Auto zoeken
7 minuten leestijd
28-12-2022 Zakelijk

Een zakelijke auto importeren? Hier moet je op letten!

De afgelopen jaren krijgen wij steeds meer import aanvragen van ondernemers. Het importeren van een auto is namelijk niet alleen voor particulieren, maar ook voor bedrijven erg aantrekkelijk. Wat zijn de voordelen van een zakelijk auto importeren en waar moet je op letten? Wij leggen het uit!

 

De voordelen van een zakelijke import auto

Een nieuwe bedrijfsauto koop je niet dagelijks. Het is een behoorlijk investering, zowel financieel als in tijd. Welke merk en model? Kopen of leasen? Waar ga je de auto aanschaffen? Wat is het budget? Etc.

 

Financieel voordeel op de aanschafwaarde

Wat veel ondernemers niet weten is dat het importeren van een zakelijke auto je al snel duizenden euro’s kan besparen. Dit komt onder andere omdat het aanbod van auto’s in Duitsland vele malen groter is. Dit in combinatie met het feit dat Duitse automerken een betere prijs geven aan Duitse kopers, leidt lagere prijzen voor zowel nieuwe auto’s als jonge occasions.

 

Luxere uitvoering

Duitsland is de grootste automarkt van Europa, 6x zo groot als Nederland. Duitsland biedt niet alleen de meeste keuze uit jonge occasions, de auto’s worden in de fabriek ook luxer uitgevoerd en voorzien van veel extra opties. Bovendien is de fabrieksgarantie overdraagbaar. Wanneer je een auto importeert geniet je van dezelfde extra’s en zekerheden als iemand die een duurdere auto in Nederland koopt. Dit maakt het erg aantrekkelijk om een zakelijke auto te importeren uit Duitsland. 

 

Bijtelling

In veel gevallen valt de fiscale waarde voor de bijtelling van de importauto net wat gunstiger uit dan dezelfde auto in Nederland. Net zoals de aanschafwaarde behaal je ook hiermee een financieel voordeel wanneer je een zakelijke auto importeert.

 

Auto importeren als ondernemer: hier moet je op letten

Bij het importeren van een zakelijke auto komt veel kijken. Het is daarom belangrijk om van tevoren te weten waar je op moet letten. Zo kun je de valkuilen voorkomen!

 

Voorkomen dubbele heffing (BTW)

Wanneer je een nieuwe auto uit Duitsland (of een ander EU-land) importeert, moet je in Nederland BTW betalen. Wat verstaat de Belastingdienst onder een nieuwe auto? Wanneer een auto minder dan 6.0000 kilometer op de teller heeft staan of jonger is dan 6 maanden. In dat geval betaal je bij de aankoop in Duitsland de lokale BTW en vervolgens ook nog in Nederland. Bij een jong gebruikte occasion is dit niet van toepassing en betaal je in Duitsland enkel de lokale BTW.


Aanschafdatum

De belastingdienst gebruikt bij het vaststellen of de importauto ‘nieuw’ is (jonger dan 6 maanden), de aankoopdatum op de factuur. De aankoopdatum kan in sommige gevallen afwijken van de invoerdatum. Stel u koopt een auto van 5,5 maand, dan kunt u niet een halve maand wachten met het invoeren om de Nederlandse BTW-heffing te voorkomen. Dit zien wij helaas met enige regelmaat fout gaan.  


CO2-uitstoot

In de advertentie van de auto wordt vaak de CO2-uitstoot benoemd. De CO2-uitstoot van de auto is een belangrijk onderdeel in de BPM-berekening en bepaalt mede de BPM-kosten. In dit artikel leggen we meer uit over BPM. Controleer daarom altijd of de CO2-uitstoot uit de advertentie overeenkomt met de CO2-uitstoot in de autopapieren.


BTW terugvorderen

Indien je de BTW over de aanschaf als ondernemer terug wilt vorderen, is het van belang dat de zakelijke auto een BTW-auto is en niet een marge-auto. Je kunt dit vaak achterhalen in de advertentie van de auto, hier staat dan ‘MwSt ausweisbar’ in vernoemd. Waarom is dit belangrijk? Een marge-auto is een auto waar door een particulier al btw over is betaald. De btw is daardoor niet meer zichtbaar in de administratie van de auto. Als ondernemer is het daarom niet mogelijk om over een marge-auto BTW terug te vorderen.

 

Populaire zakelijke import auto’s

Er zijn veel verschillende merken en modellen aantrekkelijk om zakelijk te importeren. Afhankelijk van de branche waarin u werkzaam bent, kunt u zakelijk een bestelwagen, pick-up, stationwagen of een compacte middenklasse importeren. Zo zijn de Volkswagen Caddy, Audi A3, Tesla Model 3, Volkswagen T-Roc populaire zakelijke import auto’s.  

 

Een zakelijke auto importeren via eenautoimporteren.nl

Het importeren van een zakelijke auto kan complex zijn. Daarnaast gaat het om een investering waarbij u waar wilt krijgen voor uw geld. Een klein foutje kan het verwachte financiële voordeel flink verkleinen. Overweegt u een zakelijke auto te importeren uit Duitsland? Wij helpen u graag met het berekenen van de aanschafkosten, het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.

 

Zoek een auto via onze website of vertel ons welk merk / model u op het oog heeft. Wij zoeken graag met u mee! Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alle kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest!


