2 minuten leestijd
15-03-2021 door: sales@eenautoimporteren.nl

Elektrische auto importeren in Nederland rijden met MIA regeling

Er bestaat enige onduidelijkheid of een elektrische auto geïmporteerd uit Duitsland voor de MIA regeling in aanmerking komt. Het antwoord is “ja” maar de auto moet hiervoor wel als nieuw worden aangemerkt door de belastingdienst. Voor de belastingdienst is een auto nieuw wanneer deze niet ouder is dan 6 maanden of niet meer dan 6.000 km heeft gereden. Let hierbij wel op dat u BTW verlegt kunt kopen in Duitsland.

Eenautoimporteren.nl heeft sterke samenwerkingsverbanden met diverse Duitse dealers en kan voor u voordelig een Tesla, zowel de Model 3, Model S en Model X uit voorraad importeren naar Nederland. Daarnaast kunnen zij voor u op zoek naar een elektrische auto die volledig aan uw wensen voldoet, heeft de auto een trekhaak nodig? Of toch liever een andere kleur, eenautoimporteren.nl zorgt ervoor dat de juiste auto wordt gevonden en naar Nederland wordt geïmporteerd.

Vanwege de ervaring die eenautoimporteren.nl heeft met het importeren van onder andere de Tesla model 3 naar Nederland kunnen zij u alles vertellen over de garantie en het onderhoud en het gehele import proces voor hun rekening nemen. Zo heeft u er geen omkijken naar en haalt u de Tesla Model 3 gewoon op in Rhoon (onder de rook van Rotterdam).

Vanaf 2020 wordt de bijtelling over (volledig) elektrische auto verdubbeld en wel van 4% naar 8% en om het nog erger te maken geldt dit alleen voor de eerste EUR 45.000,- in plaats van EUR 50.000,- Hierdoor worden alle elektrische auto’s met inbegrip van de Tesla Model 3 dus veel duurder in 2020.

Wilt u ook nog voor 31 december 2019 een elektrische auto zakelijk rijden middels de MIA regeling, neem dan contact op met eenautoimporteren.nl en u heeft nog dit jaar een mooie elektrische auto met MIA regeling voor de deur staan.


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

6x
Seat

Arona

 1. Prijs
  € 26.480
 2. Kilometerstand
  19.200
 3. Bouwjaar
  2021
4x
Jeep

Compass

 1. Prijs
  € 26.490
 2. Kilometerstand
  41.400
 3. Bouwjaar
  2019
12x
Porsche

991

 1. Prijs
  € 136.900
 2. Kilometerstand
  19.213
 3. Bouwjaar
  2017
13x
Mercedes-benz

Citan

 1. Prijs
  € 11.490
 2. Kilometerstand
  174.000
 3. Bouwjaar
  2019
7x
Vw

Tiguan

 1. Prijs
  € 32.990
 2. Kilometerstand
  44.633
 3. Bouwjaar
  2019
17x
Audi

Q3

 1. Prijs
  € 21.980
 2. Kilometerstand
  109.208
 3. Bouwjaar
  2017
10x
Opel

Corsa

 1. Prijs
  € 18.490
 2. Kilometerstand
  8.200
 3. Bouwjaar
  2020
13x
Bmw

X1

 1. Prijs
  € 21.480
 2. Kilometerstand
  124.869
 3. Bouwjaar
  2018

Wij helpen je verder

3 minuten leestijd
Occasionssites van Duitsland
5 minuten leestijd
Volkswagen importeren uit Duitsland
3 minuten leestijd
Slim een auto importeren
5 minuten leestijd
Mercedes-Benz importeren uit Duitsland
3 minuten leestijd
Voorkom dat u te veel BPM betaalt!
2 minuten leestijd
Importeren steeds populairder

Veelgestelde vragen

Bestaat er in Duitsland zoiets als een APK?

Ja, in Duitsland heet dit een TÜV-keuring, die in Nederland door de RDW erkent wordt als Nederlandse APK. Deze ‘Duitse APK’ is 2 jaar geldig en bovendien strenger dan de Nederlandse APK, want bij een TÜV-keuring wordt er ook gekeken naar later ingebouwde accessoires.

Mijn droomauto staat te koop bij een particulier, kunnen jullie deze ook importeren?

Nee, helaas niet. Wij werken strikt met officiële merkdealers, juist zodat je altijd zekerheid hebt van bijvoorbeeld een importeur of fabrikant. Doordat merkdealers verbonden zijn met de importeur of fabrikant, zullen zij zich moeten houden aan de eisen die door hen worden gesteld. Hierdoor kan je altijd terugvallen op de merkdealer, mocht er onverhoopt iets mis zijn met de auto. Uiteraard controleren wij de papieren en de onderhoudshistorie van de auto, voordat deze op transport naar Nederland gaat.

Hoelang duurt het voordat de auto op Nederlands kenteken staat?

Dit is afhankelijk van het pakket dat u kiest. Bij de volledige ontzorging houden wij rekening met 8 werkdagen voordat de auto bij ons op locatie is gebracht door de transporteur. Vervolgens rekenen wij ongeveer 9 werkdagen voordat wij de auto hebben ingevoerd bij de RDW. Bij het pakket voor enkel het invoeren van de auto tellen we de werkdagen voor het transport uiteraard niet mee. Houd hier rekening met 9 werkdagen. 

Kan ik een financiering aanvragen voor mijn auto?

Voor de financieringen werken wij samen met Bank & Geld. Bij Bank & Geld kunt u terecht voor de Financial Lease van alle merken personenwagens voor zowel zakelijk als privé. Als u besluit om bij ons een auto te kopen, dan kunnen wij ter plekke contact opnemen met Bank & Geld om na te gaan wat de beste financiering voor uw persoonlijke situatie is. U ontvangt een duidelijk voorstel. Als de uitkomst positief is kan de lening worden afgesloten. Wij hebben hier geen financieel belang bij. Ons doel is alleen goede auto’s te verkopen tegen een scherpe prijs en daarbij onze klanten zoveel mogelijk service te verlenen. De autofinanciering is hiervan een onderdeel.

Tevreden klanten

Goede en betrouwbare service

Fijn en snel contact in het gehele traject. In de beginfase was er snel een duidelijk overzicht...

Na een praatje te hebben gemaakt op kantoor van eenautoimporteren.nl was ik er al snel uit. Bart...

Professioneel

Geweldige service ,op iedere vraag antwoord, en een positieve uitstraling. Bij het invoeren...