Auto zoeken
6 minuten leestijd
15-09-2023 Auto invoeren uit Duitsland

Auto invoeren uit Duitsland

De laatste 5 jaar is er een grote stijging te zien in het aantal Duitse auto’s die ingevoerd worden in Nederland. Niet gek, als je het aan ons vraagt. Als consument profiteert je namelijk van financiële voordelen, een ruimer aanbod en luxer uitgevoerde auto’s.

 

Wil je een auto invoeren uit Duitsland? In dit artikel leggen wij uit welke stappen je moet doorlopen en waar je op moet letten.

 

In 4 stappen een auto invoeren uit Duitsland:

Je hebt een auto gevonden in Duitsland en wilt deze invoeren in Nederland. Ga je de auto zelfstandig invoeren zonder hulp van een specialist? Lees je dan goed in om onnodig hoge kosten te voorkomen.

 

1. Laat de auto naar Nederland rijden of transporteren

Heb je een auto gevonden in Duitsland? Als de auto beschikt over een geldig Duits kentekenbewijs kun je zelf de auto naar Nederland rijden. Beschikt de auto niet over een geldig kentekenbewijs? Laat de auto dan met een trailer transporteren naar Nederland.  


2. Laat de auto keuren bij de RDW

Als je in Nederland een auto wilt invoeren uit Duitsland, dient deze gekeurd te worden bij de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer). Pas na deze keuring kan er een Nederlands kenteken aangevraagd worden. Deze stap van het invoerproces kan bij een inefficiënte aanpak veel tijd en geld kosten. Lees ons artikel ‘RDW-import keuring’ voor meer informatie over dit proces.  

 

Let op: na de keuring zal het RDW het buitenlandse kentekenbewijs in beslag nemen. De auto mag daardoor na de keuring niet meer op de openbare weg tijden, tot dat het Nederlandse kentekenbewijs binnen is.

 

Keuringsafspraak maken bij het RDW

 

3. Dien de BPM-aangifte in bij de belastingdienst

Wanneer je in Nederland een auto wilt invoeren uit Duitsland, dien je BPM-kosten te betalen. BPM staat voor Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen. Het is een aanschafbelasting die geldt voor iedere auto die in Nederland een kenteken krijgt.

 

De BPM wordt bepaald aan de hand van diverse factoren. Hierdoor is elke BPM-berekening uniek. In ons artikel ‘Wat is BPM’ leggen wij hier meer over uit. Door de berekeningswijze en afschrijvingstabellen te combineren kunnen wij van eenautoimporteren.nl u al snel een BPM-voordeel van €1.000,- opleveren.  Omdat wij met de Belastingdienst samenwerken hoeft u zich geen zorgen te maken over extra kosten of naheffingen.

 

BPM-aangifte doen bij de Belastingdienst


4. Vraag een Nederlands kenteken aan

Wanneer de RDW de auto heeft gekeurd en de BPM-kosten zijn betaald, krijg je binnen enkele werkdagen het kentekenbewijs thuisgestuurd. Met het kentekenbewijs kun je bij een erkende kentekenplaatfabrikant een kenteken laten maken.

 

Weet wat je koopt!

Zorg ervoor dat je alles goed hebt geregeld en de auto uitvoerig hebt gecontroleerd. Helaas zijn er een hoop louche autohandelaren die bewust bepaalde informatie voor je verzwijgen. Wij adviseren daarom enkel zaken te doen met officiële merkdealers in Duitsland en alle papieren grondig te bestuderen: aantal eigenaren, de kilometerstand, onderhoudshistorie en eventuele schadedocumentatie.

 

Bespaar tijd én geld

Het invoeren van een auto uit Duitsland is een ingewikkeld proces. Je dient verschillende stappen te doorlopen en bij elke stap zul je kosten moeten maken. Door onwetendheid zal je al snel tijd én geld verspillen. Door onze samenwerkingsverbanden met het RDW en de Belastingdienst kunnen wij je helpen tijd én geld te besparen:

 

-       Wij kunnen binnen 1 werkdag de auto laten keuren bij het RDW bij ons op locatie. Wanneer je dit zelf regelt zal het al snel 8 weken duren.

-       Wij nemen de BPM-aangifte voor je uithanden en besparen hierop al snel €1.000,- door de juiste berekeningswijze.

 

Voor het invoeren vaan een auto uit Duitsland rekenen wij een vaste fee van €599,- inclusief BTW (exclusief BPM-kosten). Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren.

 

Neem contact met ons op om de invoer mogelijkheden te bespreken!


