Auto zoeken
6 minuten leestijd
15-09-2023 Auto invoeren uit Duitsland

Auto invoeren uit Duitsland

De laatste 5 jaar is er een grote stijging te zien in het aantal Duitse auto’s die ingevoerd worden in Nederland. Niet gek, als je het aan ons vraagt. Als consument profiteert je namelijk van financiële voordelen, een ruimer aanbod en luxer uitgevoerde auto’s.

 

Wil je een auto invoeren uit Duitsland? In dit artikel leggen wij uit welke stappen je moet doorlopen en waar je op moet letten.

 

In 4 stappen een auto invoeren uit Duitsland:

Je hebt een auto gevonden in Duitsland en wilt deze invoeren in Nederland. Ga je de auto zelfstandig invoeren zonder hulp van een specialist? Lees je dan goed in om onnodig hoge kosten te voorkomen.

 

1. Laat de auto naar Nederland rijden of transporteren

Heb je een auto gevonden in Duitsland? Als de auto beschikt over een geldig Duits kentekenbewijs kun je zelf de auto naar Nederland rijden. Beschikt de auto niet over een geldig kentekenbewijs? Laat de auto dan met een trailer transporteren naar Nederland.  


2. Laat de auto keuren bij de RDW

Als je in Nederland een auto wilt invoeren uit Duitsland, dient deze gekeurd te worden bij de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer). Pas na deze keuring kan er een Nederlands kenteken aangevraagd worden. Deze stap van het invoerproces kan bij een inefficiënte aanpak veel tijd en geld kosten. Lees ons artikel ‘RDW-import keuring’ voor meer informatie over dit proces.  

 

Let op: na de keuring zal het RDW het buitenlandse kentekenbewijs in beslag nemen. De auto mag daardoor na de keuring niet meer op de openbare weg tijden, tot dat het Nederlandse kentekenbewijs binnen is.

 

Keuringsafspraak maken bij het RDW

 

3. Dien de BPM-aangifte in bij de belastingdienst

Wanneer je in Nederland een auto wilt invoeren uit Duitsland, dien je BPM-kosten te betalen. BPM staat voor Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen. Het is een aanschafbelasting die geldt voor iedere auto die in Nederland een kenteken krijgt.

 

De BPM wordt bepaald aan de hand van diverse factoren. Hierdoor is elke BPM-berekening uniek. In ons artikel ‘Wat is BPM’ leggen wij hier meer over uit. Door de berekeningswijze en afschrijvingstabellen te combineren kunnen wij van eenautoimporteren.nl u al snel een BPM-voordeel van €1.000,- opleveren.  Omdat wij met de Belastingdienst samenwerken hoeft u zich geen zorgen te maken over extra kosten of naheffingen.

 

BPM-aangifte doen bij de Belastingdienst


4. Vraag een Nederlands kenteken aan

Wanneer de RDW de auto heeft gekeurd en de BPM-kosten zijn betaald, krijg je binnen enkele werkdagen het kentekenbewijs thuisgestuurd. Met het kentekenbewijs kun je bij een erkende kentekenplaatfabrikant een kenteken laten maken.

 

Weet wat je koopt!

Zorg ervoor dat je alles goed hebt geregeld en de auto uitvoerig hebt gecontroleerd. Helaas zijn er een hoop louche autohandelaren die bewust bepaalde informatie voor je verzwijgen. Wij adviseren daarom enkel zaken te doen met officiële merkdealers in Duitsland en alle papieren grondig te bestuderen: aantal eigenaren, de kilometerstand, onderhoudshistorie en eventuele schadedocumentatie.

 

Bespaar tijd én geld

Het invoeren van een auto uit Duitsland is een ingewikkeld proces. Je dient verschillende stappen te doorlopen en bij elke stap zul je kosten moeten maken. Door onwetendheid zal je al snel tijd én geld verspillen. Door onze samenwerkingsverbanden met het RDW en de Belastingdienst kunnen wij je helpen tijd én geld te besparen:

 

-       Wij kunnen binnen 1 werkdag de auto laten keuren bij het RDW bij ons op locatie. Wanneer je dit zelf regelt zal het al snel 8 weken duren.

-       Wij nemen de BPM-aangifte voor je uithanden en besparen hierop al snel €1.000,- door de juiste berekeningswijze.

 

Voor het invoeren vaan een auto uit Duitsland rekenen wij een vaste fee van €599,- inclusief BTW (exclusief BPM-kosten). Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren.

 

Neem contact met ons op om de invoer mogelijkheden te bespreken!


