Auto zoeken
7 minuten leestijd
22-08-2022 Mercedes-Benz

Dit is de Mercedes EQC

De Mercedes EQC is de 100% elektrische SUV van Mercedes. De Mercedes EQC is sinds 2019 op de weg te vinden en is de eerste auto uit de EQ-serie van Mercedes. De EQC is met haar looks en rijbereik een directe concurrent van zowel de Audi E-Tron als de Tesla Model 3.



 

De actieradius van de Mercedes EQC

Volgens Mercedes heeft de Mercedes EQC een rijbereik van 432 kilometer. Natuurlijk hangt dit wel af van het rijgedrag van de bestuurder. Met deze actieradius heeft de EQC op dit moment één van de grootste rij bereiken van elektrische auto’s. Dit heeft de auto natuurlijk onder andere te danken aan de krachtige accu. Naast de accu draagt ook het aerodynamische design mee aan de actieradius. De auto ervaart door de strakke lijnen en de aflopende achterkant minder luchtweerstand.  

 

De Mercedes EQC is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen: de EQC 400 4matic Luxury line en de EQC 400 4matic AMG-line. Beide auto’s worden met dezelfde accu geleverd, namelijk een 80 kWh accu die 300kW en 408 PK levert. Deze accu zorgt ervoor dat de Mercedes EQC 400 in slechts 5,1 seconden accelereert van 0 naar 100 kilometer per uur. Met een topsnelheid van 180 km/u is de EQC een zeer snelle auto binnen het SUV-segment.

 

Vierwielaandrijving

Een groot pluspunt van de Mercedes EQC is dat deze over vierwielaandrijving beschikt. De auto beschikt hierdoor over veel meer tractie en grip. Dit voorkomt wielspin bij snel optrekken. Daarnaast trekt de auto ook sneller op omdat er vanaf vier wielen kracht wordt gegeven. Vierwielaandrijving maakt de auto dus ideaal voor onverharde wegen, de auto komt namelijk minder snel vast te zitten.

 

De oplaadtijd

De Mercedes EQC is aan een normale laadpaal opgeladen in ongeveer 8 uur en 45 minuten. Met een snellader is de auto in 35 minuten voor 80% opgeladen. Ideaal wanneer u snel weer de weg op moet! Natuurlijk is het ook mogelijk om de auto aan een stopcontact te laden met de speciale laadkabel.

 

Het exterieur van de Mercedes EQC

De Mercedes EQC is verkrijgbaar in 11 verschillende kleuren. De meest populaire kleuren zijn wit,

zwart en zilver. Daarnaast zijn er ook exclusieve kleuren beschikbaar zoals rood en donkerblauw. De auto wordt standaard geleverd met 19-inch AMG-velgen. Er kan ook gekozen worden voor 20- of zelfs 21-inch AMG-velgen. Hierdoor krijgt de auto een nog stoerdere en sportievere uitstraling. De Mercedes EQC kan daarnaast worden uitgerust met een panorama dak, uitklapbare trekhaak en een treeplank om de instap makkelijker te maken.


Het interieur van de Mercedes EQC

Mercedes heeft er alles aan gedaan om de inzittende zo veel mogelijk comfort te bieden. De stoelen van de EQC zijn uitgerust met stoelverwarming en stoelverkoeling. Daarnaast kan bij de voorstoelen een lende steun worden geplaatst die op vier manieren aangepast kan worden. Hierdoor heeft iedereen altijd de juiste rug ondersteuning. Ook is er een optie om de beide voorstoelen van de Mercedes EQC uit te rusten met elektrische verstelbare stoelen met een memoryfunctie. Met deze functie kunnen er tot wel drie standen per stoel automatisch worden ingesteld met slechts 1 druk op de knop.

BPM op elektrische auto’s

Het importeren van een elektrische auto biedt een groot voordeel: de BPM. De BPM-berekening voor elektrische auto’s verloopt namelijk anders dan de berekening voor benzine- en dieselmotoren. De BPM van een volledig elektrische auto is namelijk €0,-. Let wel op, hoewel er geen BPM afgedragen hoeft te worden, dien je wel altijd een volledige BPM-aangifte in te dienen. Vanaf 2025 zal het BPM-tarief op elektrische auto’s gaan veranderen.

 

Een Mercedes EQC importeren via eenautoimporteren.nl

Het importeren van een Mercedes EQC kan spannend aanvoelen. Het gaat immers om een investering waarbij u waar wilt krijgen voor uw geld. Overweegt u een Mercedes EQC te importeren uit Duitsland? Wij helpen u graag met het berekenen van de aanschafkosten, het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.

 

Bekijk alle beschikbare Mercedes EQC's via onze website of vertel ons welk merk/model u op het oog heeft. Wij zoeken graag met u mee! Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alle kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest! Bekijk onze tarieven voor meer informatie.


