Auto zoeken
6 minuten leestijd
18-05-2022 Citroën

Citroën Ami: de perfecte stadsauto

Dit is hem dan! De Citroën Ami. Deze compacte auto heeft een range van 70 kilometer en een nieuwwaarde van €7.000. Dit met het gemak van geen parkeerkosten maakt de Citroën Ami de perfecte auto voor in de stad. In Nederland wet is de Citroën Ami aangemerkt als een brommobiel.  
Klein maar fijn!

De Citroën Ami is een 100% elektrische auto op brommerkenteken. Het voordeel hiervan is dat de auto overal mag worden geparkeerd en u dus nooit meer op dure parkeerplaatsen hoeft te staan. De Ami heeft een topsnelheid van 45 km/h die wordt behaald met een batterijkracht van 5,5 kWh die 8 PK levert. De Ami is volledig opgeladen binnen 3 uur en heeft een rijbereik van 70 kilometer. Hij weegt 471 kilo, is 2,4 meter lang en 1,4 meter breed. Door het compacte formaat is de auto ideaal voor drukke steden. 

 

De Citroën Ami mag dan wel klein zijn, hij voelt heel ruimtelijk aan. Door het gebruik van veel ramen en een panorama dak heb je als bestuurder veel overzicht wat het rijden in de Citroën Ami heel gemakkelijk maakt. De ramen zijn geïnspireerd op de klapramen van de iconische Citroën 1. Er is plaats voor twee personen en daarnaast ook nog eens ruimte over om bijvoorbeeld een tas of andere kleine bagage mee te nemen.

 

De Citroën Ami is voorzien van een digitale display achter het stuur waar de snelheid, actieradius, kilometerstand en de huidige transmissie te zien is. De transmissie is te bedienen met eenvoudige toetsen naast de stoel van de bestuurder.

 

De deuren gaan aan weerskanten op een andere manier open. Citroën heeft één deur geproduceerd en aan beide kanten gebruikt. Daarom gaat de deur aan de bestuurderskant open tegen het verkeer in en de deur aan de bijrijderskant juist met het verkeer mee.

 

Een Citroën Ami importeren

Ben jij op zoek naar een voordelige kleine elektrische auto voor in de stad? En is de Citroën Ami wat voor jou? Omdat de Citroën Ami nog maar relatief kort op de markt is hebben wij momenteel nog geen occasions op onze website staan. Wel zijn we hier druk mee bezig. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Een occasion importeren via eenautoimporteren.nl

Het importeren van een occasion kan spannend aanvoelen. Het gaat immers om een investering waarbij je waar wil krijgen voor je geld. Overweegt u een occasion te importeren uit Duitsland? Wij helpen u graag met het berekenen van de aanschafkosten, het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.

 

Zoek een auto via onze website of vertel ons welk merk / model u op het oog heeft. Wij zoeken graag met u mee! Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alle kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest! Bekijk onze tarieven voor meer informatie.


Citroen AMICitroen AMI


Citroen AMICitroen AMI


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

51x
Audi

Q3

 1. Prijs
  € 33.400
 2. Kilometerstand
  87.400
 3. Bouwjaar
  2019
34x
Mercedes-benz

S 650

 1. Prijs
  € 249.000
 2. Kilometerstand
  21.000
 3. Bouwjaar
  2018
43x
Mercedes-benz

C 63 AMG

 1. Prijs
  € 51.770
 2. Kilometerstand
  77.855
 3. Bouwjaar
  2018
43x
Audi

SQ5

 1. Prijs
  € 37.490
 2. Kilometerstand
  89.912
 3. Bouwjaar
  2018
41x
Mercedes-benz

CLA 250 Shooting Brake

 1. Prijs
  € 25.298
 2. Kilometerstand
  58.392
 3. Bouwjaar
  2021
185x
Hyundai

Kona

 1. Prijs
  € 20.090
 2. Kilometerstand
  38.127
 3. Bouwjaar
  2020
44x
Nissan

Qashqai

 1. Prijs
  € 28.970
 2. Kilometerstand
  18.135
 3. Bouwjaar
  2022
36x
Mercedes-benz

E 53 AMG

 1. Prijs
  € 74.980
 2. Kilometerstand
  17.620
 3. Bouwjaar
  2021

Wij helpen je verder

5 minuten leestijd
Het Chinese automerk JAC Motors
5 minuten leestijd
Het Chinese automerk BYD
6 minuten leestijd
Dit is de Volkswagen ID 4 GTX
6 minuten leestijd
Citroën Ami: de perfecte stadsauto
7 minuten leestijd
Dit is de Hyundai Kona Electric 2022
7 minuten leestijd
Dit is de nieuwe Mazda MX-30

