Auto zoeken
9 minuten leestijd
28-03-2022 Import

Occasion import populairder dan ooit – cijfers van 2021

Dat het importeren van occasions steeds populairder wordt is voor ons natuurlijk geen verrassing. Het importeren van auto’s uit onze buurlanden is zelfs populairder dan ooit. Uit cijfers, gepubliceerd door BOVAG en het RDC, blijkt namelijk dat er in 2021 een recordaantal auto’s is geïmporteerd.

 

Importcijfers 2021

In 2021 zijn er volgens de cijfers van BOVAG en RDC 294.119 occasions geïmporteerd, allen personenauto’s. Dit is maar liefst een stijging van 36% ten opzichte van 2020, toen er 216.629 geïmporteerd auto’s werden geregistreerd.

 

Ook de populairste merken en modellen zijn bekend gemaakt. In 2021 was er één merk veruit het populairst, namelijk Volkswagen. Volkswagen wordt gevolgd door Audi, Mercedes, BMW en Ford. Opvallend is dat in het rijtje van populairste occasions modellen van 2021 de grote merken als Audi en Mercedes niet voorkomen.

 

Populairste import occasions in 2021 op basis van merk:

1.     Volkswagen (47.751)

2.     Audi (20.800)

3.     Mercedes (20.749)

4.     BMW (20.059)

5.     Ford (18.573)

 

Populairste import occasions in 2021 op basis van model:

1.     Volkswagen Golf (12.052)

2.     Volkswagen Polo (9.994)

3.     Volkswagen Tiguan (5.707)

4.     Nissan Qashqai (5.330)

5.     Renault Captur (5.195)


Verklaring van de populariteit van import occasions

Een leuk feitje, vorig jaar werden er bijna meer occasions geïmporteerd dan dat er nieuwe auto’s werden verkocht. In totaal werden er in 2021 circa 323.000 nieuwe auto’s verkocht tegenover 294.119 geïmporteerde occasions. Maar waar komt deze populariteit nou vandaan?

 

De stijging van het aantal geïmporteerde occasions in 2021 is toe te wijden aan verschillende factoren. Zo speelde begin 2021 onder andere het probleem van de chiptekorten op. Fabrikanten waren genoodzaakt hun productie af te schalen. Het aantal nieuwe auto’s op de markt verminderde in rap tempo en de wachttijden van nieuwe auto’s ging drastisch omhoog. Daarnaast steeg door Corona de vraag naar auto’s als alternatief op het openbaar vervoer. Jonge occasions werden hierdoor erg gewild. De toenemende vraag en het afnemende aanbod maakte het importeren van deze jonge occasions noodzakelijk.

 

Niet alleen autohandelaren weten jonge occasions in o.a. Duitsland te vinden. Ook particulieren gaan steeds vaker zelf op onderzoek uit met behulp van vergelijk websites. Deze websites maken het voor particulieren mogelijk om vanuit hun woonkamer het aanbod van onze buurlanden te bekijken.


De voordelen van een import occasion

Het is niet raar dat het import van occasions het afgelopen jaar flink is gestegen. Als u als consument een occasion importeert profiteert u namelijk van verschillende voordelen.

 

Lagere inkoopprijzen

In Duitsland betaalt u een stuk minder voor een occasion. Het aanbod van auto’s is daar namelijk veel groter dan in Nederland. Dit in combinatie met het feit dat Duitse automerken een betere prijs geven aan Duitse kopers, leidt tot lagere inkoopprijzen. Het importeren van een occasion uit Duitsland levert voor Nederlanders dus een prijsvoordeel op.

 

BPM-voordeel

Wanneer u in Nederland een nieuw voertuig koopt óf een voertuig uit het buitenland importeert, bent u verplicht BPM te betalen. Bekijk ons artikel ‘Wat is BPM?’ voor meer informatie over BPM. Wanneer u een gebruikte auto koopt en importeert naar Nederland, hoeft u enkel nog de rest BPM te betalen. Bedrijven gespecialiseerd in het importeren van auto’s kunnen bij het opstellen van het taxatierapport ervoor zorgen dat u tussen de 15% en 25% bespaart op de rest BPM. Dit kan u al snel een voordeel van + €1.000 opleveren.

 

Luxere uitvoering

Duitsland is de grootste automarkt van Europa, 6x zo groot als Nederland. Duitsland biedt niet alleen de meeste keuze uit jonge occasions, de auto’s worden in de fabriek ook luxer uitgevoerd en voorzien van extra opties. Dit maakt het importeren van een jonge occasion uit Duitsland erg aantrekkelijk voor Nederlanders.


Een occasion importeren via eenautoimporteren.nl

Het importeren van een occasion kan spannend aanvoelen. Het gaat immers om een investering waarbij je waar wil krijgen voor je geld. Overweegt u een occasion te importeren uit Duitsland? Wij helpen u graag met het berekenen van de aanschafkosten, het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.

 

Zoek een auto via onze website of vertel ons welk merk / model u op het oog heeft. Wij zoeken graag met u mee! Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alle kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest! Bekijk onze tarieven voor meer informatie.


