Auto zoeken
5 minuten leestijd
07-02-2023 Lightyear

De zonne-energie auto’s van Lightyear

Wellicht heeft u er al eens van gehoord: het nieuwe automerk Lightyear. Dit Nederlandse automerk wil de wereld van elektrische auto’s veranderen door de integratie van zonnepanelen in het dak van de auto. Het automerk heeft inmiddels al verschillende modellen gepresenteerd. Wij nemen ze kort met u door.

 

Lightyear One

De eerste auto van het Nederlandse automerk is de Lightyear One. Deze auto zal naar verwachting een actieradius hebben van maar liefst 725 kilometer. Dit is erg hoog in de elektrische autowereld.  Zelfs sommige benzineauto’s hebben moeite met dit bereik. De overige specificaties van de auto zijn niet heel indrukwekkend. Lightyear One heeft een laadtijd van 3:15 uur, gaat van 0-100 km/h in 10 seconden en heeft een topsnelheid van 150 km/u. De auto is verkrijgbaar voor ongeveer € 150.000.

 

Lightyear 2

Inmiddels is de wachtlijst voor de tweede auto van het bedrijf geopend: de Lightyear 2. De Lightyear 2 gaat een stuk betaalbaarder worden dan de eerste auto van het bedrijf. Volgens de producten zal de Lightyear 2 voor ongeveer € 40.000 verkrijgbaar zijn. Dit is een aanzienlijk verschil van € 110.000. Opvallend is dat de actieradius van de auto groter is dan de One, namelijk 800 kilometer.

 

De Lightyear 2 wordt opgeladen door middel van een laadpaal. Maar hoe kan het bedrijf dan een actieradius van 800 kilometer beloven? Dat zit zo: de auto heeft een aantal zonnecellen op het dak liggen. Hierdoor kan de auto opladen tijdens het rijden. De auto hoeft hierdoor minder vaak opgeladen te worden.



Bron: lightyear


Lightyear 0

Sinds kort is Lightyear bezig met de Lightyear 0. Deze auto zou volgens de producten bijna nooit opgeladen hoeven te worden via de laadkabel. De Lightyear 0 zal dus sterk afhankelijk zijn van zonne-energie. De actieradius van deze auto zal 625 kilometer bedragen bij een volle accu, met een topsnelheid van 160 km/h. Daarnaast is het mogelijk om tijdens het rijden per dag 70 kilometer aan actieradius bij te laden via zonne-energie. De meeste gebruikers zouden hierdoor de auto niet meer hoeven op te laden.


Bron: lightyear

 

Helaas is sinds januari 2023 de productie van de Lightyear 0 gestaakt. Het automerk heeft tijdens de ontwikkelingsfases van de auto’s te weinig geld opgehaald bij investeerders en is daarom genoodzaakt alle focus op de Lightyear 2 te leggen terwijl ze doorzoeken naar nieuwe investeerders. Tot die tijd zal de Lightyear 2 dus het succes van het bedrijf moeten gaan bepalen.

 

Wij helpen u graag!

Bent u geïnteresseerd in een Lightyear auto? Of bent u op zoek naar een ander merk? Wij helpen u graag! Laat ons via het contactformulier weten waar u naar op zoek bent, dan zoeken wij met u mee!


