Auto zoeken
7 minuten leestijd
28-12-2022 Zakelijk

Een zakelijke auto importeren? Hier moet je op letten!

De afgelopen jaren krijgen wij steeds meer import aanvragen van ondernemers. Het importeren van een auto is namelijk niet alleen voor particulieren, maar ook voor bedrijven erg aantrekkelijk. Wat zijn de voordelen van een zakelijk auto importeren en waar moet je op letten? Wij leggen het uit!

 

De voordelen van een zakelijke import auto

Een nieuwe bedrijfsauto koop je niet dagelijks. Het is een behoorlijk investering, zowel financieel als in tijd. Welke merk en model? Kopen of leasen? Waar ga je de auto aanschaffen? Wat is het budget? Etc.

 

Financieel voordeel op de aanschafwaarde

Wat veel ondernemers niet weten is dat het importeren van een zakelijke auto je al snel duizenden euro’s kan besparen. Dit komt onder andere omdat het aanbod van auto’s in Duitsland vele malen groter is. Dit in combinatie met het feit dat Duitse automerken een betere prijs geven aan Duitse kopers, leidt lagere prijzen voor zowel nieuwe auto’s als jonge occasions.

 

Luxere uitvoering

Duitsland is de grootste automarkt van Europa, 6x zo groot als Nederland. Duitsland biedt niet alleen de meeste keuze uit jonge occasions, de auto’s worden in de fabriek ook luxer uitgevoerd en voorzien van veel extra opties. Bovendien is de fabrieksgarantie overdraagbaar. Wanneer je een auto importeert geniet je van dezelfde extra’s en zekerheden als iemand die een duurdere auto in Nederland koopt. Dit maakt het erg aantrekkelijk om een zakelijke auto te importeren uit Duitsland. 

 

Bijtelling

In veel gevallen valt de fiscale waarde voor de bijtelling van de importauto net wat gunstiger uit dan dezelfde auto in Nederland. Net zoals de aanschafwaarde behaal je ook hiermee een financieel voordeel wanneer je een zakelijke auto importeert.

 

Auto importeren als ondernemer: hier moet je op letten

Bij het importeren van een zakelijke auto komt veel kijken. Het is daarom belangrijk om van tevoren te weten waar je op moet letten. Zo kun je de valkuilen voorkomen!

 

Voorkomen dubbele heffing (BTW)

Wanneer je een nieuwe auto uit Duitsland (of een ander EU-land) importeert, moet je in Nederland BTW betalen. Wat verstaat de Belastingdienst onder een nieuwe auto? Wanneer een auto minder dan 6.0000 kilometer op de teller heeft staan of jonger is dan 6 maanden. In dat geval betaal je bij de aankoop in Duitsland de lokale BTW en vervolgens ook nog in Nederland. Bij een jong gebruikte occasion is dit niet van toepassing en betaal je in Duitsland enkel de lokale BTW.


Aanschafdatum

De belastingdienst gebruikt bij het vaststellen of de importauto ‘nieuw’ is (jonger dan 6 maanden), de aankoopdatum op de factuur. De aankoopdatum kan in sommige gevallen afwijken van de invoerdatum. Stel u koopt een auto van 5,5 maand, dan kunt u niet een halve maand wachten met het invoeren om de Nederlandse BTW-heffing te voorkomen. Dit zien wij helaas met enige regelmaat fout gaan.  


CO2-uitstoot

In de advertentie van de auto wordt vaak de CO2-uitstoot benoemd. De CO2-uitstoot van de auto is een belangrijk onderdeel in de BPM-berekening en bepaalt mede de BPM-kosten. In dit artikel leggen we meer uit over BPM. Controleer daarom altijd of de CO2-uitstoot uit de advertentie overeenkomt met de CO2-uitstoot in de autopapieren.


BTW terugvorderen

Indien je de BTW over de aanschaf als ondernemer terug wilt vorderen, is het van belang dat de zakelijke auto een BTW-auto is en niet een marge-auto. Je kunt dit vaak achterhalen in de advertentie van de auto, hier staat dan ‘MwSt ausweisbar’ in vernoemd. Waarom is dit belangrijk? Een marge-auto is een auto waar door een particulier al btw over is betaald. De btw is daardoor niet meer zichtbaar in de administratie van de auto. Als ondernemer is het daarom niet mogelijk om over een marge-auto BTW terug te vorderen.

 

Populaire zakelijke import auto’s

Er zijn veel verschillende merken en modellen aantrekkelijk om zakelijk te importeren. Afhankelijk van de branche waarin u werkzaam bent, kunt u zakelijk een bestelwagen, pick-up, stationwagen of een compacte middenklasse importeren. Zo zijn de Volkswagen Caddy, Audi A3, Tesla Model 3, Volkswagen T-Roc populaire zakelijke import auto’s.  

 

Een zakelijke auto importeren via eenautoimporteren.nl

Het importeren van een zakelijke auto kan complex zijn. Daarnaast gaat het om een investering waarbij u waar wilt krijgen voor uw geld. Een klein foutje kan het verwachte financiële voordeel flink verkleinen. Overweegt u een zakelijke auto te importeren uit Duitsland? Wij helpen u graag met het berekenen van de aanschafkosten, het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.

 

Zoek een auto via onze website of vertel ons welk merk / model u op het oog heeft. Wij zoeken graag met u mee! Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alle kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest!


