Auto zoeken
8 minuten leestijd
09-02-2022 door: patrick

Een elektrische auto importeren

Elektrische auto’s worden steeds populairder

Elektrische auto’s worden steeds populairder. Niet gek, het wordt namelijk steeds aantrekkelijk om elektrisch te gaan rijden. Er verschijnen meer laadpalen op het straatbeeld en je profiteert van fiscale voordelen zoals een lagere wegbelasting. Daarnaast is de actieradius van nieuwe modellen steeds beter waardoor u zich voor dagelijkse ritten niet meer druk hoeft te maken over het tussentijds opladen.   

 

De vraag naar tweedehands elektrische auto’s is de afgelopen jaar flink gestegen. Het aanbod van deze auto’s in Nederland is echter nog niet erg groot. In Duitsland worden er daarentegen veel goede tweedehands elektrische auto’s aangeboden. Niet gek, want Duitsland is flink aan het investeren in elektrisch rijden. Zo werd er in 2016 600 miljoen euro aan subsidie vrijgemaakt. Elektrische auto’s worden daarom steeds vaker vanuit Duitsland naar Nederland geïmporteerd.

 

Het voordeel van het importeren van een elektrische auto

Waarschijnlijk hoeven we u niet meer te overtuigen van het feit dat elektrisch rijden op lang termijn goedkoper is dan het rijden van een benzine- of dieselauto. Maar wat is nou het voordeel van het importeren van een elektrische auto? Het grootste voordeel van het importeren van een elektrische auto is de lagere vraagprijs. Bij een Duitse merkdealer ligt deze lager dan wanneer dezelfde auto bij een merkdealer in Nederland te koop zou staan. Simpel gezegd: dezelfde auto voor minder geld.

 

BPM op elektrische auto’s

Het importeren van een elektrische auto biedt een groot voordeel: de BPM. De BPM-berekening voor elektrische auto’s verloopt anders dan de berekening voor benzine- en dieselmotoren. De BPM van een volledig elektrische auto is namelijk €0,-. Let op! Hoewel er geen BPM afgedragen hoeft te worden, dien je wel altijd een volledige BPM-aangifte in te dienen.

 

Vanaf 2025 zal het BPM-tarief op elektrische auto’s gaan veranderen.

Meer weten over BPM? In dit artikel leggen we uit wat BPM is.

 

Hoe importeer je een elektrische auto?

Voor het importeren van een elektrische auto doorloop je in principe dezelfde stappen als wanneer je een diesel- of benzineauto wilt importeren.

 

1.     Zoek een elektrische auto via onze website of een externe database

2.     Bereken de totale aanschafkosten van de elektrische auto

3.     Ben je overtuigd? Koop de elektrische auto

4.     Laat de elektrische auto naar Nederland rijden of transporteren

5.     Laat de elektrische auto keuren bij de RDW

6.     Dien de BPM-aangifte in bij de belastingdienst

7.     Vraag een Nederlands kenteken aan

 

Populaire elektrische auto's:

Op onze website vind je een breed aanbod van elektrische occasions uit Duitsland. Neem eens een kijkje bij onderstaande modellen: Audi E-tronBMW IX3Volkswagen ID4Mercedes Benz EQCTeslaJaguar I-PACE


Een elektrische auto importeren via eenautoimporteren.nl

Overweegt u een elektrische auto te importeren uit bijvoorbeeld Duitsland? Wij helpen u graag met het berekenen van de aanschafkosten, het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.

 

Zoek een elektrische auto via onze website of vertel ons welk merk / model u op het oog heeft. Wij zoeken graag met u mee! Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alle kosten voor het importeren van de elektrische auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest!


