Auto zoeken
4 minuten leestijd
25-10-2023 Zakelijk

Voorkom een dubbele BTW-heffing bij het importeren van een zakelijke auto

Bent u op zoek naar een nieuwe (of jong gebruikte) auto voor uw bedrijf? Het importeren van een zakelijke auto uit Duitsland kan dan een slimme zet zijn. U profiteert hiermee namelijk van lagere prijzen, een groter aanbod en uitgebreidere functionaliteiten.

 

Een dubbele BTW-heffing is een veelvoorkomende valkuil en kan grote financiële gevolgen hebben. Het importeren van de auto kan dan achteraf financieel tegenvallen ten opzichte van een zakelijke auto uit Nederland. Zonde, want een dubbele BTW-heffing kan eenvoudig voorkomen worden. In dit artikel leggen wij uit wat de dubbele BTW-heffing bij het importeren inhoudt en hoe u deze valkuil kan vermijden. Want voorkomen is beter dan genezen!

 

Wat is een dubbele BTW-heffing?

Zoals de naam eigenlijk zelf aan aangeeft: bij een dubbele BTW-heffing moet de koper van de zakelijke auto zowel in het land van herkomst als in Nederland BTW (Belasting Toegevoegde Waarde) betalen over de auto. De koper betaalt dan dus twee keer BTW over de auto.

 

In welke situatie moet u in Nederland BTW betalen over uw import auto?

In Nederland betaalt u bij het importeren alleen BTW over uw zakelijke auto als deze door de Belastingdienst als nieuw wordt beschouwd. Wanneer de Belastingdienst de auto niet als nieuw beschouwd, hoeft u in Nederland geen BTW over de import auto te betalen.

 

Wanneer beschouwt de Belastingdienst een auto als nieuw?

Een auto wordt door de Belastingdienst als nieuw beschouwd wanneer deze op de aanschafdatum jonger is dan 6 maanden en minder dan 6.000 kilometer op de teller heeft staan. Wij adviseren daarom om een auto te importeren die ouder is dan 6 maanden en meer dan 6.000 kilometers op de teller heeft staan. U hoeft dan namelijk in Nederland geen extra BTW over de import auto te betalen.

 

Let op: de aanschafdatum en de importdatum kunnen van elkaar afwijken. Wanneer u een importauto van 4 maanden oud aanschaft en deze na 2 maanden importeert, zal de Belastingdienst dit als een nieuwe auto beschouwen.

 

Een auto importeren via eenautoimporteren.nl

Heeft u vragen over de dubbele BTW-heffing of het importeren van een zakelijke auto? Neem dan contact met ons op. Onze importspecialisten helpen u graag op weg!  

 

Zoek uw volgende auto via onze website en vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een overzicht van alles kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest!


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

28x
Mercedes-benz

  1. Prijs
    € 20.087
  2. Kilometerstand
    25.177
  3. Bouwjaar
    2021
97x
Bmw

630 Gran Turismo

  1. Prijs
    € 35.400
  2. Kilometerstand
    143.065
  3. Bouwjaar
    2018
93x
Mazda

CX-5

  1. Prijs
    € 20.790
  2. Kilometerstand
    78.889
  3. Bouwjaar
    2018
159x
Bmw

i3

  1. Prijs
    € 20.330
  2. Kilometerstand
    27.360
  3. Bouwjaar
    2018
69x
Audi

A4

  1. Prijs
    € 22.460
  2. Kilometerstand
    131.949
  3. Bouwjaar
    2019
47x
Mazda

3

  1. Prijs
    € 20.490
  2. Kilometerstand
    45.651
  3. Bouwjaar
    2019
25x
Bmw

X4

  1. Prijs
    € 34.250
  2. Kilometerstand
    55.096
  3. Bouwjaar
    2020
49x
Bmw

2 Series Gran Coupe

  1. Prijs
    € 30.980
  2. Kilometerstand
    11.094
  3. Bouwjaar
    2022

Wij helpen je verder

4 minuten leestijd
De Hongqi E-HS9: een luxe, volledig elektrische SUV
6 minuten leestijd
Dit is de Volkswagen ID 5 GTX
7 minuten leestijd
De nieuwe Renault ZOE
7 minuten leestijd
Auto Inruilen
7 minuten leestijd
Wat is MWST in Duitsland?
4 minuten leestijd
WLTP regeling vervangt de NEDC regeling

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om mijn auto in te ruilen bij de aanschaf van een importauto?

Dat is zeker mogelijk! Dankzij onze jarenlange ervaring en kennis over gebruikte auto's, kunnen wij altijd een scherp voorstel doen om uw auto in te ruilen. U levert de auto in bij het ophalen van uw nieuw geïmporteerde auto en de inruilprijs wordt direct op de factuur verwerkt. Makkelijk toch?

Hoelang duurt het voordat de auto op Nederlands kenteken staat?

Dit is afhankelijk van het pakket dat u kiest. Bij de volledige ontzorging houden wij rekening met 8 werkdagen voordat de auto bij ons op locatie is gebracht door de transporteur. Vervolgens rekenen wij ongeveer 9 werkdagen voordat wij de auto hebben ingevoerd bij de RDW. Bij het pakket voor enkel het invoeren van de auto tellen we de werkdagen voor het transport uiteraard niet mee. Houd hier rekening met 9 werkdagen. 

Wat zijn de kosten voor het importeren van een auto?

Volledige ontzorging voor € 1.599,-Voor het importeren van een auto rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt €1.599,- inclusief BTW (exclusief BPM). Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren. Auto invoeren in Nederland voor € 599,- Voor het invoeren van een auto in Nederland rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt  € 599,- inclusief BTW (exclusief BPM kosten) . Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren.

Mijn droomauto staat te koop bij een particulier, kunnen jullie deze ook importeren?

Nee, helaas niet. Wij werken strikt met officiële merkdealers, juist zodat je altijd zekerheid hebt van bijvoorbeeld een importeur of fabrikant. Doordat merkdealers verbonden zijn met de importeur of fabrikant, zullen zij zich moeten houden aan de eisen die door hen worden gesteld. Hierdoor kan je altijd terugvallen op de merkdealer, mocht er onverhoopt iets mis zijn met de auto. Uiteraard controleren wij de papieren en de onderhoudshistorie van de auto, voordat deze op transport naar Nederland gaat.

Tevreden klanten

Ik heb koolaard ervaren als een top bedrijf Niks is voor deze mensen teveel je kan er binnenstappen voor een simpele vraag of een auto invoeren en alles...

Professioneel

Geweldige service ,op iedere vraag antwoord, en een positieve uitstraling. Bij het invoeren waren meerdere bedrijven betrokken en alles werd geregeld en...

alles liep soepel en word rekening gehouden dat je zsm je auto op kenteken wilt, dus daar doen ze ook hun best voor.

Helemaal Top !

Wij hebben via eenautoimporteren.nl een auto geïmporteerd en zijn zeer tevreden over de correcte service. Alles was tot in de puntjes geregeld wat resulteerde...

Super service

Ik stond op het punt om een auto te gaan private leasen, maar door de hoge maandelijkse kosten twijfelde ik. Gelukkig heb ik toch nog naar de mogelijkheden...

Zo’n aanpak voegt een dimensie...

Via internet bij eenautoimporteren.nl terecht gekomen. Een bedrijf dat uitsluitend bij officiële dealers koopt. Zowel Sarah als Cindy waren zeer behulpzaam...

Super

Ze helpen bij de zoektocht en voorkwamen zo dat ik een schade auto zou kopen. Het hele proces van importeren verliep verder soepel met een duidelijke communicatie....