Auto zoeken
7 minuten leestijd
08-09-2023 Tesla

Tesla inruilen

Heeft u een nieuwe auto op het oog of wilt u van uw huidige Tesla af? Dan kunt u uw Tesla inruilen. In dit artikel leggen wij uit hoe het inruilen van een Tesla werkt en waar u rekening mee moet houden.

 

Tesla inruilen

Wanneer u een nieuwe auto op het oog heeft, kunt u in veel gevallen uw huidige Tesla inruilen. Dit houdt in dat u uw Tesla aanbiedt aan de autodealer of verkoper, als gedeeltelijke betaling. De autodealer of verkoper bepaalt de inruilwaarde van uw Tesla. Als u met de inruilwaarde akkoord gaat neemt de autodealer of verkoper de auto van u over. De inruilwaarde wordt door de autodealer of verkoper vervolgens in mindering gebracht op de aankoopwaarde van uw nieuwe auto.

 

Tesla inruilservice vs Autohandelaren

U kunt op verschillende manieren uw Tesla inruilen: bij Tesla zelf of bij een autogarage of autohandelaar. Aangezien Tesla alle auto’s die binnenkomen veilt, raden wij aan om altijd een second opinion aan te vragen bij een autogarage of autohandelaar. Dit omdat Tesla u waarschijnlijk de laagste inruilwaarde zal aanbieden.

 

Uw Tesla inruilen bij Eenautoimporteren.nl

Wij werken met een groot handelaren netwerk en gaan voor u op zoek naar de hoogst mogelijke inruilwaarde. Na uw inruilverzoek via onze inruiltool ontvangt u van ons binnen 24 uur, geheel vrijblijvend, de hoogst mogelijke inruilwaarde voor uw Tesla.

 

Heeft u uw volgende auto gevonden op onze website? Dan halen wij in de offerte de inruilwaarde van uw Tesla af van het aankoopbedrag van uw ‘nieuwe’ auto.

 

Wat is de inruilwaarde van uw Tesla?

De inruilwaarde van een auto wordt bepaald op basis van verschillende factoren. Enkele van deze factoren zijn:

1.     Merk, model en uitvoering

2.     Leeftijd en kilometerstand

3.     Algemene staat van de auto

4.     Onderhoudsgeschiedenis

5.     Marktwaarde

 

Deze factoren kunnen verschillen per autodealer of verkoper. De inruilwaarde van uw auto zal daarom ook per autodealer of verkoper verschillen.

  

Wat heeft u nodig om uw Tesla in te ruilen?

Via onze website kunt een inruil aanvraag starten. Op onze website vult u uw kenteken en e-mailadres in. U ontvangt vervolgens direct een e-mail die uw naar onze inruil omgeving leidt. Hier kunt u de aanvullende informatie uploaden 

 

Voor het aanvragen van de inruilwaarde heeft u de volgende informatie nodig:

1.     Uw kenteken

2.     Foto’s van de voorkant, linker voorzijde, rechter voorzijde, achterzijde, linker achterzijde en rechter achterzijde

3.     Foto’s van het interieur, het dashboard incl. tellerstand, kofferruimte en de motorruimte.

4.     Eventueel aanvullende opties waar de Tesla mee is uitgerust. Ons systeem herkent de standaarduitrusting van uw auto direct aan de hand van uw kenteken.

5.     Een beschrijving van de conditie van het voertuig, aan de hand van een vragenlijst met voornamelijk multiple choice vragen.

 

Na het invullen van het inruil verzoek, ontvangt u van ons binnen 24 uur geheel de inruilwaarde van uw huidige auto. Natuurlijk geheel vrijblijvend!

 

Uw Tesla inruilen of zelf verkopen?

Naast het inruilen van uw Tesla, kunt u er ook voor kiezen om uw Tesla zelf te verkopen via bijvoorbeeld Marktplaats of AutoScout24.nl. Omdat de autodealer of verkoper de Tesla met een marge wil verkopen, kunt u wellicht een hogere prijs krijgen van een particulier. Hier staat echter wel een investering in tijd, inspanning en wellicht stress tegen over. U dient zelf te onderhandelen, proefritten te organiseren en de overschrijving en financiële afhandeling te regelen.

 

Heeft u vragen over het inruilen van uw Tesla of heeft u hulp nodig met het zoeken naar uw volgende auto? Neem dan contact met ons op! Wij helpen u graag op weg.


