Auto zoeken
7 minuten leestijd
17-07-2023 Auto Inruilen

Auto Inruilen

Wilt u van uw huidige auto af omdat u een nieuwe auto op het oog heeft? Dan kunt u in veel gevallen uw auto inruilen. In dit artikel leggen wij uit hoe het inruilen van een auto werkt en waar u rekening mee moet houden.

 

Auto inruilen

Wanneer u een nieuwe auto op het oog heeft, kunt u in veel gevallen uw huidige auto inruilen. Dit houdt in dat u uw auto aanbiedt aan de autodealer of verkoper, als gedeeltelijke betaling. De autodealer of verkoper bepaalt de inruilwaarde van uw auto. Als u met de inruilwaarde akkoord gaat neemt de autodealer of verkoper de auto van u over. De inruilwaarde wordt door de autodealer of verkoper vervolgens in mindering gebracht op de aankoopwaarde van uw nieuwe auto.

 

Wat is de inruilwaarde van uw auto?

De inruilwaarde van een auto wordt bepaald op basis van verschillende factoren. Enkele van deze factoren zijn:

1.     Merk, model en uitvoering

2.     Leeftijd en kilometerstand

3.     Algemene staat van de auto

4.     Onderhoudsgeschiedenis

5.     Marktwaarde

 

Deze factoren kunnen verschillen per autodealer of verkoper. De inruilwaarde van uw auto zal daarom ook per autodealer of verkoper verschillen. 

 

Uw auto inruilen op Eenautoimporteren.nl

Heeft u een nieuwe auto op het oog en wilt u uw huidige auto inruilen? Bij eenautoimporteren.nl is dat mogelijk! Via onze inruiltool kunt u een inruil aanvraag indienen. Wij werken met een groot netwerk van autohandelaren en gaan voor u op zoek naar de hoogste inruilwaarde. U ontvangt van ons binnen 24 uur, geheel vrijblijvend, de inruilwaarde van uw huidige auto.

 

Heeft u uw volgende auto gevonden op onze website? Dan halen wij in de offerte de inruilwaarde van uw huidige auto af van het aankoopbedrag van uw ‘nieuwe’ auto.

  

Wat heeft u nodig om uw auto in te ruilen?

Via onze website kunt een inruil aanvraag starten. Op onze website vult u uw kenteken en e-mailadres in. U ontvangt vervolgens direct een e-mail die uw naar onze inruil omgeving leidt. Hier kunt u de aanvullende informatie uploaden  

 

Voor het aanvragen van de inruilwaarde heeft u de volgende informatie nodig:

1.     Uw kenteken

2.     Foto’s van de voorkant, linker voorzijde, rechter voorzijde, achterzijde, linker achterzijde en rechter achterzijde

3.     Foto’s van het interieur, het dashboard incl. tellerstand, kofferruimte en de motorruimte.

4.     Eventueel aanvullende opties waar de auto mee is uitgerust. Ons systeem herkent de standaarduitrusting van uw auto direct aan de hand van uw kenteken.

5.     Een beschrijving van de conditie van het voertuig, aan de hand van een vragenlijst met voornamelijk multiple choice vragen.

 

Na het invullen van het auto inruil verzoek, ontvangt u van ons binnen 24 uur geheel de inruilwaarde van uw huidige auto. Natuurlijk geheel vrijblijvend!

 

Uw auto inruilen of zelf verkopen?

Naast het inruilen van uw auto, kunt u er ook voor kiezen om uw auto zelf te verkopen via bijvoorbeeld Marktplaats of AutoScout24.nl. Omdat de autodealer of verkoper de auto met een marge wil verkopen, kunt u wellicht een hogere prijs krijgen van een particulier. Hier staat echter wel een investering in tijd, inspanning en wellicht stress tegen over. U dient zelf te onderhandelen, proefritten te organiseren en de overschrijving en financiële afhandeling te regelen.

 

Neem contact met ons op! 

Heeft u vragen over het inruilen van uw auto of heeft u hulp nodig met het zoeken naar uw volgende auto? Neem dan contact met ons op! Wij helpen u graag op weg.


