Auto zoeken
5 minuten leestijd
07-02-2023 Lightyear

De zonne-energie auto’s van Lightyear

Wellicht heeft u er al eens van gehoord: het nieuwe automerk Lightyear. Dit Nederlandse automerk wil de wereld van elektrische auto’s veranderen door de integratie van zonnepanelen in het dak van de auto. Het automerk heeft inmiddels al verschillende modellen gepresenteerd. Wij nemen ze kort met u door.

 

Lightyear One

De eerste auto van het Nederlandse automerk is de Lightyear One. Deze auto zal naar verwachting een actieradius hebben van maar liefst 725 kilometer. Dit is erg hoog in de elektrische autowereld.  Zelfs sommige benzineauto’s hebben moeite met dit bereik. De overige specificaties van de auto zijn niet heel indrukwekkend. Lightyear One heeft een laadtijd van 3:15 uur, gaat van 0-100 km/h in 10 seconden en heeft een topsnelheid van 150 km/u. De auto is verkrijgbaar voor ongeveer € 150.000.

 

Lightyear 2

Inmiddels is de wachtlijst voor de tweede auto van het bedrijf geopend: de Lightyear 2. De Lightyear 2 gaat een stuk betaalbaarder worden dan de eerste auto van het bedrijf. Volgens de producten zal de Lightyear 2 voor ongeveer € 40.000 verkrijgbaar zijn. Dit is een aanzienlijk verschil van € 110.000. Opvallend is dat de actieradius van de auto groter is dan de One, namelijk 800 kilometer.

 

De Lightyear 2 wordt opgeladen door middel van een laadpaal. Maar hoe kan het bedrijf dan een actieradius van 800 kilometer beloven? Dat zit zo: de auto heeft een aantal zonnecellen op het dak liggen. Hierdoor kan de auto opladen tijdens het rijden. De auto hoeft hierdoor minder vaak opgeladen te worden.Bron: lightyear


Lightyear 0

Sinds kort is Lightyear bezig met de Lightyear 0. Deze auto zou volgens de producten bijna nooit opgeladen hoeven te worden via de laadkabel. De Lightyear 0 zal dus sterk afhankelijk zijn van zonne-energie. De actieradius van deze auto zal 625 kilometer bedragen bij een volle accu, met een topsnelheid van 160 km/h. Daarnaast is het mogelijk om tijdens het rijden per dag 70 kilometer aan actieradius bij te laden via zonne-energie. De meeste gebruikers zouden hierdoor de auto niet meer hoeven op te laden.


Bron: lightyear

 

Helaas is sinds januari 2023 de productie van de Lightyear 0 gestaakt. Het automerk heeft tijdens de ontwikkelingsfases van de auto’s te weinig geld opgehaald bij investeerders en is daarom genoodzaakt alle focus op de Lightyear 2 te leggen terwijl ze doorzoeken naar nieuwe investeerders. Tot die tijd zal de Lightyear 2 dus het succes van het bedrijf moeten gaan bepalen.

 

Wij helpen u graag!

Bent u geïnteresseerd in een Lightyear auto? Of bent u op zoek naar een ander merk? Wij helpen u graag! Laat ons via het contactformulier weten waar u naar op zoek bent, dan zoeken wij met u mee!


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

22x
Renault

ZOE

 1. Prijs
  € 20.280
 2. Kilometerstand
  21.908
 3. Bouwjaar
  2021
11x
Renault

Clio

 1. Prijs
  € 21.200
 2. Kilometerstand
  25.300
 3. Bouwjaar
  2018
16x
Mercedes-benz

GLC 400

 1. Prijs
  € 68.480
 2. Kilometerstand
  15.000
 3. Bouwjaar
  2023
10x
Kia

cee'd

 1. Prijs
  € 36.880
 2. Kilometerstand
  4.500
 3. Bouwjaar
  2023
63x
Mercedes-benz

CLA 250 Shooting Brake

 1. Prijs
  € 35.870
 2. Kilometerstand
  30.000
 3. Bouwjaar
  2021
1x
Bmw

330

 1. Prijs
  € 29.450
 2. Kilometerstand
  60.000
 3. Bouwjaar
  2020
9x
Mercedes-benz

GLB 200

 1. Prijs
  € 36.700
 2. Kilometerstand
  26.100
 3. Bouwjaar
  2021
25x
Mg

ZS

 1. Prijs
  € 20.850
 2. Kilometerstand
  22.300
 3. Bouwjaar
  2021

Wij helpen je verder

5 minuten leestijd
Het Chinese automerk BYD
6 minuten leestijd
Porsche-dealers in Duitsland
5 minuten leestijd
Dit is de Polestar 2!
6 minuten leestijd
Dit is de Volkswagen ID 4 GTX
5 minuten leestijd
Het Chinese automerk JAC Motors
6 minuten leestijd
Opel Rocks-e: de 100% elektrische stadsauto van Opel

