Auto zoeken
7 minuten leestijd
08-09-2023 Tesla

Tesla inruilen

Heeft u een nieuwe auto op het oog of wilt u van uw huidige Tesla af? Dan kunt u uw Tesla inruilen. In dit artikel leggen wij uit hoe het inruilen van een Tesla werkt en waar u rekening mee moet houden.

 

Tesla inruilen

Wanneer u een nieuwe auto op het oog heeft, kunt u in veel gevallen uw huidige Tesla inruilen. Dit houdt in dat u uw Tesla aanbiedt aan de autodealer of verkoper, als gedeeltelijke betaling. De autodealer of verkoper bepaalt de inruilwaarde van uw Tesla. Als u met de inruilwaarde akkoord gaat neemt de autodealer of verkoper de auto van u over. De inruilwaarde wordt door de autodealer of verkoper vervolgens in mindering gebracht op de aankoopwaarde van uw nieuwe auto.

 

Tesla inruilservice vs Autohandelaren

U kunt op verschillende manieren uw Tesla inruilen: bij Tesla zelf of bij een autogarage of autohandelaar. Aangezien Tesla alle auto’s die binnenkomen veilt, raden wij aan om altijd een second opinion aan te vragen bij een autogarage of autohandelaar. Dit omdat Tesla u waarschijnlijk de laagste inruilwaarde zal aanbieden.

 

Uw Tesla inruilen bij Eenautoimporteren.nl

Wij werken met een groot handelaren netwerk en gaan voor u op zoek naar de hoogst mogelijke inruilwaarde. Na uw inruilverzoek via onze inruiltool ontvangt u van ons binnen 24 uur, geheel vrijblijvend, de hoogst mogelijke inruilwaarde voor uw Tesla.

 

Heeft u uw volgende auto gevonden op onze website? Dan halen wij in de offerte de inruilwaarde van uw Tesla af van het aankoopbedrag van uw ‘nieuwe’ auto.

 

Wat is de inruilwaarde van uw Tesla?

De inruilwaarde van een auto wordt bepaald op basis van verschillende factoren. Enkele van deze factoren zijn:

1.     Merk, model en uitvoering

2.     Leeftijd en kilometerstand

3.     Algemene staat van de auto

4.     Onderhoudsgeschiedenis

5.     Marktwaarde

 

Deze factoren kunnen verschillen per autodealer of verkoper. De inruilwaarde van uw auto zal daarom ook per autodealer of verkoper verschillen.

  

Wat heeft u nodig om uw Tesla in te ruilen?

Via onze website kunt een inruil aanvraag starten. Op onze website vult u uw kenteken en e-mailadres in. U ontvangt vervolgens direct een e-mail die uw naar onze inruil omgeving leidt. Hier kunt u de aanvullende informatie uploaden 

 

Voor het aanvragen van de inruilwaarde heeft u de volgende informatie nodig:

1.     Uw kenteken

2.     Foto’s van de voorkant, linker voorzijde, rechter voorzijde, achterzijde, linker achterzijde en rechter achterzijde

3.     Foto’s van het interieur, het dashboard incl. tellerstand, kofferruimte en de motorruimte.

4.     Eventueel aanvullende opties waar de Tesla mee is uitgerust. Ons systeem herkent de standaarduitrusting van uw auto direct aan de hand van uw kenteken.

5.     Een beschrijving van de conditie van het voertuig, aan de hand van een vragenlijst met voornamelijk multiple choice vragen.

 

Na het invullen van het inruil verzoek, ontvangt u van ons binnen 24 uur geheel de inruilwaarde van uw huidige auto. Natuurlijk geheel vrijblijvend!

 

Uw Tesla inruilen of zelf verkopen?

Naast het inruilen van uw Tesla, kunt u er ook voor kiezen om uw Tesla zelf te verkopen via bijvoorbeeld Marktplaats of AutoScout24.nl. Omdat de autodealer of verkoper de Tesla met een marge wil verkopen, kunt u wellicht een hogere prijs krijgen van een particulier. Hier staat echter wel een investering in tijd, inspanning en wellicht stress tegen over. U dient zelf te onderhandelen, proefritten te organiseren en de overschrijving en financiële afhandeling te regelen.

 

Heeft u vragen over het inruilen van uw Tesla of heeft u hulp nodig met het zoeken naar uw volgende auto? Neem dan contact met ons op! Wij helpen u graag op weg.


