Auto zoeken
4 minuten leestijd
25-10-2023 Zakelijk

Voorkom een dubbele BTW-heffing bij het importeren van een zakelijke auto

Bent u op zoek naar een nieuwe (of jong gebruikte) auto voor uw bedrijf? Het importeren van een zakelijke auto uit Duitsland kan dan een slimme zet zijn. U profiteert hiermee namelijk van lagere prijzen, een groter aanbod en uitgebreidere functionaliteiten.

 

Een dubbele BTW-heffing is een veelvoorkomende valkuil en kan grote financiële gevolgen hebben. Het importeren van de auto kan dan achteraf financieel tegenvallen ten opzichte van een zakelijke auto uit Nederland. Zonde, want een dubbele BTW-heffing kan eenvoudig voorkomen worden. In dit artikel leggen wij uit wat de dubbele BTW-heffing bij het importeren inhoudt en hoe u deze valkuil kan vermijden. Want voorkomen is beter dan genezen!

 

Wat is een dubbele BTW-heffing?

Zoals de naam eigenlijk zelf aan aangeeft: bij een dubbele BTW-heffing moet de koper van de zakelijke auto zowel in het land van herkomst als in Nederland BTW (Belasting Toegevoegde Waarde) betalen over de auto. De koper betaalt dan dus twee keer BTW over de auto.

 

In welke situatie moet u in Nederland BTW betalen over uw import auto?

In Nederland betaalt u bij het importeren alleen BTW over uw zakelijke auto als deze door de Belastingdienst als nieuw wordt beschouwd. Wanneer de Belastingdienst de auto niet als nieuw beschouwd, hoeft u in Nederland geen BTW over de import auto te betalen.

 

Wanneer beschouwt de Belastingdienst een auto als nieuw?

Een auto wordt door de Belastingdienst als nieuw beschouwd wanneer deze op de aanschafdatum jonger is dan 6 maanden en minder dan 6.000 kilometer op de teller heeft staan. Wij adviseren daarom om een auto te importeren die ouder is dan 6 maanden en meer dan 6.000 kilometers op de teller heeft staan. U hoeft dan namelijk in Nederland geen extra BTW over de import auto te betalen.

 

Let op: de aanschafdatum en de importdatum kunnen van elkaar afwijken. Wanneer u een importauto van 4 maanden oud aanschaft en deze na 2 maanden importeert, zal de Belastingdienst dit als een nieuwe auto beschouwen.

 

Een auto importeren via eenautoimporteren.nl

Heeft u vragen over de dubbele BTW-heffing of het importeren van een zakelijke auto? Neem dan contact met ons op. Onze importspecialisten helpen u graag op weg!  

 

Zoek uw volgende auto via onze website en vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een overzicht van alles kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest!


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

78x
Audi

A3

  1. Prijs
    € 20.299
  2. Kilometerstand
    53.192
  3. Bouwjaar
    2020
22x
Mercedes-benz

A 45 AMG

  1. Prijs
    € 48.579
  2. Kilometerstand
    19.316
  3. Bouwjaar
    2021
104x
Mercedes-benz

A 200

  1. Prijs
    € 20.980
  2. Kilometerstand
    104.000
  3. Bouwjaar
    2019
15x
Peugeot

2008

  1. Prijs
    € 22.997
  2. Kilometerstand
    1.000
  3. Bouwjaar
    2023
35x
Kia

Niro

  1. Prijs
    € 35.987
  2. Kilometerstand
    4.785
  3. Bouwjaar
    2023
36x
Bmw

X5

  1. Prijs
    € 65.490
  2. Kilometerstand
    64.915
  3. Bouwjaar
    2020
38x
Bmw

330

  1. Prijs
    € 30.700
  2. Kilometerstand
    114.892
  3. Bouwjaar
    2019
75x
Mercedes-benz

B 250

  1. Prijs
    € 29.950
  2. Kilometerstand
    27.660
  3. Bouwjaar
    2019

Wij helpen je verder

4 minuten leestijd
Het opkomende automerk ZEEKR
1 minuut leestijd
Nieuwe kentekenreeks
4 minuten leestijd
Wat is een btw-auto?
4 minuten leestijd
MINI-dealers in Duitsland
7 minuten leestijd
Dit is de Hyundai Kona Electric 2022
5 minuten leestijd
Dit is de Polestar 3!

