Auto zoeken
5 minuten leestijd
25-10-2023 Import

Zijn import auto's vaak schadeauto's?

Wij zien regelmatig waarschuwingen voorbijkomen: “Pas op, dit zijn schadeauto’s!”. Zijn deze waarschuwingen terecht? In dit artikel leggen wij het uit!  

 

Louche handelaren

Het importeren van auto’s uit Duitsland is de afgelopen jaar flink in populariteit toegenomen. Dit is ook louche handelaren opgevallen. Zij verkopen occasions zonder melding te maken van het schadeverleden. Op de schadeauto’s zit vaak geen fabrieksgarantie meer, waardoor je als snel met hoge reparatiekosten opgezadeld wordt. Het financiële voordeel van importeren gaat dan niet meer op.

 

Zijn alle import auto’s schadeauto’s?

Dit is een veel voorkomende misvatting onder consumenten. Niet alle import auto’s zijn namelijk schadeauto’s. Ja, er zijn inderdaad louche occasion handelaren. Maar dat neemt niet weg dat er ook heel veel keurige merkdealers zijn. Officiële merkdealers hebben vaak een uitgebreid, en betrouwbaar, dossier van de auto met daarin alle benodigde informatie. Daarnaast beschikken deze occasions vaak ook nog over de fabrieksgarantie. Deze auto’s zijn geen schadeauto’s en kunnen, na een controle, zonder zorgen naar Nederland geïmporteerd worden.

 

Hoe controleer je een import auto op een schadeverleden?

Wilt u een auto importeren, maar twijfelt u of de auto wel betrouwbaar is? Wij adviseren u om enkel naar auto’s te kijken die afkomstig zijn van officiële merkdealers. Dit verkleint de kans aanzienlijk dat het om een schadeauto of louche handelaar gaat.

 

Vervolgens is het van belang om de documenten van de auto op te vragen en uitvoerig te controleren. Hoeveel eigenaren heeft de auto gehad? Wat is de onderhoudshistorie van de auto? Wilt u geen risico nemen? Controleer dan alles uitvoering, van de kleine tot grote details. Daarnaast kunt u het chassisnummer controleren om het verleden van de auto na te lopen, bijvoorbeeld via carfax.eu.

 

Wij adviseren u altijd naar jonge occasions te kijken. Wanneer deze afkomstig zijn van een officiële merkdealer beschikken deze vaak nog over de fabrieksgarantie. Dit geeft u extra zekerheid. Mocht er na het importeren wat met de auto zijn, dan kunt u gewoon terecht bij een officiële garage bij u in de buurt.  

 

Een auto importeren uit Duitsland via eenautoimporteren.nl

Het importeren van een auto kan spannend aanvoelen. Het gaat immers om een investering waarbij u waar wilt krijgen voor uw geld. Wij Overweegt u een auto te importeren uit Duitsland? Wij helpen u graag met het controleren van de auto, het berekenen van de aanschafkosten, het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.

 

Zoek een auto via onze website of vertel ons welk merk / model u op het oog heeft. Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alle kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. 


