Auto zoeken
9 minuten leestijd
15-08-2022 BPM

De BPM op een elektrische auto

Het aanschaffen van een elektrische auto wordt steeds aantrekkelijker. De actieradius van nieuwe modellen verbetert elk jaar en er verschijnen steeds meer laadpalen op het straatbeeld. Daarnaast profiteert u van verschillende fiscale voordelen, waaronder het BPM-voordeel. Maar wat is nou precies de BPM op een elektrische auto? Wij leggen het uit!

Wat is BPM?

Om te begrijpen wat de BPM op elektrische auto’s is, is het eerst belangrijk om te weten wat BPM is. BPM is een aanschafbelasting die geldt voor iedere auto die in Nederland een kenteken krijgt. De volledige benaming is ‘Belasting voor Personenauto’s en Motorrijtuigen’.   

 

In de volgende gevallen dient er een BPM-aangifte ingediend te worden:

-        U laat een personenauto, bestelauto of motor in het kentekenregister inschrijven of herschrijven.

-        U laat een bestelauto ombouwen tot personenauto.

-        U woont in Nederland en gebruikt een auto of motor met een buitenlands kenteken.

-        U voldoet met uw bestelauto niet meer aan de ondernemersregeling of gehandicaptenregeling.

-        U voldoet niet meer aan de regeling voor taxivervoer of openbaar vervoer.

-        U hebt een leen-, huur- of leaseauto met een buitenlands kenteken.

-        Na aanpassing heeft uw motorrijtuig een hogere CO2-uitstoot.

 

Bron: belastingdienst.nl

Wanneer moet u BPM betalen?

Iedereen die in Nederland een personenauto, bestelauto of motor registreert is verplicht om een BPM-aangifte in te dienen en de berekende BPM-kosten te betalen. Wanneer u een auto koopt in Nederland merkt u hier vrij weinig van. De BPM-kosten zijn dan al in de prijs verwerkt, er hoeft dan geen BPM-aangifte ingediend te worden. Wanneer u een voertuig in het buitenland koopt en importeert naar Nederland dient er wel een BPM-aangifte ingediend te worden.

 

Afhankelijk van verschillende factoren wordt het BPM-bedrag vastgesteld; het automerk, het automodel, het bouwjaar, de CO2-uitstoot, het type brandstof, het aantal gereden kilometers, de datum van de eerste toelating etc.

 

BPM op elektrische auto’s

Vervuilende auto’s worden zwaarder belast dan ‘schonere’ auto’s. Hoe meer CO2-uitstoot de auto heeft, hoe hoger de BPM-kosten. Er wordt enkel uitgegaan van de directe uitstoot (de hoeveelheid CO2 die uit de uitlaat komt). De indirecte uitstoot wordt niet meegerekend, zoals de uitstoot die wordt geproduceerd bij de productie van elektrische auto’s.

 

Voor een elektrische auto hoeft u, in elk geval tot en met 2024, geen BPM-kosten te betalen. De Rijksoverheid wil elektrisch rijden namelijk stimuleren omdat dit beter is voor het klimaat en het milieu. Let op, dit geldt alleen voor volledig elektrische auto’s en dus niet voor hybride auto’s.

 

BPM-aangifte van een elektrische auto

Ondanks dat u geen BPM-kosten hoeft te betalen over een elektrische auto, dient u wel een BPM-aangifte in te dienen bij de Belastingdienst. De conclusie van deze BPM-aangifte zal zijn dat u geen BPM-kosten hoeft te betalen voor de elektrische auto.

 

Via deze link kunt u de BPM-aangifte starten: BPM-aangifte starten

Populaire elektrische auto’s

Elektrische auto’s zijn er vandaag de dag in verschillende prijsklassen: van kleine stadsauto’s tot SUV’s. Op onze website vind je meer dan 5.000 jonge elektrische occasions, waaronder de onderstaande modellen.

 

-        Renault ZOE

-        Smart ForFour

-        Volkswagen Golf

-        Audi E-Tron

-        Tesla Model S

-        Mercedes Benz EQC


Een auto importeren via eenautoimporteren.nl

Overweegt u een elektrische auto te importeren uit Duitsland? Wij helpen u graag verder! Zoek u elektrische auto via onze website of vertel ons welke elektrische auto u op het oog heeft. Er komt veel kijken bij het importeren van een auto. Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alles kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest!

