Auto zoeken
6 minuten leestijd
25-05-2022 Opel Rocks E

Opel Rocks-e: de 100% elektrische stadsauto van Opel

Afbeelding: Opel


De nieuwe Opel Rock-e is de tegenhanger van de Citroën AMI. Net als de Ami is de Opel Rocks-e een 100% elektrische stadsauto op brommerkenteken. Omdat de Rocks-e op een brommerkenteken staat is het voor 16 en 17 jarige ook mogelijk om in de Rocks-e te rijden. Daarnaast betaal je nooit meer parkeerkosten omdat de Opel Rocks-e net als een brommer gewoon op de stoep mag worden geparkeerd.

 

De actieradius van de Opel Rocks-e

De Opel Rocks-e heeft een topsnelheid van 45 km per uur en een actieradius van 75 kilometer. Omdat je in de stad vaak korte ritjes maakt is de Opel Rocks-e een ideale stadsauto. De Opel Rocks-e is 100% opgeladen binnen 4 uur, gewoon via het stopcontact. Ook is er de mogelijkheid om te laden via een laadpaal doormiddel van een adapter. Net als de Citroën AMI levert de Opel Rocks-e 8 PK doormiddel van een batterijkracht van 5,5 kWh.


Uitvoeringen: Standaard, Tekno en Klub.

De Opel Rocks-e is beschikbaar in drie uitvoeringen. Het instapmodel is de normale Opel Rocks-e. Daarnaast zijn de Opel Rocks-e Tekno en de Opel Rocks-e Klub geïntroduceerd. De Opel Rocks-e Tekno heeft gele accenten zowel binnen als buiten op de auto. De Opel Rocks-e Klub variant heeft grijze accenten op en in de auto. Zowel de Tekno en de Klub hebben een aantal leuke extra’s ten opzichte van het standaardmodel. De modellen zijn namelijk uitgevoerd met design-wieldoppen, opbergvakken op het dashboard, een tas haak aan de bijrijderskant, een opbergnet op de portieren en bij deze modellen wordt een Opel bluetooth connectBox geleverd om muziek af te spelen in de auto.

 

De binnenkant van de Opel Rocks-e

De auto is 2,4 meter lang en is 1,4 meter breed. Door het kleine formaat is de auto ideaal voor in grote steden. Ook is het een ideale auto voor jongeren met een brommerrijbewijs om alvast te wennen aan een echte auto.

 

Hoewel de auto van buiten niet groot lijkt. Is hij van binnen weldegelijk ruim en overzichtelijk. Er is plaats voor twee personen en plek voor kleine bagage bij de beenruimte van de bijrijder. De Opel Rocks-e voelt ruim aan door het gebruik van relatief grote ramen en een panorama dak. De auto is daarom erg overzichtelijk en daardoor erg fijn in het gebruiksgemak.

 

De deuren van de Opel Rocks-e gaan beide in een andere richting open. Opel heeft één deur geproduceerd en aan beide kanten gebruikt. De deur aan de kant van de bestuurder gaat open tegen het verkeer in en de deur aan de bijrijderskant juist met het verkeer mee. De klapramen geven een echt nostalgisch gevoel en doen de uitstraling van de Opel Rocks-e ten goede.

 

Ideale stadsauto’s

Naast de Opel Rocks-e zijn er recent nog meer voordelige kleine elektrische auto’s uitgebracht die ideaal zijn voor de stad. Bekijk en lees meer over de Citroën AMI en de Renault ZOE.

 

Een Opel Rocks-e importeren

Ben jij op zoek naar een voordelige kleine elektrische auto voor in de stad? En is de Opel Rocks-e wat voor jou? Omdat de nieuwe Opel Rocks-e nog maar relatief kort op de markt is hebben wij momenteel nog geen occasions op onze website staan. Wel zijn we hier druk mee bezig. Neem contact met ons op voor ons actuele aanbod van de Opel Rocks-e.

 

Een occasion importeren via eenautoimporteren.nl

Het importeren van een occasion kan spannend aanvoelen. Het gaat immers om een investering waarbij je waar wil krijgen voor je geld. Overweegt u een occasion te importeren uit Duitsland? Wij helpen u graag met het berekenen van de aanschafkosten, het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.

 

Zoek een auto via onze website of vertel ons welk merk / model u op het oog heeft. Wij zoeken graag met u mee! Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alle kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest! Bekijk onze tarieven voor meer informatie.