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

13x
Mercedes-benz

B 200

 1. Prijs
  € 26.999
 2. Kilometerstand
  34.547
 3. Bouwjaar
  2020
26x
Vw

ID.4

 1. Prijs
  € 25.870
 2. Kilometerstand
  32.468
 3. Bouwjaar
  2021
18x
Renault

Twingo

 1. Prijs
  € 20.690
 2. Kilometerstand
  1.000
 3. Bouwjaar
  2023
15x
Bmw

X4 M

 1. Prijs
  € 57.890
 2. Kilometerstand
  57.916
 3. Bouwjaar
  2020
9x
Audi

Q3

 1. Prijs
  € 35.450
 2. Kilometerstand
  6.414
 3. Bouwjaar
  2022
16x
Bmw

220

 1. Prijs
  € 26.480
 2. Kilometerstand
  52.150
 3. Bouwjaar
  2019
28x
Smart

ForTwo

 1. Prijs
  € 20.370
 2. Kilometerstand
  5.000
 3. Bouwjaar
  2023
3x
Kia

Stinger

 1. Prijs
  € 29.750
 2. Kilometerstand
  72.500
 3. Bouwjaar
  2019

Wij helpen je verder

5 minuten leestijd
Het Chinese automerk Aiways
5 minuten leestijd
Het Chinese automerk JAC Motors
7 minuten leestijd
Dit is de Audi E-tron
4 minuten leestijd
Voorkom een dubbele BTW-heffing bij het importeren van een zakelijke auto
7 minuten leestijd
Een zakelijke auto importeren? Hier moet je op letten!
7 minuten leestijd
Dit is de Tesla Model 3 Long Range

Veelgestelde vragen

Kan ik een financiering aanvragen voor mijn auto?

Voor de financieringen werken wij samen met Bank & Geld. Bij Bank & Geld kunt u terecht voor de Financial Lease van alle merken personenwagens voor zowel zakelijk als privé. Als u besluit om bij ons een auto te kopen, dan kunnen wij ter plekke contact opnemen met Bank & Geld om na te gaan wat de beste financiering voor uw persoonlijke situatie is. U ontvangt een duidelijk voorstel. Als de uitkomst positief is kan de lening worden afgesloten. Wij hebben hier geen financieel belang bij. Ons doel is alleen goede auto’s te verkopen tegen een scherpe prijs en daarbij onze klanten zoveel mogelijk service te verlenen. De autofinanciering is hiervan een onderdeel.

Hoelang duurt het voordat de auto op Nederlands kenteken staat?

Dit is afhankelijk van het pakket dat u kiest. Bij de volledige ontzorging houden wij rekening met 8 werkdagen voordat de auto bij ons op locatie is gebracht door de transporteur. Vervolgens rekenen wij ongeveer 9 werkdagen voordat wij de auto hebben ingevoerd bij de RDW. Bij het pakket voor enkel het invoeren van de auto tellen we de werkdagen voor het transport uiteraard niet mee. Houd hier rekening met 9 werkdagen. 

Mijn droomauto staat te koop bij een particulier, kunnen jullie deze ook importeren?

Nee, helaas niet. Wij werken strikt met officiële merkdealers, juist zodat je altijd zekerheid hebt van bijvoorbeeld een importeur of fabrikant. Doordat merkdealers verbonden zijn met de importeur of fabrikant, zullen zij zich moeten houden aan de eisen die door hen worden gesteld. Hierdoor kan je altijd terugvallen op de merkdealer, mocht er onverhoopt iets mis zijn met de auto. Uiteraard controleren wij de papieren en de onderhoudshistorie van de auto, voordat deze op transport naar Nederland gaat.

Wat kost het importeren van een auto uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit Duitsland (of een ander EU-land) brengt verschillende kosten met zich mee: Aankoopprijs, BTW, BPM, Transportkosten en de RDW-keuring. Meer informatie over deze kosten.Als je geen kennis van het importproces hebt, kan het importeren van een auto erg ingewikkeld zijn. Wij kunnen u helpen met het gehele proces (€ 1.599,-), maar ook met enkel het invoeren van de auto (€ 599,-).

Tevreden klanten

Uitstekende service. Alles snel en prettig afgerond. Wil je een auto importeren, dan raad ik hen ten zeerste aan.

Het importeren van een auto uit Duitsland is niet eenvoudig. Deze firma heeft goed inzicht in de Duitse markt en zorgt dat alles geregeld wordt volgens...

Wat een fijn bedrijf!! Vanaf het zoeken naar de juiste auto tot aan de aflevering zijn we goed begeleid. Alle zorgen worden uit handen genomen. En ondanks...

Wat een topbedrijf!

Wij hebben met hulp van deze geweldige mensen een auto geïmporteerd uit Duitsland. Wij zijn tijdens dit proces heel goed begeleid door Cindy. Zonder Cindy...

Na veel gedoe met de handelaar in Duitsland heb ik besloten om eenautoimporteren.nl in te schakelen. Mede dankzij de expertise en professionaliteit van...

Verstand van zaken, klantgericht. Ook na levering nog net zo behulpzaam en vriendelijk. Aanrader!

Op zoek naar een nieuwe auto! Na zelf enkele auto's bekeken te hebben bij dealers in Nederland kwam bij mij het idee 'waarom kan ik zelf geen auto gaan...