Auto zoeken
6 minuten leestijd
25-05-2022 Opel Rocks E

Opel Rocks-e: de 100% elektrische stadsauto van Opel

Afbeelding: Opel


De nieuwe Opel Rock-e is de tegenhanger van de Citroën AMI. Net als de Ami is de Opel Rocks-e een 100% elektrische stadsauto op brommerkenteken. Omdat de Rocks-e op een brommerkenteken staat is het voor 16 en 17 jarige ook mogelijk om in de Rocks-e te rijden. Daarnaast betaal je nooit meer parkeerkosten omdat de Opel Rocks-e net als een brommer gewoon op de stoep mag worden geparkeerd.

 

De actieradius van de Opel Rocks-e

De Opel Rocks-e heeft een topsnelheid van 45 km per uur en een actieradius van 75 kilometer. Omdat je in de stad vaak korte ritjes maakt is de Opel Rocks-e een ideale stadsauto. De Opel Rocks-e is 100% opgeladen binnen 4 uur, gewoon via het stopcontact. Ook is er de mogelijkheid om te laden via een laadpaal doormiddel van een adapter. Net als de Citroën AMI levert de Opel Rocks-e 8 PK doormiddel van een batterijkracht van 5,5 kWh.


Uitvoeringen: Standaard, Tekno en Klub.

De Opel Rocks-e is beschikbaar in drie uitvoeringen. Het instapmodel is de normale Opel Rocks-e. Daarnaast zijn de Opel Rocks-e Tekno en de Opel Rocks-e Klub geïntroduceerd. De Opel Rocks-e Tekno heeft gele accenten zowel binnen als buiten op de auto. De Opel Rocks-e Klub variant heeft grijze accenten op en in de auto. Zowel de Tekno en de Klub hebben een aantal leuke extra’s ten opzichte van het standaardmodel. De modellen zijn namelijk uitgevoerd met design-wieldoppen, opbergvakken op het dashboard, een tas haak aan de bijrijderskant, een opbergnet op de portieren en bij deze modellen wordt een Opel bluetooth connectBox geleverd om muziek af te spelen in de auto.

 

De binnenkant van de Opel Rocks-e

De auto is 2,4 meter lang en is 1,4 meter breed. Door het kleine formaat is de auto ideaal voor in grote steden. Ook is het een ideale auto voor jongeren met een brommerrijbewijs om alvast te wennen aan een echte auto.

 

Hoewel de auto van buiten niet groot lijkt. Is hij van binnen weldegelijk ruim en overzichtelijk. Er is plaats voor twee personen en plek voor kleine bagage bij de beenruimte van de bijrijder. De Opel Rocks-e voelt ruim aan door het gebruik van relatief grote ramen en een panorama dak. De auto is daarom erg overzichtelijk en daardoor erg fijn in het gebruiksgemak.

 

De deuren van de Opel Rocks-e gaan beide in een andere richting open. Opel heeft één deur geproduceerd en aan beide kanten gebruikt. De deur aan de kant van de bestuurder gaat open tegen het verkeer in en de deur aan de bijrijderskant juist met het verkeer mee. De klapramen geven een echt nostalgisch gevoel en doen de uitstraling van de Opel Rocks-e ten goede.

 

Ideale stadsauto’s

Naast de Opel Rocks-e zijn er recent nog meer voordelige kleine elektrische auto’s uitgebracht die ideaal zijn voor de stad. Bekijk en lees meer over de Citroën AMI en de Renault ZOE.

 

Een Opel Rocks-e importeren

Ben jij op zoek naar een voordelige kleine elektrische auto voor in de stad? En is de Opel Rocks-e wat voor jou? Omdat de nieuwe Opel Rocks-e nog maar relatief kort op de markt is hebben wij momenteel nog geen occasions op onze website staan. Wel zijn we hier druk mee bezig. Neem contact met ons op voor ons actuele aanbod van de Opel Rocks-e.

 

Een occasion importeren via eenautoimporteren.nl

Het importeren van een occasion kan spannend aanvoelen. Het gaat immers om een investering waarbij je waar wil krijgen voor je geld. Overweegt u een occasion te importeren uit Duitsland? Wij helpen u graag met het berekenen van de aanschafkosten, het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.

 

Zoek een auto via onze website of vertel ons welk merk / model u op het oog heeft. Wij zoeken graag met u mee! Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alle kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest! Bekijk onze tarieven voor meer informatie.


