Auto zoeken
6 minuten leestijd
17-07-2023 Auto Inruilen

Auto Inruilen

Wilt u van uw huidige auto af omdat u een nieuwe auto op het oog heeft? Dan kunt u in veel gevallen uw auto inruilen. In dit artikel leggen wij uit hoe het inruilen van een auto werkt en waar u rekening mee moet houden.

 

Auto inruilen

Wanneer u een nieuwe auto op het oog heeft, kunt u in veel gevallen uw huidige auto inruilen. Dit houdt in dat u uw auto aanbiedt aan de autodealer of verkoper, als gedeeltelijke betaling. De autodealer of verkoper bepaalt de inruilwaarde van uw auto. Als u met de inruilwaarde akkoord gaat neemt de autodealer of verkoper de auto van u over. De inruilwaarde wordt door de autodealer of verkoper vervolgens in mindering gebracht op de aankoopwaarde van uw nieuwe auto.

 

Wat is de inruilwaarde van uw auto?

De inruilwaarde van een auto wordt bepaald op basis van verschillende factoren. Enkele van deze factoren zijn:

1.     Merk, model en uitvoering

2.     Leeftijd en kilometerstand

3.     Algemene staat van de auto

4.     Onderhoudsgeschiedenis

5.     Marktwaarde

 

Deze factoren kunnen verschillen per autodealer of verkoper. De inruilwaarde van uw auto zal daarom ook per autodealer of verkoper verschillen. 

 

Uw auto inruilen op Eenautoimporteren.nl

Heeft u een nieuwe auto op het oog en wilt u uw huidige auto inruilen? Bij eenautoimporteren.nl is dat mogelijk! Via onze inruiltool kunt u een inruil aanvraag indienen. Wij werken met een groot netwerk van autohandelaren en gaan voor u op zoek naar de hoogste inruilwaarde. U ontvangt van ons binnen 24 uur, geheel vrijblijvend, de inruilwaarde van uw huidige auto.

 

Heeft u uw volgende auto gevonden op onze website? Dan halen wij in de offerte de inruilwaarde van uw huidige auto af van het aankoopbedrag van uw ‘nieuwe’ auto.

  

Wat heeft u nodig om uw auto in te ruilen?

Via onze website kunt een inruil aanvraag starten. Op onze website vult u uw kenteken en e-mailadres in. U ontvangt vervolgens direct een e-mail die uw naar onze inruil omgeving leidt. Hier kunt u de aanvullende informatie uploaden  

 

Voor het aanvragen van de inruilwaarde heeft u de volgende informatie nodig:

1.     Uw kenteken

2.     Foto’s van de voorkant, linker voorzijde, rechter voorzijde, achterzijde, linker achterzijde en rechter achterzijde

3.     Foto’s van het interieur, het dashboard incl. tellerstand, kofferruimte en de motorruimte.

4.     Eventueel aanvullende opties waar de auto mee is uitgerust. Ons systeem herkent de standaarduitrusting van uw auto direct aan de hand van uw kenteken.

5.     Een beschrijving van de conditie van het voertuig, aan de hand van een vragenlijst met voornamelijk multiple choice vragen.

 

Na het invullen van het auto inruil verzoek, ontvangt u van ons binnen 24 uur geheel de inruilwaarde van uw huidige auto. Natuurlijk geheel vrijblijvend!

 

Uw auto inruilen of zelf verkopen?

Naast het inruilen van uw auto, kunt u er ook voor kiezen om uw auto zelf te verkopen via bijvoorbeeld Marktplaats of AutoScout24.nl. Omdat de autodealer of verkoper de auto met een marge wil verkopen, kunt u wellicht een hogere prijs krijgen van een particulier. Hier staat echter wel een investering in tijd, inspanning en wellicht stress tegen over. U dient zelf te onderhandelen, proefritten te organiseren en de overschrijving en financiële afhandeling te regelen.

 

Neem contact met ons op! 

Heeft u vragen over het inruilen van uw auto of heeft u hulp nodig met het zoeken naar uw volgende auto? Neem dan contact met ons op! Wij helpen u graag op weg.