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

62x
Skoda

Superb

  1. Prijs
    € 20.199
  2. Kilometerstand
    62.630
  3. Bouwjaar
    2018
133x
Ford

EcoSport

  1. Prijs
    € 20.000
  2. Kilometerstand
    5.000
  3. Bouwjaar
    2022
47x
Jaguar

I-Pace

  1. Prijs
    € 39.750
  2. Kilometerstand
    9.862
  3. Bouwjaar
    2020
64x
Vw

up

  1. Prijs
    € 20.890
  2. Kilometerstand
    16.890
  3. Bouwjaar
    2021
73x
Vw

Touareg

  1. Prijs
    € 53.800
  2. Kilometerstand
    77.050
  3. Bouwjaar
    2018
184x
Bmw

M135

  1. Prijs
    € 33.400
  2. Kilometerstand
    49.950
  3. Bouwjaar
    2020
19x
Toyota

C-HR

  1. Prijs
    € 25.900
  2. Kilometerstand
    6.492
  3. Bouwjaar
    2022
56x
Ferrari

Portofino

  1. Prijs
    € 198.700
  2. Kilometerstand
    35.450
  3. Bouwjaar
    2018

Wij helpen je verder

6 minuten leestijd
Dit is de nieuwe Lotus Eletre
8 minuten leestijd
Zo importeer je een auto uit Duitsland
5 minuten leestijd
Het Chinese automerk Aiways
7 minuten leestijd
Wanneer is het importeren van een Duitse auto interessant?
5 minuten leestijd
Volkswagen dealers in Duitsland
4 minuten leestijd
De Hongqi E-HS9: een luxe, volledig elektrische SUV

Veelgestelde vragen

Maakt het uit of ik een Ferrari of een Kia wil importeren?

Nee, dit maakt niks uit! Of u nou op zoek bent naar exclusieve sportauto of een kleine stadsauto, wij rekenen in beide gevallen de vaste importfee van €.1599,-. Het BPM-bedrag kan wellicht wel iets anders uitpakken. ;-)

Wat kost het importeren van een auto uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit Duitsland (of een ander EU-land) brengt verschillende kosten met zich mee: Aankoopprijs, BTW, BPM, Transportkosten en de RDW-keuring. Meer informatie over deze kosten.Als je geen kennis van het importproces hebt, kan het importeren van een auto erg ingewikkeld zijn. Wij kunnen u helpen met het gehele proces (€ 1.599,-), maar ook met enkel het invoeren van de auto (€ 599,-).

Is het mogelijk om mijn auto in te ruilen bij de aanschaf van een importauto?

Dat is zeker mogelijk! Dankzij onze jarenlange ervaring en kennis over gebruikte auto's, kunnen wij altijd een scherp voorstel doen om uw auto in te ruilen. U levert de auto in bij het ophalen van uw nieuw geïmporteerde auto en de inruilprijs wordt direct op de factuur verwerkt. Makkelijk toch?

Hoe werkt het importeren van een auto uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit Duitsland is niet eenvoudig. Je moet verschillende zaken regelen, goede afspraken maken met de Duitse dealer en de papieren van de auto grondig controleren. Maar het begint natuurlijk met het vinden van een geschikte auto. Voor het importeren van een Duitse auto doorloop je de volgende stappen: 1. Zoek een auto via onze website of een externe database 2. Controleer alle documenten 3. Bereken de totale aanschafkosten 4. Koop de auto 5. Laat de auto naar Nederland rijden of transporteren 6. Laat de auto keuren bij de RDW 7. Dien de BPM-aangifte in bij de belastingdienst 8. Vraag een Nederlands kenteken aan

Tevreden klanten

Mijn recente ervaring met het importeren van een auto was simpelweg uitstekend. Vanaf het eerste contact tot de levering voor mijn deur, was de service...

Nadat ik mijn keuze kenbaar had gemaakt het moest een Porsche Macan worden is Cindy aan de slag gegaan. Van A tot Z ben ik op de hoogte gehouden met foto's...

De heer Koolaart heeft mijn klacht netjes opgelost dus mn ervaring is veranderd met dit bedrijf, helaas dat we niet tot een deal zijn gekomen!

Inmiddels mijn derde auto via dit bedrijf geïmporteerd. Een aanrader voor iedereen. Ruime keuze (veel meer dan in Nederland), scherpe prijzen, vaak met...

Op zoek naar een nieuwe auto! Na zelf enkele auto's bekeken te hebben bij dealers in Nederland kwam bij mij het idee 'waarom kan ik zelf geen auto gaan...

Goede service, goed behandeld

Een mooi voorbeeld van een bedrijf dat haar afspraken nakomt. Betrouwbaar, professioneel en kennis van zaken. Niet geheel onbelangrijk is het grote prijsvoordeel...

Een echte aanrader voor het importeren...

Een auto importeren heeft me goed geholpen. Ze gaven een eerlijke mening over de dealer waar ik mijn auto wilde importeren. Vervolgens ging het importeren...

Top bedrijf, uitstekende service: vriendelijk, snel, accuraat en betrouwbaar niks teveel gevraagd. Eerste ervaring met importeren van een auto uit Duitsland,...