Auto zoeken
8 minuten leestijd
09-02-2022

Een elektrische auto importeren

Elektrische auto’s worden steeds populairder

Elektrische auto’s worden steeds populairder. Niet gek, het wordt namelijk steeds aantrekkelijk om elektrisch te gaan rijden. Er verschijnen meer laadpalen op het straatbeeld en je profiteert van fiscale voordelen zoals een lagere wegbelasting. Daarnaast is de actieradius van nieuwe modellen steeds beter waardoor u zich voor dagelijkse ritten niet meer druk hoeft te maken over het tussentijds opladen.   

 

De vraag naar tweedehands elektrische auto’s is de afgelopen jaar flink gestegen. Het aanbod van deze auto’s in Nederland is echter nog niet erg groot. In Duitsland worden er daarentegen veel goede tweedehands elektrische auto’s aangeboden. Niet gek, want Duitsland is flink aan het investeren in elektrisch rijden. Zo werd er in 2016 600 miljoen euro aan subsidie vrijgemaakt. Elektrische auto’s worden daarom steeds vaker vanuit Duitsland naar Nederland geïmporteerd.

 

Het voordeel van het importeren van een elektrische auto

Waarschijnlijk hoeven we u niet meer te overtuigen van het feit dat elektrisch rijden op lang termijn goedkoper is dan het rijden van een benzine- of dieselauto. Maar wat is nou het voordeel van het importeren van een elektrische auto? Het grootste voordeel van het importeren van een elektrische auto is de lagere vraagprijs. Bij een Duitse merkdealer ligt deze lager dan wanneer dezelfde auto bij een merkdealer in Nederland te koop zou staan. Simpel gezegd: dezelfde auto voor minder geld.

 

BPM op elektrische auto’s

Het importeren van een elektrische auto biedt een groot voordeel: de BPM. De BPM-berekening voor elektrische auto’s verloopt anders dan de berekening voor benzine- en dieselmotoren. De BPM van een volledig elektrische auto is namelijk €0,-. Let op! Hoewel er geen BPM afgedragen hoeft te worden, dien je wel altijd een volledige BPM-aangifte in te dienen.

 

Vanaf 2025 zal het BPM-tarief op elektrische auto’s gaan veranderen.

Meer weten over BPM? In dit artikel leggen we uit wat BPM is.

 

Hoe importeer je een elektrische auto?

Voor het importeren van een elektrische auto doorloop je in principe dezelfde stappen als wanneer je een diesel- of benzineauto wilt importeren.

 

1.     Zoek een elektrische auto via onze website of een externe database

2.     Bereken de totale aanschafkosten van de elektrische auto

3.     Ben je overtuigd? Koop de elektrische auto

4.     Laat de elektrische auto naar Nederland rijden of transporteren

5.     Laat de elektrische auto keuren bij de RDW

6.     Dien de BPM-aangifte in bij de belastingdienst

7.     Vraag een Nederlands kenteken aan

 

Populaire elektrische auto's:

Op onze website vind je een breed aanbod van elektrische occasions uit Duitsland. Neem eens een kijkje bij onderstaande modellen: Audi E-tronBMW IX3Volkswagen ID4Mercedes Benz EQCTeslaJaguar I-PACE


Een elektrische auto importeren via eenautoimporteren.nl

Overweegt u een elektrische auto te importeren uit bijvoorbeeld Duitsland? Wij helpen u graag met het berekenen van de aanschafkosten, het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.

 

Zoek een elektrische auto via onze website of vertel ons welk merk / model u op het oog heeft. Wij zoeken graag met u mee! Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alle kosten voor het importeren van de elektrische auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest!


