Auto zoeken
6 minuten leestijd
11-08-2022 Volkswagen

Dit is de Volkswagen ID 5 GTX

Sinds 2022 is de Volkswagen ID 5 op de markt: de Tesla-killer van Volkswagen. Deze volledig elektrische SUV is de grote broer van de Volkswagen ID 3 en de Volkswagen ID 4. Wat is het verschil? De Volkswagen ID 5 is ruimer en heeft een laag aflopende vorm, wat voor een verbeterde aerodynamica zorgt. Ook het rijbereik van de ID 5 is groter dan dat van de ID 3 en de ID 4.



 

De actieradius van de Volkswagen ID 5

De Volkswagen ID 5 is leverbaar in twee verschillende uitvoeringen, namelijk de Pro- en de GTX-versie.

 

Volkswagen ID 5 Pro

Dit is de standaarduitvoering van de ID 5. De Volkswagen ID 5 Pro heeft een rijbereik van 517 kilometer. Er kan gekozen worden tussen twee verschillende accu’s. Een accu met 174 PK en 128 kW of een accu met 204 PK en 150 kW.

 

Volkswagen ID 5 GTX

Dit is de snelste variant van de Volkswagen ID 5. De Volkswagen ID 5 GTX heeft een accu met maar liefst 299 PK en 220 kW. De GTX heeft een rijbereik van 491 kilometer. De auto heeft een vierwielaandrijving waardoor de auto nog meer tractie, grip en trekkracht heeft. Dit maakt De Volkswagen ID 5 GTX uiterst geschikt voor bospaden en andere onverharde terreinen. De GTX trekt op van 0 naar 100 km/h in 6.3 seconden en heeft een topsnelheid van 180 km/h.

 

Het interieur van de Volkswagen ID 5

De GTX is standaard uitgevoerd in het donkerblauw / zwart met standaard stoffen stoelen. Bij aankoop kan de auto upgrade worden met het ‘Top-sport interieur pakket plus’. De auto wordt dan voorzien van speciale sportstoelen welke elektrisch verstelbaar zijn en zijn voorzien van lende steunen. Daarnaast zijn de stoelen voorzien van een geïntegreerde geheugenfunctie zodat elke bestuurder altijd de juiste zithouding heeft.

 

Het exterieur van de Volkswagen ID 5

De Volkswagen ID 5 GTX wordt standaard geleverd in een grijze unilak. In totaal zijn er zeven verschillende kleuren mogelijk. Wanneer er wordt afgeweken van de standaard grijze unilak wordt de auto voorzien van een metallic lak.

 

De auto wordt standaard geleverd met 20-inch velgen. Dit is een stuk groter dan de 19-inch velgen waarmee de Volkswagen ID 5 Pro is uitgerust. Daarnaast is er voor de sportieve rijder ook nog de optie om de GTX uit te voeren met 21-inch velgen. Hierbij zitten dan ook de speciale airstop banden.

 

Extra opties

De Volkswagen ID 5 GTX is daarnaast ook nog uit te breiden met diverse opties. Zo kunt u keizen voor een achteruitrij-camera, een sportonderstel, een panorama dak, een verwarmd stuurwiel en een 360-graden camera. Deze opties zijn toe te voegen doormiddel van extra optie pakketten.

 

Volledig elektrisch

De Volkswagen ID 5 GTX is 100% elektrisch. Dit brengt verschillende kostenvoordelen met zich mee. Zo hoeft u geen hoge brandstofkosten te betalen, betaalt u geen BPM over het invoeren van de auto en hoeft u geen wegenbelasting te betalen. Dit maakt elektrisch rijden ontzettend aantrekkelijk.

 

De Volkswagen ID 5 GTX laadt aan een publieke laadpaal op in 7:30 uur. Aan een snellader laadt de auto in slechts 36 minuten voor 80% op. Zo kunt u snel de weg weer op!

 

Een Volkswagen ID 5 importeren via eenautoimporteren.nl

Het importeren van een Volkswagen ID 5 kan spannend aanvoelen. Het gaat immers om een investering waarbij u waar wilt krijgen voor uw geld. Overweegt u een Volkswagen ID 5 te importeren uit Duitsland? Wij helpen u graag met het berekenen van de aanschafkosten, het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.

 

Bekijk alle beschikbare Volkswagen ID 5’s via onze website of vertel ons welk merk/model u op het oog heeft. Wij zoeken graag met u mee! Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alle kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest! Bekijk onze tarieven voor meer informatie.


