Auto zoeken
7 minuten leestijd
08-09-2023 Tesla

Tesla inruilen

Heeft u een nieuwe auto op het oog of wilt u van uw huidige Tesla af? Dan kunt u uw Tesla inruilen. In dit artikel leggen wij uit hoe het inruilen van een Tesla werkt en waar u rekening mee moet houden.

 

Tesla inruilen

Wanneer u een nieuwe auto op het oog heeft, kunt u in veel gevallen uw huidige Tesla inruilen. Dit houdt in dat u uw Tesla aanbiedt aan de autodealer of verkoper, als gedeeltelijke betaling. De autodealer of verkoper bepaalt de inruilwaarde van uw Tesla. Als u met de inruilwaarde akkoord gaat neemt de autodealer of verkoper de auto van u over. De inruilwaarde wordt door de autodealer of verkoper vervolgens in mindering gebracht op de aankoopwaarde van uw nieuwe auto.

 

Tesla inruilservice vs Autohandelaren

U kunt op verschillende manieren uw Tesla inruilen: bij Tesla zelf of bij een autogarage of autohandelaar. Aangezien Tesla alle auto’s die binnenkomen veilt, raden wij aan om altijd een second opinion aan te vragen bij een autogarage of autohandelaar. Dit omdat Tesla u waarschijnlijk de laagste inruilwaarde zal aanbieden.

 

Uw Tesla inruilen bij Eenautoimporteren.nl

Wij werken met een groot handelaren netwerk en gaan voor u op zoek naar de hoogst mogelijke inruilwaarde. Na uw inruilverzoek via onze inruiltool ontvangt u van ons binnen 24 uur, geheel vrijblijvend, de hoogst mogelijke inruilwaarde voor uw Tesla.

 

Heeft u uw volgende auto gevonden op onze website? Dan halen wij in de offerte de inruilwaarde van uw Tesla af van het aankoopbedrag van uw ‘nieuwe’ auto.

 

Wat is de inruilwaarde van uw Tesla?

De inruilwaarde van een auto wordt bepaald op basis van verschillende factoren. Enkele van deze factoren zijn:

1.     Merk, model en uitvoering

2.     Leeftijd en kilometerstand

3.     Algemene staat van de auto

4.     Onderhoudsgeschiedenis

5.     Marktwaarde

 

Deze factoren kunnen verschillen per autodealer of verkoper. De inruilwaarde van uw auto zal daarom ook per autodealer of verkoper verschillen.

  

Wat heeft u nodig om uw Tesla in te ruilen?

Via onze website kunt een inruil aanvraag starten. Op onze website vult u uw kenteken en e-mailadres in. U ontvangt vervolgens direct een e-mail die uw naar onze inruil omgeving leidt. Hier kunt u de aanvullende informatie uploaden 

 

Voor het aanvragen van de inruilwaarde heeft u de volgende informatie nodig:

1.     Uw kenteken

2.     Foto’s van de voorkant, linker voorzijde, rechter voorzijde, achterzijde, linker achterzijde en rechter achterzijde

3.     Foto’s van het interieur, het dashboard incl. tellerstand, kofferruimte en de motorruimte.

4.     Eventueel aanvullende opties waar de Tesla mee is uitgerust. Ons systeem herkent de standaarduitrusting van uw auto direct aan de hand van uw kenteken.

5.     Een beschrijving van de conditie van het voertuig, aan de hand van een vragenlijst met voornamelijk multiple choice vragen.

 

Na het invullen van het inruil verzoek, ontvangt u van ons binnen 24 uur geheel de inruilwaarde van uw huidige auto. Natuurlijk geheel vrijblijvend!

 

Uw Tesla inruilen of zelf verkopen?

Naast het inruilen van uw Tesla, kunt u er ook voor kiezen om uw Tesla zelf te verkopen via bijvoorbeeld Marktplaats of AutoScout24.nl. Omdat de autodealer of verkoper de Tesla met een marge wil verkopen, kunt u wellicht een hogere prijs krijgen van een particulier. Hier staat echter wel een investering in tijd, inspanning en wellicht stress tegen over. U dient zelf te onderhandelen, proefritten te organiseren en de overschrijving en financiële afhandeling te regelen.

 

Heeft u vragen over het inruilen van uw Tesla of heeft u hulp nodig met het zoeken naar uw volgende auto? Neem dan contact met ons op! Wij helpen u graag op weg.


