Auto zoeken
7 minuten leestijd
15-12-2022 Hybride

Tweedehands hybride auto

Hybride auto’s zijn de afgelopen jaren flink in populariteit toegenomen. Hierdoor is ook de markt van tweedehands hybride auto’s gestegen. Maar is het nu wel of niet verstandig om een tweedehands hybride auto aan te schaffen? In dit artikel zetten wij de voor- en nadelen op een rij.  

 

Wat is een hybride auto?

Is het wel of niet verstandig om een tweedehands hybride auto aan te schaffen? Om dit te bepalen is het eerst belangrijk om te begrijpen wat een hybride auto is. Hybride auto’s hebben een elektromotor én een brandstofmotor. Hierdoor kunnen deze auto’s dus ook op twee manieren rijden: elektrisch en op brandstof.

 

De voordelen van een tweedehands hybride auto

Een hybride auto heeft meerdere voordelen. Een tweedehands hybride auto is goedkoper in gebruik dan een fossiele auto. De auto verbruikt minder brandstof omdat er ook elektrisch gereden kan worden. Met de huidige brandstofkosten kan dit maandelijks voor een leuk financieel voordeel zorgen. Daarnaast krijg je 50% korting op de motorrijtuigenbelasting. Let op, dit belastingvoordeel geldt alleen voor auto’s met een minimale CO2-uitstoot die niet meer is dan 50 gram per kilometer.  

 

Naast financiële voordelen heeft een tweedehands hybride occasion ook economische voordelen. Zo maken hybride auto’s over het algemeen minder geluid, wat rustgevender is in het dagelijks verkeer. Ook heeft een hybride auto een goed image vanwege de duurzaamheid.

 

De nadelen van een tweedehands hybride auto

Eén van de meest genoemde nadelen van een tweedehands hybride auto is de accu. De accu van een hybride auto is ontzettend belangrijk. Deze zorgt ervoor dat de auto gedeeltelijk elektrisch kan rijden. Net zoals fossiele auto’s moeten sommige onderdelen van hybride auto’s na een aantal jaar vervangen worden. En laat de accu nou net het duurste onderdeel van een tweedehands hybride auto zijn.

 

Waar moet je op letten?

Is het verstandig om een tweedehands hybride auto aan te schaffen? Wat ons betreft wel. Maar je moet wel goed kijken wat je koopt. Al geld dat natuurlijk ook bij tweedehands fossiele auto’s. Wij hebben een aantal tips op een rij gezet:

 

·       Koop een tweedehands hybride auto bij een officiële merkdealer

·       Controleer de staat van de accu

·       Controleer de onderhoudshistorie en gebruikshistorie

 

Populaire tweedehands hybride auto’s

·       Toyota Prius

·       Kia Niro

·       Hyundai IONIQ

 

Een tweedehands hybride auto importeren via eenautoimporteren.nl

De vraag naar tweedehands hybride auto’s is de afgelopen jaar flink gestegen. Het aanbod van deze auto’s is in Nederland echter nog niet erg groot. In Duitsland worden er daarentegen veel goede tweedehands hybride auto’s aangeboden. Niet gek, want Duitsland is flink aan het investeren in elektrisch rijden. Zo werd er in 2016 600 miljoen euro aan subsidie vrijgemaakt. Hybride auto’s worden daarom steeds vaker vanuit Duitsland naar Nederland geïmporteerd.

 

Overweegt u een hybride auto te importeren uit bijvoorbeeld Duitsland? Wij helpen u graag met het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.

 

Zoek een tweedehands hybride auto via onze website of vertel ons welke hybride auto u op het oog heeft. Wij zoeken graag met u mee! Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alles kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest!