Veelgestelde vragen

Bestaat er in Duitsland zoiets als een APK?

Ja, in Duitsland heet dit een TÜV-keuring, die in Nederland door de RDW erkent wordt als Nederlandse APK. Deze ‘Duitse APK’ is 2 jaar geldig en bovendien strenger dan de Nederlandse APK, want bij een TÜV-keuring wordt er ook gekeken naar later ingebouwde accessoires.

Is het mogelijk om mijn auto in te ruilen bij de aanschaf van een importauto?

Dat is zeker mogelijk! Dankzij onze jarenlange ervaring en kennis over gebruikte auto's, kunnen wij altijd een scherp voorstel doen om uw auto in te ruilen. U levert de auto in bij het ophalen van uw nieuw geïmporteerde auto en de inruilprijs wordt direct op de factuur verwerkt. Makkelijk toch?

Kan ik een financiering aanvragen voor mijn auto?

Voor de financieringen werken wij samen met Bank & Geld. Bij Bank & Geld kunt u terecht voor de Financial Lease van alle merken personenwagens voor zowel zakelijk als privé. Als u besluit om bij ons een auto te kopen, dan kunnen wij ter plekke contact opnemen met Bank & Geld om na te gaan wat de beste financiering voor uw persoonlijke situatie is. U ontvangt een duidelijk voorstel. Als de uitkomst positief is kan de lening worden afgesloten. Wij hebben hier geen financieel belang bij. Ons doel is alleen goede auto’s te verkopen tegen een scherpe prijs en daarbij onze klanten zoveel mogelijk service te verlenen. De autofinanciering is hiervan een onderdeel.

Mijn droomauto staat te koop bij een particulier, kunnen jullie deze ook importeren?

Nee, helaas niet. Wij werken strikt met officiële merkdealers, juist zodat je altijd zekerheid hebt van bijvoorbeeld een importeur of fabrikant. Doordat merkdealers verbonden zijn met de importeur of fabrikant, zullen zij zich moeten houden aan de eisen die door hen worden gesteld. Hierdoor kan je altijd terugvallen op de merkdealer, mocht er onverhoopt iets mis zijn met de auto. Uiteraard controleren wij de papieren en de onderhoudshistorie van de auto, voordat deze op transport naar Nederland gaat.

Tevreden klanten

Your one stop shop for een import...

Eenautoimporteren was voor mij nieuw maar na meerdere gesprekken met Bart, Sarah & Cindy wist ik gelijk dat ik deze route wou nemen voor mij volgende auto. Ze...

Ik ben erg tevreden over de afhandeling. Alle contacten met de dealer gingen via Eenautoimporteren.nl. Daarbij hebben ze naar mijn idee een goede prijs...

Alles perfect geregeld.

Eenautoimporteren heeft het importeren van de door mij zelf gevonden auto vanaf de Duitse garage tot de aflevering, inclusief inbouw alarm, perfect voor...

Goede service, goed behandeld

Een mooi voorbeeld van een bedrijf dat haar afspraken nakomt. Betrouwbaar, professioneel en kennis van zaken. Niet geheel onbelangrijk is het grote prijsvoordeel...

Komt afspraken goed na, snelle service en neemt de zorgen uit handen.

Zelf de auto gevonden en daarna werd heel het traject van aankoop, vervoer, Rdw, keuring en kenteken overgenomen, top service en kwaliteit.

Goede service en snel contact ...

Een tijdje terug een auto laten importeren uit Duitsland. Het ging hier om een Ford Focus RS uit 2016. Voorafgaand had ik nog wel vragen over de auto,...

Super geholpen

Ik ben werkelijk heel goed en adequaat geholpen door de mensen van eenautoimporteren.nl, ze hebben onderhandeld alle zorg uit handen genomen van transport,...