Auto zoeken
5 minuten leestijd
25-10-2023 Import

Zijn import auto's vaak schadeauto's?

Wij zien regelmatig waarschuwingen voorbijkomen: “Pas op, dit zijn schadeauto’s!”. Zijn deze waarschuwingen terecht? In dit artikel leggen wij het uit!  

 

Louche handelaren

Het importeren van auto’s uit Duitsland is de afgelopen jaar flink in populariteit toegenomen. Dit is ook louche handelaren opgevallen. Zij verkopen occasions zonder melding te maken van het schadeverleden. Op de schadeauto’s zit vaak geen fabrieksgarantie meer, waardoor je als snel met hoge reparatiekosten opgezadeld wordt. Het financiële voordeel van importeren gaat dan niet meer op.

 

Zijn alle import auto’s schadeauto’s?

Dit is een veel voorkomende misvatting onder consumenten. Niet alle import auto’s zijn namelijk schadeauto’s. Ja, er zijn inderdaad louche occasion handelaren. Maar dat neemt niet weg dat er ook heel veel keurige merkdealers zijn. Officiële merkdealers hebben vaak een uitgebreid, en betrouwbaar, dossier van de auto met daarin alle benodigde informatie. Daarnaast beschikken deze occasions vaak ook nog over de fabrieksgarantie. Deze auto’s zijn geen schadeauto’s en kunnen, na een controle, zonder zorgen naar Nederland geïmporteerd worden.

 

Hoe controleer je een import auto op een schadeverleden?

Wilt u een auto importeren, maar twijfelt u of de auto wel betrouwbaar is? Wij adviseren u om enkel naar auto’s te kijken die afkomstig zijn van officiële merkdealers. Dit verkleint de kans aanzienlijk dat het om een schadeauto of louche handelaar gaat.

 

Vervolgens is het van belang om de documenten van de auto op te vragen en uitvoerig te controleren. Hoeveel eigenaren heeft de auto gehad? Wat is de onderhoudshistorie van de auto? Wilt u geen risico nemen? Controleer dan alles uitvoering, van de kleine tot grote details. Daarnaast kunt u het chassisnummer controleren om het verleden van de auto na te lopen, bijvoorbeeld via carfax.eu.

 

Wij adviseren u altijd naar jonge occasions te kijken. Wanneer deze afkomstig zijn van een officiële merkdealer beschikken deze vaak nog over de fabrieksgarantie. Dit geeft u extra zekerheid. Mocht er na het importeren wat met de auto zijn, dan kunt u gewoon terecht bij een officiële garage bij u in de buurt.  

 

Een auto importeren uit Duitsland via eenautoimporteren.nl

Het importeren van een auto kan spannend aanvoelen. Het gaat immers om een investering waarbij u waar wilt krijgen voor uw geld. Wij Overweegt u een auto te importeren uit Duitsland? Wij helpen u graag met het controleren van de auto, het berekenen van de aanschafkosten, het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.

 

Zoek een auto via onze website of vertel ons welk merk / model u op het oog heeft. Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alle kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. 


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

19x
Volvo

XC 90

 1. Prijs
  € 47.980
 2. Kilometerstand
  51.132
 3. Bouwjaar
  2021
19x
Kia

pro_cee'd

 1. Prijs
  € 26.880
 2. Kilometerstand
  42.480
 3. Bouwjaar
  2021
21x
Audi

A4

 1. Prijs
  € 20.980
 2. Kilometerstand
  59.750
 3. Bouwjaar
  2018
32x
Audi

Q3

 1. Prijs
  € 35.790
 2. Kilometerstand
  66.100
 3. Bouwjaar
  2020
110x
Lexus

LS 500

 1. Prijs
  € 69.990
 2. Kilometerstand
  96.000
 3. Bouwjaar
  2018
17x
Mercedes-benz

A 250

 1. Prijs
  € 26.980
 2. Kilometerstand
  46.517
 3. Bouwjaar
  2019
29x
Vw

Tiguan

 1. Prijs
  € 20.489
 2. Kilometerstand
  58.717
 3. Bouwjaar
  2018
8x
Audi

A5

 1. Prijs
  € 24.900
 2. Kilometerstand
  86.000
 3. Bouwjaar
  2019

Wij helpen je verder

6 minuten leestijd
Opel Rocks-e: de 100% elektrische stadsauto van Opel
2 minuten leestijd
Auto reserveren in Duitsland?
6 minuten leestijd
Citroën Ami: de perfecte stadsauto
7 minuten leestijd
Tweedehands hybride auto
6 minuten leestijd
Dit is de nieuwe Lotus Eletre
4 minuten leestijd
Voorkom een dubbele BTW-heffing bij het importeren van een zakelijke auto

Veelgestelde vragen

Kan ik een financiering aanvragen voor mijn auto?