Delen:

Laatst verkochte auto's

Mercedes-benz

V-klasse

  1. Prijs
    € 120.162
  2. Kilometerstand
    4.026
  3. Bouwjaar
    2023
Mini

Cooper

  1. Prijs
    € 44.960
  2. Kilometerstand
    2.398
  3. Bouwjaar
    2023
Bmw

X5-xdrive45e

  1. Prijs
    € 124.150
  2. Kilometerstand
    112.588
  3. Bouwjaar
    2021
Volkswagen

Tiguan

  1. Prijs
    € 53.154
  2. Kilometerstand
    18.469
  3. Bouwjaar
    2022
Toyota

C-hr

  1. Prijs
    € 33.645
  2. Kilometerstand
    22.673
  3. Bouwjaar
    2020
Audi

Q5-50-tfsi-e

  1. Prijs
    € 83.525
  2. Kilometerstand
    19.388
  3. Bouwjaar
    2020
Mercedes-benz

C-180-kompressor

  1. Prijs
    € 60.354
  2. Kilometerstand
    72.810
  3. Bouwjaar
    2008
Volkswagen

Taigo

  1. Prijs
    € 41.127
  2. Kilometerstand
    2.869
  3. Bouwjaar
    2023

Veelgestelde vragen

Wat kost het importeren van een auto uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit Duitsland (of een ander EU-land) brengt verschillende kosten met zich mee: Aankoopprijs, BTW, BPM, Transportkosten en de RDW-keuring. Meer informatie over deze kosten.

Als je geen kennis van het importproces hebt, kan het importeren van een auto erg ingewikkeld zijn. Wij kunnen u helpen met het gehele proces (€ 1.599,-), maar ook met enkel het invoeren van de auto (€ 599,-).

Waarom een auto importeren uit Duitsland?

Door het importeren van een auto uit Duitsland bespaar je al snel 2% tot 15%. In Duitsland liggen de prijzen van nieuwe en gebruikte auto’s namelijk veel lager. Daarnaast is de markt vele malen groter en zijn de auto’s standaard luxer uitgevoerd. Dit alles maakt het importeren van een auto uit Duitsland financieel erg aantrekkelijk. In dit artikel lees je meer over de voordelen van het importeren van een auto uit Duitsland.

Hoelang duurt het voordat de auto op Nederlands kenteken staat?

Dit is afhankelijk van het pakket dat u kiest. Bij de volledige ontzorging houden wij rekening met 8 werkdagen voordat de auto bij ons op locatie is gebracht door de transporteur. Vervolgens rekenen wij ongeveer 9 werkdagen voordat wij de auto hebben ingevoerd bij de RDW. Bij het pakket voor enkel het invoeren van de auto tellen we de werkdagen voor het transport uiteraard niet mee. Houd hier rekening met 9 werkdagen. 

Hoe werkt het importeren van een auto uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit Duitsland is niet eenvoudig. Je moet verschillende zaken regelen, goede afspraken maken met de Duitse dealer en de papieren van de auto grondig controleren. Maar het begint natuurlijk met het vinden van een geschikte auto. Voor het importeren van een Duitse auto doorloop je de volgende stappen:

1. Zoek een auto via onze website of een externe database
2. Controleer alle documenten
3. Bereken de totale aanschafkosten
4. Koop de auto
5. Laat de auto naar Nederland rijden of transporteren
6. Laat de auto keuren bij de RDW
7. Dien de BPM-aangifte in bij de belastingdienst
8. Vraag een Nederlands kenteken aan

Tevreden klanten

Super!

Op zoek naar een nieuwe auto! Na zelf enkele auto's bekeken te hebben bij dealers in Nederland kwam bij mij het idee 'waarom kan ik zelf geen auto gaan...

Mijn recente ervaring met het importeren van een auto was simpelweg uitstekend. Vanaf het eerste contact tot de levering voor mijn deur, was de service...

Inmiddels mijn derde auto via dit bedrijf geïmporteerd. Een aanrader voor iedereen. Ruime keuze (veel meer dan in Nederland), scherpe prijzen, vaak met...

Heel professioneel

Boven verwachtingen

alles liep soepel en word rekening gehouden dat je zsm je auto op kenteken wilt, dus daar doen ze ook hun best voor.

Zeer goed

Ik sluit mij geheel aan bij de ervaringen van Jan. Compliment aan Tim. Kundig persoon.

Top bedrijf

Ik heb koolaard ervaren als een top bedrijf Niks is voor deze mensen teveel je kan er binnenstappen voor een simpele vraag of een auto invoeren en alles...

Top bedrijf

Meerdere auto’s laten importeren, altijd vlot en snel verlopen dus een dikke 10 voor dit bedrijf