Auto zoeken
9 minuten leestijd
28-03-2022 Import

Occasion import populairder dan ooit – cijfers van 2021

Dat het importeren van occasions steeds populairder wordt is voor ons natuurlijk geen verrassing. Het importeren van auto’s uit onze buurlanden is zelfs populairder dan ooit. Uit cijfers, gepubliceerd door BOVAG en het RDC, blijkt namelijk dat er in 2021 een recordaantal auto’s is geïmporteerd.

 

Importcijfers 2021

In 2021 zijn er volgens de cijfers van BOVAG en RDC 294.119 occasions geïmporteerd, allen personenauto’s. Dit is maar liefst een stijging van 36% ten opzichte van 2020, toen er 216.629 geïmporteerd auto’s werden geregistreerd.

 

Ook de populairste merken en modellen zijn bekend gemaakt. In 2021 was er één merk veruit het populairst, namelijk Volkswagen. Volkswagen wordt gevolgd door Audi, Mercedes, BMW en Ford. Opvallend is dat in het rijtje van populairste occasions modellen van 2021 de grote merken als Audi en Mercedes niet voorkomen.

 

Populairste import occasions in 2021 op basis van merk:

1.     Volkswagen (47.751)

2.     Audi (20.800)

3.     Mercedes (20.749)

4.     BMW (20.059)

5.     Ford (18.573)

 

Populairste import occasions in 2021 op basis van model:

1.     Volkswagen Golf (12.052)

2.     Volkswagen Polo (9.994)

3.     Volkswagen Tiguan (5.707)

4.     Nissan Qashqai (5.330)

5.     Renault Captur (5.195)


Verklaring van de populariteit van import occasions

Een leuk feitje, vorig jaar werden er bijna meer occasions geïmporteerd dan dat er nieuwe auto’s werden verkocht. In totaal werden er in 2021 circa 323.000 nieuwe auto’s verkocht tegenover 294.119 geïmporteerde occasions. Maar waar komt deze populariteit nou vandaan?

 

De stijging van het aantal geïmporteerde occasions in 2021 is toe te wijden aan verschillende factoren. Zo speelde begin 2021 onder andere het probleem van de chiptekorten op. Fabrikanten waren genoodzaakt hun productie af te schalen. Het aantal nieuwe auto’s op de markt verminderde in rap tempo en de wachttijden van nieuwe auto’s ging drastisch omhoog. Daarnaast steeg door Corona de vraag naar auto’s als alternatief op het openbaar vervoer. Jonge occasions werden hierdoor erg gewild. De toenemende vraag en het afnemende aanbod maakte het importeren van deze jonge occasions noodzakelijk.

 

Niet alleen autohandelaren weten jonge occasions in o.a. Duitsland te vinden. Ook particulieren gaan steeds vaker zelf op onderzoek uit met behulp van vergelijk websites. Deze websites maken het voor particulieren mogelijk om vanuit hun woonkamer het aanbod van onze buurlanden te bekijken.


De voordelen van een import occasion

Het is niet raar dat het import van occasions het afgelopen jaar flink is gestegen. Als u als consument een occasion importeert profiteert u namelijk van verschillende voordelen.

 

Lagere inkoopprijzen

In Duitsland betaalt u een stuk minder voor een occasion. Het aanbod van auto’s is daar namelijk veel groter dan in Nederland. Dit in combinatie met het feit dat Duitse automerken een betere prijs geven aan Duitse kopers, leidt tot lagere inkoopprijzen. Het importeren van een occasion uit Duitsland levert voor Nederlanders dus een prijsvoordeel op.

 

BPM-voordeel

Wanneer u in Nederland een nieuw voertuig koopt óf een voertuig uit het buitenland importeert, bent u verplicht BPM te betalen. Bekijk ons artikel ‘Wat is BPM?’ voor meer informatie over BPM. Wanneer u een gebruikte auto koopt en importeert naar Nederland, hoeft u enkel nog de rest BPM te betalen. Bedrijven gespecialiseerd in het importeren van auto’s kunnen bij het opstellen van het taxatierapport ervoor zorgen dat u tussen de 15% en 25% bespaart op de rest BPM. Dit kan u al snel een voordeel van + €1.000 opleveren.

 

Luxere uitvoering

Duitsland is de grootste automarkt van Europa, 6x zo groot als Nederland. Duitsland biedt niet alleen de meeste keuze uit jonge occasions, de auto’s worden in de fabriek ook luxer uitgevoerd en voorzien van extra opties. Dit maakt het importeren van een jonge occasion uit Duitsland erg aantrekkelijk voor Nederlanders.


Een occasion importeren via eenautoimporteren.nl

Het importeren van een occasion kan spannend aanvoelen. Het gaat immers om een investering waarbij je waar wil krijgen voor je geld. Overweegt u een occasion te importeren uit Duitsland? Wij helpen u graag met het berekenen van de aanschafkosten, het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.

 

Zoek een auto via onze website of vertel ons welk merk / model u op het oog heeft. Wij zoeken graag met u mee! Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alle kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest! Bekijk onze tarieven voor meer informatie.


