Auto zoeken
2 minuten leestijd
15-03-2021 Elektrisch

Elektrische auto importeren in Nederland rijden met MIA regeling

Er bestaat enige onduidelijkheid of een elektrische auto geïmporteerd uit Duitsland voor de MIA regeling in aanmerking komt. Het antwoord is “ja” maar de auto moet hiervoor wel als nieuw worden aangemerkt door de belastingdienst. Voor de belastingdienst is een auto nieuw wanneer deze niet ouder is dan 6 maanden of niet meer dan 6.000 km heeft gereden. Let hierbij wel op dat u BTW verlegt kunt kopen in Duitsland.

Eenautoimporteren.nl heeft sterke samenwerkingsverbanden met diverse Duitse dealers en kan voor u voordelig een Tesla, zowel de Model 3, Model S en Model X uit voorraad importeren naar Nederland. Daarnaast kunnen zij voor u op zoek naar een elektrische auto die volledig aan uw wensen voldoet, heeft de auto een trekhaak nodig? Of toch liever een andere kleur, eenautoimporteren.nl zorgt ervoor dat de juiste auto wordt gevonden en naar Nederland wordt geïmporteerd.

Vanwege de ervaring die eenautoimporteren.nl heeft met het importeren van onder andere de Tesla model 3 naar Nederland kunnen zij u alles vertellen over de garantie en het onderhoud en het gehele import proces voor hun rekening nemen. Zo heeft u er geen omkijken naar en haalt u de Tesla Model 3 gewoon op in Rhoon (onder de rook van Rotterdam).

Vanaf 2020 wordt de bijtelling over (volledig) elektrische auto verdubbeld en wel van 4% naar 8% en om het nog erger te maken geldt dit alleen voor de eerste EUR 45.000,- in plaats van EUR 50.000,- Hierdoor worden alle elektrische auto’s met inbegrip van de Tesla Model 3 dus veel duurder in 2020.

Wilt u ook nog voor 31 december 2019 een elektrische auto zakelijk rijden middels de MIA regeling, neem dan contact op met eenautoimporteren.nl en u heeft nog dit jaar een mooie elektrische auto met MIA regeling voor de deur staan.


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

17x
Hyundai

Kona

 1. Prijs
  € 20.990
 2. Kilometerstand
  51.429
 3. Bouwjaar
  2020
1x
Audi

Q5

 1. Prijs
  € 36.660
 2. Kilometerstand
  66.815
 3. Bouwjaar
  2020
12x
Porsche

Cayenne

 1. Prijs
  € 64.980
 2. Kilometerstand
  81.990
 3. Bouwjaar
  2019
7x
Audi

A4

 1. Prijs
  € 25.550
 2. Kilometerstand
  34.538
 3. Bouwjaar
  2020
13x
Mercedes-benz

E 350

 1. Prijs
  € 34.900
 2. Kilometerstand
  30.000
 3. Bouwjaar
  2018
12x
Volvo

V60

 1. Prijs
  € 31.990
 2. Kilometerstand
  104.224
 3. Bouwjaar
  2020
22x
Audi

SQ5

 1. Prijs
  € 40.999
 2. Kilometerstand
  80.000
 3. Bouwjaar
  2018
20x
Opel

Zafira Life

 1. Prijs
  € 29.925
 2. Kilometerstand
  81.635
 3. Bouwjaar
  2019

Wij helpen je verder

5 minuten leestijd
Het Chinese automerk Aiways
6 minuten leestijd
Porsche-dealers in Duitsland
6 minuten leestijd
De elektrische toekomst van Volvo
5 minuten leestijd
BMW-dealers in Duitsland
6 minuten leestijd
Citroën Ami: de perfecte stadsauto
6 minuten leestijd
Dit is de Volkswagen ID 4 GTX

Veelgestelde vragen

Mijn droomauto staat te koop bij een particulier, kunnen jullie deze ook importeren?

Nee, helaas niet. Wij werken strikt met officiële merkdealers, juist zodat je altijd zekerheid hebt van bijvoorbeeld een importeur of fabrikant. Doordat merkdealers verbonden zijn met de importeur of fabrikant, zullen zij zich moeten houden aan de eisen die door hen worden gesteld. Hierdoor kan je altijd terugvallen op de merkdealer, mocht er onverhoopt iets mis zijn met de auto. Uiteraard controleren wij de papieren en de onderhoudshistorie van de auto, voordat deze op transport naar Nederland gaat.

Wat zijn de kosten voor het importeren van een auto?

Volledige ontzorging voor € 1.599,-Voor het importeren van een auto rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt €1.599,- inclusief BTW (exclusief BPM). Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren. Auto invoeren in Nederland voor € 599,- Voor het invoeren van een auto in Nederland rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt  € 599,- inclusief BTW (exclusief BPM kosten) . Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren.

Wat kost het importeren van een auto uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit Duitsland (of een ander EU-land) brengt verschillende kosten met zich mee: Aankoopprijs, BTW, BPM, Transportkosten en de RDW-keuring. Meer informatie over deze kosten.Als je geen kennis van het importproces hebt, kan het importeren van een auto erg ingewikkeld zijn. Wij kunnen u helpen met het gehele proces (€ 1.599,-), maar ook met enkel het invoeren van de auto (€ 599,-).

Kan ik een financiering aanvragen voor mijn auto?

Voor de financieringen werken wij samen met Bank & Geld. Bij Bank & Geld kunt u terecht voor de Financial Lease van alle merken personenwagens voor zowel zakelijk als privé. Als u besluit om bij ons een auto te kopen, dan kunnen wij ter plekke contact opnemen met Bank & Geld om na te gaan wat de beste financiering voor uw persoonlijke situatie is. U ontvangt een duidelijk voorstel. Als de uitkomst positief is kan de lening worden afgesloten. Wij hebben hier geen financieel belang bij. Ons doel is alleen goede auto’s te verkopen tegen een scherpe prijs en daarbij onze klanten zoveel mogelijk service te verlenen. De autofinanciering is hiervan een onderdeel.

Tevreden klanten

In eerste instantie contact gehad met een nieuwe niet zo kundige medewerker. Hierdoor liep de communicatie niet heel goed. Dit werd gezien en overgenomen...

Excellent honest service!

I found eenautoimporteren online after speaking to a couple of large importers as I found them to be charging a high import service cost and also stating...

Alles perfect geregeld en altijd...

Eerste twee auto's waren allebei helaas al verkocht, maar werden nog wel te koop aangeboden. De derde keer was het wel raak. Als ik een linkje van een...

Uitstekende service. Alles snel en prettig afgerond. Wil je een auto importeren, dan raad ik hen ten zeerste aan.

Alles perfect geregeld.

Eenautoimporteren heeft het importeren van de door mij zelf gevonden auto vanaf de Duitse garage tot de aflevering, inclusief inbouw alarm, perfect voor...

Zelf de auto gevonden en daarna werd heel het traject van aankoop, vervoer, Rdw, keuring en kenteken overgenomen, top service en kwaliteit.

Zeer goed en snel geholpen met...

Zeer deskundig bedrijf en een snelle service. Ik zal dit bedrijf ook zeker aanbevelen bij anderen.

Een echte aanrader voor het importeren...

Een auto importeren heeft me goed geholpen. Ze gaven een eerlijke mening over de dealer waar ik mijn auto wilde importeren. Vervolgens ging het importeren...