 


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

1x
Mercedes-benz

C 43 AMG

 1. Prijs
  € 41.990
 2. Kilometerstand
  55.000
 3. Bouwjaar
  2018
132x
Audi

A3

 1. Prijs
  € 33.550
 2. Kilometerstand
  24.400
 3. Bouwjaar
  2021
152x
Bmw

430

 1. Prijs
  € 27.980
 2. Kilometerstand
  45.000
 3. Bouwjaar
  2017
132x
Vw

T-Cross

 1. Prijs
  € 25.369
 2. Kilometerstand
  4.526
 3. Bouwjaar
  2021
3x
Renault

Megane

 1. Prijs
  € 23.490
 2. Kilometerstand
  22.500
 3. Bouwjaar
  2018
124x
Mini

COOPER_S_COUNTRYMAN

 1. Prijs
  € 25.990
 2. Kilometerstand
  65.600
 3. Bouwjaar
  2017
51x
Vw

Tiguan

 1. Prijs
  € 33.420
 2. Kilometerstand
  7.400
 3. Bouwjaar
  2020
148x
Vw

Polo

 1. Prijs
  € 20.020
 2. Kilometerstand
  3.814
 3. Bouwjaar
  2020

Wij helpen je verder

9 minuten leestijd
De BPM op een elektrische auto
4 minuten leestijd
Een auto importeren gewoon mogelijk in tijden van corona virus
7 minuten leestijd
Dit is de Tesla Model 3 Long Range
7 minuten leestijd
Wat is MWST in Duitsland?
5 minuten leestijd
BMW-dealers in Duitsland
7 minuten leestijd
De nieuwe Renault ZOE

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om mijn auto in te ruilen bij de aanschaf van een importauto?

Dat is zeker mogelijk! Dankzij onze jarenlange ervaring en kennis over gebruikte auto's, kunnen wij altijd een scherp voorstel doen om uw auto in te ruilen. U levert de auto in bij het ophalen van uw nieuw geïmporteerde auto en de inruilprijs wordt direct op de factuur verwerkt. Makkelijk toch?

Kan ik een financiering aanvragen voor mijn auto?

Voor de financieringen werken wij samen met Bank & Geld. Bij Bank & Geld kunt u terecht voor de Financial Lease van alle merken personenwagens voor zowel zakelijk als privé. Als u besluit om bij ons een auto te kopen, dan kunnen wij ter plekke contact opnemen met Bank & Geld om na te gaan wat de beste financiering voor uw persoonlijke situatie is. U ontvangt een duidelijk voorstel. Als de uitkomst positief is kan de lening worden afgesloten. Wij hebben hier geen financieel belang bij. Ons doel is alleen goede auto’s te verkopen tegen een scherpe prijs en daarbij onze klanten zoveel mogelijk service te verlenen. De autofinanciering is hiervan een onderdeel.

Bestaat er in Duitsland zoiets als een APK?

Ja, in Duitsland heet dit een TÜV-keuring, die in Nederland door de RDW erkent wordt als Nederlandse APK. Deze ‘Duitse APK’ is 2 jaar geldig en bovendien strenger dan de Nederlandse APK, want bij een TÜV-keuring wordt er ook gekeken naar later ingebouwde accessoires.

Wat zijn de kosten voor het importeren van een auto?

Volledige ontzorging voor € 1.599,-Voor het importeren van een auto rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt €1.599,- inclusief BTW (exclusief BPM). Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren. Auto invoeren in Nederland voor € 599,- Voor het invoeren van een auto in Nederland rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt  € 599,- inclusief BTW (exclusief BPM kosten) . Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren.

Tevreden klanten

Maakt alle verwachtingen waar!...

Goede en professionele begeleiding/service bij het importeren van een auto uit het buitenland.

Super

Ze helpen bij de zoektocht en voorkwamen zo dat ik een schade auto zou kopen. Het hele proces van importeren verliep verder soepel met een duidelijke communicatie....

Super service

Ik stond op het punt om een auto te gaan private leasen, maar door de hoge maandelijkse kosten twijfelde ik. Gelukkig heb ik toch nog naar de mogelijkheden...

De auto stond met strik op ons...

Na een eerste gesprek met Cindy direct een prijsopgave voor de importkosten en servicefee ontvangen. Wij hadden de auto al zelf aangekocht en konden meteen...

Het importeren van een auto uit Duitsland is niet eenvoudig. Deze firma heeft goed inzicht in de Duitse markt en zorgt dat alles geregeld wordt volgens...

Zij hebben met mij een zéér tevreden...

Het team van dit bedrijf is zeer behulpzaam en niets is hun teveel. Meerdere keren heb ik een offerte opgevraagd waarbij ik niet de indruk kreeg dat het...

Komt afspraken goed na, snelle service en neemt de zorgen uit handen.

Goede service en snel contact ...

Een tijdje terug een auto laten importeren uit Duitsland. Het ging hier om een Ford Focus RS uit 2016. Voorafgaand had ik nog wel vragen over de auto,...