Veelgestelde vragen

Hoelang duurt het voordat de auto op Nederlands kenteken staat?

Dit is afhankelijk van het pakket dat u kiest. Bij de volledige ontzorging houden wij rekening met 8 werkdagen voordat de auto bij ons op locatie is gebracht door de transporteur. Vervolgens rekenen wij ongeveer 9 werkdagen voordat wij de auto hebben ingevoerd bij de RDW. Bij het pakket voor enkel het invoeren van de auto tellen we de werkdagen voor het transport uiteraard niet mee. Houd hier rekening met 9 werkdagen. 

Kan ik een financiering aanvragen voor mijn auto?

Voor de financieringen werken wij samen met Bank & Geld. Bij Bank & Geld kunt u terecht voor de Financial Lease van alle merken personenwagens voor zowel zakelijk als privé. Als u besluit om bij ons een auto te kopen, dan kunnen wij ter plekke contact opnemen met Bank & Geld om na te gaan wat de beste financiering voor uw persoonlijke situatie is. U ontvangt een duidelijk voorstel. Als de uitkomst positief is kan de lening worden afgesloten. Wij hebben hier geen financieel belang bij. Ons doel is alleen goede auto’s te verkopen tegen een scherpe prijs en daarbij onze klanten zoveel mogelijk service te verlenen. De autofinanciering is hiervan een onderdeel.

Importeren jullie ook auto’s uit andere landen?

Dat is uiteraard ook mogelijk. In principe kunnen wij vanuit elk land, binnen en buiten, de EU auto’s importeren. Echter geven wij zelf de voorkeur aan auto’s uit Duitsland. Dit o.a. vanwege de aantrekkelijke afstand tot Nederland, wat de transportkosten bepaalt. Wij raden daarom aan om een auto uit Duitsland te importeren.  

Maakt het uit of ik een Ferrari of een Kia wil importeren?

Nee, dit maakt niks uit! Of u nou op zoek bent naar exclusieve sportauto of een kleine stadsauto, wij rekenen in beide gevallen de vaste importfee van €.1599,-. Het BPM-bedrag kan wellicht wel iets anders uitpakken. ;-)

Tevreden klanten

Een hele goeie service van begin...

Mijn vriend heeft dit bedrijf gevonden die alles uiteindelijk ook super goed heeft afgehandeld. Ze waren beleefd en netjes vertelde ook hoe alles in z’n...

Zeer tevreden klant

Zeer tevreden klant! ik zocht een Mini clubman JCW het scheelde mij bijna €8000 ten opzichte van in Nederland keurige snelle service en vriendelijke...

Wat een topbedrijf!

Wij hebben met hulp van deze geweldige mensen een auto geïmporteerd uit Duitsland. Wij zijn tijdens dit proces heel goed begeleid door Cindy. Zonder Cindy...

Ik heb nu meerdere keren via dit bedrijf een auto geimporteerd ( 5 x in totaal ) En iedere keer weer is de ervaring heel plezierig, snel efficiënt netjes...

Dit is de eerste keer dat ik een auto heb aangeschaft in het buitenland. Bart en Cindy hebben het import proces duidelijk uitgelegd en waren altijd snel...

3 Jaar geleden een auto gekocht bij Bart en kon mijn oude auto nu weer inruilen voor mijn nieuwe auto tegen een hele gunstige prijs. Kom hier zeker weer...

Your one stop shop for een import...

Eenautoimporteren was voor mij nieuw maar na meerdere gesprekken met Bart, Sarah & Cindy wist ik gelijk dat ik deze route wou nemen voor mij volgende auto. Ze...

Mijn ervaring met eenautoimporteren.nl/koolaard...

Mijn ervaring met eenautoimporteren.nl en koolaard is super. Voor de 2e keer een auto door ze laten importeren en het is weer goed bevallen.