Auto zoeken
7 minuten leestijd
17-07-2023 Auto Inruilen

Auto Inruilen

Wilt u van uw huidige auto af omdat u een nieuwe auto op het oog heeft? Dan kunt u in veel gevallen uw auto inruilen. In dit artikel leggen wij uit hoe het inruilen van een auto werkt en waar u rekening mee moet houden.

 

Auto inruilen

Wanneer u een nieuwe auto op het oog heeft, kunt u in veel gevallen uw huidige auto inruilen. Dit houdt in dat u uw auto aanbiedt aan de autodealer of verkoper, als gedeeltelijke betaling. De autodealer of verkoper bepaalt de inruilwaarde van uw auto. Als u met de inruilwaarde akkoord gaat neemt de autodealer of verkoper de auto van u over. De inruilwaarde wordt door de autodealer of verkoper vervolgens in mindering gebracht op de aankoopwaarde van uw nieuwe auto.

 

Wat is de inruilwaarde van uw auto?

De inruilwaarde van een auto wordt bepaald op basis van verschillende factoren. Enkele van deze factoren zijn:

1.     Merk, model en uitvoering

2.     Leeftijd en kilometerstand

3.     Algemene staat van de auto

4.     Onderhoudsgeschiedenis

5.     Marktwaarde

 

Deze factoren kunnen verschillen per autodealer of verkoper. De inruilwaarde van uw auto zal daarom ook per autodealer of verkoper verschillen. 

 

Uw auto inruilen op Eenautoimporteren.nl

Heeft u een nieuwe auto op het oog en wilt u uw huidige auto inruilen? Bij eenautoimporteren.nl is dat mogelijk! Via onze inruiltool kunt u een inruil aanvraag indienen. Wij werken met een groot netwerk van autohandelaren en gaan voor u op zoek naar de hoogste inruilwaarde. U ontvangt van ons binnen 24 uur, geheel vrijblijvend, de inruilwaarde van uw huidige auto.

 

Heeft u uw volgende auto gevonden op onze website? Dan halen wij in de offerte de inruilwaarde van uw huidige auto af van het aankoopbedrag van uw ‘nieuwe’ auto.

  

Wat heeft u nodig om uw auto in te ruilen?

Via onze website kunt een inruil aanvraag starten. Op onze website vult u uw kenteken en e-mailadres in. U ontvangt vervolgens direct een e-mail die uw naar onze inruil omgeving leidt. Hier kunt u de aanvullende informatie uploaden  

 

Voor het aanvragen van de inruilwaarde heeft u de volgende informatie nodig:

1.     Uw kenteken

2.     Foto’s van de voorkant, linker voorzijde, rechter voorzijde, achterzijde, linker achterzijde en rechter achterzijde

3.     Foto’s van het interieur, het dashboard incl. tellerstand, kofferruimte en de motorruimte.

4.     Eventueel aanvullende opties waar de auto mee is uitgerust. Ons systeem herkent de standaarduitrusting van uw auto direct aan de hand van uw kenteken.

5.     Een beschrijving van de conditie van het voertuig, aan de hand van een vragenlijst met voornamelijk multiple choice vragen.

 

Na het invullen van het auto inruil verzoek, ontvangt u van ons binnen 24 uur geheel de inruilwaarde van uw huidige auto. Natuurlijk geheel vrijblijvend!

 

Uw auto inruilen of zelf verkopen?

Naast het inruilen van uw auto, kunt u er ook voor kiezen om uw auto zelf te verkopen via bijvoorbeeld Marktplaats of AutoScout24.nl. Omdat de autodealer of verkoper de auto met een marge wil verkopen, kunt u wellicht een hogere prijs krijgen van een particulier. Hier staat echter wel een investering in tijd, inspanning en wellicht stress tegen over. U dient zelf te onderhandelen, proefritten te organiseren en de overschrijving en financiële afhandeling te regelen.

 

Neem contact met ons op! 

Heeft u vragen over het inruilen van uw auto of heeft u hulp nodig met het zoeken naar uw volgende auto? Neem dan contact met ons op! Wij helpen u graag op weg.


