Auto zoeken
3 minuten leestijd
17-03-2021 Corona

Een auto importeren gewoon mogelijk in tijden van corona virus

Veilig uw auto importeren in de tijden van corona virus is gewoon mogelijk. Het is momenteel interessanter dan ooit om een auto te importeren uit Duitsland. Veel Duitse autoverkopers hebben hun prijzen verlaagd vanwege de onzekerheid wat nu momenteel speelt. U bespaart nu dus extra veel op een importauto uit Duitsland.

Vrijwel alle officiële merkdealers in Duitsland zijn gewoon geopend. Ook zijn daar wel gepaste maatregelen getroffen in verband met de coronavirus. Veel verkopers werken is shifts of werken deels vanuit huis. De onlineverkoop van auto’s is nog mogelijk in Duitsland. Er kunnen gewoon auto’s worden aangekocht en opgehaald.
 

RDW hervat importkeuringen

Wij kunnen gewoon weer keuren bij de RDW. De RDW heeft in overleg met de Bovag een tijdelijke procedure ontwikkeld voor het keuren van importvoertuigen, zodat deze alsnog gekentekend en afgeleverd kunnen worden. In eerste instantie op voertuigen die al verkocht zijn in Nederland. Deze werkwijze is bedoeld voor RDW- erkende bedrijven.

 

Algemene maatregelen

Eenautoimporteren.nl volgt de situatie nauwgezet. Wij zijn goed voorbereid en hanteren alle voorschriften van het RIVM betreffende hygiëne om de veiligheid en gezondheid van onze klanten en medewerkers te waarborgen. Wij hanteren hiervoor strikte hygiëne maatregelen bij ons op kantoor in Rhoon.

 

Autotransport 

Auto ophalen in Duitsland is geen probleem in verband met de coronavirus. Autotransport rijdt nog gewoon op schema. De Duitse grens is gewoon toegankelijk, zeker voor vrachtverkeer. De verwachting is dan ook dat dit zo zal blijven.
 

Betaling naar Duitsland

Is het nu wel verstandig om geld over te maken naar een Duitse dealer voor een importauto? In Duitsland staan de officiële merkdealers er financieel goed voor. Ook daar zijn er de afgelopen jaren goede zaken gedaan en bovendien behoren veel dealers tot een moederconcern waarbij faillissementen vrijwel niet voorkomen. Een betaling naar een Duitse dealer zullen wij altijd in overleg doen en zo kort mogelijk op een geplande transportdatum afstemmen. Wij adviseren wel altijd uitsluitend zaken te doen met officiële merkdealer in Duitsland en niet met autohandelaren.

Zekere voor het onzekere? Wij bieden de mogelijkheid om uw auto tot aan aflevering voor te financieren, hiervoor rekenen wij 1,85% van het voor te financieren bedrag (aanbetaling van € 2.500,- verplicht).

Kortom, een auto importeren uit Duitsland is nog gewoon mogelijk ondanks het coronavirus. Heeft u al een auto op het oog in Duitsland? Vraag hier een vrijblijvende kostenoverzicht of neem contact met ons op via 06-1955 33 32 of e-mail: sales@eenautoimporteren.nl


Delen:

