Auto zoeken
6 minuten leestijd
18-05-2022 Citroën

Citroën Ami: de perfecte stadsauto

Dit is hem dan! De Citroën Ami. Deze compacte auto heeft een range van 70 kilometer en een nieuwwaarde van €7.000. Dit met het gemak van geen parkeerkosten maakt de Citroën Ami de perfecte auto voor in de stad. In Nederland wet is de Citroën Ami aangemerkt als een brommobiel.  




Klein maar fijn!

De Citroën Ami is een 100% elektrische auto op brommerkenteken. Het voordeel hiervan is dat de auto overal mag worden geparkeerd en u dus nooit meer op dure parkeerplaatsen hoeft te staan. De Ami heeft een topsnelheid van 45 km/h die wordt behaald met een batterijkracht van 5,5 kWh die 8 PK levert. De Ami is volledig opgeladen binnen 3 uur en heeft een rijbereik van 70 kilometer. Hij weegt 471 kilo, is 2,4 meter lang en 1,4 meter breed. Door het compacte formaat is de auto ideaal voor drukke steden. 

 

De Citroën Ami mag dan wel klein zijn, hij voelt heel ruimtelijk aan. Door het gebruik van veel ramen en een panorama dak heb je als bestuurder veel overzicht wat het rijden in de Citroën Ami heel gemakkelijk maakt. De ramen zijn geïnspireerd op de klapramen van de iconische Citroën 1. Er is plaats voor twee personen en daarnaast ook nog eens ruimte over om bijvoorbeeld een tas of andere kleine bagage mee te nemen.

 

De Citroën Ami is voorzien van een digitale display achter het stuur waar de snelheid, actieradius, kilometerstand en de huidige transmissie te zien is. De transmissie is te bedienen met eenvoudige toetsen naast de stoel van de bestuurder.

 

De deuren gaan aan weerskanten op een andere manier open. Citroën heeft één deur geproduceerd en aan beide kanten gebruikt. Daarom gaat de deur aan de bestuurderskant open tegen het verkeer in en de deur aan de bijrijderskant juist met het verkeer mee.

 

Een Citroën Ami importeren

Ben jij op zoek naar een voordelige kleine elektrische auto voor in de stad? En is de Citroën Ami wat voor jou? Omdat de Citroën Ami nog maar relatief kort op de markt is hebben wij momenteel nog geen occasions op onze website staan. Wel zijn we hier druk mee bezig. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Een occasion importeren via eenautoimporteren.nl

Het importeren van een occasion kan spannend aanvoelen. Het gaat immers om een investering waarbij je waar wil krijgen voor je geld. Overweegt u een occasion te importeren uit Duitsland? Wij helpen u graag met het berekenen van de aanschafkosten, het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.

 

Zoek een auto via onze website of vertel ons welk merk / model u op het oog heeft. Wij zoeken graag met u mee! Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alle kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest! Bekijk onze tarieven voor meer informatie.


Citroen AMICitroen AMI


Citroen AMICitroen AMI


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

7x
Audi

Q3

  1. Prijs
    € 33.869
  2. Kilometerstand
    14.971
  3. Bouwjaar
    2022
20x
Vw

Golf

  1. Prijs
    € 24.575
  2. Kilometerstand
    26.280
  3. Bouwjaar
    2019
210x
Mercedes-benz

GLA 180

  1. Prijs
    € 20.360
  2. Kilometerstand
    83.162
  3. Bouwjaar
    2019
22x
Mercedes-benz

B 200

  1. Prijs
    € 31.990
  2. Kilometerstand
    5.950
  3. Bouwjaar
    2022
30x
Ferrari

Portofino

  1. Prijs
    € 209.000
  2. Kilometerstand
    12.320
  3. Bouwjaar
    2020
74x
Vw

Caddy

  1. Prijs
    € 20.200
  2. Kilometerstand
    44.750
  3. Bouwjaar
    2019
27x
Fiat

500e

  1. Prijs
    € 24.990
  2. Kilometerstand
    5.950
  3. Bouwjaar
    2022
37x
Volvo

XC 60

  1. Prijs
    € 36.495
  2. Kilometerstand
    118.000
  3. Bouwjaar
    2019

Wij helpen je verder

10 minuten leestijd
De voor- en nadelen van een waterstofauto
5 minuten leestijd
Audi-dealers in Duitsland
5 minuten leestijd
Het Chinese automerk BYD
4 minuten leestijd
Wat is een btw-auto?
4 minuten leestijd
De Hongqi E-HS9: een luxe, volledig elektrische SUV
6 minuten leestijd
Auto invoeren uit Duitsland