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

1x
Kia

Sorento

 1. Prijs
  € 21.499
 2. Kilometerstand
  133.000
 3. Bouwjaar
  2016
7x
Bmw

420

 1. Prijs
  € 61.857
 2. Kilometerstand
  14.389
 3. Bouwjaar
  2021
15x
Audi

A7

 1. Prijs
  € 49.980
 2. Kilometerstand
  51.591
 3. Bouwjaar
  2018
11x
Vw

Crafter

 1. Prijs
  € 39.990
 2. Kilometerstand
  29.600
 3. Bouwjaar
  2019
21x
Suzuki

Vitara

 1. Prijs
  € 16.990
 2. Kilometerstand
  21.965
 3. Bouwjaar
  2019
1x
Kia

Sorento

 1. Prijs
  € 20.990
 2. Kilometerstand
  121.000
 3. Bouwjaar
  2016
2x
Kia

Rio

 1. Prijs
  € 15.500
 2. Kilometerstand
  13.700
 3. Bouwjaar
  2019
15x
Seat

Leon

 1. Prijs
  € 24.490
 2. Kilometerstand
  34.500
 3. Bouwjaar
  2019

Wij helpen je verder

2 minuten leestijd
Elektrische auto importeren in Nederland rijden met MIA regeling
8 minuten leestijd
Zo importeer je een auto uit Duitsland
7 minuten leestijd
Garantie op een import auto uit Duitsland
1 minuut leestijd
Eenautoimporteren sponsort Rotterdamse Hockey Club Tempo '34
4 minuten leestijd
WLTP regeling vervangt de NEDC regeling
6 minuten leestijd
RDW-import keuring

Veelgestelde vragen

Mijn droomauto staat te koop bij een particulier, kunnen jullie deze ook importeren?

Nee, helaas niet. Wij werken strikt met officiële merkdealers, juist zodat je altijd zekerheid hebt van bijvoorbeeld een importeur of fabrikant. Doordat merkdealers verbonden zijn met de importeur of fabrikant, zullen zij zich moeten houden aan de eisen die door hen worden gesteld. Hierdoor kan je altijd terugvallen op de merkdealer, mocht er onverhoopt iets mis zijn met de auto. Uiteraard controleren wij de papieren en de onderhoudshistorie van de auto, voordat deze op transport naar Nederland gaat.

Hoe weet ik zeker dat mijn geïmporteerde auto correct is?

Als u kiest voor de volledige ontzorging, zullen wij al het onderzoek naar de auto doen. Vereist is echter wel dat de auto te koop moet staan bij een officiële merkdealer. Op deze manier zijn de kilometerstanden en de onderhoudshistorie beter te controleren. Wij vragen bij de Nederlandse dealer op basis van het chassisnummer de onderhoudshistorie op en controleren op die manier ook gelijk of de kilometerstand kloppend is. Op deze manier garanderen wij dat de auto correct is.

Is het ook mogelijk om een auto uit een ander land dan Duitsland te importeren?

Dat is uiteraard ook mogelijk. In principe kunnen wij vanuit elk land binnen -en buiten de EU auto's importeren. Echter geven wij zelf wel de voorkeur aan auto's uit Duitsland. Onze kennis richt zich voornamelijk op Duitsland dus wij raden dan ook zeker aan om in Duitsland op zoek te gaan naar uw nieuwe auto.

Kan ik een financiering aanvragen voor mijn auto?

Voor de financieringen werken wij samen met Bank & Geld. Bij Bank & Geld kunt u terecht voor de Financial Lease van alle merken personenwagens voor zowel zakelijk als privé. Als u besluit om bij ons een auto te kopen, dan kunnen wij ter plekke contact opnemen met Bank & Geld om na te gaan wat de beste financiering voor uw persoonlijke situatie is. U ontvangt een duidelijk voorstel. Als de uitkomst positief is kan de lening worden afgesloten. Wij hebben hier geen financieel belang bij. Ons doel is alleen goede auto’s te verkopen tegen een scherpe prijs en daarbij onze klanten zoveel mogelijk service te verlenen. De autofinanciering is hiervan een onderdeel.

Tevreden klanten

Top bedrijf, uitstekende service: vriendelijk, snel, accuraat en betrouwbaar niks teveel gevraagd....

Super service

Ik stond op het punt om een auto te gaan private leasen, maar door de hoge maandelijkse kosten...

Zonder ervaring met dit proces contact opgezocht met eenautoimporteren.nl Alles werd duidelijk...