Auto zoeken
6 minuten leestijd
15-09-2023 Auto invoeren uit Duitsland

Auto invoeren uit Duitsland

De laatste 5 jaar is er een grote stijging te zien in het aantal Duitse auto’s die ingevoerd worden in Nederland. Niet gek, als je het aan ons vraagt. Als consument profiteert je namelijk van financiële voordelen, een ruimer aanbod en luxer uitgevoerde auto’s.

 

Wil je een auto invoeren uit Duitsland? In dit artikel leggen wij uit welke stappen je moet doorlopen en waar je op moet letten.

 

In 4 stappen een auto invoeren uit Duitsland:

Je hebt een auto gevonden in Duitsland en wilt deze invoeren in Nederland. Ga je de auto zelfstandig invoeren zonder hulp van een specialist? Lees je dan goed in om onnodig hoge kosten te voorkomen.

 

1. Laat de auto naar Nederland rijden of transporteren

Heb je een auto gevonden in Duitsland? Als de auto beschikt over een geldig Duits kentekenbewijs kun je zelf de auto naar Nederland rijden. Beschikt de auto niet over een geldig kentekenbewijs? Laat de auto dan met een trailer transporteren naar Nederland.  


2. Laat de auto keuren bij de RDW

Als je in Nederland een auto wilt invoeren uit Duitsland, dient deze gekeurd te worden bij de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer). Pas na deze keuring kan er een Nederlands kenteken aangevraagd worden. Deze stap van het invoerproces kan bij een inefficiënte aanpak veel tijd en geld kosten. Lees ons artikel ‘RDW-import keuring’ voor meer informatie over dit proces.  

 

Let op: na de keuring zal het RDW het buitenlandse kentekenbewijs in beslag nemen. De auto mag daardoor na de keuring niet meer op de openbare weg tijden, tot dat het Nederlandse kentekenbewijs binnen is.

 

Keuringsafspraak maken bij het RDW

 

3. Dien de BPM-aangifte in bij de belastingdienst

Wanneer je in Nederland een auto wilt invoeren uit Duitsland, dien je BPM-kosten te betalen. BPM staat voor Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen. Het is een aanschafbelasting die geldt voor iedere auto die in Nederland een kenteken krijgt.

 

De BPM wordt bepaald aan de hand van diverse factoren. Hierdoor is elke BPM-berekening uniek. In ons artikel ‘Wat is BPM’ leggen wij hier meer over uit. Door de berekeningswijze en afschrijvingstabellen te combineren kunnen wij van eenautoimporteren.nl u al snel een BPM-voordeel van €1.000,- opleveren.  Omdat wij met de Belastingdienst samenwerken hoeft u zich geen zorgen te maken over extra kosten of naheffingen.

 

BPM-aangifte doen bij de Belastingdienst


4. Vraag een Nederlands kenteken aan

Wanneer de RDW de auto heeft gekeurd en de BPM-kosten zijn betaald, krijg je binnen enkele werkdagen het kentekenbewijs thuisgestuurd. Met het kentekenbewijs kun je bij een erkende kentekenplaatfabrikant een kenteken laten maken.

 

Weet wat je koopt!

Zorg ervoor dat je alles goed hebt geregeld en de auto uitvoerig hebt gecontroleerd. Helaas zijn er een hoop louche autohandelaren die bewust bepaalde informatie voor je verzwijgen. Wij adviseren daarom enkel zaken te doen met officiële merkdealers in Duitsland en alle papieren grondig te bestuderen: aantal eigenaren, de kilometerstand, onderhoudshistorie en eventuele schadedocumentatie.

 

Bespaar tijd én geld

Het invoeren van een auto uit Duitsland is een ingewikkeld proces. Je dient verschillende stappen te doorlopen en bij elke stap zul je kosten moeten maken. Door onwetendheid zal je al snel tijd én geld verspillen. Door onze samenwerkingsverbanden met het RDW en de Belastingdienst kunnen wij je helpen tijd én geld te besparen:

 

-       Wij kunnen binnen 1 werkdag de auto laten keuren bij het RDW bij ons op locatie. Wanneer je dit zelf regelt zal het al snel 8 weken duren.

-       Wij nemen de BPM-aangifte voor je uithanden en besparen hierop al snel €1.000,- door de juiste berekeningswijze.

 

Voor het invoeren vaan een auto uit Duitsland rekenen wij een vaste fee van €599,- inclusief BTW (exclusief BPM-kosten). Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren.

 

Neem contact met ons op om de invoer mogelijkheden te bespreken!


