Auto zoeken
7 minuten leestijd
20-06-2022 Tesla

Dit is de Tesla Model 3 Long Range

De Tesla Model 3 Long Range is één van de beste verkochte Tesla uitvoeringen. Maar waarom is de Model 3 Long Range nou zo populair? Wij leggen het u uit! 



 

De actieradius van de Tesla Model 3 Long Range

Met de grote actieradius, de snelheid en de ruimte is de Tesla Model 3 Long Range de perfecte gezinsauto. De Tesla Model 3 Long Range heeft een actieradius van 602 kilometer. Hierdoor is deze auto momenteel één van de marktleiders op het gebied van de actieradius.

 

De auto heeft een Dual motor All-wheel drive die 75 kWh levert. De auto accelereert in 4,4 seconden van 0-100 kilometer per uur en heeft een topsnelheid van 233 kilometer per uur. Met de twee onafhankelijke motoren wordt het koppel naar de voor- en achterwielen digitaal geregeld. Beide motoren regelen de koppel waardoor de auto een verbeterde tractie en handling heeft.

 

De auto wordt standaard geleverd met 18-inch Aero-velgen. Door deze velgen wordt de actieradius van de auto vergroot naar 626 kilometer. Heeft een sportieve look uw voorkeur? Kies dan voor de 19-inch sportvelgen!  

 

De auto opladen

Net zoals alle Tesla modellen is de Model 3 Long Range 100% elektrisch. Het opladen van de auto duurt 6-8 uur. Met een snel lader kan de accu in 30 minuten 80% opgeladen worden. Hierdoor kunt u snel weer de weg op en hoeft u nooit lang te wachten. Wereldwijd zijn er nu al meer dan 30.000 Tesla Superchargers en er worden elke week zes nieuwe locaties geopend. Het netwerk van snel laders breidt dus enorm snel uit waardoor de overstap naar elektrisch rijden steeds aantrekkelijker wordt.

 

Benieuwd of er in de buurt van uw huis een Tesla Supercharger staat? Bekijk het recente overzicht van Tesla hier.

 

Het interieur van de Tesla Model 3 Long Range

Het interieur van de auto is zeer innovatief. Het interieur heeft een heel eenvoudig design en bijna geen knoppen en andere besturingsmiddelen. Vrijwel alles wordt geregeld via het 15-inch scherm op het dashboard van de auto. Het unieke aan dit dashboard is dat het in de loop van de tijd door Tesla wordt doorontwikkeld. Door middel van software updates wordt het systeem voorzien van nieuwe en verbeterde functies.  De updates zijn draadloos waardoor u deze gewoon vanuit huis kunt doorvoeren.

 

De Tesla Model 3 Range beschikt over veel technische snufjes. Zo kan de auto worden geopend met een smartphone en is de auto voorzien van een beveiligingssysteem dat wordt ingeschakeld wanneer er een persoon dichtbij de auto komt. Daarnaast beschikt de auto over verwarmde zijspiegels waardoor u ook bij slecht en koud weer veilig de weg op kunt.

 

Eén van de grootste pluspunten van de Tesla Model 3 Long Range is misschien wel het enorme glazen dak. Hierdoor voelt de auto nog ruimer aan en heeft de bestuurder meer overzicht in het verkeer. Het glazen dak biedt ook nog eens bescherming tegen Uv-licht, dus de passagiers kunnen veilig genieten van het mooie uitzicht.

 

Autopilot

De Tesla Model 3 Long Range beschikt over het zogeheten Autopilot. De auto stuurt, remt, accelereert en anticipeert automatisch op de voertuigen en voetgangers in dezelfde rijstrook. Dit zorgt ervoor dat u veiliger door het verkeer rijdt. Daarnaast verkleint dit de kans op ongelukken omdat de Tesla alles detecteert en vervolgens reageert. De Tesla Model 3 Long Range is dus naast een fijne, ruime en snelle auto ook nog eens een zeer veilige auto.

 

Het is zelfs mogelijk de auto volledig zelf te laten rijden. Helaas is dit door wetgeving in Nederland nog niet mogelijk maar dit laat wel zien waar het merk Tesla toe in staat is.

 

BPM op elektrische auto’s

Het importeren van een elektrische auto biedt een groot voordeel: de BPM. De BPM-berekening voor elektrische auto’s verloopt namelijk anders dan de berekening voor benzine- en dieselmotoren. De BPM van een volledig elektrische auto is namelijk €0,-. Let wel op, hoewel er geen BPM afgedragen hoeft te worden, dien je wel altijd een volledige BPM-aangifte in te dienen. Vanaf 2025 zal het BPM-tarief op elektrische auto’s gaan veranderen.

 

Een Tesla importeren via eenautoimporteren.nl

Het importeren van een Tesla kan spannend aanvoelen. Het gaat immers om een investering waarbij u waar wilt krijgen voor uw geld. Overweegt u een Tesla te importeren uit Duitsland? Wij helpen u graag met het berekenen van de aanschafkosten, het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.

 

Bekijk alle beschikbare Tesla’s via onze website of vertel ons welk model u op het oog heeft. Wij zoeken graag met u mee! Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alle kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest! Bekijk onze tarieven voor meer informatie.