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

11x
Bmw

X4 M

 1. Prijs
  € 54.449
 2. Kilometerstand
  73.762
 3. Bouwjaar
  2020
1x
Bmw

X4

 1. Prijs
  € 45.950
 2. Kilometerstand
  49.000
 3. Bouwjaar
  2022
39x
Audi

Q5

 1. Prijs
  € 26.999
 2. Kilometerstand
  118.000
 3. Bouwjaar
  2019
175x
Jeep

Wrangler

 1. Prijs
  € 34.500
 2. Kilometerstand
  30.000
 3. Bouwjaar
  2019
3x
Bmw

X4

 1. Prijs
  € 47.980
 2. Kilometerstand
  45.028
 3. Bouwjaar
  2022
74x
Hyundai

BAYON

 1. Prijs
  € 20.000
 2. Kilometerstand
  9.900
 3. Bouwjaar
  2023
62x
Mercedes-benz

B 180

 1. Prijs
  € 20.500
 2. Kilometerstand
  65.350
 3. Bouwjaar
  2019
20x
Bmw

218 Gran Tourer

 1. Prijs
  € 20.450
 2. Kilometerstand
  34.200
 3. Bouwjaar
  2020

Wij helpen je verder

6 minuten leestijd
RDW-import keuring
5 minuten leestijd
Dit is de Polestar 2!
7 minuten leestijd
Dit is de Jeep Wrangler 4XE
6 minuten leestijd
Dit is de Volkswagen ID 4 GTX
9 minuten leestijd
Occasion import populairder dan ooit – cijfers van 2021
8 minuten leestijd
Een elektrische auto importeren

Veelgestelde vragen

Is het ook mogelijk om een auto uit een ander land dan Duitsland te importeren?

Dat is uiteraard ook mogelijk. In principe kunnen wij vanuit elk land binnen -en buiten de EU auto's importeren. Echter geven wij zelf wel de voorkeur aan auto's uit Duitsland. Onze kennis richt zich voornamelijk op Duitsland dus wij raden dan ook zeker aan om in Duitsland op zoek te gaan naar uw nieuwe auto.

Hoelang duurt het voordat de auto op Nederlands kenteken staat?

Dit is afhankelijk van het pakket dat u kiest. Bij de volledige ontzorging houden wij rekening met 8 werkdagen voordat de auto bij ons op locatie is gebracht door de transporteur. Vervolgens rekenen wij ongeveer 9 werkdagen voordat wij de auto hebben ingevoerd bij de RDW. Bij het pakket voor enkel het invoeren van de auto tellen we de werkdagen voor het transport uiteraard niet mee. Houd hier rekening met 9 werkdagen. 

Mijn droomauto staat te koop bij een particulier, kunnen jullie deze ook importeren?

Nee, helaas niet. Wij werken strikt met officiële merkdealers, juist zodat je altijd zekerheid hebt van bijvoorbeeld een importeur of fabrikant. Doordat merkdealers verbonden zijn met de importeur of fabrikant, zullen zij zich moeten houden aan de eisen die door hen worden gesteld. Hierdoor kan je altijd terugvallen op de merkdealer, mocht er onverhoopt iets mis zijn met de auto. Uiteraard controleren wij de papieren en de onderhoudshistorie van de auto, voordat deze op transport naar Nederland gaat.

Is het mogelijk om mijn auto in te ruilen bij de aanschaf van een importauto?

Dat is zeker mogelijk! Dankzij onze jarenlange ervaring en kennis over gebruikte auto's, kunnen wij altijd een scherp voorstel doen om uw auto in te ruilen. U levert de auto in bij het ophalen van uw nieuw geïmporteerde auto en de inruilprijs wordt direct op de factuur verwerkt. Makkelijk toch?

Tevreden klanten

3 Jaar geleden een auto gekocht bij Bart en kon mijn oude auto nu weer inruilen voor mijn nieuwe auto tegen een hele gunstige prijs. Kom hier zeker weer...

Een hele goeie service van begin...

Mijn vriend heeft dit bedrijf gevonden die alles uiteindelijk ook super goed heeft afgehandeld. Ze waren beleefd en netjes vertelde ook hoe alles in z’n...

Goede service en betrouwbaar

Cindy heeft ons heel erg goed geholpen om de juiste en betrouwbare auto te vinden. Momenteel valt het niet mee om een zgan auto te vinden op de markt (wij...

Goede service, goed behandeld

Een mooi voorbeeld van een bedrijf dat haar afspraken nakomt. Betrouwbaar, professioneel en kennis van zaken. Niet geheel onbelangrijk is het grote prijsvoordeel...

Toch naar eens gaan importeren. Dit werkt super via www.eenautoimporteren.nl. Duidelijke afspraken en transparante voorwaarden. Alle zorg wordt je ontnomen!...

Dit is de eerste keer dat ik een auto heb aangeschaft in het buitenland. Bart en Cindy hebben het import proces duidelijk uitgelegd en waren altijd snel...

Ik heb koolaard ervaren als een top bedrijf Niks is voor deze mensen teveel je kan er binnenstappen voor een simpele vraag of een auto invoeren en alles...

Ik kan het iedereen aanraden die...

Bart heeft al verschillende keren een auto de afgelopen jaren voor mij geïmporteerd en ik kan je met zekerheid zeggen dat je niet verder hoef te zoeken....