimporteren.nl

Het importeren van een auto kan spannend aanvoelen. Het gaat immers om een investering waarbij u waar wilt krijgen voor uw geld. Overweegt u een auto te importeren? Wij helpen u graag met het berekenen van de aanschafkosten, het importeren, de RDW-keuring, de BPM-aangifte en de invoerrechten.

 

Bekijk alle beschikbare auto’s via onze website of vertel ons welk merk/model u op het oog heeft. Wij zoeken graag met u mee! Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alle kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest! Bekijk onze tarieven voor meer informatie.

 


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

35x
Bmw

X5

 1. Prijs
  € 54.900
 2. Kilometerstand
  149.800
 3. Bouwjaar
  2019
3x
Mercedes-benz

GLA 180

 1. Prijs
  € 36.500
 2. Kilometerstand
  10.869
 3. Bouwjaar
  2022
168x
Mazda

CX-5

 1. Prijs
  € 34.990
 2. Kilometerstand
  7.695
 3. Bouwjaar
  2020
5x
Bmw

540

 1. Prijs
  € 69.880
 2. Kilometerstand
  31.800
 3. Bouwjaar
  2021
6x
Renault

Twingo

 1. Prijs
  € 19.990
 2. Kilometerstand
  4.000
 3. Bouwjaar
  2021
327x
Audi

A3

 1. Prijs
  € 15.480
 2. Kilometerstand
  172.773
 3. Bouwjaar
  2017
38x
Bmw

320

 1. Prijs
  € 16.480
 2. Kilometerstand
  134.471
 3. Bouwjaar
  2017
14x
Vw

T-Roc

 1. Prijs
  € 16.790
 2. Kilometerstand
  70.126
 3. Bouwjaar
  2018

Wij helpen je verder

2 minuten leestijd
Elektrische auto importeren in Nederland rijden met MIA regeling
6 minuten leestijd
Citroën Ami: de perfecte stadsauto
7 minuten leestijd
Dit is de nieuwe Mazda MX-30
9 minuten leestijd
Occasion import populairder dan ooit – cijfers van 2021
6 minuten leestijd
Hybride auto zonder stekker
1 minuut leestijd
Nieuwe kentekenreeks

Veelgestelde vragen

Bestaat er in Duitsland zoiets als een APK?

Ja, in Duitsland heet dit een TÜV-keuring, die in Nederland door de RDW erkent wordt als Nederlandse APK. Deze ‘Duitse APK’ is 2 jaar geldig en bovendien strenger dan de Nederlandse APK, want bij een TÜV-keuring wordt er ook gekeken naar later ingebouwde accessoires.

Maakt het uit of ik een Ferrari of een Kia wil importeren?

Nee, dit maakt niks uit! Of u nou op zoek bent naar exclusieve sportauto of een kleine stadsauto, wij rekenen in beide gevallen de vaste importfee van €.1599,-. Het BPM-bedrag kan wellicht wel iets anders uitpakken. ;-)

Wat zijn de kosten voor het importeren van een auto?

Volledige ontzorging voor € 1.599,-Voor het importeren van een auto rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt €1.599,- inclusief BTW (exclusief BPM). Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren. Auto invoeren in Nederland voor € 599,- Voor het invoeren van een auto in Nederland rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt  € 599,- inclusief BTW (exclusief BPM kosten) . Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren.

Hoelang duurt het voordat de auto op Nederlands kenteken staat?

Dit is afhankelijk van het pakket dat u kiest. Bij de volledige ontzorging houden wij rekening met 8 werkdagen voordat de auto bij ons op locatie is gebracht door de transporteur. Vervolgens rekenen wij ongeveer 9 werkdagen voordat wij de auto hebben ingevoerd bij de RDW. Bij het pakket voor enkel het invoeren van de auto tellen we de werkdagen voor het transport uiteraard niet mee. Houd hier rekening met 9 werkdagen. 

Tevreden klanten

Zeer goede ervaring en vriendelijke...

Zeer goed begeleid bij een onbekend proces en zeer goed geholpen. Uitermate tevreden over hun manier van werken en de uiteindelijke auto. Bedankt voor...

Het importeren van een auto uit Duitsland is niet eenvoudig. Deze firma heeft goed inzicht in de Duitse markt en zorgt dat alles geregeld wordt volgens...

Super service

Ik stond op het punt om een auto te gaan private leasen, maar door de hoge maandelijkse kosten twijfelde ik. Gelukkig heb ik toch nog naar de mogelijkheden...

In eerste instantie contact gehad met een nieuwe niet zo kundige medewerker. Hierdoor liep de communicatie niet heel goed. Dit werd gezien en overgenomen...

Professioneel

Geweldige service ,op iedere vraag antwoord, en een positieve uitstraling. Bij het invoeren waren meerdere bedrijven betrokken en alles werd geregeld en...

Top service!

Je wordt gastvrij ontvangen. Super geholpen en dat alles met een persoonlijke tint. Ik beveel dit bedrijf zeker aan en kom er zeker terug bij een eventuele...

Topservice

Wij zochten een VW Golf voor een nieuwe medewerker binnen ons bedrijf. in NL stond eigenlijk niet de auto die we zochten. Via eenautoimporten.nl vonden...

In één woord "grandioos" !

In een tijdsbestek van 3 weken een 2-tal auto's door Eenautoimporteren.nl laten importeren. Zowel Cindy als Bart nemen de tijd om de juiste auto bij een...