Auto zoeken
6 minuten leestijd
25-05-2022 door: patrick

Opel Rocks-e: de 100% elektrische stadsauto van Opel

Afbeelding: Opel


De nieuwe Opel Rock-e is de tegenhanger van de Citroën AMI. Net als de Ami is de Opel Rocks-e een 100% elektrische stadsauto op brommerkenteken. Omdat de Rocks-e op een brommerkenteken staat is het voor 16 en 17 jarige ook mogelijk om in de Rocks-e te rijden. Daarnaast betaal je nooit meer parkeerkosten omdat de Opel Rocks-e net als een brommer gewoon op de stoep mag worden geparkeerd.

 

De actieradius van de Opel Rocks-e

De Opel Rocks-e heeft een topsnelheid van 45 km per uur en een actieradius van 75 kilometer. Omdat je in de stad vaak korte ritjes maakt is de Opel Rocks-e een ideale stadsauto. De Opel Rocks-e is 100% opgeladen binnen 4 uur, gewoon via het stopcontact. Ook is er de mogelijkheid om te laden via een laadpaal doormiddel van een adapter. Net als de Citroën AMI levert de Opel Rocks-e 8 PK doormiddel van een batterijkracht van 5,5 kWh.


Uitvoeringen: Standaard, Tekno en Klub.

De Opel Rocks-e is beschikbaar in drie uitvoeringen. Het instapmodel is de normale Opel Rocks-e. Daarnaast zijn de Opel Rocks-e Tekno en de Opel Rocks-e Klub geïntroduceerd. De Opel Rocks-e Tekno heeft gele accenten zowel binnen als buiten op de auto. De Opel Rocks-e Klub variant heeft grijze accenten op en in de auto. Zowel de Tekno en de Klub hebben een aantal leuke extra’s ten opzichte van het standaardmodel. De modellen zijn namelijk uitgevoerd met design-wieldoppen, opbergvakken op het dashboard, een tas haak aan de bijrijderskant, een opbergnet op de portieren en bij deze modellen wordt een Opel bluetooth connectBox geleverd om muziek af te spelen in de auto.

 

De binnenkant van de Opel Rocks-e

De auto is 2,4 meter lang en is 1,4 meter breed. Door het kleine formaat is de auto ideaal voor in grote steden. Ook is het een ideale auto voor jongeren met een brommerrijbewijs om alvast te wennen aan een echte auto.

 

Hoewel de auto van buiten niet groot lijkt. Is hij van binnen weldegelijk ruim en overzichtelijk. Er is plaats voor twee personen en plek voor kleine bagage bij de beenruimte van de bijrijder. De Opel Rocks-e voelt ruim aan door het gebruik van relatief grote ramen en een panorama dak. De auto is daarom erg overzichtelijk en daardoor erg fijn in het gebruiksgemak.

 

De deuren van de Opel Rocks-e gaan beide in een andere richting open. Opel heeft één deur geproduceerd en aan beide kanten gebruikt. De deur aan de kant van de bestuurder gaat open tegen het verkeer in en de deur aan de bijrijderskant juist met het verkeer mee. De klapramen geven een echt nostalgisch gevoel en doen de uitstraling van de Opel Rocks-e ten goede.

 

Ideale stadsauto’s

Naast de Opel Rocks-e zijn er recent nog meer voordelige kleine elektrische auto’s uitgebracht die ideaal zijn voor de stad. Bekijk en lees meer over de Citroën AMI en de Renault ZOE.

 

Een Opel Rocks-e importeren

Ben jij op zoek naar een voordelige kleine elektrische auto voor in de stad? En is de Opel Rocks-e wat voor jou? Omdat de nieuwe Opel Rocks-e nog maar relatief kort op de markt is hebben wij momenteel nog geen occasions op onze website staan. Wel zijn we hier druk mee bezig. Neem contact met ons op voor ons actuele aanbod van de Opel Rocks-e.

 

Een occasion importeren via eenautoimporteren.nl

Het importeren van een occasion kan spannend aanvoelen. Het gaat immers om een investering waarbij je waar wil krijgen voor je geld. Overweegt u een occasion te importeren uit Duitsland? Wij helpen u graag met het berekenen van de aanschafkosten, het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.

