Auto zoeken
7 minuten leestijd
15-05-2023 Importeren

Wanneer is het importeren van een Duitse auto interessant?

Er rijden steeds meer import auto’s op de Nederlandse wegen. In 2021 werden er volgens de cijfers van BOVAG en RDC ruim 294.119 personenauto’s geïmporteerd. Dit is een stijging van 36% ten opzichte van 2020. Hoewel de populariteit van import auto’s toeneemt, is het voor veel mensen toch nog onbekend terrein. Wanneer is het importeren van een auto uit Duitsland nou wel of niet interessant?

 

De voordelen van een Duitse import auto

Voordat we uitleggen wanneer het importeren van een auto uit Duitsland nou wel of niet interessant is, is het belangrijk om de voordelen te begrijpen. Wanneer u de voordelen tegen de kosten afzet, kunt u voor uzelf bepalen of het importeren van een auto uit Duitsland wel of niet interessant is.  

 

Prijsvoordeel

In Duitsland liggen de prijzen van auto’s, zowel voor nieuwe als gebruikte auto’s, een stuk lager dan in Nederland. Daarnaast is het aanbod van auto’s in Duitsland veel groter dan in Nederland. Wanneer u een auto in Duitsland koopt, bespaart u al snel een paar duizend euro t.o.v. dezelfde auto in Nederland.

 

Luxere uitvoering

Duitsland is de grootste automarkt van Europa, 6x zo groot als Nederland. Duitsland biedt niet alleen de meeste keuze uit jonge occasions, de auto’s worden in de fabriek ook luxer uitgevoerd en voorzien van veel extra opties. Simpel gezegd: je krijgt meer auto voor je geld.

 

De kosten van het importeren van een auto

Om te bepalen of het importeren van een Duitse auto interessant is, dienen de kosten tegen de voordelen afgezet te worden. Daarom nemen we kort de kosten met u door. 

 

Het importeren van een auto uit Duitsland brengt verschillende kosten met zich mee:

 • Aankoopprijs
 • BTW
 • BPM
 • Transportkosten
 • RDW-Keuring 

Bij het importeren van een auto komt veel kijken: de auto en papieren dienen uitvoerig gecontroleerd te worden, er kan onderhandeld worden over de prijs, transport, RDW-Keuring, BPM-aangifte etc. Hoe meer hulp u bij het importeer proces wilt, hoe hoger de kosten.

 

In het artikel ‘Kosten auto importeren’ leggen wij meer uit over de kosten.

 

Wanneer is het importeren van een auto interessant?

Dan nu de hoofdvraag: is het importeren van een auto interessant? Dit hangt af van de auto die u wilt importeren. Wel geldt over het algemeen dat het importeren van een auto uit Duitsland vooral interessant is bij auto’s met een hoge nieuwwaarde. Het totale financiële voordeel kan dan al snel oplopen tot duizenden euro’s.

 

Leeftijdscategorie

Wanneer we kijken naar de leeftijdscategorie, dan zijn jonge occasions tussen de 6 tot 36 maanden oud het aantrekkelijkste om te importeren. In deze leeftijdscategorie is het financiële voordeel namelijk het grootste. Wanneer een auto jonger is dan 6 maanden en minder dan 6.000 km op de teller heeft staan, beschouw de Belastingdienst dit als een nieuwe auto. Er dient in Nederland dan BTW over betaald te worden.

 

Elektrische auto’s

Tot 2024 betaalt uit bij het importeren geen BPM-kosten op elektrische auto’s. De Rijksoverheid wil hiermee het elektrische rijden stimuleren. Dit maakt het importeren van een elektrische auto erg aantrekkelijk, de import kosten zijn namelijk lager dan die van fossiele auto’s. Let op: dit geldt alleen voor volledig elektrische auto’s en dus niet voor hybride auto’s. 

 

Unieke uitvoering

Bent u op zoek naar een auto in een unieke uitvoering? Dan is de kans dat u deze auto gaat vinden in Duitsland vele malen groter dan in Nederland. Het importeren van deze auto uit Duitsland is daardoor een stuk interessanter.

 

Wanneer is het importeren van een auto niet interessant?

Wanneer de totale kosten van het importeren niet afwegen tegen de voordelen, is het importeren van een auto uit Duitsland minder interessant. Het is dan wellicht verstandiger om een auto in Nederland aan te schaffen. Dit is vaker het geval bij de wat kleinere auto’s met een lagere aanschafprijs.

 

Oude auto’s

Het importeren van auto’s ouder dan 36 maanden is minder aantrekkelijk. Dit omdat deze auto’s fan waarschijnlijk niet meer over de oorspronkelijke fabrieksgarantie beschikken. Bovendien geldt dat de BPM-berekening voor oudere auto’s anders is, waardoor het financiële voordeel bij importeren kleiner is.

 

Technische eisen

Wanneer de auto niet voldoet aan de technische eisen van Nederland, is het importeren van deze auto minder interessant. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Europese emissienormen. De auto zal dan in Nederland, indien mogelijk, eerst moeten worden aangepast. Dit brengt vaak hoge kosten met zich mee.

 

Een auto importeren uit Duitsland

Het importeren van een auto kan spannend aanvoelen. Het gaat immers om een investering waarbij u waar wilt krijgen voor uw geld. Overweegt u een auto te importeren uit Duitsland? Wij helpen u graag met het berekenen van de aanschafkosten, het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.

