Auto zoeken
7 minuten leestijd
08-09-2023 Tesla

Tesla inruilen

Heeft u een nieuwe auto op het oog of wilt u van uw huidige Tesla af? Dan kunt u uw Tesla inruilen. In dit artikel leggen wij uit hoe het inruilen van een Tesla werkt en waar u rekening mee moet houden.

 

Tesla inruilen

Wanneer u een nieuwe auto op het oog heeft, kunt u in veel gevallen uw huidige Tesla inruilen. Dit houdt in dat u uw Tesla aanbiedt aan de autodealer of verkoper, als gedeeltelijke betaling. De autodealer of verkoper bepaalt de inruilwaarde van uw Tesla. Als u met de inruilwaarde akkoord gaat neemt de autodealer of verkoper de auto van u over. De inruilwaarde wordt door de autodealer of verkoper vervolgens in mindering gebracht op de aankoopwaarde van uw nieuwe auto.

 

Tesla inruilservice vs Autohandelaren

U kunt op verschillende manieren uw Tesla inruilen: bij Tesla zelf of bij een autogarage of autohandelaar. Aangezien Tesla alle auto’s die binnenkomen veilt, raden wij aan om altijd een second opinion aan te vragen bij een autogarage of autohandelaar. Dit omdat Tesla u waarschijnlijk de laagste inruilwaarde zal aanbieden.

 

Uw Tesla inruilen bij Eenautoimporteren.nl

Wij werken met een groot handelaren netwerk en gaan voor u op zoek naar de hoogst mogelijke inruilwaarde. Na uw inruilverzoek via onze inruiltool ontvangt u van ons binnen 24 uur, geheel vrijblijvend, de hoogst mogelijke inruilwaarde voor uw Tesla.

 

Heeft u uw volgende auto gevonden op onze website? Dan halen wij in de offerte de inruilwaarde van uw Tesla af van het aankoopbedrag van uw ‘nieuwe’ auto.

 

Wat is de inruilwaarde van uw Tesla?

De inruilwaarde van een auto wordt bepaald op basis van verschillende factoren. Enkele van deze factoren zijn:

1.     Merk, model en uitvoering

2.     Leeftijd en kilometerstand

3.     Algemene staat van de auto

4.     Onderhoudsgeschiedenis

5.     Marktwaarde

 

Deze factoren kunnen verschillen per autodealer of verkoper. De inruilwaarde van uw auto zal daarom ook per autodealer of verkoper verschillen.

  

Wat heeft u nodig om uw Tesla in te ruilen?

Via onze website kunt een inruil aanvraag starten. Op onze website vult u uw kenteken en e-mailadres in. U ontvangt vervolgens direct een e-mail die uw naar onze inruil omgeving leidt. Hier kunt u de aanvullende informatie uploaden 

 

Voor het aanvragen van de inruilwaarde heeft u de volgende informatie nodig:

1.     Uw kenteken

2.     Foto’s van de voorkant, linker voorzijde, rechter voorzijde, achterzijde, linker achterzijde en rechter achterzijde

3.     Foto’s van het interieur, het dashboard incl. tellerstand, kofferruimte en de motorruimte.

4.     Eventueel aanvullende opties waar de Tesla mee is uitgerust. Ons systeem herkent de standaarduitrusting van uw auto direct aan de hand van uw kenteken.

5.     Een beschrijving van de conditie van het voertuig, aan de hand van een vragenlijst met voornamelijk multiple choice vragen.

 

Na het invullen van het inruil verzoek, ontvangt u van ons binnen 24 uur geheel de inruilwaarde van uw huidige auto. Natuurlijk geheel vrijblijvend!

 

Uw Tesla inruilen of zelf verkopen?

Naast het inruilen van uw Tesla, kunt u er ook voor kiezen om uw Tesla zelf te verkopen via bijvoorbeeld Marktplaats of AutoScout24.nl. Omdat de autodealer of verkoper de Tesla met een marge wil verkopen, kunt u wellicht een hogere prijs krijgen van een particulier. Hier staat echter wel een investering in tijd, inspanning en wellicht stress tegen over. U dient zelf te onderhandelen, proefritten te organiseren en de overschrijving en financiële afhandeling te regelen.

 

Heeft u vragen over het inruilen van uw Tesla of heeft u hulp nodig met het zoeken naar uw volgende auto? Neem dan contact met ons op! Wij helpen u graag op weg.