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

57x
Kia

Rio

  1. Prijs
    € 20.000
  2. Kilometerstand
    3.000
  3. Bouwjaar
    2023
41x
Peugeot

2008

  1. Prijs
    € 22.930
  2. Kilometerstand
    14.499
  3. Bouwjaar
    2021
62x
Renault

Grand Scenic

  1. Prijs
    € 20.000
  2. Kilometerstand
    26.000
  3. Bouwjaar
    2021
50x
Vw

Beetle

  1. Prijs
    € 21.388
  2. Kilometerstand
    26.990
  3. Bouwjaar
    2018
44x
Renault

ZOE

  1. Prijs
    € 20.410
  2. Kilometerstand
    39.808
  3. Bouwjaar
    2021
150x
Mercedes-benz

Vito

  1. Prijs
    € 20.206
  2. Kilometerstand
    17.099
  3. Bouwjaar
    2021
48x
Audi

A4

  1. Prijs
    € 18.990
  2. Kilometerstand
    150.000
  3. Bouwjaar
    2018
188x
Hyundai

Kona

  1. Prijs
    € 20.090
  2. Kilometerstand
    38.127
  3. Bouwjaar
    2020

Wij helpen je verder

9 minuten leestijd
De BPM op een elektrische auto
7 minuten leestijd
Dit is de Mercedes EQC
7 minuten leestijd
Dit is de Hyundai Kona Electric 2022
7 minuten leestijd
Wat is MWST in Duitsland?
6 minuten leestijd
Dit is de nieuwe Lotus Eletre
4 minuten leestijd
Voorkom een dubbele BTW-heffing bij het importeren van een zakelijke auto

Veelgestelde vragen

Mijn droomauto staat te koop bij een particulier, kunnen jullie deze ook importeren?

Nee, helaas niet. Wij werken strikt met officiële merkdealers, juist zodat je altijd zekerheid hebt van bijvoorbeeld een importeur of fabrikant. Doordat merkdealers verbonden zijn met de importeur of fabrikant, zullen zij zich moeten houden aan de eisen die door hen worden gesteld. Hierdoor kan je altijd terugvallen op de merkdealer, mocht er onverhoopt iets mis zijn met de auto. Uiteraard controleren wij de papieren en de onderhoudshistorie van de auto, voordat deze op transport naar Nederland gaat.

Bestaat er in Duitsland zoiets als een APK?

Ja, in Duitsland heet dit een TÜV-keuring, die in Nederland door de RDW erkent wordt als Nederlandse APK. Deze ‘Duitse APK’ is 2 jaar geldig en bovendien strenger dan de Nederlandse APK, want bij een TÜV-keuring wordt er ook gekeken naar later ingebouwde accessoires.

Maakt het uit of ik een Ferrari of een Kia wil importeren?

Nee, dit maakt niks uit! Of u nou op zoek bent naar exclusieve sportauto of een kleine stadsauto, wij rekenen in beide gevallen de vaste importfee van €.1599,-. Het BPM-bedrag kan wellicht wel iets anders uitpakken. ;-)

Is het ook mogelijk om een auto uit een ander land dan Duitsland te importeren?

Dat is uiteraard ook mogelijk. In principe kunnen wij vanuit elk land binnen -en buiten de EU auto's importeren. Echter geven wij zelf wel de voorkeur aan auto's uit Duitsland. Onze kennis richt zich voornamelijk op Duitsland dus wij raden dan ook zeker aan om in Duitsland op zoek te gaan naar uw nieuwe auto.

Tevreden klanten

Vriendelijk en professioneel. Heldere communicatie. Ik heb goed geholpen aan een prachtige ‘nieuwe’ auto. Ze helpen mee met zoeken, maar in mijn geval...

De Eigenaar Bart Koolaard, lokt je met verkeerde info over een auto die hij te koop heeft staan naar zijn bedrijf om je een auto te verkopen. Blijkt de...

Perfect, zeker aan te bevelen

Ik was op zoek naar een Mini Cooper S JCW, bij Mini Breeman werd ik slecht geholpen. Via internet bij eenautoimporteren.nl terecht gekomen. Ze hadden in...

Goede service en open kaart

Persoonlijk contact, snelle reacties en goed bereikbaar. Je krijgt een eerlijk verhaal met inzicht in alle kosten. Geen verassingen.

We hebben zelf online een auto uitgezocht en die door Tim van eenautoimporteren.nl laten importeren. Het proces was vooraf duidelijk en de communicatie...

Super

Ze helpen bij de zoektocht en voorkwamen zo dat ik een schade auto zou kopen. Het hele proces van importeren verliep verder soepel met een duidelijke communicatie....

Zelf de auto gevonden en daarna werd heel het traject van aankoop, vervoer, Rdw, keuring en kenteken overgenomen, top service en kwaliteit.

Topservice

Wij zochten een VW Golf voor een nieuwe medewerker binnen ons bedrijf. in NL stond eigenlijk niet de auto die we zochten. Via eenautoimporten.nl vonden...