 

Zoek een auto via onze website of vertel ons welk merk / model u op het oog heeft. Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alle kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. 


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

16x
Mini

COOPER_CABRIO

 1. Prijs
  € 20.330
 2. Kilometerstand
  25.700
 3. Bouwjaar
  2019
87x
Audi

A3

 1. Prijs
  € 23.980
 2. Kilometerstand
  25.787
 3. Bouwjaar
  2021
15x
Volvo

V90

 1. Prijs
  € 25.995
 2. Kilometerstand
  89.700
 3. Bouwjaar
  2020
73x
Bmw

X1

 1. Prijs
  € 24.950
 2. Kilometerstand
  80.000
 3. Bouwjaar
  2018
11x
Audi

RSQ8

 1. Prijs
  € 179.900
 2. Kilometerstand
  4.900
 3. Bouwjaar
  2023
13x
Skoda

Enyaq

 1. Prijs
  € 35.400
 2. Kilometerstand
  8.848
 3. Bouwjaar
  2021
12x
Bmw

320

 1. Prijs
  € 34.980
 2. Kilometerstand
  26.600
 3. Bouwjaar
  2022
64x
Toyota

Land Cruiser

 1. Prijs
  € 46.980
 2. Kilometerstand
  35.000
 3. Bouwjaar
  2019

Wij helpen je verder

7 minuten leestijd
Tesla inruilen
4 minuten leestijd
WLTP regeling vervangt de NEDC regeling
5 minuten leestijd
Toyota blijft investeren in waterstofauto's
5 minuten leestijd
Het Chinese automerk BYD
5 minuten leestijd
Dit is de Hyundai IONIQ 6
5 minuten leestijd
Hyundai-dealers in Duitsland

Veelgestelde vragen

Mijn droomauto staat te koop bij een particulier, kunnen jullie deze ook importeren?

Nee, helaas niet. Wij werken strikt met officiële merkdealers, juist zodat je altijd zekerheid hebt van bijvoorbeeld een importeur of fabrikant. Doordat merkdealers verbonden zijn met de importeur of fabrikant, zullen zij zich moeten houden aan de eisen die door hen worden gesteld. Hierdoor kan je altijd terugvallen op de merkdealer, mocht er onverhoopt iets mis zijn met de auto. Uiteraard controleren wij de papieren en de onderhoudshistorie van de auto, voordat deze op transport naar Nederland gaat.

Wat kost het importeren van een auto uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit Duitsland (of een ander EU-land) brengt verschillende kosten met zich mee: Aankoopprijs, BTW, BPM, Transportkosten en de RDW-keuring. Meer informatie over deze kosten.Als je geen kennis van het importproces hebt, kan het importeren van een auto erg ingewikkeld zijn. Wij kunnen u helpen met het gehele proces (€ 1.599,-), maar ook met enkel het invoeren van de auto (€ 599,-).

Wat zijn de kosten voor het importeren van een auto?

Volledige ontzorging voor € 1.599,-Voor het importeren van een auto rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt €1.599,- inclusief BTW (exclusief BPM). Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren. Auto invoeren in Nederland voor € 599,- Voor het invoeren van een auto in Nederland rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt  € 599,- inclusief BTW (exclusief BPM kosten) . Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren.

Hoe weet ik zeker dat mijn geïmporteerde auto correct is?

Als u kiest voor de volledige ontzorging, zullen wij al het onderzoek naar de auto doen. Vereist is echter wel dat de auto te koop moet staan bij een officiële merkdealer. Op deze manier zijn de kilometerstanden en de onderhoudshistorie beter te controleren. Wij vragen bij de Nederlandse dealer op basis van het chassisnummer de onderhoudshistorie op en controleren op die manier ook gelijk of de kilometerstand kloppend is. Op deze manier garanderen wij dat de auto correct is.

Tevreden klanten

Meerdere auto’s laten importeren, altijd vlot en snel verlopen dus een dikke 10 voor dit bedrijf

Zij hebben met mij een zéér tevreden...

Het team van dit bedrijf is zeer behulpzaam en niets is hun teveel. Meerdere keren heb ik een offerte opgevraagd waarbij ik niet de indruk kreeg dat het...

Your one stop shop for een import...

Eenautoimporteren was voor mij nieuw maar na meerdere gesprekken met Bart, Sarah & Cindy wist ik gelijk dat ik deze route wou nemen voor mij volgende auto. Ze...

Geweldig!

Wat een geweldige organisatie! Ze kennen hun vakgebied. De dienstverlening is zeer vriendelijk, toegankelijk en komen hun afspraken na. In het gehele proces...

3 Jaar geleden een auto gekocht bij Bart en kon mijn oude auto nu weer inruilen voor mijn nieuwe auto tegen een hele gunstige prijs. Kom hier zeker weer...

Leuke mensen en een geweldige transparante...

Het is zeer goed zaken doen met deze mensen, heel openhartig en eerlijk. Ik zal in de toekomst zeker weer van hun expertise gebruik willen maken. 100x...

De kop zegt het al maar deze mensen houden echt van hun klanten en hun vak. De onderhandelingen en de afhandeling waren voortreffelijk. Ouderwets fijne...

Top service!

Je wordt gastvrij ontvangen. Super geholpen en dat alles met een persoonlijke tint. Ik beveel dit bedrijf zeker aan en kom er zeker terug bij een eventuele...