Auto zoeken
5 minuten leestijd
12-06-2023 Import

Zijn import auto's vaak schadeauto's?

Wij zien regelmatig waarschuwingen voorbijkomen: “Pas op, dit zijn schadeauto’s!”. Zijn deze waarschuwingen terecht? In dit artikel leggen wij het uit!  

 

Louche handelaren

Het importeren van auto’s uit Duitsland is de afgelopen jaar flink in populariteit toegenomen. Dit is ook louche handelaren opgevallen. Zij verkopen occasions zonder melding te maken van het schadeverleden. Op de schadeauto’s zit vaak geen fabrieksgarantie meer, waardoor je als snel met hoge reparatiekosten opgezadeld wordt. Het financiële voordeel van importeren gaat dan niet meer op.

 

Zijn alle import auto’s schadeauto’s?

Dit is een veel voorkomende misvatting onder consumenten. Niet alle import auto’s zijn namelijk schadeauto’s. Ja, er zijn inderdaad louche occasion handelaren. Maar dat neemt niet weg dat er ook heel veel keurige merkdealers zijn. Officiële merkdealers hebben vaak een uitgebreid, en betrouwbaar, dossier van de auto met daarin alle benodigde informatie. Daarnaast beschikken deze occasions vaak ook nog over de fabrieksgarantie. Deze auto’s zijn geen schadeauto’s en kunnen, na een controle, zonder zorgen naar Nederland geïmporteerd worden.

 

Hoe controleer je een import auto op een schadeverleden?

Wilt u een auto importeren, maar twijfelt u of de auto wel betrouwbaar is? Wij adviseren u om enkel naar auto’s te kijken die afkomstig zijn van officiële merkdealers. Dit verkleint de kans aanzienlijk dat het om een schadeauto of louche handelaar gaat.

 

Vervolgens is het van belang om de documenten van de auto op te vragen en uitvoerig te controleren. Hoeveel eigenaren heeft de auto gehad? Wat is de onderhoudshistorie van de auto? Wilt u geen risico nemen? Controleer dan alles uitvoering, van de kleine tot grote details. Daarnaast kunt u het chassisnummer controleren om het verleden van de auto na te lopen, bijvoorbeeld via carfax.eu.

 

Wij adviseren u altijd naar jonge occasions te kijken. Wanneer deze afkomstig zijn van een officiële merkdealer beschikken deze vaak nog over de fabrieksgarantie. Dit geeft u extra zekerheid. Mocht er na het importeren wat met de auto zijn, dan kunt u gewoon terecht bij een officiële garage bij u in de buurt.  

 

Een auto importeren uit Duitsland via eenautoimporteren.nl

Het importeren van een auto kan spannend aanvoelen. Het gaat immers om een investering waarbij u waar wilt krijgen voor uw geld. Wij Overweegt u een auto te importeren uit Duitsland? Wij helpen u graag met het controleren van de auto, het berekenen van de aanschafkosten, het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.

 

Zoek een auto via onze website of vertel ons welk merk / model u op het oog heeft. Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alle kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. 


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

6x
Mercedes-benz

C 300

 1. Prijs
  € 32.490
 2. Kilometerstand
  67.605
 3. Bouwjaar
  2018
19x
Tesla

Model Y

 1. Prijs
  € 49.900
 2. Kilometerstand
  20.400
 3. Bouwjaar
  2021
6x
Skoda

Enyaq

 1. Prijs
  € 31.870
 2. Kilometerstand
  16.943
 3. Bouwjaar
  2021
82x
Mercedes-benz

A 180

 1. Prijs
  € 20.379
 2. Kilometerstand
  44.818
 3. Bouwjaar
  2018
5x
Audi

Q5

 1. Prijs
  € 33.490
 2. Kilometerstand
  55.000
 3. Bouwjaar
  2018
52x
Aston martin

V8 Vantage

 1. Prijs
  € 118.980
 2. Kilometerstand
  6.530
 3. Bouwjaar
  2018
2x
Bmw

216 Active Tourer

 1. Prijs
  € 21.430
 2. Kilometerstand
  50.194
 3. Bouwjaar
  2020
19x
Audi

A7

 1. Prijs
  € 54.950
 2. Kilometerstand
  35.051
 3. Bouwjaar
  2020

Wij helpen je verder

5 minuten leestijd
BMW-dealers in Duitsland
4 minuten leestijd
Mazda-dealers in Duitsland
6 minuten leestijd
Dit is de nieuwe Lotus Eletre
9 minuten leestijd
De BPM op een elektrische auto
5 minuten leestijd
Het Chinese automerk Xpeng
7 minuten leestijd
Auto Inruilen

