Auto zoeken
5 minuten leestijd
25-10-2023 Import

Zijn import auto's vaak schadeauto's?

Wij zien regelmatig waarschuwingen voorbijkomen: “Pas op, dit zijn schadeauto’s!”. Zijn deze waarschuwingen terecht? In dit artikel leggen wij het uit!  

 

Louche handelaren

Het importeren van auto’s uit Duitsland is de afgelopen jaar flink in populariteit toegenomen. Dit is ook louche handelaren opgevallen. Zij verkopen occasions zonder melding te maken van het schadeverleden. Op de schadeauto’s zit vaak geen fabrieksgarantie meer, waardoor je als snel met hoge reparatiekosten opgezadeld wordt. Het financiële voordeel van importeren gaat dan niet meer op.

 

Zijn alle import auto’s schadeauto’s?

Dit is een veel voorkomende misvatting onder consumenten. Niet alle import auto’s zijn namelijk schadeauto’s. Ja, er zijn inderdaad louche occasion handelaren. Maar dat neemt niet weg dat er ook heel veel keurige merkdealers zijn. Officiële merkdealers hebben vaak een uitgebreid, en betrouwbaar, dossier van de auto met daarin alle benodigde informatie. Daarnaast beschikken deze occasions vaak ook nog over de fabrieksgarantie. Deze auto’s zijn geen schadeauto’s en kunnen, na een controle, zonder zorgen naar Nederland geïmporteerd worden.

 

Hoe controleer je een import auto op een schadeverleden?

Wilt u een auto importeren, maar twijfelt u of de auto wel betrouwbaar is? Wij adviseren u om enkel naar auto’s te kijken die afkomstig zijn van officiële merkdealers. Dit verkleint de kans aanzienlijk dat het om een schadeauto of louche handelaar gaat.

 

Vervolgens is het van belang om de documenten van de auto op te vragen en uitvoerig te controleren. Hoeveel eigenaren heeft de auto gehad? Wat is de onderhoudshistorie van de auto? Wilt u geen risico nemen? Controleer dan alles uitvoering, van de kleine tot grote details. Daarnaast kunt u het chassisnummer controleren om het verleden van de auto na te lopen, bijvoorbeeld via carfax.eu.

 

Wij adviseren u altijd naar jonge occasions te kijken. Wanneer deze afkomstig zijn van een officiële merkdealer beschikken deze vaak nog over de fabrieksgarantie. Dit geeft u extra zekerheid. Mocht er na het importeren wat met de auto zijn, dan kunt u gewoon terecht bij een officiële garage bij u in de buurt.  

 

Een auto importeren uit Duitsland via eenautoimporteren.nl

Het importeren van een auto kan spannend aanvoelen. Het gaat immers om een investering waarbij u waar wilt krijgen voor uw geld. Wij Overweegt u een auto te importeren uit Duitsland? Wij helpen u graag met het controleren van de auto, het berekenen van de aanschafkosten, het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.

 

Zoek een auto via onze website of vertel ons welk merk / model u op het oog heeft. Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alle kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. 


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

45x
Bmw

225 Active Tourer

  1. Prijs
    € 20.280
  2. Kilometerstand
    56.671
  3. Bouwjaar
    2019
41x
Bmw

X1

  1. Prijs
    € 23.990
  2. Kilometerstand
    64.700
  3. Bouwjaar
    2018
43x
Bmw

330

  1. Prijs
    € 40.750
  2. Kilometerstand
    8.900
  3. Bouwjaar
    2022
110x
Mercedes-benz

E 200

  1. Prijs
    € 22.900
  2. Kilometerstand
    149.000
  3. Bouwjaar
    2019
28x
Vw

T-Cross

  1. Prijs
    € 23.845
  2. Kilometerstand
    23.820
  3. Bouwjaar
    2023
49x
Bmw

X3 M40

  1. Prijs
    € 41.880
  2. Kilometerstand
    112.635
  3. Bouwjaar
    2018
68x
Porsche

Macan

  1. Prijs
    € 39.999
  2. Kilometerstand
    111.800
  3. Bouwjaar
    2018
38x
Opel

Corsa

  1. Prijs
    € 20.150
  2. Kilometerstand
    33.373
  3. Bouwjaar
    2020

Wij helpen je verder

9 minuten leestijd
Occasion import populairder dan ooit – cijfers van 2021
10 minuten leestijd
Wat is BPM?
9 minuten leestijd
De BPM op een elektrische auto
24 minuten leestijd
Zit er fabrieksgarantie op een import auto?
7 minuten leestijd
Kosten auto importeren
6 minuten leestijd
Hybride auto zonder stekker