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

68x
Bmw

520

 1. Prijs
  € 21.480
 2. Kilometerstand
  136.411
 3. Bouwjaar
  2018
44x
Mercedes-benz

A 250

 1. Prijs
  € 24.950
 2. Kilometerstand
  28.102
 3. Bouwjaar
  2018
39x
Mercedes-benz

GLC 43 AMG

 1. Prijs
  € 43.800
 2. Kilometerstand
  56.400
 3. Bouwjaar
  2019
30x
Vw

Tiguan

 1. Prijs
  € 26.900
 2. Kilometerstand
  16.277
 3. Bouwjaar
  2023
52x
Vw

T6 California

 1. Prijs
  € 49.980
 2. Kilometerstand
  137.100
 3. Bouwjaar
  2018
71x
Hyundai

i30

 1. Prijs
  € 35.790
 2. Kilometerstand
  3.500
 3. Bouwjaar
  2021
48x
Audi

A5

 1. Prijs
  € 28.440
 2. Kilometerstand
  39.742
 3. Bouwjaar
  2019
44x
Mazda

CX-30

 1. Prijs
  € 22.990
 2. Kilometerstand
  57.514
 3. Bouwjaar
  2020

Wij helpen je verder

7 minuten leestijd
Tesla inruilen
4 minuten leestijd
Voorkom een dubbele BTW-heffing bij het importeren van een zakelijke auto
5 minuten leestijd
Zijn import auto's vaak schadeauto's?
5 minuten leestijd
Volvo-dealers in Duitsland
5 minuten leestijd
Toyota blijft investeren in waterstofauto's
5 minuten leestijd
Een hybride auto importeren

Veelgestelde vragen

Wat kost het importeren van een auto uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit Duitsland (of een ander EU-land) brengt verschillende kosten met zich mee: Aankoopprijs, BTW, BPM, Transportkosten en de RDW-keuring. Meer informatie over deze kosten.Als je geen kennis van het importproces hebt, kan het importeren van een auto erg ingewikkeld zijn. Wij kunnen u helpen met het gehele proces (€ 1.599,-), maar ook met enkel het invoeren van de auto (€ 599,-).

Hoe weet ik zeker dat mijn geïmporteerde auto correct is?

Als u kiest voor de volledige ontzorging, zullen wij al het onderzoek naar de auto doen. Vereist is echter wel dat de auto te koop moet staan bij een officiële merkdealer. Op deze manier zijn de kilometerstanden en de onderhoudshistorie beter te controleren. Wij vragen bij de Nederlandse dealer op basis van het chassisnummer de onderhoudshistorie op en controleren op die manier ook gelijk of de kilometerstand kloppend is. Op deze manier garanderen wij dat de auto correct is.

Kan ik een financiering aanvragen voor mijn auto?

Voor de financieringen werken wij samen met Bank & Geld. Bij Bank & Geld kunt u terecht voor de Financial Lease van alle merken personenwagens voor zowel zakelijk als privé. Als u besluit om bij ons een auto te kopen, dan kunnen wij ter plekke contact opnemen met Bank & Geld om na te gaan wat de beste financiering voor uw persoonlijke situatie is. U ontvangt een duidelijk voorstel. Als de uitkomst positief is kan de lening worden afgesloten. Wij hebben hier geen financieel belang bij. Ons doel is alleen goede auto’s te verkopen tegen een scherpe prijs en daarbij onze klanten zoveel mogelijk service te verlenen. De autofinanciering is hiervan een onderdeel.

Waarom een auto importeren uit Duitsland?

Door het importeren van een auto uit Duitsland bespaar je al snel 2% tot 15%. In Duitsland liggen de prijzen van nieuwe en gebruikte auto’s namelijk veel lager. Daarnaast is de markt vele malen groter en zijn de auto’s standaard luxer uitgevoerd. Dit alles maakt het importeren van een auto uit Duitsland financieel erg aantrekkelijk. In dit artikel lees je meer over de voordelen van het importeren van een auto uit Duitsland.

Tevreden klanten

Wat een fijn bedrijf!! Vanaf het zoeken naar de juiste auto tot aan de aflevering zijn we goed begeleid. Alle zorgen worden uit handen genomen. En ondanks...

Professioneel

Geweldige service ,op iedere vraag antwoord, en een positieve uitstraling. Bij het invoeren waren meerdere bedrijven betrokken en alles werd geregeld en...

Snel geholpen, duidelijke antwoorden op de vragen die ik had, ik kon altijd bellen.

Goede service, goed behandeld

Een mooi voorbeeld van een bedrijf dat haar afspraken nakomt. Betrouwbaar, professioneel en kennis van zaken. Niet geheel onbelangrijk is het grote prijsvoordeel...

Nadat ik mijn keuze kenbaar had gemaakt het moest een Porsche Macan worden is Cindy aan de slag gegaan. Van A tot Z ben ik op de hoogte gehouden met foto's...

Een hele goeie service van begin...

Mijn vriend heeft dit bedrijf gevonden die alles uiteindelijk ook super goed heeft afgehandeld. Ze waren beleefd en netjes vertelde ook hoe alles in z’n...

Een hele complete service.

Ik ben met mijn wensen bij eenautoimporteren naar binnen gelopen. Zij hebben mij vanaf dat moment in alles begeleid. Ik ben uiteindelijk toch zelf de auto...

Top service!

Je wordt gastvrij ontvangen. Super geholpen en dat alles met een persoonlijke tint. Ik beveel dit bedrijf zeker aan en kom er zeker terug bij een eventuele...