Auto zoeken
7 minuten leestijd
15-05-2023 Importeren

Wanneer is het importeren van een Duitse auto interessant?

Er rijden steeds meer import auto’s op de Nederlandse wegen. In 2021 werden er volgens de cijfers van BOVAG en RDC ruim 294.119 personenauto’s geïmporteerd. Dit is een stijging van 36% ten opzichte van 2020. Hoewel de populariteit van import auto’s toeneemt, is het voor veel mensen toch nog onbekend terrein. Wanneer is het importeren van een auto uit Duitsland nou wel of niet interessant?

 

De voordelen van een Duitse import auto

Voordat we uitleggen wanneer het importeren van een auto uit Duitsland nou wel of niet interessant is, is het belangrijk om de voordelen te begrijpen. Wanneer u de voordelen tegen de kosten afzet, kunt u voor uzelf bepalen of het importeren van een auto uit Duitsland wel of niet interessant is.  

 

Prijsvoordeel

In Duitsland liggen de prijzen van auto’s, zowel voor nieuwe als gebruikte auto’s, een stuk lager dan in Nederland. Daarnaast is het aanbod van auto’s in Duitsland veel groter dan in Nederland. Wanneer u een auto in Duitsland koopt, bespaart u al snel een paar duizend euro t.o.v. dezelfde auto in Nederland.

 

Luxere uitvoering

Duitsland is de grootste automarkt van Europa, 6x zo groot als Nederland. Duitsland biedt niet alleen de meeste keuze uit jonge occasions, de auto’s worden in de fabriek ook luxer uitgevoerd en voorzien van veel extra opties. Simpel gezegd: je krijgt meer auto voor je geld.

 

De kosten van het importeren van een auto

Om te bepalen of het importeren van een Duitse auto interessant is, dienen de kosten tegen de voordelen afgezet te worden. Daarom nemen we kort de kosten met u door. 

 

Het importeren van een auto uit Duitsland brengt verschillende kosten met zich mee:

  • Aankoopprijs
  • BTW
  • BPM
  • Transportkosten
  • RDW-Keuring 

Bij het importeren van een auto komt veel kijken: de auto en papieren dienen uitvoerig gecontroleerd te worden, er kan onderhandeld worden over de prijs, transport, RDW-Keuring, BPM-aangifte etc. Hoe meer hulp u bij het importeer proces wilt, hoe hoger de kosten.

 

In het artikel ‘Kosten auto importeren’ leggen wij meer uit over de kosten.

 

Wanneer is het importeren van een auto interessant?

Dan nu de hoofdvraag: is het importeren van een auto interessant? Dit hangt af van de auto die u wilt importeren. Wel geldt over het algemeen dat het importeren van een auto uit Duitsland vooral interessant is bij auto’s met een hoge nieuwwaarde. Het totale financiële voordeel kan dan al snel oplopen tot duizenden euro’s.

 

Leeftijdscategorie

Wanneer we kijken naar de leeftijdscategorie, dan zijn jonge occasions tussen de 6 tot 36 maanden oud het aantrekkelijkste om te importeren. In deze leeftijdscategorie is het financiële voordeel namelijk het grootste. Wanneer een auto jonger is dan 6 maanden en minder dan 6.000 km op de teller heeft staan, beschouw de Belastingdienst dit als een nieuwe auto. Er dient in Nederland dan BTW over betaald te worden.

 

Elektrische auto’s

Tot 2024 betaalt uit bij het importeren geen BPM-kosten op elektrische auto’s. De Rijksoverheid wil hiermee het elektrische rijden stimuleren. Dit maakt het importeren van een elektrische auto erg aantrekkelijk, de import kosten zijn namelijk lager dan die van fossiele auto’s. Let op: dit geldt alleen voor volledig elektrische auto’s en dus niet voor hybride auto’s. 

 

Unieke uitvoering

Bent u op zoek naar een auto in een unieke uitvoering? Dan is de kans dat u deze auto gaat vinden in Duitsland vele malen groter dan in Nederland. Het importeren van deze auto uit Duitsland is daardoor een stuk interessanter.

 

Wanneer is het importeren van een auto niet interessant?

Wanneer de totale kosten van het importeren niet afwegen tegen de voordelen, is het importeren van een auto uit Duitsland minder interessant. Het is dan wellicht verstandiger om een auto in Nederland aan te schaffen. Dit is vaker het geval bij de wat kleinere auto’s met een lagere aanschafprijs.

 

Oude auto’s

Het importeren van auto’s ouder dan 36 maanden is minder aantrekkelijk. Dit omdat deze auto’s fan waarschijnlijk niet meer over de oorspronkelijke fabrieksgarantie beschikken. Bovendien geldt dat de BPM-berekening voor oudere auto’s anders is, waardoor het financiële voordeel bij importeren kleiner is.

 

Technische eisen

Wanneer de auto niet voldoet aan de technische eisen van Nederland, is het importeren van deze auto minder interessant. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Europese emissienormen. De auto zal dan in Nederland, indien mogelijk, eerst moeten worden aangepast. Dit brengt vaak hoge kosten met zich mee.