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

21x
Bmw

M8

 1. Prijs
  € 135.890
 2. Kilometerstand
  6.900
 3. Bouwjaar
  2023
48x
Bmw

430 Gran Coupe

 1. Prijs
  € 29.488
 2. Kilometerstand
  65.572
 3. Bouwjaar
  2019
996x
Bmw

320

 1. Prijs
  € 19.990
 2. Kilometerstand
  120.916
 3. Bouwjaar
  2018
1074x
Bmw

530

 1. Prijs
  € 32.950
 2. Kilometerstand
  83.227
 3. Bouwjaar
  2020
1008x
Bmw

218 Active Tourer

 1. Prijs
  € 15.290
 2. Kilometerstand
  63.157
 3. Bouwjaar
  2016
30x
Bmw

430 Gran Coupe

 1. Prijs
  € 27.900
 2. Kilometerstand
  30.000
 3. Bouwjaar
  2018
188x
Mercedes-benz

A 180

 1. Prijs
  € 26.920
 2. Kilometerstand
  8.520
 3. Bouwjaar
  2022
32x
Bmw

430 Gran Coupe

 1. Prijs
  € 28.990
 2. Kilometerstand
  85.598
 3. Bouwjaar
  2018

Wij helpen je verder

4 minuten leestijd
WLTP regeling vervangt de NEDC regeling
2 minuten leestijd
Hebben jullie onze reclameborden al gezien?
9 minuten leestijd
Occasion import populairder dan ooit – cijfers van 2021
7 minuten leestijd
Tweedehands hybride auto
7 minuten leestijd
Porsche importeren | +4.000 beschikbare occasions
7 minuten leestijd
De nieuwe Renault ZOE

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik zeker dat mijn geïmporteerde auto correct is?

Als u kiest voor de volledige ontzorging, zullen wij al het onderzoek naar de auto doen. Vereist is echter wel dat de auto te koop moet staan bij een officiële merkdealer. Op deze manier zijn de kilometerstanden en de onderhoudshistorie beter te controleren. Wij vragen bij de Nederlandse dealer op basis van het chassisnummer de onderhoudshistorie op en controleren op die manier ook gelijk of de kilometerstand kloppend is. Op deze manier garanderen wij dat de auto correct is.

Kan ik een financiering aanvragen voor mijn auto?

Voor de financieringen werken wij samen met Bank & Geld. Bij Bank & Geld kunt u terecht voor de Financial Lease van alle merken personenwagens voor zowel zakelijk als privé. Als u besluit om bij ons een auto te kopen, dan kunnen wij ter plekke contact opnemen met Bank & Geld om na te gaan wat de beste financiering voor uw persoonlijke situatie is. U ontvangt een duidelijk voorstel. Als de uitkomst positief is kan de lening worden afgesloten. Wij hebben hier geen financieel belang bij. Ons doel is alleen goede auto’s te verkopen tegen een scherpe prijs en daarbij onze klanten zoveel mogelijk service te verlenen. De autofinanciering is hiervan een onderdeel.

Maakt het uit of ik een Ferrari of een Kia wil importeren?

Nee, dit maakt niks uit! Of u nou op zoek bent naar exclusieve sportauto of een kleine stadsauto, wij rekenen in beide gevallen de vaste importfee van €.1599,-. Het BPM-bedrag kan wellicht wel iets anders uitpakken. ;-)

Hoelang duurt het voordat de auto op Nederlands kenteken staat?

Dit is afhankelijk van het pakket dat u kiest. Bij de volledige ontzorging houden wij rekening met 8 werkdagen voordat de auto bij ons op locatie is gebracht door de transporteur. Vervolgens rekenen wij ongeveer 9 werkdagen voordat wij de auto hebben ingevoerd bij de RDW. Bij het pakket voor enkel het invoeren van de auto tellen we de werkdagen voor het transport uiteraard niet mee. Houd hier rekening met 9 werkdagen. 

Tevreden klanten

Toch altijd spannend om een auto te kopen. Wij willen iedereen eenautoimporteren.nl aanraden. Uitstekende service is iets wat niet meer "normaal" is in...

Nadat ik mijn keuze kenbaar had gemaakt het moest een Porsche Macan worden is Cindy aan de slag gegaan. Van A tot Z ben ik op de hoogte gehouden met foto's...

Het importeren van een auto uit Duitsland is niet eenvoudig. Deze firma heeft goed inzicht in de Duitse markt en zorgt dat alles geregeld wordt volgens...

Zij hebben met mij een zéér tevreden...

Het team van dit bedrijf is zeer behulpzaam en niets is hun teveel. Meerdere keren heb ik een offerte opgevraagd waarbij ik niet de indruk kreeg dat het...

Verstand van zaken, klantgericht. Ook na levering nog net zo behulpzaam en vriendelijk. Aanrader!

Samen met Tim mijn nieuwe auto uitgezocht in Belgie. Door de brede keuzes die je kunt kiezen bij eenautoimporteren.nl heb ik er voor gekozen om mijn auto...

Helemaal Top !

Wij hebben via eenautoimporteren.nl een auto geïmporteerd en zijn zeer tevreden over de correcte service. Alles was tot in de puntjes geregeld wat resulteerde...

Mijn recente ervaring met het importeren van een auto was simpelweg uitstekend. Vanaf het eerste contact tot de levering voor mijn deur, was de service...