Auto zoeken
6 minuten leestijd
11-08-2022 Volkswagen

Dit is de Volkswagen ID 5 GTX

Sinds 2022 is de Volkswagen ID 5 op de markt: de Tesla-killer van Volkswagen. Deze volledig elektrische SUV is de grote broer van de Volkswagen ID 3 en de Volkswagen ID 4. Wat is het verschil? De Volkswagen ID 5 is ruimer en heeft een laag aflopende vorm, wat voor een verbeterde aerodynamica zorgt. Ook het rijbereik van de ID 5 is groter dan dat van de ID 3 en de ID 4.



 

De actieradius van de Volkswagen ID 5

De Volkswagen ID 5 is leverbaar in twee verschillende uitvoeringen, namelijk de Pro- en de GTX-versie.

 

Volkswagen ID 5 Pro

Dit is de standaarduitvoering van de ID 5. De Volkswagen ID 5 Pro heeft een rijbereik van 517 kilometer. Er kan gekozen worden tussen twee verschillende accu’s. Een accu met 174 PK en 128 kW of een accu met 204 PK en 150 kW.

 

Volkswagen ID 5 GTX

Dit is de snelste variant van de Volkswagen ID 5. De Volkswagen ID 5 GTX heeft een accu met maar liefst 299 PK en 220 kW. De GTX heeft een rijbereik van 491 kilometer. De auto heeft een vierwielaandrijving waardoor de auto nog meer tractie, grip en trekkracht heeft. Dit maakt De Volkswagen ID 5 GTX uiterst geschikt voor bospaden en andere onverharde terreinen. De GTX trekt op van 0 naar 100 km/h in 6.3 seconden en heeft een topsnelheid van 180 km/h.

 

Het interieur van de Volkswagen ID 5

De GTX is standaard uitgevoerd in het donkerblauw / zwart met standaard stoffen stoelen. Bij aankoop kan de auto upgrade worden met het ‘Top-sport interieur pakket plus’. De auto wordt dan voorzien van speciale sportstoelen welke elektrisch verstelbaar zijn en zijn voorzien van lende steunen. Daarnaast zijn de stoelen voorzien van een geïntegreerde geheugenfunctie zodat elke bestuurder altijd de juiste zithouding heeft.

 

Het exterieur van de Volkswagen ID 5

De Volkswagen ID 5 GTX wordt standaard geleverd in een grijze unilak. In totaal zijn er zeven verschillende kleuren mogelijk. Wanneer er wordt afgeweken van de standaard grijze unilak wordt de auto voorzien van een metallic lak.

 

De auto wordt standaard geleverd met 20-inch velgen. Dit is een stuk groter dan de 19-inch velgen waarmee de Volkswagen ID 5 Pro is uitgerust. Daarnaast is er voor de sportieve rijder ook nog de optie om de GTX uit te voeren met 21-inch velgen. Hierbij zitten dan ook de speciale airstop banden.

 

Extra opties

De Volkswagen ID 5 GTX is daarnaast ook nog uit te breiden met diverse opties. Zo kunt u keizen voor een achteruitrij-camera, een sportonderstel, een panorama dak, een verwarmd stuurwiel en een 360-graden camera. Deze opties zijn toe te voegen doormiddel van extra optie pakketten.

 

Volledig elektrisch

De Volkswagen ID 5 GTX is 100% elektrisch. Dit brengt verschillende kostenvoordelen met zich mee. Zo hoeft u geen hoge brandstofkosten te betalen, betaalt u geen BPM over het invoeren van de auto en hoeft u geen wegenbelasting te betalen. Dit maakt elektrisch rijden ontzettend aantrekkelijk.

 

De Volkswagen ID 5 GTX laadt aan een publieke laadpaal op in 7:30 uur. Aan een snellader laadt de auto in slechts 36 minuten voor 80% op. Zo kunt u snel de weg weer op!

 

Een Volkswagen ID 5 importeren via eenautoimporteren.nl

Het importeren van een Volkswagen ID 5 kan spannend aanvoelen. Het gaat immers om een investering waarbij u waar wilt krijgen voor uw geld. Overweegt u een Volkswagen ID 5 te importeren uit Duitsland? Wij helpen u graag met het berekenen van de aanschafkosten, het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.

 

Bekijk alle beschikbare Volkswagen ID 5’s via onze website of vertel ons welk merk/model u op het oog heeft. Wij zoeken graag met u mee! Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alle kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest! Bekijk onze tarieven voor meer informatie.