 

Een auto importeren uit Duitsland

Het importeren van een auto kan spannend aanvoelen. Het gaat immers om een investering waarbij u waar wilt krijgen voor uw geld. Overweegt u een auto te importeren uit Duitsland? Wij helpen u graag met het berekenen van de aanschafkosten, het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.

 

Zoek een auto via onze website of vertel ons welk merk / model u op het oog heeft. Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alle kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. 


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

28x
Volvo

V90

  1. Prijs
    € 23.949
  2. Kilometerstand
    116.700
  3. Bouwjaar
    2020
570x
Audi

A4

  1. Prijs
    € 20.589
  2. Kilometerstand
    102.991
  3. Bouwjaar
    2019
16x
Vw

T-Cross

  1. Prijs
    € 25.500
  2. Kilometerstand
    8.950
  3. Bouwjaar
    2023
31x
Audi

S4

  1. Prijs
    € 39.950
  2. Kilometerstand
    123.835
  3. Bouwjaar
    2020
11x
Mercedes-benz

GLC 400

  1. Prijs
    € 68.480
  2. Kilometerstand
    15.000
  3. Bouwjaar
    2023
19x
Toyota

C-HR

  1. Prijs
    € 23.790
  2. Kilometerstand
    16.000
  3. Bouwjaar
    2023
17x
Mercedes-benz

GLE 43 AMG

  1. Prijs
    € 65.490
  2. Kilometerstand
    46.571
  3. Bouwjaar
    2019
22x
Mini

JOHN_COOPER_WORKS

  1. Prijs
    € 27.990
  2. Kilometerstand
    33.395
  3. Bouwjaar
    2020

Wij helpen je verder

6 minuten leestijd
Dit is de Volkswagen ID 5 GTX
5 minuten leestijd
De zonne-energie auto’s van Lightyear
2 minuten leestijd
Auto reserveren in Duitsland?
7 minuten leestijd
Dit is de Hyundai Kona Electric 2022
5 minuten leestijd
Het opkomende automerk Seres
9 minuten leestijd
De BPM op een elektrische auto

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om mijn auto in te ruilen bij de aanschaf van een importauto?

Dat is zeker mogelijk! Dankzij onze jarenlange ervaring en kennis over gebruikte auto's, kunnen wij altijd een scherp voorstel doen om uw auto in te ruilen. U levert de auto in bij het ophalen van uw nieuw geïmporteerde auto en de inruilprijs wordt direct op de factuur verwerkt. Makkelijk toch?

Wat zijn de kosten voor het importeren van een auto?

Volledige ontzorging voor € 1.599,-Voor het importeren van een auto rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt €1.599,- inclusief BTW (exclusief BPM). Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren. Auto invoeren in Nederland voor € 599,- Voor het invoeren van een auto in Nederland rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt  € 599,- inclusief BTW (exclusief BPM kosten) . Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren.

Kan ik een financiering aanvragen voor mijn auto?

Voor de financieringen werken wij samen met Bank & Geld. Bij Bank & Geld kunt u terecht voor de Financial Lease van alle merken personenwagens voor zowel zakelijk als privé. Als u besluit om bij ons een auto te kopen, dan kunnen wij ter plekke contact opnemen met Bank & Geld om na te gaan wat de beste financiering voor uw persoonlijke situatie is. U ontvangt een duidelijk voorstel. Als de uitkomst positief is kan de lening worden afgesloten. Wij hebben hier geen financieel belang bij. Ons doel is alleen goede auto’s te verkopen tegen een scherpe prijs en daarbij onze klanten zoveel mogelijk service te verlenen. De autofinanciering is hiervan een onderdeel.

Wat kost het importeren van een auto uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit Duitsland (of een ander EU-land) brengt verschillende kosten met zich mee: Aankoopprijs, BTW, BPM, Transportkosten en de RDW-keuring. Meer informatie over deze kosten.Als je geen kennis van het importproces hebt, kan het importeren van een auto erg ingewikkeld zijn. Wij kunnen u helpen met het gehele proces (€ 1.599,-), maar ook met enkel het invoeren van de auto (€ 599,-).

Tevreden klanten

Top team..!

Goed en erg vriendelijk geholpen door Cindy... Prijstechnisch erg scherp... Knap werk!

De kop zegt het al maar deze mensen houden echt van hun klanten en hun vak. De onderhandelingen en de afhandeling waren voortreffelijk. Ouderwets fijne...

Gewoon top service

Een betrokken,symphathiek en ter...

Na een 1e telefonisch contact is alles soepel en verstandig geregeld. Alle zorgen zijn uit handen genomen bij de aanschaf van onze Mercedes GLC 250, welke...

Goede service en snel contact ...

Een tijdje terug een auto laten importeren uit Duitsland. Het ging hier om een Ford Focus RS uit 2016. Voorafgaand had ik nog wel vragen over de auto,...

Zeer goed en snel geholpen met...

Zeer deskundig bedrijf en een snelle service. Ik zal dit bedrijf ook zeker aanbevelen bij anderen.

Zonder ervaring met dit proces contact opgezocht met eenautoimporteren.nl Alles werd duidelijk uitgelegd en wat de mogelijkheden waren. Na alles overdacht...

Helemaal Top !

Wij hebben via eenautoimporteren.nl een auto geïmporteerd en zijn zeer tevreden over de correcte service. Alles was tot in de puntjes geregeld wat resulteerde...