Auto zoeken
8 minuten leestijd
09-02-2022 Elektrisch

Een elektrische auto importeren

Elektrische auto’s worden steeds populairder

Elektrische auto’s worden steeds populairder. Niet gek, het wordt namelijk steeds aantrekkelijk om elektrisch te gaan rijden. Er verschijnen meer laadpalen op het straatbeeld en je profiteert van fiscale voordelen zoals een lagere wegbelasting. Daarnaast is de actieradius van nieuwe modellen steeds beter waardoor u zich voor dagelijkse ritten niet meer druk hoeft te maken over het tussentijds opladen.   

 

De vraag naar tweedehands elektrische auto’s is de afgelopen jaar flink gestegen. Het aanbod van deze auto’s in Nederland is echter nog niet erg groot. In Duitsland worden er daarentegen veel goede tweedehands elektrische auto’s aangeboden. Niet gek, want Duitsland is flink aan het investeren in elektrisch rijden. Zo werd er in 2016 600 miljoen euro aan subsidie vrijgemaakt. Elektrische auto’s worden daarom steeds vaker vanuit Duitsland naar Nederland geïmporteerd.

 

Het voordeel van het importeren van een elektrische auto

Waarschijnlijk hoeven we u niet meer te overtuigen van het feit dat elektrisch rijden op lang termijn goedkoper is dan het rijden van een benzine- of dieselauto. Maar wat is nou het voordeel van het importeren van een elektrische auto? Het grootste voordeel van het importeren van een elektrische auto is de lagere vraagprijs. Bij een Duitse merkdealer ligt deze lager dan wanneer dezelfde auto bij een merkdealer in Nederland te koop zou staan. Simpel gezegd: dezelfde auto voor minder geld.

 

BPM op elektrische auto’s

Het importeren van een elektrische auto biedt een groot voordeel: de BPM. De BPM-berekening voor elektrische auto’s verloopt anders dan de berekening voor benzine- en dieselmotoren. De BPM van een volledig elektrische auto is namelijk €0,-. Let op! Hoewel er geen BPM afgedragen hoeft te worden, dien je wel altijd een volledige BPM-aangifte in te dienen.

 

Vanaf 2025 zal het BPM-tarief op elektrische auto’s gaan veranderen.

Meer weten over BPM? In dit artikel leggen we uit wat BPM is.

 

Hoe importeer je een elektrische auto?

Voor het importeren van een elektrische auto doorloop je in principe dezelfde stappen als wanneer je een diesel- of benzineauto wilt importeren.

 

1.     Zoek een elektrische auto via onze website of een externe database

2.     Bereken de totale aanschafkosten van de elektrische auto

3.     Ben je overtuigd? Koop de elektrische auto

4.     Laat de elektrische auto naar Nederland rijden of transporteren

5.     Laat de elektrische auto keuren bij de RDW

6.     Dien de BPM-aangifte in bij de belastingdienst

7.     Vraag een Nederlands kenteken aan

 

Populaire elektrische auto's:

Op onze website vind je een breed aanbod van elektrische occasions uit Duitsland. Neem eens een kijkje bij onderstaande modellen: Audi E-tronBMW IX3Volkswagen ID4Mercedes Benz EQCTeslaJaguar I-PACE


Een elektrische auto importeren via eenautoimporteren.nl

Overweegt u een elektrische auto te importeren uit bijvoorbeeld Duitsland? Wij helpen u graag met het berekenen van de aanschafkosten, het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.

 

Zoek een elektrische auto via onze website of vertel ons welk merk / model u op het oog heeft. Wij zoeken graag met u mee! Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alle kosten voor het importeren van de elektrische auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest!