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

19x
Mercedes-benz

B 250

 1. Prijs
  € 28.990
 2. Kilometerstand
  30.000
 3. Bouwjaar
  2020
29x
Mercedes-benz

A 250

 1. Prijs
  € 25.500
 2. Kilometerstand
  83.381
 3. Bouwjaar
  2020
26x
Mercedes-benz

GLC 400

 1. Prijs
  € 44.950
 2. Kilometerstand
  121.930
 3. Bouwjaar
  2020
41x
Audi

TT

 1. Prijs
  € 28.480
 2. Kilometerstand
  99.985
 3. Bouwjaar
  2018
37x
Ford

Mondeo

 1. Prijs
  € 22.990
 2. Kilometerstand
  63.990
 3. Bouwjaar
  2019
13x
Bmw

X3

 1. Prijs
  € 39.949
 2. Kilometerstand
  24.112
 3. Bouwjaar
  2020
9x
Audi

Q2

 1. Prijs
  € 31.429
 2. Kilometerstand
  1.050
 3. Bouwjaar
  2023
17x
Renault

Megane

 1. Prijs
  € 21.900
 2. Kilometerstand
  36.800
 3. Bouwjaar
  2020

Wij helpen je verder

6 minuten leestijd
Opel Rocks-e: de 100% elektrische stadsauto van Opel
5 minuten leestijd
BMW-dealers in Duitsland
6 minuten leestijd
Auto invoeren uit Duitsland
6 minuten leestijd
Dit is de nieuwe Lotus Eletre
6 minuten leestijd
De elektrische toekomst van Volvo
5 minuten leestijd
Audi-dealers in Duitsland

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik zeker dat mijn geïmporteerde auto correct is?

Als u kiest voor de volledige ontzorging, zullen wij al het onderzoek naar de auto doen. Vereist is echter wel dat de auto te koop moet staan bij een officiële merkdealer. Op deze manier zijn de kilometerstanden en de onderhoudshistorie beter te controleren. Wij vragen bij de Nederlandse dealer op basis van het chassisnummer de onderhoudshistorie op en controleren op die manier ook gelijk of de kilometerstand kloppend is. Op deze manier garanderen wij dat de auto correct is.

Waarom een auto importeren uit Duitsland?

Door het importeren van een auto uit Duitsland bespaar je al snel 2% tot 15%. In Duitsland liggen de prijzen van nieuwe en gebruikte auto’s namelijk veel lager. Daarnaast is de markt vele malen groter en zijn de auto’s standaard luxer uitgevoerd. Dit alles maakt het importeren van een auto uit Duitsland financieel erg aantrekkelijk. In dit artikel lees je meer over de voordelen van het importeren van een auto uit Duitsland.

Wat zijn de kosten voor het importeren van een auto?

Volledige ontzorging voor € 1.599,-Voor het importeren van een auto rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt €1.599,- inclusief BTW (exclusief BPM). Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren. Auto invoeren in Nederland voor € 599,- Voor het invoeren van een auto in Nederland rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt  € 599,- inclusief BTW (exclusief BPM kosten) . Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren.

Importeren jullie ook auto’s uit andere landen?

Dat is uiteraard ook mogelijk. In principe kunnen wij vanuit elk land, binnen en buiten, de EU auto’s importeren. Echter geven wij zelf de voorkeur aan auto’s uit Duitsland. Dit o.a. vanwege de aantrekkelijke afstand tot Nederland, wat de transportkosten bepaalt. Wij raden daarom aan om een auto uit Duitsland te importeren.  

Tevreden klanten

Op zoek naar een nieuwe auto! Na zelf enkele auto's bekeken te hebben bij dealers in Nederland kwam bij mij het idee 'waarom kan ik zelf geen auto gaan...

Goede service, goed behandeld

Een mooi voorbeeld van een bedrijf dat haar afspraken nakomt. Betrouwbaar, professioneel en kennis van zaken. Niet geheel onbelangrijk is het grote prijsvoordeel...

Excellent honest service!

I found eenautoimporteren online after speaking to a couple of large importers as I found them to be charging a high import service cost and also stating...

Ik had niet verwacht dat ik een paar weken na m’n eerste e-mail met wat algemene vragen nu al in bezit zou zijn van mijn nieuwe VW Beetle. De vragen...

Fantastische klantervaring!

Zelden, zeg maar nooit eigenlijk, zo prettig en professioneel samengewerkt met een autobedrijf. Deze mensen hebben ervaring en weten hoe het werkt, denken...

alles liep soepel en word rekening gehouden dat je zsm je auto op kenteken wilt, dus daar doen ze ook hun best voor.

Een hele goeie service van begin...

Mijn vriend heeft dit bedrijf gevonden die alles uiteindelijk ook super goed heeft afgehandeld. Ze waren beleefd en netjes vertelde ook hoe alles in z’n...

We hebben zelf online een auto uitgezocht en die door Tim van eenautoimporteren.nl laten importeren. Het proces was vooraf duidelijk en de communicatie...