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

12x
Audi

RS5

  1. Prijs
    € 81.990
  2. Kilometerstand
    23.400
  3. Bouwjaar
    2023
26x
Vw

Golf

  1. Prijs
    € 20.659
  2. Kilometerstand
    33.600
  3. Bouwjaar
    2019
32x
Mercedes-benz

A 180

  1. Prijs
    € 22.770
  2. Kilometerstand
    45.426
  3. Bouwjaar
    2019
38x
Vw

Tiguan

  1. Prijs
    € 25.798
  2. Kilometerstand
    4.878
  3. Bouwjaar
    2022
30x
Jeep

Renegade

  1. Prijs
    € 26.990
  2. Kilometerstand
    4.950
  3. Bouwjaar
    2022
26x
Volvo

XC 40

  1. Prijs
    € 35.890
  2. Kilometerstand
    30.000
  3. Bouwjaar
    2022
27x
Toyota

C-HR

  1. Prijs
    € 20.790
  2. Kilometerstand
    51.495
  3. Bouwjaar
    2019
35x
Audi

A5

  1. Prijs
    € 31.890
  2. Kilometerstand
    98.000
  3. Bouwjaar
    2020

Wij helpen je verder

9 minuten leestijd
De BPM op een elektrische auto
5 minuten leestijd
Dit is de Polestar 3!
5 minuten leestijd
Het Chinese automerk BYD
7 minuten leestijd
Auto Inruilen
4 minuten leestijd
WLTP regeling vervangt de NEDC regeling
11 minuten leestijd
Dit zijn de populairste KIA-modellen

Veelgestelde vragen

Hoe werkt het importeren van een auto uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit Duitsland is niet eenvoudig. Je moet verschillende zaken regelen, goede afspraken maken met de Duitse dealer en de papieren van de auto grondig controleren. Maar het begint natuurlijk met het vinden van een geschikte auto. Voor het importeren van een Duitse auto doorloop je de volgende stappen: 1. Zoek een auto via onze website of een externe database 2. Controleer alle documenten 3. Bereken de totale aanschafkosten 4. Koop de auto 5. Laat de auto naar Nederland rijden of transporteren 6. Laat de auto keuren bij de RDW 7. Dien de BPM-aangifte in bij de belastingdienst 8. Vraag een Nederlands kenteken aan

Waarom een auto importeren uit Duitsland?

Door het importeren van een auto uit Duitsland bespaar je al snel 2% tot 15%. In Duitsland liggen de prijzen van nieuwe en gebruikte auto’s namelijk veel lager. Daarnaast is de markt vele malen groter en zijn de auto’s standaard luxer uitgevoerd. Dit alles maakt het importeren van een auto uit Duitsland financieel erg aantrekkelijk. In dit artikel lees je meer over de voordelen van het importeren van een auto uit Duitsland.

Hoelang duurt het voordat de auto op Nederlands kenteken staat?

Dit is afhankelijk van het pakket dat u kiest. Bij de volledige ontzorging houden wij rekening met 8 werkdagen voordat de auto bij ons op locatie is gebracht door de transporteur. Vervolgens rekenen wij ongeveer 9 werkdagen voordat wij de auto hebben ingevoerd bij de RDW. Bij het pakket voor enkel het invoeren van de auto tellen we de werkdagen voor het transport uiteraard niet mee. Houd hier rekening met 9 werkdagen. 

Maakt het uit of ik een Ferrari of een Kia wil importeren?

Nee, dit maakt niks uit! Of u nou op zoek bent naar exclusieve sportauto of een kleine stadsauto, wij rekenen in beide gevallen de vaste importfee van €.1599,-. Het BPM-bedrag kan wellicht wel iets anders uitpakken. ;-)

Tevreden klanten

Topservice

Wij zochten een VW Golf voor een nieuwe medewerker binnen ons bedrijf. in NL stond eigenlijk niet de auto die we zochten. Via eenautoimporten.nl vonden...

In één woord "grandioos" !

In een tijdsbestek van 3 weken een 2-tal auto's door Eenautoimporteren.nl laten importeren. Zowel Cindy als Bart nemen de tijd om de juiste auto bij een...

Nooit eerder gedacht om een auto te importeren. Werd heel goed geïnformeerd en begeleid door Cindy . Iedere stap in het proces werd duidelijk gecommuniceerd....

Komt afspraken goed na, snelle service en neemt de zorgen uit handen.

Excellent honest service!

I found eenautoimporteren online after speaking to a couple of large importers as I found them to be charging a high import service cost and also stating...

Super service!

Met enig argwaan binnengestapt voor een auto die helaas net voor mijn neus was verkocht. Bart en Cindy hebben me daarop uitgenodigd om uit te leggen hoe...

Fijne afhandeling van zaken!

Inmiddels is dit al de tweede auto die ik via eenautoimporteren.nl heb aangeschaft. Net als vorig jaar, is dit weer tot in de puntjes geregeld. Goede communicatie...