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

30x
Volvo

XC 90

  1. Prijs
    € 47.980
  2. Kilometerstand
    51.132
  3. Bouwjaar
    2021
31x
Audi

SQ7

  1. Prijs
    € 83.890
  2. Kilometerstand
    68.983
  3. Bouwjaar
    2021
37x
Vw

ID.3

  1. Prijs
    € 20.990
  2. Kilometerstand
    27.078
  3. Bouwjaar
    2021
611x
Renault

Scenic

  1. Prijs
    € 18.700
  2. Kilometerstand
    9.000
  3. Bouwjaar
    2019
768x
Vw

Tiguan

  1. Prijs
    € 17.799
  2. Kilometerstand
    83.500
  3. Bouwjaar
    2016
66x
Mercedes-benz

Vito

  1. Prijs
    € 20.218
  2. Kilometerstand
    64.303
  3. Bouwjaar
    2019
670x
Bmw

420 Gran Coupe

  1. Prijs
    € 20.980
  2. Kilometerstand
    115.245
  3. Bouwjaar
    2018
87x
Opel

Corsa

  1. Prijs
    € 20.250
  2. Kilometerstand
    13.343
  3. Bouwjaar
    2021

Wij helpen je verder

7 minuten leestijd
Dit is de Audi E-tron
2 minuten leestijd
Elektrische auto importeren in Nederland rijden met MIA regeling
7 minuten leestijd
Dit is de Tesla Model 3 Long Range
24 minuten leestijd
Zit er fabrieksgarantie op een import auto?
7 minuten leestijd
Een zakelijke auto importeren? Hier moet je op letten!
4 minuten leestijd
Een auto importeren gewoon mogelijk in tijden van corona virus

Veelgestelde vragen

Kan ik een financiering aanvragen voor mijn auto?

Voor de financieringen werken wij samen met Bank & Geld. Bij Bank & Geld kunt u terecht voor de Financial Lease van alle merken personenwagens voor zowel zakelijk als privé. Als u besluit om bij ons een auto te kopen, dan kunnen wij ter plekke contact opnemen met Bank & Geld om na te gaan wat de beste financiering voor uw persoonlijke situatie is. U ontvangt een duidelijk voorstel. Als de uitkomst positief is kan de lening worden afgesloten. Wij hebben hier geen financieel belang bij. Ons doel is alleen goede auto’s te verkopen tegen een scherpe prijs en daarbij onze klanten zoveel mogelijk service te verlenen. De autofinanciering is hiervan een onderdeel.

Hoelang duurt het voordat de auto op Nederlands kenteken staat?

Dit is afhankelijk van het pakket dat u kiest. Bij de volledige ontzorging houden wij rekening met 8 werkdagen voordat de auto bij ons op locatie is gebracht door de transporteur. Vervolgens rekenen wij ongeveer 9 werkdagen voordat wij de auto hebben ingevoerd bij de RDW. Bij het pakket voor enkel het invoeren van de auto tellen we de werkdagen voor het transport uiteraard niet mee. Houd hier rekening met 9 werkdagen. 

Hoe werkt het importeren van een auto uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit Duitsland is niet eenvoudig. Je moet verschillende zaken regelen, goede afspraken maken met de Duitse dealer en de papieren van de auto grondig controleren. Maar het begint natuurlijk met het vinden van een geschikte auto. Voor het importeren van een Duitse auto doorloop je de volgende stappen: 1. Zoek een auto via onze website of een externe database 2. Controleer alle documenten 3. Bereken de totale aanschafkosten 4. Koop de auto 5. Laat de auto naar Nederland rijden of transporteren 6. Laat de auto keuren bij de RDW 7. Dien de BPM-aangifte in bij de belastingdienst 8. Vraag een Nederlands kenteken aan

Waarom een auto importeren uit Duitsland?

Door het importeren van een auto uit Duitsland bespaar je al snel 2% tot 15%. In Duitsland liggen de prijzen van nieuwe en gebruikte auto’s namelijk veel lager. Daarnaast is de markt vele malen groter en zijn de auto’s standaard luxer uitgevoerd. Dit alles maakt het importeren van een auto uit Duitsland financieel erg aantrekkelijk. In dit artikel lees je meer over de voordelen van het importeren van een auto uit Duitsland.

Tevreden klanten

Alles perfect geregeld.

Eenautoimporteren heeft het importeren van de door mij zelf gevonden auto vanaf de Duitse garage tot de aflevering, inclusief inbouw alarm, perfect voor...

Ik kan het iedereen aanraden die...

Bart heeft al verschillende keren een auto de afgelopen jaren voor mij geïmporteerd en ik kan je met zekerheid zeggen dat je niet verder hoef te zoeken....

Leuke mensen en een geweldige transparante...

Het is zeer goed zaken doen met deze mensen, heel openhartig en eerlijk. Ik zal in de toekomst zeker weer van hun expertise gebruik willen maken. 100x...

De auto stond met strik op ons...

Na een eerste gesprek met Cindy direct een prijsopgave voor de importkosten en servicefee ontvangen. Wij hadden de auto al zelf aangekocht en konden meteen...

Helemaal Top !

Wij hebben via eenautoimporteren.nl een auto geïmporteerd en zijn zeer tevreden over de correcte service. Alles was tot in de puntjes geregeld wat resulteerde...

Super service!

Met enig argwaan binnengestapt voor een auto die helaas net voor mijn neus was verkocht. Bart en Cindy hebben me daarop uitgenodigd om uit te leggen hoe...

Ik heb koolaard ervaren als een top bedrijf Niks is voor deze mensen teveel je kan er binnenstappen voor een simpele vraag of een auto invoeren en alles...

Al vaker overwogen om een auto uit Duitsland te importeren. Via internet eenautoimporteren.nl gevonden, navraag gedaan, positieve reacties gekregen en...