 

Zoek een auto via onze website of vertel ons welk merk / model u op het oog heeft. Wij zoeken graag met u mee! Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alle kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest! Bekijk onze tarieven voor meer informatie.


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

22x
Audi

A3

 1. Prijs
  € 19.472
 2. Kilometerstand
  110.752
 3. Bouwjaar
  2018
3x
Bmw

340

 1. Prijs
  € 32.830
 2. Kilometerstand
  99.335
 3. Bouwjaar
  2018
59x
Hyundai

i30

 1. Prijs
  € 18.440
 2. Kilometerstand
  62.007
 3. Bouwjaar
  2018
6x
Mercedes-benz

CLA 250 Shooting Brake

 1. Prijs
  € 27.780
 2. Kilometerstand
  47.903
 3. Bouwjaar
  2017
4x
Mercedes-benz

B 220

 1. Prijs
  € 33.850
 2. Kilometerstand
  43.051
 3. Bouwjaar
  2019
90x
Vw

Golf

 1. Prijs
  € 24.970
 2. Kilometerstand
  81.810
 3. Bouwjaar
  2018
4x
Bmw

M5

 1. Prijs
  € 169.999
 2. Kilometerstand
  13.769
 3. Bouwjaar
  2021
2x
Bmw

X3

 1. Prijs
  € 39.990
 2. Kilometerstand
  28.257
 3. Bouwjaar
  2019

Wij helpen je verder

7 minuten leestijd
Dit is de Tesla Model 3 Long Range
7 minuten leestijd
Kosten auto importeren
9 minuten leestijd
Occasion import populairder dan ooit – cijfers van 2021
8 minuten leestijd
Zo importeer je een auto uit Duitsland
4 minuten leestijd
Een auto importeren gewoon mogelijk in tijden van corona virus
13 minuten leestijd
Een occasion uit Duitsland

Veelgestelde vragen

Bestaat er in Duitsland zoiets als een APK?

Ja, in Duitsland heet dit een TÜV-keuring, die in Nederland door de RDW erkent wordt als Nederlandse APK. Deze ‘Duitse APK’ is 2 jaar geldig en bovendien strenger dan de Nederlandse APK, want bij een TÜV-keuring wordt er ook gekeken naar later ingebouwde accessoires.

Hoelang duurt het voordat de auto op Nederlands kenteken staat?

Dit is afhankelijk van het pakket dat u kiest. Bij de volledige ontzorging houden wij rekening met 8 werkdagen voordat de auto bij ons op locatie is gebracht door de transporteur. Vervolgens rekenen wij ongeveer 9 werkdagen voordat wij de auto hebben ingevoerd bij de RDW. Bij het pakket voor enkel het invoeren van de auto tellen we de werkdagen voor het transport uiteraard niet mee. Houd hier rekening met 9 werkdagen. 

Wat zijn de kosten voor het importeren van een auto?

Volledige ontzorging voor € 1.599,-Voor het importeren van een auto rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt €1.599,- inclusief BTW (exclusief BPM). Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren. Auto invoeren in Nederland voor € 599,- Voor het invoeren van een auto in Nederland rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt  € 599,- inclusief BTW (exclusief BPM kosten) . Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren.

Mijn droomauto staat te koop bij een particulier, kunnen jullie deze ook importeren?

Nee, helaas niet. Wij werken strikt met officiële merkdealers, juist zodat je altijd zekerheid hebt van bijvoorbeeld een importeur of fabrikant. Doordat merkdealers verbonden zijn met de importeur of fabrikant, zullen zij zich moeten houden aan de eisen die door hen worden gesteld. Hierdoor kan je altijd terugvallen op de merkdealer, mocht er onverhoopt iets mis zijn met de auto. Uiteraard controleren wij de papieren en de onderhoudshistorie van de auto, voordat deze op transport naar Nederland gaat.

Tevreden klanten

Dit is de eerste keer dat ik een auto heb aangeschaft in het buitenland. Bart en Cindy hebben...

Zonder ervaring met dit proces contact opgezocht met eenautoimporteren.nl Alles werd duidelijk...

Na een praatje te hebben gemaakt op kantoor van eenautoimporteren.nl was ik er al snel uit. Bart...