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

22x
Audi

S6

  1. Prijs
    € 43.450
  2. Kilometerstand
    91.447
  3. Bouwjaar
    2019
89x
Mazda

6

  1. Prijs
    € 20.900
  2. Kilometerstand
    37.000
  3. Bouwjaar
    2019
16x
Nissan

Qashqai

  1. Prijs
    € 21.490
  2. Kilometerstand
    31.800
  3. Bouwjaar
    2019
42x
Bmw

420 Gran Coupe

  1. Prijs
    € 25.450
  2. Kilometerstand
    28.000
  3. Bouwjaar
    2021
14x
Vw

T-Roc

  1. Prijs
    € 25.900
  2. Kilometerstand
    19.900
  3. Bouwjaar
    2022
40x
Land rover

Range Rover Evoque

  1. Prijs
    € 32.250
  2. Kilometerstand
    16.500
  3. Bouwjaar
    2019
15x
Audi

A5

  1. Prijs
    € 20.990
  2. Kilometerstand
    120.661
  3. Bouwjaar
    2019
70x
Vw

Touareg

  1. Prijs
    € 27.440
  2. Kilometerstand
    106.304
  3. Bouwjaar
    2018

Wij helpen je verder

2 minuten leestijd
Hebben jullie onze reclameborden al gezien?
10 minuten leestijd
De voor- en nadelen van een waterstofauto
7 minuten leestijd
Porsche importeren | +4.000 beschikbare occasions
9 minuten leestijd
De BPM op een elektrische auto
8 minuten leestijd
Een elektrische auto importeren
6 minuten leestijd
Dit is de Volkswagen ID 4 GTX

Veelgestelde vragen

Hoelang duurt het voordat de auto op Nederlands kenteken staat?

Dit is afhankelijk van het pakket dat u kiest. Bij de volledige ontzorging houden wij rekening met 8 werkdagen voordat de auto bij ons op locatie is gebracht door de transporteur. Vervolgens rekenen wij ongeveer 9 werkdagen voordat wij de auto hebben ingevoerd bij de RDW. Bij het pakket voor enkel het invoeren van de auto tellen we de werkdagen voor het transport uiteraard niet mee. Houd hier rekening met 9 werkdagen. 

Hoe weet ik zeker dat mijn geïmporteerde auto correct is?

Als u kiest voor de volledige ontzorging, zullen wij al het onderzoek naar de auto doen. Vereist is echter wel dat de auto te koop moet staan bij een officiële merkdealer. Op deze manier zijn de kilometerstanden en de onderhoudshistorie beter te controleren. Wij vragen bij de Nederlandse dealer op basis van het chassisnummer de onderhoudshistorie op en controleren op die manier ook gelijk of de kilometerstand kloppend is. Op deze manier garanderen wij dat de auto correct is.

Maakt het uit of ik een Ferrari of een Kia wil importeren?

Nee, dit maakt niks uit! Of u nou op zoek bent naar exclusieve sportauto of een kleine stadsauto, wij rekenen in beide gevallen de vaste importfee van €.1599,-. Het BPM-bedrag kan wellicht wel iets anders uitpakken. ;-)

Bestaat er in Duitsland zoiets als een APK?

Ja, in Duitsland heet dit een TÜV-keuring, die in Nederland door de RDW erkent wordt als Nederlandse APK. Deze ‘Duitse APK’ is 2 jaar geldig en bovendien strenger dan de Nederlandse APK, want bij een TÜV-keuring wordt er ook gekeken naar later ingebouwde accessoires.

Tevreden klanten

Snel geholpen, duidelijke antwoorden op de vragen die ik had, ik kon altijd bellen.

Alles perfect geregeld.

Eenautoimporteren heeft het importeren van de door mij zelf gevonden auto vanaf de Duitse garage tot de aflevering, inclusief inbouw alarm, perfect voor...

Mijn ervaring met eenautoimporteren.nl/koolaard...

Mijn ervaring met eenautoimporteren.nl en koolaard is super. Voor de 2e keer een auto door ze laten importeren en het is weer goed bevallen.

Fijne afhandeling van zaken!

Inmiddels is dit al de tweede auto die ik via eenautoimporteren.nl heb aangeschaft. Net als vorig jaar, is dit weer tot in de puntjes geregeld. Goede communicatie...

Zo’n aanpak voegt een dimensie...

Via internet bij eenautoimporteren.nl terecht gekomen. Een bedrijf dat uitsluitend bij officiële dealers koopt. Zowel Sarah als Cindy waren zeer behulpzaam...

Super service

Erg goed en snel geholpen. Super blij met onze nieuwe auto. Onze volgende auto zullen we zeker weer via Bart en zijn leuke team aanschaffen!

Top team..!

Goed en erg vriendelijk geholpen door Cindy... Prijstechnisch erg scherp... Knap werk!

Toch naar eens gaan importeren. Dit werkt super via www.eenautoimporteren.nl. Duidelijke afspraken en transparante voorwaarden. Alle zorg wordt je ontnomen!...