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

49x
Bmw

225 Active Tourer

  1. Prijs
    € 46.890
  2. Kilometerstand
    6.000
  3. Bouwjaar
    2022
27x
Bmw

730

  1. Prijs
    € 42.990
  2. Kilometerstand
    79.944
  3. Bouwjaar
    2019
45x
Audi

A5

  1. Prijs
    € 33.800
  2. Kilometerstand
    47.000
  3. Bouwjaar
    2020
49x
Porsche

Cayenne

  1. Prijs
    € 79.900
  2. Kilometerstand
    19.874
  3. Bouwjaar
    2021
40x
Volvo

XC 60

  1. Prijs
    € 40.450
  2. Kilometerstand
    94.750
  3. Bouwjaar
    2019
42x
Mercedes-benz

C 180

  1. Prijs
    € 41.880
  2. Kilometerstand
    9.500
  3. Bouwjaar
    2023
132x
Bmw

120

  1. Prijs
    € 20.351
  2. Kilometerstand
    79.534
  3. Bouwjaar
    2018
60x
Bmw

420 Gran Coupe

  1. Prijs
    € 25.900
  2. Kilometerstand
    68.000
  3. Bouwjaar
    2019

Wij helpen je verder

10 minuten leestijd
Wat is BPM?
6 minuten leestijd
Opel Rocks-e: de 100% elektrische stadsauto van Opel
8 minuten leestijd
Zo importeer je een auto uit Duitsland
5 minuten leestijd
Dit is de Polestar 2!
5 minuten leestijd
Dit is de Hyundai IONIQ 6
6 minuten leestijd
Porsche-dealers in Duitsland

Veelgestelde vragen

Hoelang duurt het voordat de auto op Nederlands kenteken staat?

Dit is afhankelijk van het pakket dat u kiest. Bij de volledige ontzorging houden wij rekening met 8 werkdagen voordat de auto bij ons op locatie is gebracht door de transporteur. Vervolgens rekenen wij ongeveer 9 werkdagen voordat wij de auto hebben ingevoerd bij de RDW. Bij het pakket voor enkel het invoeren van de auto tellen we de werkdagen voor het transport uiteraard niet mee. Houd hier rekening met 9 werkdagen. 

Hoe weet ik zeker dat mijn geïmporteerde auto correct is?

Als u kiest voor de volledige ontzorging, zullen wij al het onderzoek naar de auto doen. Vereist is echter wel dat de auto te koop moet staan bij een officiële merkdealer. Op deze manier zijn de kilometerstanden en de onderhoudshistorie beter te controleren. Wij vragen bij de Nederlandse dealer op basis van het chassisnummer de onderhoudshistorie op en controleren op die manier ook gelijk of de kilometerstand kloppend is. Op deze manier garanderen wij dat de auto correct is.

Maakt het uit of ik een Ferrari of een Kia wil importeren?

Nee, dit maakt niks uit! Of u nou op zoek bent naar exclusieve sportauto of een kleine stadsauto, wij rekenen in beide gevallen de vaste importfee van €.1599,-. Het BPM-bedrag kan wellicht wel iets anders uitpakken. ;-)

Is het ook mogelijk om een auto uit een ander land dan Duitsland te importeren?

Dat is uiteraard ook mogelijk. In principe kunnen wij vanuit elk land binnen -en buiten de EU auto's importeren. Echter geven wij zelf wel de voorkeur aan auto's uit Duitsland. Onze kennis richt zich voornamelijk op Duitsland dus wij raden dan ook zeker aan om in Duitsland op zoek te gaan naar uw nieuwe auto.

Tevreden klanten

Zonder ervaring met dit proces contact opgezocht met eenautoimporteren.nl Alles werd duidelijk uitgelegd en wat de mogelijkheden waren. Na alles overdacht...

Ik kan het iedereen aanraden die...

Bart heeft al verschillende keren een auto de afgelopen jaren voor mij geïmporteerd en ik kan je met zekerheid zeggen dat je niet verder hoef te zoeken....

Dit is de eerste keer dat ik een auto heb aangeschaft in het buitenland. Bart en Cindy hebben het import proces duidelijk uitgelegd en waren altijd snel...

Mijn recente ervaring met het importeren van een auto was simpelweg uitstekend. Vanaf het eerste contact tot de levering voor mijn deur, was de service...

Super geholpen

Ik ben werkelijk heel goed en adequaat geholpen door de mensen van eenautoimporteren.nl, ze hebben onderhandeld alle zorg uit handen genomen van transport,...

De heer Koolaart heeft mijn klacht netjes opgelost dus mn ervaring is veranderd met dit bedrijf, helaas dat we niet tot een deal zijn gekomen!

Toch altijd spannend om een auto te kopen. Wij willen iedereen eenautoimporteren.nl aanraden. Uitstekende service is iets wat niet meer "normaal" is in...

Soepele en snelle afhandeling ...

Mijn ervaring met een auto importeren is erg positief. Ik had zelf al een auto gevonden die mij aan stond. Met een belletje naar aan auto importeren was...