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

20x
Bmw

335

 1. Prijs
  € 30.900
 2. Kilometerstand
  111.500
 3. Bouwjaar
  2018
16x
Bmw

X4

 1. Prijs
  € 33.950
 2. Kilometerstand
  101.191
 3. Bouwjaar
  2018
1455x
Audi

A1

 1. Prijs
  € 22.370
 2. Kilometerstand
  6.129
 3. Bouwjaar
  2022
32x
Vw

Golf

 1. Prijs
  € 21.880
 2. Kilometerstand
  52.222
 3. Bouwjaar
  2020
85x
Toyota

Camry

 1. Prijs
  € 35.790
 2. Kilometerstand
  18.060
 3. Bouwjaar
  2021
15x
Bmw

X1

 1. Prijs
  € 20.790
 2. Kilometerstand
  70.550
 3. Bouwjaar
  2018
32x
Vw

Golf

 1. Prijs
  € 20.185
 2. Kilometerstand
  34.263
 3. Bouwjaar
  2021
3x
Seat

Ateca

 1. Prijs
  € 24.490
 2. Kilometerstand
  82.255
 3. Bouwjaar
  2021

Wij helpen je verder

5 minuten leestijd
Volkswagen dealers in Duitsland
9 minuten leestijd
De BPM op een elektrische auto
7 minuten leestijd
Dit is de Tesla Model 3 Long Range
11 minuten leestijd
Dit zijn de populairste KIA-modellen
2 minuten leestijd
Elektrische auto importeren in Nederland rijden met MIA regeling
4 minuten leestijd
Hyundai-dealers in Duitsland

Veelgestelde vragen

Wat kost het importeren van een auto uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit Duitsland (of een ander EU-land) brengt verschillende kosten met zich mee: Aankoopprijs, BTW, BPM, Transportkosten en de RDW-keuring. Meer informatie over deze kosten.Als je geen kennis van het importproces hebt, kan het importeren van een auto erg ingewikkeld zijn. Wij kunnen u helpen met het gehele proces (€ 1.599,-), maar ook met enkel het invoeren van de auto (€ 599,-).

Hoe weet ik zeker dat mijn geïmporteerde auto correct is?

Als u kiest voor de volledige ontzorging, zullen wij al het onderzoek naar de auto doen. Vereist is echter wel dat de auto te koop moet staan bij een officiële merkdealer. Op deze manier zijn de kilometerstanden en de onderhoudshistorie beter te controleren. Wij vragen bij de Nederlandse dealer op basis van het chassisnummer de onderhoudshistorie op en controleren op die manier ook gelijk of de kilometerstand kloppend is. Op deze manier garanderen wij dat de auto correct is.

Waarom een auto importeren uit Duitsland?

Door het importeren van een auto uit Duitsland bespaar je al snel 2% tot 15%. In Duitsland liggen de prijzen van nieuwe en gebruikte auto’s namelijk veel lager. Daarnaast is de markt vele malen groter en zijn de auto’s standaard luxer uitgevoerd. Dit alles maakt het importeren van een auto uit Duitsland financieel erg aantrekkelijk. In dit artikel lees je meer over de voordelen van het importeren van een auto uit Duitsland.

Hoe werkt het importeren van een auto uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit Duitsland is niet eenvoudig. Je moet verschillende zaken regelen, goede afspraken maken met de Duitse dealer en de papieren van de auto grondig controleren. Maar het begint natuurlijk met het vinden van een geschikte auto. Voor het importeren van een Duitse auto doorloop je de volgende stappen: 1. Zoek een auto via onze website of een externe database 2. Controleer alle documenten 3. Bereken de totale aanschafkosten 4. Koop de auto 5. Laat de auto naar Nederland rijden of transporteren 6. Laat de auto keuren bij de RDW 7. Dien de BPM-aangifte in bij de belastingdienst 8. Vraag een Nederlands kenteken aan

Tevreden klanten

Uitstekende service. Alles snel en prettig afgerond. Wil je een auto importeren, dan raad ik hen ten zeerste aan.

Een echte aanrader voor het importeren...

Een auto importeren heeft me goed geholpen. Ze gaven een eerlijke mening over de dealer waar ik mijn auto wilde importeren. Vervolgens ging het importeren...

Zelf de auto gevonden en daarna werd heel het traject van aankoop, vervoer, Rdw, keuring en kenteken overgenomen, top service en kwaliteit.

Na een praatje te hebben gemaakt op kantoor van eenautoimporteren.nl was ik er al snel uit. Bart & Cindy leggen duidelijk uit hoe het allemaal geregeld...

Zo’n aanpak voegt een dimensie...

Via internet bij eenautoimporteren.nl terecht gekomen. Een bedrijf dat uitsluitend bij officiële dealers koopt. Zowel Sarah als Cindy waren zeer behulpzaam...

Prima informatie!

Bij het eerste contact voelde het gelijk al goed. Cindy communiceerde vakkundig en kan de informatie goed verwoorden. Vol spanning wachtte we op Bart om...

Zij hebben met mij een zéér tevreden...

Het team van dit bedrijf is zeer behulpzaam en niets is hun teveel. Meerdere keren heb ik een offerte opgevraagd waarbij ik niet de indruk kreeg dat het...

Zeer tevreden klant

Zeer tevreden klant! ik zocht een Mini clubman JCW het scheelde mij bijna €8000 ten opzichte van in Nederland keurige snelle service en vriendelijke...