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

59x
Bmw

X1

  1. Prijs
    € 31.410
  2. Kilometerstand
    49.900
  3. Bouwjaar
    2020
69x
Renault

Trafic

  1. Prijs
    € 23.999
  2. Kilometerstand
    29.125
  3. Bouwjaar
    2019
47x
Audi

A3

  1. Prijs
    € 25.740
  2. Kilometerstand
    17.320
  3. Bouwjaar
    2021
166x
Bmw

X1

  1. Prijs
    € 18.550
  2. Kilometerstand
    109.387
  3. Bouwjaar
    2017
47x
Audi

TTS

  1. Prijs
    € 37.890
  2. Kilometerstand
    64.000
  3. Bouwjaar
    2018
150x
Bmw

X3

  1. Prijs
    € 66.500
  2. Kilometerstand
    100
  3. Bouwjaar
    2023
2688x
Nissan

Qashqai

  1. Prijs
    € 25.990
  2. Kilometerstand
    23.140
  3. Bouwjaar
    2021
27x
Skoda

Kamiq

  1. Prijs
    € 20.681
  2. Kilometerstand
    18.876
  3. Bouwjaar
    2022

Wij helpen je verder

10 minuten leestijd
De voor- en nadelen van een waterstofauto
6 minuten leestijd
Dit is de Volkswagen ID 4 GTX
5 minuten leestijd
Het Chinese automerk JAC Motors
5 minuten leestijd
Het Chinese automerk BYD
7 minuten leestijd
Dit is de Tesla Model 3 Long Range
9 minuten leestijd
De BPM op een elektrische auto

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten voor het importeren van een auto?

Volledige ontzorging voor € 1.599,-Voor het importeren van een auto rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt €1.599,- inclusief BTW (exclusief BPM). Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren. Auto invoeren in Nederland voor € 599,- Voor het invoeren van een auto in Nederland rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt  € 599,- inclusief BTW (exclusief BPM kosten) . Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren.

Wat kost het importeren van een auto uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit Duitsland (of een ander EU-land) brengt verschillende kosten met zich mee: Aankoopprijs, BTW, BPM, Transportkosten en de RDW-keuring. Meer informatie over deze kosten.Als je geen kennis van het importproces hebt, kan het importeren van een auto erg ingewikkeld zijn. Wij kunnen u helpen met het gehele proces (€ 1.599,-), maar ook met enkel het invoeren van de auto (€ 599,-).

Maakt het uit of ik een Ferrari of een Kia wil importeren?

Nee, dit maakt niks uit! Of u nou op zoek bent naar exclusieve sportauto of een kleine stadsauto, wij rekenen in beide gevallen de vaste importfee van €.1599,-. Het BPM-bedrag kan wellicht wel iets anders uitpakken. ;-)

Importeren jullie ook auto’s uit andere landen?

Dat is uiteraard ook mogelijk. In principe kunnen wij vanuit elk land, binnen en buiten, de EU auto’s importeren. Echter geven wij zelf de voorkeur aan auto’s uit Duitsland. Dit o.a. vanwege de aantrekkelijke afstand tot Nederland, wat de transportkosten bepaalt. Wij raden daarom aan om een auto uit Duitsland te importeren.  

Tevreden klanten

Alles perfect geregeld.

Eenautoimporteren heeft het importeren van de door mij zelf gevonden auto vanaf de Duitse garage tot de aflevering, inclusief inbouw alarm, perfect voor...

De kop zegt het al maar deze mensen houden echt van hun klanten en hun vak. De onderhandelingen en de afhandeling waren voortreffelijk. Ouderwets fijne...

Ik heb koolaard ervaren als een top bedrijf Niks is voor deze mensen teveel je kan er binnenstappen voor een simpele vraag of een auto invoeren en alles...

TOP SERVICE

Wat een prachtig bedrijf. Vanaf minuut 1 heel goed contact. Niets is te veel gevraagd. In no time hadden ze een auto gevonden. Precies wat ik zocht. Elk...

Goede service en betrouwbaar

Cindy heeft ons heel erg goed geholpen om de juiste en betrouwbare auto te vinden. Momenteel valt het niet mee om een zgan auto te vinden op de markt (wij...

Mijn recente ervaring met het importeren van een auto was simpelweg uitstekend. Vanaf het eerste contact tot de levering voor mijn deur, was de service...

Geweldig!

Wat een geweldige organisatie! Ze kennen hun vakgebied. De dienstverlening is zeer vriendelijk, toegankelijk en komen hun afspraken na. In het gehele proces...

Professioneel

Geweldige service ,op iedere vraag antwoord, en een positieve uitstraling. Bij het invoeren waren meerdere bedrijven betrokken en alles werd geregeld en...