Auto zoeken
4 minuten leestijd
25-10-2023 Zakelijk

Voorkom een dubbele BTW-heffing bij het importeren van een zakelijke auto

Bent u op zoek naar een nieuwe (of jong gebruikte) auto voor uw bedrijf? Het importeren van een zakelijke auto uit Duitsland kan dan een slimme zet zijn. U profiteert hiermee namelijk van lagere prijzen, een groter aanbod en uitgebreidere functionaliteiten.

 

Een dubbele BTW-heffing is een veelvoorkomende valkuil en kan grote financiële gevolgen hebben. Het importeren van de auto kan dan achteraf financieel tegenvallen ten opzichte van een zakelijke auto uit Nederland. Zonde, want een dubbele BTW-heffing kan eenvoudig voorkomen worden. In dit artikel leggen wij uit wat de dubbele BTW-heffing bij het importeren inhoudt en hoe u deze valkuil kan vermijden. Want voorkomen is beter dan genezen!

 

Wat is een dubbele BTW-heffing?

Zoals de naam eigenlijk zelf aan aangeeft: bij een dubbele BTW-heffing moet de koper van de zakelijke auto zowel in het land van herkomst als in Nederland BTW (Belasting Toegevoegde Waarde) betalen over de auto. De koper betaalt dan dus twee keer BTW over de auto.

 

In welke situatie moet u in Nederland BTW betalen over uw import auto?

In Nederland betaalt u bij het importeren alleen BTW over uw zakelijke auto als deze door de Belastingdienst als nieuw wordt beschouwd. Wanneer de Belastingdienst de auto niet als nieuw beschouwd, hoeft u in Nederland geen BTW over de import auto te betalen.

 

Wanneer beschouwt de Belastingdienst een auto als nieuw?

Een auto wordt door de Belastingdienst als nieuw beschouwd wanneer deze op de aanschafdatum jonger is dan 6 maanden en minder dan 6.000 kilometer op de teller heeft staan. Wij adviseren daarom om een auto te importeren die ouder is dan 6 maanden en meer dan 6.000 kilometers op de teller heeft staan. U hoeft dan namelijk in Nederland geen extra BTW over de import auto te betalen.

 

Let op: de aanschafdatum en de importdatum kunnen van elkaar afwijken. Wanneer u een importauto van 4 maanden oud aanschaft en deze na 2 maanden importeert, zal de Belastingdienst dit als een nieuwe auto beschouwen.

 

Een auto importeren via eenautoimporteren.nl

Heeft u vragen over de dubbele BTW-heffing of het importeren van een zakelijke auto? Neem dan contact met ons op. Onze importspecialisten helpen u graag op weg!  

 

Zoek uw volgende auto via onze website en vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een overzicht van alles kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest!


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

53x
Bmw

430 Gran Coupe

 1. Prijs
  € 28.950
 2. Kilometerstand
  89.588
 3. Bouwjaar
  2019
35x
Bmw

430 Gran Coupe

 1. Prijs
  € 28.985
 2. Kilometerstand
  54.470
 3. Bouwjaar
  2020
47x
Bmw

430 Gran Coupe

 1. Prijs
  € 27.890
 2. Kilometerstand
  91.987
 3. Bouwjaar
  2019
51x
Cupra

Leon

 1. Prijs
  € 23.480
 2. Kilometerstand
  56.550
 3. Bouwjaar
  2020
29x
Honda

CR-V

 1. Prijs
  € 28.790
 2. Kilometerstand
  24.900
 3. Bouwjaar
  2019
65x
Bmw

430 Gran Coupe

 1. Prijs
  € 21.950
 2. Kilometerstand
  116.000
 3. Bouwjaar
  2018
139x
Vw

Tiguan

 1. Prijs
  € 15.490
 2. Kilometerstand
  115.450
 3. Bouwjaar
  2016
38x
Bmw

430 Gran Coupe

 1. Prijs
  € 28.950
 2. Kilometerstand
  46.592
 3. Bouwjaar
  2019

Wij helpen je verder

6 minuten leestijd
RDW-import keuring
7 minuten leestijd
Dit is de Tesla Model 3 Long Range
7 minuten leestijd
Kosten auto importeren
5 minuten leestijd
Zijn import auto's vaak schadeauto's?
5 minuten leestijd
Dit is de Hyundai IONIQ 6
4 minuten leestijd
MINI-dealers in Duitsland

Veelgestelde vragen

Maakt het uit of ik een Ferrari of een Kia wil importeren?