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

3119x
Audi

A5

  1. Prijs
    € 23.480
  2. Kilometerstand
    144.147
  3. Bouwjaar
    2019
15x
Audi

A4

  1. Prijs
    € 20.880
  2. Kilometerstand
    78.688
  3. Bouwjaar
    2019
63x
Cupra

Formentor

  1. Prijs
    € 39.680
  2. Kilometerstand
    5.957
  3. Bouwjaar
    2022
26x
Vw

up

  1. Prijs
    € 20.850
  2. Kilometerstand
    1.001
  3. Bouwjaar
    2023
36x
Peugeot

208

  1. Prijs
    € 24.950
  2. Kilometerstand
    50
  3. Bouwjaar
    2023
37x
Vw

T-Roc

  1. Prijs
    € 21.490
  2. Kilometerstand
    114.530
  3. Bouwjaar
    2018
28x
Kia

Niro

  1. Prijs
    € 34.490
  2. Kilometerstand
    7.500
  3. Bouwjaar
    2022
16x
Suzuki

Across

  1. Prijs
    € 35.940
  2. Kilometerstand
    53.720
  3. Bouwjaar
    2021

Wij helpen je verder

6 minuten leestijd
Citroën Ami: de perfecte stadsauto
6 minuten leestijd
Dit is de nieuwe Lotus Eletre
4 minuten leestijd
Voorkom een dubbele BTW-heffing bij het importeren van een zakelijke auto
7 minuten leestijd
Dit is de Mercedes EQC
10 minuten leestijd
De voor- en nadelen van een waterstofauto
5 minuten leestijd
Het Chinese automerk Aiways

Veelgestelde vragen

Hoe werkt het importeren van een auto uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit Duitsland is niet eenvoudig. Je moet verschillende zaken regelen, goede afspraken maken met de Duitse dealer en de papieren van de auto grondig controleren. Maar het begint natuurlijk met het vinden van een geschikte auto. Voor het importeren van een Duitse auto doorloop je de volgende stappen: 1. Zoek een auto via onze website of een externe database 2. Controleer alle documenten 3. Bereken de totale aanschafkosten 4. Koop de auto 5. Laat de auto naar Nederland rijden of transporteren 6. Laat de auto keuren bij de RDW 7. Dien de BPM-aangifte in bij de belastingdienst 8. Vraag een Nederlands kenteken aan

Hoe weet ik zeker dat mijn geïmporteerde auto correct is?

Als u kiest voor de volledige ontzorging, zullen wij al het onderzoek naar de auto doen. Vereist is echter wel dat de auto te koop moet staan bij een officiële merkdealer. Op deze manier zijn de kilometerstanden en de onderhoudshistorie beter te controleren. Wij vragen bij de Nederlandse dealer op basis van het chassisnummer de onderhoudshistorie op en controleren op die manier ook gelijk of de kilometerstand kloppend is. Op deze manier garanderen wij dat de auto correct is.

Wat kost het importeren van een auto uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit Duitsland (of een ander EU-land) brengt verschillende kosten met zich mee: Aankoopprijs, BTW, BPM, Transportkosten en de RDW-keuring. Meer informatie over deze kosten.Als je geen kennis van het importproces hebt, kan het importeren van een auto erg ingewikkeld zijn. Wij kunnen u helpen met het gehele proces (€ 1.599,-), maar ook met enkel het invoeren van de auto (€ 599,-).

Kan ik een financiering aanvragen voor mijn auto?

Voor de financieringen werken wij samen met Bank & Geld. Bij Bank & Geld kunt u terecht voor de Financial Lease van alle merken personenwagens voor zowel zakelijk als privé. Als u besluit om bij ons een auto te kopen, dan kunnen wij ter plekke contact opnemen met Bank & Geld om na te gaan wat de beste financiering voor uw persoonlijke situatie is. U ontvangt een duidelijk voorstel. Als de uitkomst positief is kan de lening worden afgesloten. Wij hebben hier geen financieel belang bij. Ons doel is alleen goede auto’s te verkopen tegen een scherpe prijs en daarbij onze klanten zoveel mogelijk service te verlenen. De autofinanciering is hiervan een onderdeel.

Tevreden klanten

De heer Koolaart heeft mijn klacht netjes opgelost dus mn ervaring is veranderd met dit bedrijf, helaas dat we niet tot een deal zijn gekomen!

Nadat ik mijn keuze kenbaar had gemaakt het moest een Porsche Macan worden is Cindy aan de slag gegaan. Van A tot Z ben ik op de hoogte gehouden met foto's...

3 Jaar geleden een auto gekocht bij Bart en kon mijn oude auto nu weer inruilen voor mijn nieuwe auto tegen een hele gunstige prijs. Kom hier zeker weer...

Een betrokken,symphathiek en ter...

Na een 1e telefonisch contact is alles soepel en verstandig geregeld. Alle zorgen zijn uit handen genomen bij de aanschaf van onze Mercedes GLC 250, welke...

In eerste instantie contact gehad met een nieuwe niet zo kundige medewerker. Hierdoor liep de communicatie niet heel goed. Dit werd gezien en overgenomen...

Toch naar eens gaan importeren. Dit werkt super via www.eenautoimporteren.nl. Duidelijke afspraken en transparante voorwaarden. Alle zorg wordt je ontnomen!...

Na een korte zoekactie heb mijn droomauto gevonden. Eenautoimporteren.nl heeft mij vervolgens volledig ontzorgd in elke stap van vinden tot rijden. Echt...

Na een belletje plegen gingen ze gelijk aan de slag, alles is netjes uitgelegd en zoals belooft liep het ook allemaal. Dikke aanrader alles is goed geregeld...