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

81x
Tesla

Model 3

 1. Prijs
  € 36.950
 2. Kilometerstand
  31.600
 3. Bouwjaar
  2020
1x
Bmw

i3

 1. Prijs
  € 28.222
 2. Kilometerstand
  19.249
 3. Bouwjaar
  2020
44x
Citroen

E-MEHARI

 1. Prijs
  € 22.222
 2. Kilometerstand
  6.500
 3. Bouwjaar
  2019
13x
Tesla

Model X

 1. Prijs
  € 73.950
 2. Kilometerstand
  75.100
 3. Bouwjaar
  2019
39x
Vw

T-Roc

 1. Prijs
  € 24.890
 2. Kilometerstand
  41.100
 3. Bouwjaar
  2019
11x
Bmw

X4

 1. Prijs
  € 33.949
 2. Kilometerstand
  90.600
 3. Bouwjaar
  2018
4x
Bmw

i3

 1. Prijs
  € 20.200
 2. Kilometerstand
  87.000
 3. Bouwjaar
  2018
20x
Peugeot

2008

 1. Prijs
  € 15.400
 2. Kilometerstand
  65.900
 3. Bouwjaar
  2018

Wij helpen je verder

5 minuten leestijd
De vernieuwde Fiat Topolino
5 minuten leestijd
Een hybride auto importeren
6 minuten leestijd
Porsche-dealers in Duitsland
6 minuten leestijd
Citroën Ami: de perfecte stadsauto
7 minuten leestijd
Dit is de Tesla Model 3 Long Range
1 minuut leestijd
Eenautoimporteren sponsort Rotterdamse Hockey Club Tempo '34

Veelgestelde vragen

Importeren jullie ook auto’s uit andere landen?

Dat is uiteraard ook mogelijk. In principe kunnen wij vanuit elk land, binnen en buiten, de EU auto’s importeren. Echter geven wij zelf de voorkeur aan auto’s uit Duitsland. Dit o.a. vanwege de aantrekkelijke afstand tot Nederland, wat de transportkosten bepaalt. Wij raden daarom aan om een auto uit Duitsland te importeren.  

Hoelang duurt het voordat de auto op Nederlands kenteken staat?

Dit is afhankelijk van het pakket dat u kiest. Bij de volledige ontzorging houden wij rekening met 8 werkdagen voordat de auto bij ons op locatie is gebracht door de transporteur. Vervolgens rekenen wij ongeveer 9 werkdagen voordat wij de auto hebben ingevoerd bij de RDW. Bij het pakket voor enkel het invoeren van de auto tellen we de werkdagen voor het transport uiteraard niet mee. Houd hier rekening met 9 werkdagen. 

Wat zijn de kosten voor het importeren van een auto?

Volledige ontzorging voor € 1.599,-Voor het importeren van een auto rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt €1.599,- inclusief BTW (exclusief BPM). Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren. Auto invoeren in Nederland voor € 599,- Voor het invoeren van een auto in Nederland rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt  € 599,- inclusief BTW (exclusief BPM kosten) . Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren.

Bestaat er in Duitsland zoiets als een APK?

Ja, in Duitsland heet dit een TÜV-keuring, die in Nederland door de RDW erkent wordt als Nederlandse APK. Deze ‘Duitse APK’ is 2 jaar geldig en bovendien strenger dan de Nederlandse APK, want bij een TÜV-keuring wordt er ook gekeken naar later ingebouwde accessoires.

Tevreden klanten

Uitstekende service. Alles snel en prettig afgerond. Wil je een auto importeren, dan raad ik hen ten zeerste aan.

Onze ervaring met eenautoimporteren.nl was super. Voor een volgende auto zou ik hen zonder twijfel weer inschakelen. De service was uitstekend, begripvol,...

Your one stop shop for een import...

Eenautoimporteren was voor mij nieuw maar na meerdere gesprekken met Bart, Sarah & Cindy wist ik gelijk dat ik deze route wou nemen voor mij volgende auto. Ze...

Maakt alle verwachtingen waar!...

Goede en professionele begeleiding/service bij het importeren van een auto uit het buitenland.

Nooit eerder gedacht om een auto te importeren. Werd heel goed geïnformeerd en begeleid door Cindy . Iedere stap in het proces werd duidelijk gecommuniceerd....

Alles perfect geregeld.

Eenautoimporteren heeft het importeren van de door mij zelf gevonden auto vanaf de Duitse garage tot de aflevering, inclusief inbouw alarm, perfect voor...

In eerste instantie contact gehad met een nieuwe niet zo kundige medewerker. Hierdoor liep de communicatie niet heel goed. Dit werd gezien en overgenomen...

Professioneel

Geweldige service ,op iedere vraag antwoord, en een positieve uitstraling. Bij het invoeren waren meerdere bedrijven betrokken en alles werd geregeld en...