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

13x
Mercedes-benz

  1. Prijs
    € 20.087
  2. Kilometerstand
    16.820
  3. Bouwjaar
    2021
92x
Renault

Talisman

  1. Prijs
    € 21.990
  2. Kilometerstand
    36.399
  3. Bouwjaar
    2020
30x
Vw

T-Roc

  1. Prijs
    € 20.388
  2. Kilometerstand
    23.072
  3. Bouwjaar
    2023
50x
Hyundai

Tucson

  1. Prijs
    € 23.900
  2. Kilometerstand
    29.614
  3. Bouwjaar
    2020
26x
Vw

Golf

  1. Prijs
    € 31.470
  2. Kilometerstand
    35.093
  3. Bouwjaar
    2022
201x
Bmw

118

  1. Prijs
    € 20.230
  2. Kilometerstand
    44.500
  3. Bouwjaar
    2019
44x
Lync and co

ANDERE

  1. Prijs
    € 20.350
  2. Kilometerstand
    63.802
  3. Bouwjaar
    2021
35x
Audi

TTS

  1. Prijs
    € 39.499
  2. Kilometerstand
    44.000
  3. Bouwjaar
    2020

Wij helpen je verder

6 minuten leestijd
Dit is de Volkswagen ID 4 GTX
6 minuten leestijd
Dit is de nieuwe Lotus Eletre
1 minuut leestijd
Nieuwe kentekenreeks
7 minuten leestijd
Auto Inruilen
5 minuten leestijd
Volkswagen dealers in Duitsland
5 minuten leestijd
Invoerrechten voor auto's

Veelgestelde vragen

Bestaat er in Duitsland zoiets als een APK?

Ja, in Duitsland heet dit een TÜV-keuring, die in Nederland door de RDW erkent wordt als Nederlandse APK. Deze ‘Duitse APK’ is 2 jaar geldig en bovendien strenger dan de Nederlandse APK, want bij een TÜV-keuring wordt er ook gekeken naar later ingebouwde accessoires.

Importeren jullie ook auto’s uit andere landen?

Dat is uiteraard ook mogelijk. In principe kunnen wij vanuit elk land, binnen en buiten, de EU auto’s importeren. Echter geven wij zelf de voorkeur aan auto’s uit Duitsland. Dit o.a. vanwege de aantrekkelijke afstand tot Nederland, wat de transportkosten bepaalt. Wij raden daarom aan om een auto uit Duitsland te importeren.  

Mijn droomauto staat te koop bij een particulier, kunnen jullie deze ook importeren?

Nee, helaas niet. Wij werken strikt met officiële merkdealers, juist zodat je altijd zekerheid hebt van bijvoorbeeld een importeur of fabrikant. Doordat merkdealers verbonden zijn met de importeur of fabrikant, zullen zij zich moeten houden aan de eisen die door hen worden gesteld. Hierdoor kan je altijd terugvallen op de merkdealer, mocht er onverhoopt iets mis zijn met de auto. Uiteraard controleren wij de papieren en de onderhoudshistorie van de auto, voordat deze op transport naar Nederland gaat.

Is het ook mogelijk om een auto uit een ander land dan Duitsland te importeren?

Dat is uiteraard ook mogelijk. In principe kunnen wij vanuit elk land binnen -en buiten de EU auto's importeren. Echter geven wij zelf wel de voorkeur aan auto's uit Duitsland. Onze kennis richt zich voornamelijk op Duitsland dus wij raden dan ook zeker aan om in Duitsland op zoek te gaan naar uw nieuwe auto.

Tevreden klanten

In één woord "grandioos" !

In een tijdsbestek van 3 weken een 2-tal auto's door Eenautoimporteren.nl laten importeren. Zowel Cindy als Bart nemen de tijd om de juiste auto bij een...

Ik ben erg tevreden over de afhandeling. Alle contacten met de dealer gingen via Eenautoimporteren.nl. Daarbij hebben ze naar mijn idee een goede prijs...

Mijn ervaring met eenautoimporteren.nl/koolaard...

Mijn ervaring met eenautoimporteren.nl en koolaard is super. Voor de 2e keer een auto door ze laten importeren en het is weer goed bevallen.

Na veel gedoe met de handelaar in Duitsland heb ik besloten om eenautoimporteren.nl in te schakelen. Mede dankzij de expertise en professionaliteit van...

Maakt alle verwachtingen waar!...

Goede en professionele begeleiding/service bij het importeren van een auto uit het buitenland.

Dit is de eerste keer dat ik een auto heb aangeschaft in het buitenland. Bart en Cindy hebben het import proces duidelijk uitgelegd en waren altijd snel...

Na een praatje te hebben gemaakt op kantoor van eenautoimporteren.nl was ik er al snel uit. Bart & Cindy leggen duidelijk uit hoe het allemaal geregeld...

Gewoon top service