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

34x
Audi

A1

 1. Prijs
  € 20.290
 2. Kilometerstand
  24.126
 3. Bouwjaar
  2021
7x
Mercedes-benz

A 220

 1. Prijs
  € 23.980
 2. Kilometerstand
  54.000
 3. Bouwjaar
  2019
12x
Audi

A5

 1. Prijs
  € 56.880
 2. Kilometerstand
  22.258
 3. Bouwjaar
  2022
38x
Mazda

MX-30

 1. Prijs
  € 20.250
 2. Kilometerstand
  27.158
 3. Bouwjaar
  2020
4712x
Audi

Q5

 1. Prijs
  € 43.990
 2. Kilometerstand
  2.200
 3. Bouwjaar
  2020
39x
Bmw

M240i

 1. Prijs
  € 36.900
 2. Kilometerstand
  7.500
 3. Bouwjaar
  2018
22x
Renault

Megane

 1. Prijs
  € 29.999
 2. Kilometerstand
  3.300
 3. Bouwjaar
  2022
43x
Volvo

XC 60

 1. Prijs
  € 24.580
 2. Kilometerstand
  100.445
 3. Bouwjaar
  2018

Wij helpen je verder

7 minuten leestijd
Tweedehands hybride auto
6 minuten leestijd
Dit is de Volkswagen ID 5 GTX
5 minuten leestijd
Dit is de Polestar 3!
9 minuten leestijd
Occasion import populairder dan ooit – cijfers van 2021
5 minuten leestijd
Dit is de Polestar 2!
7 minuten leestijd
Dit is de Hyundai Kona Electric 2022

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om mijn auto in te ruilen bij de aanschaf van een importauto?

Dat is zeker mogelijk! Dankzij onze jarenlange ervaring en kennis over gebruikte auto's, kunnen wij altijd een scherp voorstel doen om uw auto in te ruilen. U levert de auto in bij het ophalen van uw nieuw geïmporteerde auto en de inruilprijs wordt direct op de factuur verwerkt. Makkelijk toch?

Is het ook mogelijk om een auto uit een ander land dan Duitsland te importeren?

Dat is uiteraard ook mogelijk. In principe kunnen wij vanuit elk land binnen -en buiten de EU auto's importeren. Echter geven wij zelf wel de voorkeur aan auto's uit Duitsland. Onze kennis richt zich voornamelijk op Duitsland dus wij raden dan ook zeker aan om in Duitsland op zoek te gaan naar uw nieuwe auto.

Bestaat er in Duitsland zoiets als een APK?

Ja, in Duitsland heet dit een TÜV-keuring, die in Nederland door de RDW erkent wordt als Nederlandse APK. Deze ‘Duitse APK’ is 2 jaar geldig en bovendien strenger dan de Nederlandse APK, want bij een TÜV-keuring wordt er ook gekeken naar later ingebouwde accessoires.

Hoelang duurt het voordat de auto op Nederlands kenteken staat?

Dit is afhankelijk van het pakket dat u kiest. Bij de volledige ontzorging houden wij rekening met 8 werkdagen voordat de auto bij ons op locatie is gebracht door de transporteur. Vervolgens rekenen wij ongeveer 9 werkdagen voordat wij de auto hebben ingevoerd bij de RDW. Bij het pakket voor enkel het invoeren van de auto tellen we de werkdagen voor het transport uiteraard niet mee. Houd hier rekening met 9 werkdagen. 

Tevreden klanten

Goede service, goed behandeld

Een mooi voorbeeld van een bedrijf dat haar afspraken nakomt. Betrouwbaar, professioneel en kennis van zaken. Niet geheel onbelangrijk is het grote prijsvoordeel...

Na een praatje te hebben gemaakt op kantoor van eenautoimporteren.nl was ik er al snel uit. Bart & Cindy leggen duidelijk uit hoe het allemaal geregeld...

Een aantal dagen geleden heb ik een Golf 8 GTI aangeschaft. Ik werd geholpen door Bart. Op de juiste manier geholpen en alles liep lekker vlot. Top gozer...

Op een prettige en ontspannen manier...

Het is best spannend om “wild vreemden” in vertrouwen te nemen om een auto te importeren. Die spanning wordt weggenomen doordat je gedurende het proces...

Goede service en open kaart

Persoonlijk contact, snelle reacties en goed bereikbaar. Je krijgt een eerlijk verhaal met inzicht in alle kosten. Geen verassingen.

Een echte aanrader voor het importeren...

Een auto importeren heeft me goed geholpen. Ze gaven een eerlijke mening over de dealer waar ik mijn auto wilde importeren. Vervolgens ging het importeren...

Wat een topbedrijf!

Wij hebben met hulp van deze geweldige mensen een auto geïmporteerd uit Duitsland. Wij zijn tijdens dit proces heel goed begeleid door Cindy. Zonder Cindy...

Wat een fijn bedrijf!! Vanaf het zoeken naar de juiste auto tot aan de aflevering zijn we goed begeleid. Alle zorgen worden uit handen genomen. En ondanks...