Veelgestelde vragen

Mijn droomauto staat te koop bij een particulier, kunnen jullie deze ook importeren?

Nee, helaas niet. Wij werken strikt met officiële merkdealers, juist zodat je altijd zekerheid hebt van bijvoorbeeld een importeur of fabrikant. Doordat merkdealers verbonden zijn met de importeur of fabrikant, zullen zij zich moeten houden aan de eisen die door hen worden gesteld. Hierdoor kan je altijd terugvallen op de merkdealer, mocht er onverhoopt iets mis zijn met de auto. Uiteraard controleren wij de papieren en de onderhoudshistorie van de auto, voordat deze op transport naar Nederland gaat.

Maakt het uit of ik een Ferrari of een Kia wil importeren?

Nee, dit maakt niks uit! Of u nou op zoek bent naar exclusieve sportauto of een kleine stadsauto, wij rekenen in beide gevallen de vaste importfee van €.1599,-. Het BPM-bedrag kan wellicht wel iets anders uitpakken. ;-)

Bestaat er in Duitsland zoiets als een APK?

Ja, in Duitsland heet dit een TÜV-keuring, die in Nederland door de RDW erkent wordt als Nederlandse APK. Deze ‘Duitse APK’ is 2 jaar geldig en bovendien strenger dan de Nederlandse APK, want bij een TÜV-keuring wordt er ook gekeken naar later ingebouwde accessoires.

Is het ook mogelijk om een auto uit een ander land dan Duitsland te importeren?

Dat is uiteraard ook mogelijk. In principe kunnen wij vanuit elk land binnen -en buiten de EU auto's importeren. Echter geven wij zelf wel de voorkeur aan auto's uit Duitsland. Onze kennis richt zich voornamelijk op Duitsland dus wij raden dan ook zeker aan om in Duitsland op zoek te gaan naar uw nieuwe auto.

Tevreden klanten

Alles perfect geregeld en altijd...

Eerste twee auto's waren allebei helaas al verkocht, maar werden nog wel te koop aangeboden. De derde keer was het wel raak. Als ik een linkje van een...

Goede service en open kaart

Persoonlijk contact, snelle reacties en goed bereikbaar. Je krijgt een eerlijk verhaal met inzicht in alle kosten. Geen verassingen.

Goede service, goed behandeld

Een mooi voorbeeld van een bedrijf dat haar afspraken nakomt. Betrouwbaar, professioneel en kennis van zaken. Niet geheel onbelangrijk is het grote prijsvoordeel...

Vriendelijk en professioneel. Heldere communicatie. Ik heb goed geholpen aan een prachtige ‘nieuwe’ auto. Ze helpen mee met zoeken, maar in mijn geval...

Inmiddels mijn derde auto via dit bedrijf geïmporteerd. Een aanrader voor iedereen. Ruime keuze (veel meer dan in Nederland), scherpe prijzen, vaak met...

Perfecte Service

Diverse occasions gevonden in Duitsland. Cindy heeft goed meegekeken en per auto een duidelijk kostenplaatje gemaakt. Ook eerlijk advies. Volledige onderhoudshistorie...

Top bedrijf, uitstekende service: vriendelijk, snel, accuraat en betrouwbaar niks teveel gevraagd. Eerste ervaring met importeren van een auto uit Duitsland,...

Toch altijd spannend om een auto te kopen. Wij willen iedereen eenautoimporteren.nl aanraden. Uitstekende service is iets wat niet meer "normaal" is in...