Auto zoeken
5 minuten leestijd
18-05-2022 door: patrick

Citroën Ami: de perfecte stadsauto

Dit is hem dan! De Citroën Ami. Deze compacte auto heeft een range van 70 kilometer en een nieuwwaarde van €7.000. Dit met het gemak van geen parkeerkosten maakt de Citroën Ami de perfecte auto voor in de stad. In Nederland wet is de Citroën Ami aangemerkt als een brommobiel.  
Klein maar fijn!

De Citroën Ami is een 100% elektrische auto op brommerkenteken. Het voordeel hiervan is dat de auto overal mag worden geparkeerd en u dus nooit meer op dure parkeerplaatsen hoeft te staan. De Ami heeft een topsnelheid van 45 km/h die wordt behaald met een batterijkracht van 5,5 kWh die 8 PK levert. De Ami is volledig opgeladen binnen 3 uur en heeft een rijbereik van 70 kilometer. Hij weegt 471 kilo, is 2,4 meter lang en 1,4 meter breed. Door het compacte formaat is de auto ideaal voor drukke steden. 

 

De Citroën Ami mag dan wel klein zijn, hij voelt heel ruimtelijk aan. Door het gebruik van veel ramen en een panorama dak heb je als bestuurder veel overzicht wat het rijden in de Citroën Ami heel gemakkelijk maakt. De ramen zijn geïnspireerd op de klapramen van de iconische Citroën 1. Er is plaats voor twee personen en daarnaast ook nog eens ruimte over om bijvoorbeeld een tas of andere kleine bagage mee te nemen.

 

De Citroën Ami is voorzien van een digitale display achter het stuur waar de snelheid, actieradius, kilometerstand en de huidige transmissie te zien is. De transmissie is te bedienen met eenvoudige toetsen naast de stoel van de bestuurder.

 

De deuren gaan aan weerskanten op een andere manier open. Citroën heeft één deur geproduceerd en aan beide kanten gebruikt. Daarom gaat de deur aan de bestuurderskant open tegen het verkeer in en de deur aan de bijrijderskant juist met het verkeer mee.

 

Een Citroën Ami importeren

Ben jij op zoek naar een voordelige kleine elektrische auto voor in de stad? En is de Citroën Ami wat voor jou? Omdat de Citroën Ami nog maar relatief kort op de markt is hebben wij momenteel nog geen occasions op onze website staan. Wel zijn we hier druk mee bezig. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Een occasion importeren via eenautoimporteren.nl

Het importeren van een occasion kan spannend aanvoelen. Het gaat immers om een investering waarbij je waar wil krijgen voor je geld. Overweegt u een occasion te importeren uit Duitsland? Wij helpen u graag met het berekenen van de aanschafkosten, het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.

 

Zoek een auto via onze website of vertel ons welk merk / model u op het oog heeft. Wij zoeken graag met u mee! Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alle kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest! Bekijk onze tarieven voor meer informatie.
Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

9x
Audi

A7

 1. Prijs
  € 32.400
 2. Kilometerstand
  93.000
 3. Bouwjaar
  2017
16x
Seat

Arona

 1. Prijs
  € 26.480
 2. Kilometerstand
  19.200
 3. Bouwjaar
  2021
84x
Audi

A7

 1. Prijs
  € 45.611
 2. Kilometerstand
  68.490
 3. Bouwjaar
  2017
12x
Mercedes-benz

A 220

 1. Prijs
  € 22.450
 2. Kilometerstand
  92.600
 3. Bouwjaar
  2016
5x
Mini

COOPER_CABRIO

 1. Prijs
  € 15.890
 2. Kilometerstand
  114.990
 3. Bouwjaar
  2016
5x
Opel

Grandland X

 1. Prijs
  € 15.990
 2. Kilometerstand
  56.630
 3. Bouwjaar
  2019
30x
Renault

Megane

 1. Prijs
  € 17.080
 2. Kilometerstand
  48.375
 3. Bouwjaar
  2018
89x
Mini

COOPER

 1. Prijs
  € 33.590
 2. Kilometerstand
  2.443
 3. Bouwjaar
  2020

Wij helpen je verder

5 minuten leestijd
Citroën Ami: de perfecte stadsauto
8 minuten leestijd
Een elektrische auto importeren
7 minuten leestijd
Dit is de Hyundai Kona Electric 2022
24 minuten leestijd
Zit er fabrieksgarantie op een import auto?
10 minuten leestijd
Wat is BPM?
5 minuten leestijd
Een hybride auto importeren

Veelgestelde vragen

Bestaat er in Duitsland zoiets als een APK?

Ja, in Duitsland heet dit een TÜV-keuring, die in Nederland door de RDW erkent wordt als Nederlandse APK. Deze ‘Duitse APK’ is 2 jaar geldig en bovendien strenger dan de Nederlandse APK, want bij een TÜV-keuring wordt er ook gekeken naar later ingebouwde accessoires.

Wat zijn de kosten voor het importeren van een auto?

Volledige ontzorging voor € 1.599,-Voor het importeren van een auto rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt €1.599,- inclusief BTW (exclusief BPM). Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren. Auto invoeren in Nederland voor € 599,- Voor het invoeren van een auto in Nederland rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt  € 599,- inclusief BTW (exclusief BPM kosten) . Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren.

Mijn droomauto staat te koop bij een particulier, kunnen jullie deze ook importeren?

Nee, helaas niet. Wij werken strikt met officiële merkdealers, juist zodat je altijd zekerheid hebt van bijvoorbeeld een importeur of fabrikant. Doordat merkdealers verbonden zijn met de importeur of fabrikant, zullen zij zich moeten houden aan de eisen die door hen worden gesteld. Hierdoor kan je altijd terugvallen op de merkdealer, mocht er onverhoopt iets mis zijn met de auto. Uiteraard controleren wij de papieren en de onderhoudshistorie van de auto, voordat deze op transport naar Nederland gaat.

Is het ook mogelijk om een auto uit een ander land dan Duitsland te importeren?

Dat is uiteraard ook mogelijk. In principe kunnen wij vanuit elk land binnen -en buiten de EU auto's importeren. Echter geven wij zelf wel de voorkeur aan auto's uit Duitsland. Onze kennis richt zich voornamelijk op Duitsland dus wij raden dan ook zeker aan om in Duitsland op zoek te gaan naar uw nieuwe auto.

Tevreden klanten

Uitstekende service. Alles snel en prettig afgerond. Wil je een auto importeren, dan raad ik...

Uitstekend geregeld!

Mijn auto hier gekocht. Super tevreden en helpen je graag. Top service

Zeer goed en snel geholpen met...