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om mijn auto in te ruilen bij de aanschaf van een importauto?

Dat is zeker mogelijk! Dankzij onze jarenlange ervaring en kennis over gebruikte auto's, kunnen wij altijd een scherp voorstel doen om uw auto in te ruilen. U levert de auto in bij het ophalen van uw nieuw geïmporteerde auto en de inruilprijs wordt direct op de factuur verwerkt. Makkelijk toch?

Importeren jullie ook auto’s uit andere landen?

Dat is uiteraard ook mogelijk. In principe kunnen wij vanuit elk land, binnen en buiten, de EU auto’s importeren. Echter geven wij zelf de voorkeur aan auto’s uit Duitsland. Dit o.a. vanwege de aantrekkelijke afstand tot Nederland, wat de transportkosten bepaalt. Wij raden daarom aan om een auto uit Duitsland te importeren.  

Mijn droomauto staat te koop bij een particulier, kunnen jullie deze ook importeren?

Nee, helaas niet. Wij werken strikt met officiële merkdealers, juist zodat je altijd zekerheid hebt van bijvoorbeeld een importeur of fabrikant. Doordat merkdealers verbonden zijn met de importeur of fabrikant, zullen zij zich moeten houden aan de eisen die door hen worden gesteld. Hierdoor kan je altijd terugvallen op de merkdealer, mocht er onverhoopt iets mis zijn met de auto. Uiteraard controleren wij de papieren en de onderhoudshistorie van de auto, voordat deze op transport naar Nederland gaat.

Hoelang duurt het voordat de auto op Nederlands kenteken staat?

Dit is afhankelijk van het pakket dat u kiest. Bij de volledige ontzorging houden wij rekening met 8 werkdagen voordat de auto bij ons op locatie is gebracht door de transporteur. Vervolgens rekenen wij ongeveer 9 werkdagen voordat wij de auto hebben ingevoerd bij de RDW. Bij het pakket voor enkel het invoeren van de auto tellen we de werkdagen voor het transport uiteraard niet mee. Houd hier rekening met 9 werkdagen. 

Tevreden klanten

Een hele goeie service van begin...

Mijn vriend heeft dit bedrijf gevonden die alles uiteindelijk ook super goed heeft afgehandeld. Ze waren beleefd en netjes vertelde ook hoe alles in z’n...

De Eigenaar Bart Koolaard, lokt je met verkeerde info over een auto die hij te koop heeft staan naar zijn bedrijf om je een auto te verkopen. Blijkt de...

Samen met Tim mijn nieuwe auto uitgezocht in Belgie. Door de brede keuzes die je kunt kiezen bij eenautoimporteren.nl heb ik er voor gekozen om mijn auto...

Super service

Ik stond op het punt om een auto te gaan private leasen, maar door de hoge maandelijkse kosten twijfelde ik. Gelukkig heb ik toch nog naar de mogelijkheden...

Op een prettige en ontspannen manier...

Het is best spannend om “wild vreemden” in vertrouwen te nemen om een auto te importeren. Die spanning wordt weggenomen doordat je gedurende het proces...

Al vaker overwogen om een auto uit Duitsland te importeren. Via internet eenautoimporteren.nl gevonden, navraag gedaan, positieve reacties gekregen en...

Goede en betrouwbare service

Fijn en snel contact in het gehele traject. In de beginfase was er snel een duidelijk overzicht van de totale kosten voor verschillende opties zodat je...

Super

Ze helpen bij de zoektocht en voorkwamen zo dat ik een schade auto zou kopen. Het hele proces van importeren verliep verder soepel met een duidelijke communicatie....