Auto zoeken
7 minuten leestijd
28-12-2022 Zakelijk

Een zakelijke auto importeren? Hier moet je op letten!

De afgelopen jaren krijgen wij steeds meer import aanvragen van ondernemers. Het importeren van een auto is namelijk niet alleen voor particulieren, maar ook voor bedrijven erg aantrekkelijk. Wat zijn de voordelen van een zakelijk auto importeren en waar moet je op letten? Wij leggen het uit!

 

De voordelen van een zakelijke import auto

Een nieuwe bedrijfsauto koop je niet dagelijks. Het is een behoorlijk investering, zowel financieel als in tijd. Welke merk en model? Kopen of leasen? Waar ga je de auto aanschaffen? Wat is het budget? Etc.

 

Financieel voordeel op de aanschafwaarde

Wat veel ondernemers niet weten is dat het importeren van een zakelijke auto je al snel duizenden euro’s kan besparen. Dit komt onder andere omdat het aanbod van auto’s in Duitsland vele malen groter is. Dit in combinatie met het feit dat Duitse automerken een betere prijs geven aan Duitse kopers, leidt lagere prijzen voor zowel nieuwe auto’s als jonge occasions.

 

Luxere uitvoering

Duitsland is de grootste automarkt van Europa, 6x zo groot als Nederland. Duitsland biedt niet alleen de meeste keuze uit jonge occasions, de auto’s worden in de fabriek ook luxer uitgevoerd en voorzien van veel extra opties. Bovendien is de fabrieksgarantie overdraagbaar. Wanneer je een auto importeert geniet je van dezelfde extra’s en zekerheden als iemand die een duurdere auto in Nederland koopt. Dit maakt het erg aantrekkelijk om een zakelijke auto te importeren uit Duitsland. 

 

Bijtelling

In veel gevallen valt de fiscale waarde voor de bijtelling van de importauto net wat gunstiger uit dan dezelfde auto in Nederland. Net zoals de aanschafwaarde behaal je ook hiermee een financieel voordeel wanneer je een zakelijke auto importeert.

 

Auto importeren als ondernemer: hier moet je op letten

Bij het importeren van een zakelijke auto komt veel kijken. Het is daarom belangrijk om van tevoren te weten waar je op moet letten. Zo kun je de valkuilen voorkomen!

 

Voorkomen dubbele heffing (BTW)

Wanneer je een nieuwe auto uit Duitsland (of een ander EU-land) importeert, moet je in Nederland BTW betalen. Wat verstaat de Belastingdienst onder een nieuwe auto? Wanneer een auto minder dan 6.0000 kilometer op de teller heeft staan of jonger is dan 6 maanden. In dat geval betaal je bij de aankoop in Duitsland de lokale BTW en vervolgens ook nog in Nederland. Bij een jong gebruikte occasion is dit niet van toepassing en betaal je in Duitsland enkel de lokale BTW.


Aanschafdatum

De belastingdienst gebruikt bij het vaststellen of de importauto ‘nieuw’ is (jonger dan 6 maanden), de aankoopdatum op de factuur. De aankoopdatum kan in sommige gevallen afwijken van de invoerdatum. Stel u koopt een auto van 5,5 maand, dan kunt u niet een halve maand wachten met het invoeren om de Nederlandse BTW-heffing te voorkomen. Dit zien wij helaas met enige regelmaat fout gaan.  


CO2-uitstoot

In de advertentie van de auto wordt vaak de CO2-uitstoot benoemd. De CO2-uitstoot van de auto is een belangrijk onderdeel in de BPM-berekening en bepaalt mede de BPM-kosten. In dit artikel leggen we meer uit over BPM. Controleer daarom altijd of de CO2-uitstoot uit de advertentie overeenkomt met de CO2-uitstoot in de autopapieren.


BTW terugvorderen

Indien je de BTW over de aanschaf als ondernemer terug wilt vorderen, is het van belang dat de zakelijke auto een BTW-auto is en niet een marge-auto. Je kunt dit vaak achterhalen in de advertentie van de auto, hier staat dan ‘MwSt ausweisbar’ in vernoemd. Waarom is dit belangrijk? Een marge-auto is een auto waar door een particulier al btw over is betaald. De btw is daardoor niet meer zichtbaar in de administratie van de auto. Als ondernemer is het daarom niet mogelijk om over een marge-auto BTW terug te vorderen.

 

Populaire zakelijke import auto’s

Er zijn veel verschillende merken en modellen aantrekkelijk om zakelijk te importeren. Afhankelijk van de branche waarin u werkzaam bent, kunt u zakelijk een bestelwagen, pick-up, stationwagen of een compacte middenklasse importeren. Zo zijn de Volkswagen Caddy, Audi A3, Tesla Model 3, Volkswagen T-Roc populaire zakelijke import auto’s.  

 

Een zakelijke auto importeren via eenautoimporteren.nl

Het importeren van een zakelijke auto kan complex zijn. Daarnaast gaat het om een investering waarbij u waar wilt krijgen voor uw geld. Een klein foutje kan het verwachte financiële voordeel flink verkleinen. Overweegt u een zakelijke auto te importeren uit Duitsland? Wij helpen u graag met het berekenen van de aanschafkosten, het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.