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

1x
Mercedes-benz

C 250

 1. Prijs
  € 32.900
 2. Kilometerstand
  55.904
 3. Bouwjaar
  2016
118x
Nissan

X-Trail

 1. Prijs
  € 33.889
 2. Kilometerstand
  4.999
 3. Bouwjaar
  2020
128x
Opel

Corsa

 1. Prijs
  € 18.595
 2. Kilometerstand
  7.916
 3. Bouwjaar
  2020
6x
Mercedes-benz

C 250

 1. Prijs
  € 32.900
 2. Kilometerstand
  114.700
 3. Bouwjaar
  2016
5x
Land rover

Range Rover Velar

 1. Prijs
  € 47.860
 2. Kilometerstand
  54.256
 3. Bouwjaar
  2017
166x
Bmw

X1

 1. Prijs
  € 28.220
 2. Kilometerstand
  29.046
 3. Bouwjaar
  2018
2x
Mercedes-benz

Citan

 1. Prijs
  € 16.990
 2. Kilometerstand
  80.032
 3. Bouwjaar
  2018
8x
Ford

S-Max

 1. Prijs
  € 16.980
 2. Kilometerstand
  88.900
 3. Bouwjaar
  2018

Wij helpen je verder

6 minuten leestijd
RDW-import keuring
2 minuten leestijd
Elektrische auto importeren in Nederland rijden met MIA regeling
6 minuten leestijd
Dit is de Volkswagen ID 5 GTX
1 minuut leestijd
Eenautoimporteren sponsort Rotterdamse Hockey Club Tempo '34
7 minuten leestijd
Dit is de Audi E-tron
10 minuten leestijd
Wat is BPM?

Veelgestelde vragen

Hoelang duurt het voordat de auto op Nederlands kenteken staat?

Dit is afhankelijk van het pakket dat u kiest. Bij de volledige ontzorging houden wij rekening met 8 werkdagen voordat de auto bij ons op locatie is gebracht door de transporteur. Vervolgens rekenen wij ongeveer 9 werkdagen voordat wij de auto hebben ingevoerd bij de RDW. Bij het pakket voor enkel het invoeren van de auto tellen we de werkdagen voor het transport uiteraard niet mee. Houd hier rekening met 9 werkdagen. 

Is het ook mogelijk om een auto uit een ander land dan Duitsland te importeren?

Dat is uiteraard ook mogelijk. In principe kunnen wij vanuit elk land binnen -en buiten de EU auto's importeren. Echter geven wij zelf wel de voorkeur aan auto's uit Duitsland. Onze kennis richt zich voornamelijk op Duitsland dus wij raden dan ook zeker aan om in Duitsland op zoek te gaan naar uw nieuwe auto.

Mijn droomauto staat te koop bij een particulier, kunnen jullie deze ook importeren?

Nee, helaas niet. Wij werken strikt met officiële merkdealers, juist zodat je altijd zekerheid hebt van bijvoorbeeld een importeur of fabrikant. Doordat merkdealers verbonden zijn met de importeur of fabrikant, zullen zij zich moeten houden aan de eisen die door hen worden gesteld. Hierdoor kan je altijd terugvallen op de merkdealer, mocht er onverhoopt iets mis zijn met de auto. Uiteraard controleren wij de papieren en de onderhoudshistorie van de auto, voordat deze op transport naar Nederland gaat.

Hoe weet ik zeker dat mijn geïmporteerde auto correct is?

Als u kiest voor de volledige ontzorging, zullen wij al het onderzoek naar de auto doen. Vereist is echter wel dat de auto te koop moet staan bij een officiële merkdealer. Op deze manier zijn de kilometerstanden en de onderhoudshistorie beter te controleren. Wij vragen bij de Nederlandse dealer op basis van het chassisnummer de onderhoudshistorie op en controleren op die manier ook gelijk of de kilometerstand kloppend is. Op deze manier garanderen wij dat de auto correct is.

Tevreden klanten

Uitstekende service. Alles snel en prettig afgerond. Wil je een auto importeren, dan raad ik hen ten zeerste aan.

Mijn ervaring met eenautoimporteren.nl/koolaard...

Mijn ervaring met eenautoimporteren.nl en koolaard is super. Voor de 2e keer een auto door ze laten importeren en het is weer goed bevallen.

Dit is de eerste keer dat ik een auto heb aangeschaft in het buitenland. Bart en Cindy hebben het import proces duidelijk uitgelegd en waren altijd snel...

Zonder ervaring met dit proces contact opgezocht met eenautoimporteren.nl Alles werd duidelijk uitgelegd en wat de mogelijkheden waren. Na alles overdacht...

Your one stop shop for een import...

Eenautoimporteren was voor mij nieuw maar na meerdere gesprekken met Bart, Sarah & Cindy wist ik gelijk dat ik deze route wou nemen voor mij volgende auto. Ze...

Super geholpen

Ik ben werkelijk heel goed en adequaat geholpen door de mensen van eenautoimporteren.nl, ze hebben onderhandeld alle zorg uit handen genomen van transport,...

Op een prettige en ontspannen manier...

Het is best spannend om “wild vreemden” in vertrouwen te nemen om een auto te importeren. Die spanning wordt weggenomen doordat je gedurende het proces...

Top service!

Je wordt gastvrij ontvangen. Super geholpen en dat alles met een persoonlijke tint. Ik beveel dit bedrijf zeker aan en kom er zeker terug bij een eventuele...