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

8x
Vw

Tiguan

  1. Prijs
    € 28.480
  2. Kilometerstand
    15.000
  3. Bouwjaar
    2023
29x
Nissan

Qashqai

  1. Prijs
    € 23.490
  2. Kilometerstand
    17.083
  3. Bouwjaar
    2022
25x
Mercedes-benz

C 300

  1. Prijs
    € 26.780
  2. Kilometerstand
    95.943
  3. Bouwjaar
    2020
27x
Kia

Sportage

  1. Prijs
    € 20.400
  2. Kilometerstand
    37.400
  3. Bouwjaar
    2019
29x
Audi

SQ2

  1. Prijs
    € 39.900
  2. Kilometerstand
    23.247
  3. Bouwjaar
    2021
101x
Mercedes-benz

CLA 180

  1. Prijs
    € 20.950
  2. Kilometerstand
    51.974
  3. Bouwjaar
    2019
20x
Hyundai

i30

  1. Prijs
    € 20.830
  2. Kilometerstand
    38.423
  3. Bouwjaar
    2019
84x
Jeep

Grand Cherokee

  1. Prijs
    € 29.500
  2. Kilometerstand
    108.000
  3. Bouwjaar
    2019

Wij helpen je verder

5 minuten leestijd
Volvo-dealers in Duitsland
12 minuten leestijd
Een occasion uit Duitsland
8 minuten leestijd
Zo importeer je een auto uit Duitsland
5 minuten leestijd
De zonne-energie auto’s van Lightyear
8 minuten leestijd
Een elektrische auto importeren
4 minuten leestijd
Het opkomende automerk ZEEKR

Veelgestelde vragen

Bestaat er in Duitsland zoiets als een APK?

Ja, in Duitsland heet dit een TÜV-keuring, die in Nederland door de RDW erkent wordt als Nederlandse APK. Deze ‘Duitse APK’ is 2 jaar geldig en bovendien strenger dan de Nederlandse APK, want bij een TÜV-keuring wordt er ook gekeken naar later ingebouwde accessoires.

Mijn droomauto staat te koop bij een particulier, kunnen jullie deze ook importeren?

Nee, helaas niet. Wij werken strikt met officiële merkdealers, juist zodat je altijd zekerheid hebt van bijvoorbeeld een importeur of fabrikant. Doordat merkdealers verbonden zijn met de importeur of fabrikant, zullen zij zich moeten houden aan de eisen die door hen worden gesteld. Hierdoor kan je altijd terugvallen op de merkdealer, mocht er onverhoopt iets mis zijn met de auto. Uiteraard controleren wij de papieren en de onderhoudshistorie van de auto, voordat deze op transport naar Nederland gaat.

Wat kost het importeren van een auto uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit Duitsland (of een ander EU-land) brengt verschillende kosten met zich mee: Aankoopprijs, BTW, BPM, Transportkosten en de RDW-keuring. Meer informatie over deze kosten.Als je geen kennis van het importproces hebt, kan het importeren van een auto erg ingewikkeld zijn. Wij kunnen u helpen met het gehele proces (€ 1.599,-), maar ook met enkel het invoeren van de auto (€ 599,-).

Maakt het uit of ik een Ferrari of een Kia wil importeren?

Nee, dit maakt niks uit! Of u nou op zoek bent naar exclusieve sportauto of een kleine stadsauto, wij rekenen in beide gevallen de vaste importfee van €.1599,-. Het BPM-bedrag kan wellicht wel iets anders uitpakken. ;-)

Tevreden klanten

Toch altijd spannend om een auto te kopen. Wij willen iedereen eenautoimporteren.nl aanraden. Uitstekende service is iets wat niet meer "normaal" is in...

Zeer goed en snel geholpen met...

Zeer deskundig bedrijf en een snelle service. Ik zal dit bedrijf ook zeker aanbevelen bij anderen.

We hebben zelf online een auto uitgezocht en die door Tim van eenautoimporteren.nl laten importeren. Het proces was vooraf duidelijk en de communicatie...

Professioneel

Geweldige service ,op iedere vraag antwoord, en een positieve uitstraling. Bij het invoeren waren meerdere bedrijven betrokken en alles werd geregeld en...

Al vaker overwogen om een auto uit Duitsland te importeren. Via internet eenautoimporteren.nl gevonden, navraag gedaan, positieve reacties gekregen en...

Verstand van zaken, klantgericht. Ook na levering nog net zo behulpzaam en vriendelijk. Aanrader!

Dit is de eerste keer dat ik een auto heb aangeschaft in het buitenland. Bart en Cindy hebben het import proces duidelijk uitgelegd en waren altijd snel...

De auto stond met strik op ons...

Na een eerste gesprek met Cindy direct een prijsopgave voor de importkosten en servicefee ontvangen. Wij hadden de auto al zelf aangekocht en konden meteen...