Auto zoeken
4 minuten leestijd
31-07-2023 Zakelijk

Voorkom een dubbele BTW-heffing bij het importeren van een zakelijke auto

Bent u op zoek naar een nieuwe (of jong gebruikte) auto voor uw bedrijf? Het importeren van een zakelijke auto uit Duitsland kan dan een slimme zet zijn. U profiteert hiermee namelijk van lagere prijzen, een groter aanbod en uitgebreidere functionaliteiten.

 

Een dubbele BTW-heffing is een veelvoorkomende valkuil en kan grote financiële gevolgen hebben. Het importeren van de auto kan dan achteraf financieel tegenvallen ten opzichte van een zakelijke auto uit Nederland. Zonde, want een dubbele BTW-heffing kan eenvoudig voorkomen worden. In dit artikel leggen wij uit wat de dubbele BTW-heffing bij het importeren inhoudt en hoe u deze valkuil kan vermijden. Want voorkomen is beter dan genezen!

 

Wat is een dubbele BTW-heffing?

Zoals de naam eigenlijk zelf aan aangeeft: bij een dubbele BTW-heffing moet de koper van de zakelijke auto zowel in het land van herkomst als in Nederland BTW (Belasting Toegevoegde Waarde) betalen over de auto. De koper betaalt dan dus twee keer BTW over de auto.

 

In welke situatie moet u in Nederland BTW betalen over uw import auto?

In Nederland betaalt u bij het importeren alleen BTW over uw zakelijke auto als deze door de Belastingdienst als nieuw wordt beschouwd. Wanneer de Belastingdienst de auto niet als nieuw beschouwd, hoeft u in Nederland geen BTW over de import auto te betalen.

 

Wanneer beschouwt de Belastingdienst een auto als nieuw?

Een auto wordt door de Belastingdienst als nieuw beschouwd wanneer deze op de aanschafdatum jonger is dan 6 maanden en minder dan 6.000 kilometer op de teller heeft staan. Wij adviseren daarom om een auto te importeren die ouder is dan 6 maanden en meer dan 6.000 kilometers op de teller heeft staan. U hoeft dan namelijk in Nederland geen extra BTW over de import auto te betalen.

 

Let op: de aanschafdatum en de importdatum kunnen van elkaar afwijken. Wanneer u een importauto van 4 maanden oud aanschaft en deze na 2 maanden importeert, zal de Belastingdienst dit als een nieuwe auto beschouwen.

 

Een auto importeren via eenautoimporteren.nl

Heeft u vragen over de dubbele BTW-heffing of het importeren van een zakelijke auto? Neem dan contact met ons op. Onze importspecialisten helpen u graag op weg!  

 

Zoek uw volgende auto via onze website en vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een overzicht van alles kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest!


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

20x
Mercedes-benz

A 45 AMG

 1. Prijs
  € 35.870
 2. Kilometerstand
  50.000
 3. Bouwjaar
  2018
11x
Vw

T-Roc

 1. Prijs
  € 20.300
 2. Kilometerstand
  34.600
 3. Bouwjaar
  2021
1073x
Volvo

V60

 1. Prijs
  € 29.024
 2. Kilometerstand
  62.733
 3. Bouwjaar
  2020
5x
Audi

A3

 1. Prijs
  € 20.000
 2. Kilometerstand
  87.184
 3. Bouwjaar
  2020
94x
Honda

Civic

 1. Prijs
  € 20.980
 2. Kilometerstand
  1.667
 3. Bouwjaar
  2019
80x
Tesla

Model 3

 1. Prijs
  € 34.498
 2. Kilometerstand
  85.500
 3. Bouwjaar
  2019
19x
Peugeot

2008

 1. Prijs
  € 20.288
 2. Kilometerstand
  34.400
 3. Bouwjaar
  2021
22x
Land rover

Discovery Sport

 1. Prijs
  € 55.900
 2. Kilometerstand
  9.400
 3. Bouwjaar
  2021

Wij helpen je verder

5 minuten leestijd
Toyota blijft investeren in waterstofauto's
5 minuten leestijd
Het Chinese automerk JAC Motors
4 minuten leestijd
Voorkom een dubbele BTW-heffing bij het importeren van een zakelijke auto
6 minuten leestijd
Dit is de Volkswagen ID 5 GTX
7 minuten leestijd
Tesla inruilen
9 minuten leestijd
De BPM op een elektrische auto