Nee, dit maakt niks uit! Of u nou op zoek bent naar exclusieve sportauto of een kleine stadsauto, wij rekenen in beide gevallen de vaste importfee van €.1599,-. Het BPM-bedrag kan wellicht wel iets anders uitpakken. ;-)

Mijn droomauto staat te koop bij een particulier, kunnen jullie deze ook importeren?

Nee, helaas niet. Wij werken strikt met officiële merkdealers, juist zodat je altijd zekerheid hebt van bijvoorbeeld een importeur of fabrikant. Doordat merkdealers verbonden zijn met de importeur of fabrikant, zullen zij zich moeten houden aan de eisen die door hen worden gesteld. Hierdoor kan je altijd terugvallen op de merkdealer, mocht er onverhoopt iets mis zijn met de auto. Uiteraard controleren wij de papieren en de onderhoudshistorie van de auto, voordat deze op transport naar Nederland gaat.

Hoelang duurt het voordat de auto op Nederlands kenteken staat?

Dit is afhankelijk van het pakket dat u kiest. Bij de volledige ontzorging houden wij rekening met 8 werkdagen voordat de auto bij ons op locatie is gebracht door de transporteur. Vervolgens rekenen wij ongeveer 9 werkdagen voordat wij de auto hebben ingevoerd bij de RDW. Bij het pakket voor enkel het invoeren van de auto tellen we de werkdagen voor het transport uiteraard niet mee. Houd hier rekening met 9 werkdagen. 

Waarom een auto importeren uit Duitsland?

Door het importeren van een auto uit Duitsland bespaar je al snel 2% tot 15%. In Duitsland liggen de prijzen van nieuwe en gebruikte auto’s namelijk veel lager. Daarnaast is de markt vele malen groter en zijn de auto’s standaard luxer uitgevoerd. Dit alles maakt het importeren van een auto uit Duitsland financieel erg aantrekkelijk. In dit artikel lees je meer over de voordelen van het importeren van een auto uit Duitsland.

Tevreden klanten

Alles perfect geregeld en altijd...

Eerste twee auto's waren allebei helaas al verkocht, maar werden nog wel te koop aangeboden. De derde keer was het wel raak. Als ik een linkje van een...

Een aantal dagen geleden heb ik een Golf 8 GTI aangeschaft. Ik werd geholpen door Bart. Op de juiste manier geholpen en alles liep lekker vlot. Top gozer...

Super

Ze helpen bij de zoektocht en voorkwamen zo dat ik een schade auto zou kopen. Het hele proces van importeren verliep verder soepel met een duidelijke communicatie....

Het importeren van een auto uit Duitsland is niet eenvoudig. Deze firma heeft goed inzicht in de Duitse markt en zorgt dat alles geregeld wordt volgens...

Na een praatje te hebben gemaakt op kantoor van eenautoimporteren.nl was ik er al snel uit. Bart & Cindy leggen duidelijk uit hoe het allemaal geregeld...

De Eigenaar Bart Koolaard, lokt je met verkeerde info over een auto die hij te koop heeft staan naar zijn bedrijf om je een auto te verkopen. Blijkt de...

Super service!

Met enig argwaan binnengestapt voor een auto die helaas net voor mijn neus was verkocht. Bart en Cindy hebben me daarop uitgenodigd om uit te leggen hoe...

Zelf de auto gevonden en daarna werd heel het traject van aankoop, vervoer, Rdw, keuring en kenteken overgenomen, top service en kwaliteit.