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

29x
Bmw

118

 1. Prijs
  € 20.298
 2. Kilometerstand
  31.010
 3. Bouwjaar
  2020
7x
Citroen

Berlingo

 1. Prijs
  € 26.990
 2. Kilometerstand
  26.721
 3. Bouwjaar
  2018
13x
Kia

Stonic

 1. Prijs
  € 20.790
 2. Kilometerstand
  35.348
 3. Bouwjaar
  2020
2x
Toyota

C-HR

 1. Prijs
  € 20.390
 2. Kilometerstand
  61.900
 3. Bouwjaar
  2019
13x
Volvo

XC 60

 1. Prijs
  € 36.950
 2. Kilometerstand
  18.400
 3. Bouwjaar
  2020
22x
Land rover

Range Rover

 1. Prijs
  € 199.900
 2. Kilometerstand
  40
 3. Bouwjaar
  2023
65x
Bmw

X6 M

 1. Prijs
  € 54.999
 2. Kilometerstand
  48.000
 3. Bouwjaar
  2018
6x
Land rover

Discovery Sport

 1. Prijs
  € 23.380
 2. Kilometerstand
  63.855
 3. Bouwjaar
  2018

Wij helpen je verder

6 minuten leestijd
Dit is de Volkswagen ID 4 GTX
2 minuten leestijd
Elektrische auto importeren in Nederland rijden met MIA regeling
5 minuten leestijd
Een hybride auto importeren
9 minuten leestijd
De BPM op een elektrische auto
5 minuten leestijd
Toyota blijft investeren in waterstofauto's
24 minuten leestijd
Zit er fabrieksgarantie op een import auto?

Veelgestelde vragen

Is het ook mogelijk om een auto uit een ander land dan Duitsland te importeren?

Dat is uiteraard ook mogelijk. In principe kunnen wij vanuit elk land binnen -en buiten de EU auto's importeren. Echter geven wij zelf wel de voorkeur aan auto's uit Duitsland. Onze kennis richt zich voornamelijk op Duitsland dus wij raden dan ook zeker aan om in Duitsland op zoek te gaan naar uw nieuwe auto.

Wat kost het importeren van een auto uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit Duitsland (of een ander EU-land) brengt verschillende kosten met zich mee: Aankoopprijs, BTW, BPM, Transportkosten en de RDW-keuring. Meer informatie over deze kosten.Als je geen kennis van het importproces hebt, kan het importeren van een auto erg ingewikkeld zijn. Wij kunnen u helpen met het gehele proces (€ 1.599,-), maar ook met enkel het invoeren van de auto (€ 599,-).

Hoelang duurt het voordat de auto op Nederlands kenteken staat?

Dit is afhankelijk van het pakket dat u kiest. Bij de volledige ontzorging houden wij rekening met 8 werkdagen voordat de auto bij ons op locatie is gebracht door de transporteur. Vervolgens rekenen wij ongeveer 9 werkdagen voordat wij de auto hebben ingevoerd bij de RDW. Bij het pakket voor enkel het invoeren van de auto tellen we de werkdagen voor het transport uiteraard niet mee. Houd hier rekening met 9 werkdagen. 

Hoe weet ik zeker dat mijn geïmporteerde auto correct is?

Als u kiest voor de volledige ontzorging, zullen wij al het onderzoek naar de auto doen. Vereist is echter wel dat de auto te koop moet staan bij een officiële merkdealer. Op deze manier zijn de kilometerstanden en de onderhoudshistorie beter te controleren. Wij vragen bij de Nederlandse dealer op basis van het chassisnummer de onderhoudshistorie op en controleren op die manier ook gelijk of de kilometerstand kloppend is. Op deze manier garanderen wij dat de auto correct is.

Tevreden klanten

Goede service en open kaart

Persoonlijk contact, snelle reacties en goed bereikbaar. Je krijgt een eerlijk verhaal met inzicht in alle kosten. Geen verassingen.

Super service

Erg goed en snel geholpen. Super blij met onze nieuwe auto. Onze volgende auto zullen we zeker weer via Bart en zijn leuke team aanschaffen!

Na veel gedoe met de handelaar in Duitsland heb ik besloten om eenautoimporteren.nl in te schakelen. Mede dankzij de expertise en professionaliteit van...

Professioneel

Geweldige service ,op iedere vraag antwoord, en een positieve uitstraling. Bij het invoeren waren meerdere bedrijven betrokken en alles werd geregeld en...

Snel geholpen, duidelijke antwoorden op de vragen die ik had, ik kon altijd bellen.

De kop zegt het al maar deze mensen houden echt van hun klanten en hun vak. De onderhandelingen en de afhandeling waren voortreffelijk. Ouderwets fijne...

Een echte aanrader voor het importeren...

Een auto importeren heeft me goed geholpen. Ze gaven een eerlijke mening over de dealer waar ik mijn auto wilde importeren. Vervolgens ging het importeren...

Goede service, goed behandeld

Ik was al een tijdje opzoek naar een Mercedes A Klasse. Maar kon niks vinden binnen mijn budget. Toen hoorde ik dat het in Duitsland een stuk voordeliger...