Laatst verkochte auto's

Mercedes-benz

V-klasse

  1. Prijs
    € 120.162
  2. Kilometerstand
    4.026
  3. Bouwjaar
    2023
Mini

Cooper

  1. Prijs
    € 44.960
  2. Kilometerstand
    2.398
  3. Bouwjaar
    2023
Bmw

X5-xdrive45e

  1. Prijs
    € 124.150
  2. Kilometerstand
    112.588
  3. Bouwjaar
    2021
Volkswagen

Tiguan

  1. Prijs
    € 53.154
  2. Kilometerstand
    18.469
  3. Bouwjaar
    2022
Toyota

C-hr

  1. Prijs
    € 33.645
  2. Kilometerstand
    22.673
  3. Bouwjaar
    2020
Audi

Q5-50-tfsi-e

  1. Prijs
    € 83.525
  2. Kilometerstand
    19.388
  3. Bouwjaar
    2020
Mercedes-benz

C-180-kompressor

  1. Prijs
    € 60.354
  2. Kilometerstand
    72.810
  3. Bouwjaar
    2008
Volkswagen

Taigo

  1. Prijs
    € 41.127
  2. Kilometerstand
    2.869
  3. Bouwjaar
    2023

Veelgestelde vragen

Wat kost het importeren van een auto uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit Duitsland (of een ander EU-land) brengt verschillende kosten met zich mee: Aankoopprijs, BTW, BPM, Transportkosten en de RDW-keuring. Meer informatie over deze kosten.

Als je geen kennis van het importproces hebt, kan het importeren van een auto erg ingewikkeld zijn. Wij kunnen u helpen met het gehele proces (€ 1.599,-), maar ook met enkel het invoeren van de auto (€ 599,-).

Waarom een auto importeren uit Duitsland?

Door het importeren van een auto uit Duitsland bespaar je al snel 2% tot 15%. In Duitsland liggen de prijzen van nieuwe en gebruikte auto’s namelijk veel lager. Daarnaast is de markt vele malen groter en zijn de auto’s standaard luxer uitgevoerd. Dit alles maakt het importeren van een auto uit Duitsland financieel erg aantrekkelijk. In dit artikel lees je meer over de voordelen van het importeren van een auto uit Duitsland.

Hoelang duurt het voordat de auto op Nederlands kenteken staat?

Dit is afhankelijk van het pakket dat u kiest. Bij de volledige ontzorging houden wij rekening met 8 werkdagen voordat de auto bij ons op locatie is gebracht door de transporteur. Vervolgens rekenen wij ongeveer 9 werkdagen voordat wij de auto hebben ingevoerd bij de RDW. Bij het pakket voor enkel het invoeren van de auto tellen we de werkdagen voor het transport uiteraard niet mee. Houd hier rekening met 9 werkdagen. 

Hoe werkt het importeren van een auto uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit Duitsland is niet eenvoudig. Je moet verschillende zaken regelen, goede afspraken maken met de Duitse dealer en de papieren van de auto grondig controleren. Maar het begint natuurlijk met het vinden van een geschikte auto. Voor het importeren van een Duitse auto doorloop je de volgende stappen:

1. Zoek een auto via onze website of een externe database
2. Controleer alle documenten
3. Bereken de totale aanschafkosten
4. Koop de auto
5. Laat de auto naar Nederland rijden of transporteren
6. Laat de auto keuren bij de RDW
7. Dien de BPM-aangifte in bij de belastingdienst
8. Vraag een Nederlands kenteken aan

Tevreden klanten

Super!

Op zoek naar een nieuwe auto! Na zelf enkele auto's bekeken te hebben bij dealers in Nederland kwam bij mij het idee 'waarom kan ik zelf geen auto gaan...

Mijn recente ervaring met het importeren van een auto was simpelweg uitstekend. Vanaf het eerste contact tot de levering voor mijn deur, was de service...

Inmiddels mijn derde auto via dit bedrijf geïmporteerd. Een aanrader voor iedereen. Ruime keuze (veel meer dan in Nederland), scherpe prijzen, vaak met...

Heel professioneel

Boven verwachtingen

alles liep soepel en word rekening gehouden dat je zsm je auto op kenteken wilt, dus daar doen ze ook hun best voor.

Zeer goed

Ik sluit mij geheel aan bij de ervaringen van Jan. Compliment aan Tim. Kundig persoon.

Top bedrijf

Ik heb koolaard ervaren als een top bedrijf Niks is voor deze mensen teveel je kan er binnenstappen voor een simpele vraag of een auto invoeren en alles...

Top bedrijf

Meerdere auto’s laten importeren, altijd vlot en snel verlopen dus een dikke 10 voor dit bedrijf