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

37x
Vw

ID.Buzz

  1. Prijs
    € 49.990
  2. Kilometerstand
    12.500
  3. Bouwjaar
    2022
28x
Audi

A4

  1. Prijs
    € 20.890
  2. Kilometerstand
    65.311
  3. Bouwjaar
    2019
32x
Nissan

Qashqai

  1. Prijs
    € 28.990
  2. Kilometerstand
    5.600
  3. Bouwjaar
    2023
33x
Bmw

X1

  1. Prijs
    € 20.589
  2. Kilometerstand
    140.842
  3. Bouwjaar
    2018
56x
Bmw

120

  1. Prijs
    € 20.250
  2. Kilometerstand
    62.199
  3. Bouwjaar
    2018
27x
Land rover

Range Rover Evoque

  1. Prijs
    € 28.899
  2. Kilometerstand
    38.681
  3. Bouwjaar
    2020
47x
Audi

S6

  1. Prijs
    € 44.500
  2. Kilometerstand
    43.726
  3. Bouwjaar
    2018
30x
Land rover

Range Rover

  1. Prijs
    € 65.845
  2. Kilometerstand
    118.986
  3. Bouwjaar
    2019

Wij helpen je verder

5 minuten leestijd
BMW-dealers in Duitsland
7 minuten leestijd
Tesla inruilen
4 minuten leestijd
Voorkom een dubbele BTW-heffing bij het importeren van een zakelijke auto
6 minuten leestijd
Porsche-dealers in Duitsland
6 minuten leestijd
Hybride auto zonder stekker
6 minuten leestijd
Dit is de Volkswagen ID 4 GTX

Veelgestelde vragen

Mijn droomauto staat te koop bij een particulier, kunnen jullie deze ook importeren?

Nee, helaas niet. Wij werken strikt met officiële merkdealers, juist zodat je altijd zekerheid hebt van bijvoorbeeld een importeur of fabrikant. Doordat merkdealers verbonden zijn met de importeur of fabrikant, zullen zij zich moeten houden aan de eisen die door hen worden gesteld. Hierdoor kan je altijd terugvallen op de merkdealer, mocht er onverhoopt iets mis zijn met de auto. Uiteraard controleren wij de papieren en de onderhoudshistorie van de auto, voordat deze op transport naar Nederland gaat.

Hoelang duurt het voordat de auto op Nederlands kenteken staat?

Dit is afhankelijk van het pakket dat u kiest. Bij de volledige ontzorging houden wij rekening met 8 werkdagen voordat de auto bij ons op locatie is gebracht door de transporteur. Vervolgens rekenen wij ongeveer 9 werkdagen voordat wij de auto hebben ingevoerd bij de RDW. Bij het pakket voor enkel het invoeren van de auto tellen we de werkdagen voor het transport uiteraard niet mee. Houd hier rekening met 9 werkdagen. 

Wat kost het importeren van een auto uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit Duitsland (of een ander EU-land) brengt verschillende kosten met zich mee: Aankoopprijs, BTW, BPM, Transportkosten en de RDW-keuring. Meer informatie over deze kosten.Als je geen kennis van het importproces hebt, kan het importeren van een auto erg ingewikkeld zijn. Wij kunnen u helpen met het gehele proces (€ 1.599,-), maar ook met enkel het invoeren van de auto (€ 599,-).

Bestaat er in Duitsland zoiets als een APK?

Ja, in Duitsland heet dit een TÜV-keuring, die in Nederland door de RDW erkent wordt als Nederlandse APK. Deze ‘Duitse APK’ is 2 jaar geldig en bovendien strenger dan de Nederlandse APK, want bij een TÜV-keuring wordt er ook gekeken naar later ingebouwde accessoires.

Tevreden klanten

Super

Ze helpen bij de zoektocht en voorkwamen zo dat ik een schade auto zou kopen. Het hele proces van importeren verliep verder soepel met een duidelijke communicatie....

Super service

Ik stond op het punt om een auto te gaan private leasen, maar door de hoge maandelijkse kosten twijfelde ik. Gelukkig heb ik toch nog naar de mogelijkheden...

Goede en betrouwbare service

Fijn en snel contact in het gehele traject. In de beginfase was er snel een duidelijk overzicht van de totale kosten voor verschillende opties zodat je...

Top service!

Je wordt gastvrij ontvangen. Super geholpen en dat alles met een persoonlijke tint. Ik beveel dit bedrijf zeker aan en kom er zeker terug bij een eventuele...

Snel geholpen, duidelijke antwoorden op de vragen die ik had, ik kon altijd bellen.

3 Jaar geleden een auto gekocht bij Bart en kon mijn oude auto nu weer inruilen voor mijn nieuwe auto tegen een hele gunstige prijs. Kom hier zeker weer...

Nooit eerder gedacht om een auto te importeren. Werd heel goed geïnformeerd en begeleid door Cindy . Iedere stap in het proces werd duidelijk gecommuniceerd....

Geweldig!

Wat een geweldige organisatie! Ze kennen hun vakgebied. De dienstverlening is zeer vriendelijk, toegankelijk en komen hun afspraken na. In het gehele proces...