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

16x
Audi

Q5

  1. Prijs
    € 43.880
  2. Kilometerstand
    49.877
  3. Bouwjaar
    2020
89x
Vw

up

  1. Prijs
    € 20.790
  2. Kilometerstand
    20.995
  3. Bouwjaar
    2022
26x
Volvo

XC 60

  1. Prijs
    € 33.950
  2. Kilometerstand
    21.690
  3. Bouwjaar
    2021
71x
Bmw

X1

  1. Prijs
    € 25.980
  2. Kilometerstand
    19.733
  3. Bouwjaar
    2019
38x
Volvo

XC 90

  1. Prijs
    € 57.999
  2. Kilometerstand
    59.620
  3. Bouwjaar
    2020
27x
Audi

Q8

  1. Prijs
    € 61.496
  2. Kilometerstand
    11.270
  3. Bouwjaar
    2022
24x
Toyota

RAV 4

  1. Prijs
    € 30.790
  2. Kilometerstand
    102.773
  3. Bouwjaar
    2019
15x
Skoda

Octavia

  1. Prijs
    € 26.450
  2. Kilometerstand
    36.894
  3. Bouwjaar
    2022

Wij helpen je verder

6 minuten leestijd
Dit is de Volkswagen ID 5 GTX
7 minuten leestijd
Dit is de Mercedes EQC
7 minuten leestijd
Kosten auto importeren
8 minuten leestijd
Een elektrische auto importeren
7 minuten leestijd
Auto Inruilen
24 minuten leestijd
Zit er fabrieksgarantie op een import auto?

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik zeker dat mijn geïmporteerde auto correct is?

Als u kiest voor de volledige ontzorging, zullen wij al het onderzoek naar de auto doen. Vereist is echter wel dat de auto te koop moet staan bij een officiële merkdealer. Op deze manier zijn de kilometerstanden en de onderhoudshistorie beter te controleren. Wij vragen bij de Nederlandse dealer op basis van het chassisnummer de onderhoudshistorie op en controleren op die manier ook gelijk of de kilometerstand kloppend is. Op deze manier garanderen wij dat de auto correct is.

Is het mogelijk om mijn auto in te ruilen bij de aanschaf van een importauto?

Dat is zeker mogelijk! Dankzij onze jarenlange ervaring en kennis over gebruikte auto's, kunnen wij altijd een scherp voorstel doen om uw auto in te ruilen. U levert de auto in bij het ophalen van uw nieuw geïmporteerde auto en de inruilprijs wordt direct op de factuur verwerkt. Makkelijk toch?

Mijn droomauto staat te koop bij een particulier, kunnen jullie deze ook importeren?

Nee, helaas niet. Wij werken strikt met officiële merkdealers, juist zodat je altijd zekerheid hebt van bijvoorbeeld een importeur of fabrikant. Doordat merkdealers verbonden zijn met de importeur of fabrikant, zullen zij zich moeten houden aan de eisen die door hen worden gesteld. Hierdoor kan je altijd terugvallen op de merkdealer, mocht er onverhoopt iets mis zijn met de auto. Uiteraard controleren wij de papieren en de onderhoudshistorie van de auto, voordat deze op transport naar Nederland gaat.

Hoe werkt het importeren van een auto uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit Duitsland is niet eenvoudig. Je moet verschillende zaken regelen, goede afspraken maken met de Duitse dealer en de papieren van de auto grondig controleren. Maar het begint natuurlijk met het vinden van een geschikte auto. Voor het importeren van een Duitse auto doorloop je de volgende stappen: 1. Zoek een auto via onze website of een externe database 2. Controleer alle documenten 3. Bereken de totale aanschafkosten 4. Koop de auto 5. Laat de auto naar Nederland rijden of transporteren 6. Laat de auto keuren bij de RDW 7. Dien de BPM-aangifte in bij de belastingdienst 8. Vraag een Nederlands kenteken aan

Tevreden klanten

Ik heb koolaard ervaren als een top bedrijf Niks is voor deze mensen teveel je kan er binnenstappen voor een simpele vraag of een auto invoeren en alles...

Komt afspraken goed na, snelle service en neemt de zorgen uit handen.

Op zoek naar een nieuwe auto! Na zelf enkele auto's bekeken te hebben bij dealers in Nederland kwam bij mij het idee 'waarom kan ik zelf geen auto gaan...

Super service!

Met enig argwaan binnengestapt voor een auto die helaas net voor mijn neus was verkocht. Bart en Cindy hebben me daarop uitgenodigd om uit te leggen hoe...

Prima informatie!

Bij het eerste contact voelde het gelijk al goed. Cindy communiceerde vakkundig en kan de informatie goed verwoorden. Vol spanning wachtte we op Bart om...

Goede service, goed behandeld

Toen de Volvo V90 eenmaal tweedehands te koop was in Nederland vond ik de auto nog veel te duur. Via mobile.de zag ik de V90 in mijn prijsklasse. Binnen...

Vriendelijk en professioneel. Heldere communicatie. Ik heb goed geholpen aan een prachtige ‘nieuwe’ auto. Ze helpen mee met zoeken, maar in mijn geval...

Op een prettige en ontspannen manier...

Het is best spannend om “wild vreemden” in vertrouwen te nemen om een auto te importeren. Die spanning wordt weggenomen doordat je gedurende het proces...