Voor de financieringen werken wij samen met Bank & Geld. Bij Bank & Geld kunt u terecht voor de Financial Lease van alle merken personenwagens voor zowel zakelijk als privé. Als u besluit om bij ons een auto te kopen, dan kunnen wij ter plekke contact opnemen met Bank & Geld om na te gaan wat de beste financiering voor uw persoonlijke situatie is. U ontvangt een duidelijk voorstel. Als de uitkomst positief is kan de lening worden afgesloten. Wij hebben hier geen financieel belang bij. Ons doel is alleen goede auto’s te verkopen tegen een scherpe prijs en daarbij onze klanten zoveel mogelijk service te verlenen. De autofinanciering is hiervan een onderdeel.

Hoe weet ik zeker dat mijn geïmporteerde auto correct is?

Als u kiest voor de volledige ontzorging, zullen wij al het onderzoek naar de auto doen. Vereist is echter wel dat de auto te koop moet staan bij een officiële merkdealer. Op deze manier zijn de kilometerstanden en de onderhoudshistorie beter te controleren. Wij vragen bij de Nederlandse dealer op basis van het chassisnummer de onderhoudshistorie op en controleren op die manier ook gelijk of de kilometerstand kloppend is. Op deze manier garanderen wij dat de auto correct is.

Bestaat er in Duitsland zoiets als een APK?

Ja, in Duitsland heet dit een TÜV-keuring, die in Nederland door de RDW erkent wordt als Nederlandse APK. Deze ‘Duitse APK’ is 2 jaar geldig en bovendien strenger dan de Nederlandse APK, want bij een TÜV-keuring wordt er ook gekeken naar later ingebouwde accessoires.

Wat kost het importeren van een auto uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit Duitsland (of een ander EU-land) brengt verschillende kosten met zich mee: Aankoopprijs, BTW, BPM, Transportkosten en de RDW-keuring. Meer informatie over deze kosten.Als je geen kennis van het importproces hebt, kan het importeren van een auto erg ingewikkeld zijn. Wij kunnen u helpen met het gehele proces (€ 1.599,-), maar ook met enkel het invoeren van de auto (€ 599,-).

Tevreden klanten

Perfect, zeker aan te bevelen

Ik was op zoek naar een Mini Cooper S JCW, bij Mini Breeman werd ik slecht geholpen. Via internet bij eenautoimporteren.nl terecht gekomen. Ze hadden in...

Goede service en open kaart

Persoonlijk contact, snelle reacties en goed bereikbaar. Je krijgt een eerlijk verhaal met inzicht in alle kosten. Geen verassingen.

Na veel gedoe met de handelaar in Duitsland heb ik besloten om eenautoimporteren.nl in te schakelen. Mede dankzij de expertise en professionaliteit van...

Ik sluit mij geheel aan bij de ervaringen van Jan. Compliment aan Tim. Kundig persoon.

Ik ben erg tevreden over de afhandeling. Alle contacten met de dealer gingen via Eenautoimporteren.nl. Daarbij hebben ze naar mijn idee een goede prijs...

Na een korte zoekactie heb mijn droomauto gevonden. Eenautoimporteren.nl heeft mij vervolgens volledig ontzorgd in elke stap van vinden tot rijden. Echt...

Goede service, goed behandeld

Ik was al een tijdje opzoek naar een Mercedes A Klasse. Maar kon niks vinden binnen mijn budget. Toen hoorde ik dat het in Duitsland een stuk voordeliger...

Top geholpen door Cindy. Elke vraag die ik stelde werd snel en vakkundig beantwoord. Alles werd zorgvuldig uit handen genomen. Dit noem ik nog eens totale...