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

37x
Mercedes-benz

C 180

  1. Prijs
    € 29.900
  2. Kilometerstand
    22.500
  3. Bouwjaar
    2020
116x
Audi

A4

  1. Prijs
    € 20.111
  2. Kilometerstand
    123.132
  3. Bouwjaar
    2019
232x
Mercedes-benz

B 180

  1. Prijs
    € 20.111
  2. Kilometerstand
    138.461
  3. Bouwjaar
    2019
14x
Audi

Q2

  1. Prijs
    € 20.820
  2. Kilometerstand
    52.800
  3. Bouwjaar
    2019
19x
Mercedes-benz

C 180

  1. Prijs
    € 30.900
  2. Kilometerstand
    37.200
  3. Bouwjaar
    2020
28x
Mercedes-benz

C 43 AMG

  1. Prijs
    € 38.479
  2. Kilometerstand
    104.293
  3. Bouwjaar
    2018
32x
Audi

A4

  1. Prijs
    € 46.485
  2. Kilometerstand
    4.600
  3. Bouwjaar
    2022
17x
Toyota

Yaris

  1. Prijs
    € 20.490
  2. Kilometerstand
    26.500
  3. Bouwjaar
    2020

Wij helpen je verder

5 minuten leestijd
Toyota blijft investeren in waterstofauto's
4 minuten leestijd
Toyota-dealers in Duitsland
1 minuut leestijd
Eenautoimporteren sponsort Rotterdamse Hockey Club Tempo '34
6 minuten leestijd
Dit is de nieuwe Lotus Eletre
6 minuten leestijd
Auto invoeren uit Duitsland
9 minuten leestijd
Occasion import populairder dan ooit – cijfers van 2021

Veelgestelde vragen

Hoe werkt het importeren van een auto uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit Duitsland is niet eenvoudig. Je moet verschillende zaken regelen, goede afspraken maken met de Duitse dealer en de papieren van de auto grondig controleren. Maar het begint natuurlijk met het vinden van een geschikte auto. Voor het importeren van een Duitse auto doorloop je de volgende stappen: 1. Zoek een auto via onze website of een externe database 2. Controleer alle documenten 3. Bereken de totale aanschafkosten 4. Koop de auto 5. Laat de auto naar Nederland rijden of transporteren 6. Laat de auto keuren bij de RDW 7. Dien de BPM-aangifte in bij de belastingdienst 8. Vraag een Nederlands kenteken aan

Is het mogelijk om mijn auto in te ruilen bij de aanschaf van een importauto?

Dat is zeker mogelijk! Dankzij onze jarenlange ervaring en kennis over gebruikte auto's, kunnen wij altijd een scherp voorstel doen om uw auto in te ruilen. U levert de auto in bij het ophalen van uw nieuw geïmporteerde auto en de inruilprijs wordt direct op de factuur verwerkt. Makkelijk toch?

Bestaat er in Duitsland zoiets als een APK?

Ja, in Duitsland heet dit een TÜV-keuring, die in Nederland door de RDW erkent wordt als Nederlandse APK. Deze ‘Duitse APK’ is 2 jaar geldig en bovendien strenger dan de Nederlandse APK, want bij een TÜV-keuring wordt er ook gekeken naar later ingebouwde accessoires.

Maakt het uit of ik een Ferrari of een Kia wil importeren?

Nee, dit maakt niks uit! Of u nou op zoek bent naar exclusieve sportauto of een kleine stadsauto, wij rekenen in beide gevallen de vaste importfee van €.1599,-. Het BPM-bedrag kan wellicht wel iets anders uitpakken. ;-)

Tevreden klanten

Fijne afhandeling van zaken!

Inmiddels is dit al de tweede auto die ik via eenautoimporteren.nl heb aangeschaft. Net als vorig jaar, is dit weer tot in de puntjes geregeld. Goede communicatie...

Super

Ze helpen bij de zoektocht en voorkwamen zo dat ik een schade auto zou kopen. Het hele proces van importeren verliep verder soepel met een duidelijke communicatie....

Meerdere auto’s laten importeren, altijd vlot en snel verlopen dus een dikke 10 voor dit bedrijf

Top service!

Je wordt gastvrij ontvangen. Super geholpen en dat alles met een persoonlijke tint. Ik beveel dit bedrijf zeker aan en kom er zeker terug bij een eventuele...

Your one stop shop for een import...

Eenautoimporteren was voor mij nieuw maar na meerdere gesprekken met Bart, Sarah & Cindy wist ik gelijk dat ik deze route wou nemen voor mij volgende auto. Ze...

Zeer goede ervaring en vriendelijke...

Zeer goed begeleid bij een onbekend proces en zeer goed geholpen. Uitermate tevreden over hun manier van werken en de uiteindelijke auto. Bedankt voor...

Vriendelijk en professioneel. Heldere communicatie. Ik heb goed geholpen aan een prachtige ‘nieuwe’ auto. Ze helpen mee met zoeken, maar in mijn geval...

Prima geholpen, de auto zelf in Duitsland opgehaald en in Barendrecht afgeleverd, het gehele import proces snel afgehandeld, goed geadviseerd en flexibel,...