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

23x
Bmw

420 Gran Coupe

  1. Prijs
    € 24.980
  2. Kilometerstand
    76.100
  3. Bouwjaar
    2019
57x
Mazda

6

  1. Prijs
    € 20.490
  2. Kilometerstand
    51.300
  3. Bouwjaar
    2018
67x
Bmw

420 Gran Coupe

  1. Prijs
    € 22.999
  2. Kilometerstand
    115.855
  3. Bouwjaar
    2019
234x
Toyota

Yaris

  1. Prijs
    € 38.490
  2. Kilometerstand
    13.000
  3. Bouwjaar
    2021
33x
Bmw

420 Gran Coupe

  1. Prijs
    € 25.800
  2. Kilometerstand
    103.000
  3. Bouwjaar
    2019
95x
Bmw

420 Gran Coupe

  1. Prijs
    € 23.450
  2. Kilometerstand
    55.700
  3. Bouwjaar
    2018
342x
Jeep

Compass

  1. Prijs
    € 24.880
  2. Kilometerstand
    77.200
  3. Bouwjaar
    2021
64x
Bmw

420 Gran Coupe

  1. Prijs
    € 23.499
  2. Kilometerstand
    89.987
  3. Bouwjaar
    2018

Wij helpen je verder

1 minuut leestijd
Eenautoimporteren sponsort Rotterdamse Hockey Club Tempo '34
5 minuten leestijd
Invoerrechten voor auto's
6 minuten leestijd
Auto invoeren uit Duitsland
8 minuten leestijd
Een elektrische auto importeren
4 minuten leestijd
De Hongqi E-HS9: een luxe, volledig elektrische SUV
9 minuten leestijd
Occasion import populairder dan ooit – cijfers van 2021

Veelgestelde vragen

Importeren jullie ook auto’s uit andere landen?

Dat is uiteraard ook mogelijk. In principe kunnen wij vanuit elk land, binnen en buiten, de EU auto’s importeren. Echter geven wij zelf de voorkeur aan auto’s uit Duitsland. Dit o.a. vanwege de aantrekkelijke afstand tot Nederland, wat de transportkosten bepaalt. Wij raden daarom aan om een auto uit Duitsland te importeren.  

Hoelang duurt het voordat de auto op Nederlands kenteken staat?

Dit is afhankelijk van het pakket dat u kiest. Bij de volledige ontzorging houden wij rekening met 8 werkdagen voordat de auto bij ons op locatie is gebracht door de transporteur. Vervolgens rekenen wij ongeveer 9 werkdagen voordat wij de auto hebben ingevoerd bij de RDW. Bij het pakket voor enkel het invoeren van de auto tellen we de werkdagen voor het transport uiteraard niet mee. Houd hier rekening met 9 werkdagen. 

Kan ik een financiering aanvragen voor mijn auto?

Voor de financieringen werken wij samen met Bank & Geld. Bij Bank & Geld kunt u terecht voor de Financial Lease van alle merken personenwagens voor zowel zakelijk als privé. Als u besluit om bij ons een auto te kopen, dan kunnen wij ter plekke contact opnemen met Bank & Geld om na te gaan wat de beste financiering voor uw persoonlijke situatie is. U ontvangt een duidelijk voorstel. Als de uitkomst positief is kan de lening worden afgesloten. Wij hebben hier geen financieel belang bij. Ons doel is alleen goede auto’s te verkopen tegen een scherpe prijs en daarbij onze klanten zoveel mogelijk service te verlenen. De autofinanciering is hiervan een onderdeel.

Is het mogelijk om mijn auto in te ruilen bij de aanschaf van een importauto?

Dat is zeker mogelijk! Dankzij onze jarenlange ervaring en kennis over gebruikte auto's, kunnen wij altijd een scherp voorstel doen om uw auto in te ruilen. U levert de auto in bij het ophalen van uw nieuw geïmporteerde auto en de inruilprijs wordt direct op de factuur verwerkt. Makkelijk toch?

Tevreden klanten

Prima geholpen, de auto zelf in Duitsland opgehaald en in Barendrecht afgeleverd, het gehele import proces snel afgehandeld, goed geadviseerd en flexibel,...

Mijn ervaring met eenautoimporteren.nl/koolaard...

Mijn ervaring met eenautoimporteren.nl en koolaard is super. Voor de 2e keer een auto door ze laten importeren en het is weer goed bevallen.

Zo’n aanpak voegt een dimensie...

Via internet bij eenautoimporteren.nl terecht gekomen. Een bedrijf dat uitsluitend bij officiële dealers koopt. Zowel Sarah als Cindy waren zeer behulpzaam...

Uitstekende service. Alles snel en prettig afgerond. Wil je een auto importeren, dan raad ik hen ten zeerste aan.

Het importeren van een auto uit Duitsland is niet eenvoudig. Deze firma heeft goed inzicht in de Duitse markt en zorgt dat alles geregeld wordt volgens...

Inmiddels mijn derde auto via dit bedrijf geïmporteerd. Een aanrader voor iedereen. Ruime keuze (veel meer dan in Nederland), scherpe prijzen, vaak met...

De heer Koolaart heeft mijn klacht netjes opgelost dus mn ervaring is veranderd met dit bedrijf, helaas dat we niet tot een deal zijn gekomen!

Snel geholpen, duidelijke antwoorden op de vragen die ik had, ik kon altijd bellen.