Veelgestelde vragen

Maakt het uit of ik een Ferrari of een Kia wil importeren?

Nee, dit maakt niks uit! Of u nou op zoek bent naar exclusieve sportauto of een kleine stadsauto, wij rekenen in beide gevallen de vaste importfee van €.1599,-. Het BPM-bedrag kan wellicht wel iets anders uitpakken. ;-)

Mijn droomauto staat te koop bij een particulier, kunnen jullie deze ook importeren?

Nee, helaas niet. Wij werken strikt met officiële merkdealers, juist zodat je altijd zekerheid hebt van bijvoorbeeld een importeur of fabrikant. Doordat merkdealers verbonden zijn met de importeur of fabrikant, zullen zij zich moeten houden aan de eisen die door hen worden gesteld. Hierdoor kan je altijd terugvallen op de merkdealer, mocht er onverhoopt iets mis zijn met de auto. Uiteraard controleren wij de papieren en de onderhoudshistorie van de auto, voordat deze op transport naar Nederland gaat.

Waarom een auto importeren uit Duitsland?

Door het importeren van een auto uit Duitsland bespaar je al snel 2% tot 15%. In Duitsland liggen de prijzen van nieuwe en gebruikte auto’s namelijk veel lager. Daarnaast is de markt vele malen groter en zijn de auto’s standaard luxer uitgevoerd. Dit alles maakt het importeren van een auto uit Duitsland financieel erg aantrekkelijk. In dit artikel lees je meer over de voordelen van het importeren van een auto uit Duitsland.

Wat kost het importeren van een auto uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit Duitsland (of een ander EU-land) brengt verschillende kosten met zich mee: Aankoopprijs, BTW, BPM, Transportkosten en de RDW-keuring. Meer informatie over deze kosten.Als je geen kennis van het importproces hebt, kan het importeren van een auto erg ingewikkeld zijn. Wij kunnen u helpen met het gehele proces (€ 1.599,-), maar ook met enkel het invoeren van de auto (€ 599,-).

Tevreden klanten

We hebben zelf online een auto uitgezocht en die door Tim van eenautoimporteren.nl laten importeren. Het proces was vooraf duidelijk en de communicatie...

Top service!

Je wordt gastvrij ontvangen. Super geholpen en dat alles met een persoonlijke tint. Ik beveel dit bedrijf zeker aan en kom er zeker terug bij een eventuele...

Dit is de eerste keer dat ik een auto heb aangeschaft in het buitenland. Bart en Cindy hebben het import proces duidelijk uitgelegd en waren altijd snel...

Leuke mensen en een geweldige transparante...

Het is zeer goed zaken doen met deze mensen, heel openhartig en eerlijk. Ik zal in de toekomst zeker weer van hun expertise gebruik willen maken. 100x...

Een hele complete service.

Ik ben met mijn wensen bij eenautoimporteren naar binnen gelopen. Zij hebben mij vanaf dat moment in alles begeleid. Ik ben uiteindelijk toch zelf de auto...

Excellent honest service!

I found eenautoimporteren online after speaking to a couple of large importers as I found them to be charging a high import service cost and also stating...

Goede service, goed behandeld

Ik was al een tijdje opzoek naar een Mercedes A Klasse. Maar kon niks vinden binnen mijn budget. Toen hoorde ik dat het in Duitsland een stuk voordeliger...

Geweldig!

Wat een geweldige organisatie! Ze kennen hun vakgebied. De dienstverlening is zeer vriendelijk, toegankelijk en komen hun afspraken na. In het gehele proces...