Veelgestelde vragen

Is het ook mogelijk om een auto uit een ander land dan Duitsland te importeren?

Dat is uiteraard ook mogelijk. In principe kunnen wij vanuit elk land binnen -en buiten de EU auto's importeren. Echter geven wij zelf wel de voorkeur aan auto's uit Duitsland. Onze kennis richt zich voornamelijk op Duitsland dus wij raden dan ook zeker aan om in Duitsland op zoek te gaan naar uw nieuwe auto.

Waarom een auto importeren uit Duitsland?

Door het importeren van een auto uit Duitsland bespaar je al snel 2% tot 15%. In Duitsland liggen de prijzen van nieuwe en gebruikte auto’s namelijk veel lager. Daarnaast is de markt vele malen groter en zijn de auto’s standaard luxer uitgevoerd. Dit alles maakt het importeren van een auto uit Duitsland financieel erg aantrekkelijk. In dit artikel lees je meer over de voordelen van het importeren van een auto uit Duitsland.

Wat zijn de kosten voor het importeren van een auto?

Volledige ontzorging voor € 1.599,-Voor het importeren van een auto rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt €1.599,- inclusief BTW (exclusief BPM). Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren. Auto invoeren in Nederland voor € 599,- Voor het invoeren van een auto in Nederland rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt  € 599,- inclusief BTW (exclusief BPM kosten) . Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren.

Is het mogelijk om mijn auto in te ruilen bij de aanschaf van een importauto?

Dat is zeker mogelijk! Dankzij onze jarenlange ervaring en kennis over gebruikte auto's, kunnen wij altijd een scherp voorstel doen om uw auto in te ruilen. U levert de auto in bij het ophalen van uw nieuw geïmporteerde auto en de inruilprijs wordt direct op de factuur verwerkt. Makkelijk toch?

Tevreden klanten

Zij hebben met mij een zéér tevreden...

Het team van dit bedrijf is zeer behulpzaam en niets is hun teveel. Meerdere keren heb ik een offerte opgevraagd waarbij ik niet de indruk kreeg dat het...

Leuke mensen en een geweldige transparante...

Het is zeer goed zaken doen met deze mensen, heel openhartig en eerlijk. Ik zal in de toekomst zeker weer van hun expertise gebruik willen maken. 100x...

Fantastische klantervaring!

Zelden, zeg maar nooit eigenlijk, zo prettig en professioneel samengewerkt met een autobedrijf. Deze mensen hebben ervaring en weten hoe het werkt, denken...

Zonder ervaring met dit proces contact opgezocht met eenautoimporteren.nl Alles werd duidelijk uitgelegd en wat de mogelijkheden waren. Na alles overdacht...

Top bedrijf, uitstekende service: vriendelijk, snel, accuraat en betrouwbaar niks teveel gevraagd. Eerste ervaring met importeren van een auto uit Duitsland,...

Zelf de auto gevonden en daarna werd heel het traject van aankoop, vervoer, Rdw, keuring en kenteken overgenomen, top service en kwaliteit.

Geweldig!

Wat een geweldige organisatie! Ze kennen hun vakgebied. De dienstverlening is zeer vriendelijk, toegankelijk en komen hun afspraken na. In het gehele proces...

Super geholpen

Ik ben werkelijk heel goed en adequaat geholpen door de mensen van eenautoimporteren.nl, ze hebben onderhandeld alle zorg uit handen genomen van transport,...