Veelgestelde vragen

Waarom een auto importeren uit Duitsland?

Door het importeren van een auto uit Duitsland bespaar je al snel 2% tot 15%. In Duitsland liggen de prijzen van nieuwe en gebruikte auto’s namelijk veel lager. Daarnaast is de markt vele malen groter en zijn de auto’s standaard luxer uitgevoerd. Dit alles maakt het importeren van een auto uit Duitsland financieel erg aantrekkelijk. In dit artikel lees je meer over de voordelen van het importeren van een auto uit Duitsland.

Maakt het uit of ik een Ferrari of een Kia wil importeren?

Nee, dit maakt niks uit! Of u nou op zoek bent naar exclusieve sportauto of een kleine stadsauto, wij rekenen in beide gevallen de vaste importfee van €.1599,-. Het BPM-bedrag kan wellicht wel iets anders uitpakken. ;-)

Wat kost het importeren van een auto uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit Duitsland (of een ander EU-land) brengt verschillende kosten met zich mee: Aankoopprijs, BTW, BPM, Transportkosten en de RDW-keuring. Meer informatie over deze kosten.Als je geen kennis van het importproces hebt, kan het importeren van een auto erg ingewikkeld zijn. Wij kunnen u helpen met het gehele proces (€ 1.599,-), maar ook met enkel het invoeren van de auto (€ 599,-).

Hoe weet ik zeker dat mijn geïmporteerde auto correct is?

Als u kiest voor de volledige ontzorging, zullen wij al het onderzoek naar de auto doen. Vereist is echter wel dat de auto te koop moet staan bij een officiële merkdealer. Op deze manier zijn de kilometerstanden en de onderhoudshistorie beter te controleren. Wij vragen bij de Nederlandse dealer op basis van het chassisnummer de onderhoudshistorie op en controleren op die manier ook gelijk of de kilometerstand kloppend is. Op deze manier garanderen wij dat de auto correct is.

Tevreden klanten

Zonder ervaring met dit proces contact opgezocht met eenautoimporteren.nl Alles werd duidelijk uitgelegd en wat de mogelijkheden waren. Na alles overdacht...

In eerste instantie contact gehad met een nieuwe niet zo kundige medewerker. Hierdoor liep de communicatie niet heel goed. Dit werd gezien en overgenomen...

Na een korte zoekactie heb mijn droomauto gevonden. Eenautoimporteren.nl heeft mij vervolgens volledig ontzorgd in elke stap van vinden tot rijden. Echt...

Al eerder hebben ze een voertuig voor me gevonden en alles geregeld en vanzelfsprekend ben ik weer bij ze terug gekomen. Ook nu weer alles tot in de puntjes...

De kop zegt het al maar deze mensen houden echt van hun klanten en hun vak. De onderhandelingen en de afhandeling waren voortreffelijk. Ouderwets fijne...

Your one stop shop for een import...

Eenautoimporteren was voor mij nieuw maar na meerdere gesprekken met Bart, Sarah & Cindy wist ik gelijk dat ik deze route wou nemen voor mij volgende auto. Ze...

Goede service en snel contact ...

Een tijdje terug een auto laten importeren uit Duitsland. Het ging hier om een Ford Focus RS uit 2016. Voorafgaand had ik nog wel vragen over de auto,...

Vriendelijk en professioneel. Heldere communicatie. Ik heb goed geholpen aan een prachtige ‘nieuwe’ auto. Ze helpen mee met zoeken, maar in mijn geval...