 

Zoek een auto via onze website of vertel ons welk merk / model u op het oog heeft. Wij zoeken graag met u mee! Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alle kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest!


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

28x
Cupra

Ateca

  1. Prijs
    € 36.880
  2. Kilometerstand
    21.426
  3. Bouwjaar
    2022
177x
Mercedes-benz

CLA 250 Shooting Brake

  1. Prijs
    € 43.440
  2. Kilometerstand
    12.000
  3. Bouwjaar
    2023
49x
Mercedes-benz

A 250

  1. Prijs
    € 25.750
  2. Kilometerstand
    73.718
  3. Bouwjaar
    2021
19x
Kia

Soul

  1. Prijs
    € 20.690
  2. Kilometerstand
    16.580
  3. Bouwjaar
    2021
34x
Mercedes-benz

B 220

  1. Prijs
    € 25.480
  2. Kilometerstand
    32.581
  3. Bouwjaar
    2019
121x
Mercedes-benz

A 200

  1. Prijs
    € 20.490
  2. Kilometerstand
    45.634
  3. Bouwjaar
    2018
369x
Audi

Q3

  1. Prijs
    € 32.980
  2. Kilometerstand
    9.490
  3. Bouwjaar
    2022
158x
Vw

ID.3

  1. Prijs
    € 36.990
  2. Kilometerstand
    10
  3. Bouwjaar
    2023

Wij helpen je verder

4 minuten leestijd
Een auto importeren gewoon mogelijk in tijden van corona virus
7 minuten leestijd
Dit is de Mercedes EQC
4 minuten leestijd
WLTP regeling vervangt de NEDC regeling
5 minuten leestijd
Toyota blijft investeren in waterstofauto's
6 minuten leestijd
Dit is de Volkswagen ID 5 GTX
7 minuten leestijd
Dit is de Jeep Wrangler 4XE

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten voor het importeren van een auto?

Volledige ontzorging voor € 1.599,-Voor het importeren van een auto rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt €1.599,- inclusief BTW (exclusief BPM). Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren. Auto invoeren in Nederland voor € 599,- Voor het invoeren van een auto in Nederland rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt  € 599,- inclusief BTW (exclusief BPM kosten) . Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren.

Hoelang duurt het voordat de auto op Nederlands kenteken staat?

Dit is afhankelijk van het pakket dat u kiest. Bij de volledige ontzorging houden wij rekening met 8 werkdagen voordat de auto bij ons op locatie is gebracht door de transporteur. Vervolgens rekenen wij ongeveer 9 werkdagen voordat wij de auto hebben ingevoerd bij de RDW. Bij het pakket voor enkel het invoeren van de auto tellen we de werkdagen voor het transport uiteraard niet mee. Houd hier rekening met 9 werkdagen. 

Is het mogelijk om mijn auto in te ruilen bij de aanschaf van een importauto?

Dat is zeker mogelijk! Dankzij onze jarenlange ervaring en kennis over gebruikte auto's, kunnen wij altijd een scherp voorstel doen om uw auto in te ruilen. U levert de auto in bij het ophalen van uw nieuw geïmporteerde auto en de inruilprijs wordt direct op de factuur verwerkt. Makkelijk toch?

Hoe werkt het importeren van een auto uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit Duitsland is niet eenvoudig. Je moet verschillende zaken regelen, goede afspraken maken met de Duitse dealer en de papieren van de auto grondig controleren. Maar het begint natuurlijk met het vinden van een geschikte auto. Voor het importeren van een Duitse auto doorloop je de volgende stappen: 1. Zoek een auto via onze website of een externe database 2. Controleer alle documenten 3. Bereken de totale aanschafkosten 4. Koop de auto 5. Laat de auto naar Nederland rijden of transporteren 6. Laat de auto keuren bij de RDW 7. Dien de BPM-aangifte in bij de belastingdienst 8. Vraag een Nederlands kenteken aan

Tevreden klanten

Meerdere auto’s laten importeren, altijd vlot en snel verlopen dus een dikke 10 voor dit bedrijf

Zij hebben met mij een zéér tevreden...

Het team van dit bedrijf is zeer behulpzaam en niets is hun teveel. Meerdere keren heb ik een offerte opgevraagd waarbij ik niet de indruk kreeg dat het...

Ik sluit mij geheel aan bij de ervaringen van Jan. Compliment aan Tim. Kundig persoon.

Top team..!

Goed en erg vriendelijk geholpen door Cindy... Prijstechnisch erg scherp... Knap werk!

Soepele en snelle afhandeling ...

Mijn ervaring met een auto importeren is erg positief. Ik had zelf al een auto gevonden die mij aan stond. Met een belletje naar aan auto importeren was...

Fantastische klantervaring!

Zelden, zeg maar nooit eigenlijk, zo prettig en professioneel samengewerkt met een autobedrijf. Deze mensen hebben ervaring en weten hoe het werkt, denken...

In eerste instantie contact gehad met een nieuwe niet zo kundige medewerker. Hierdoor liep de communicatie niet heel goed. Dit werd gezien en overgenomen...

Snel geholpen, duidelijke antwoorden op de vragen die ik had, ik kon altijd bellen.