Auto zoeken
7 minuten leestijd
15-12-2022 Hybride

Tweedehands hybride auto

Hybride auto’s zijn de afgelopen jaren flink in populariteit toegenomen. Hierdoor is ook de markt van tweedehands hybride auto’s gestegen. Maar is het nu wel of niet verstandig om een tweedehands hybride auto aan te schaffen? In dit artikel zetten wij de voor- en nadelen op een rij.  

 

Wat is een hybride auto?

Is het wel of niet verstandig om een tweedehands hybride auto aan te schaffen? Om dit te bepalen is het eerst belangrijk om te begrijpen wat een hybride auto is. Hybride auto’s hebben een elektromotor én een brandstofmotor. Hierdoor kunnen deze auto’s dus ook op twee manieren rijden: elektrisch en op brandstof.

 

De voordelen van een tweedehands hybride auto

Een hybride auto heeft meerdere voordelen. Een tweedehands hybride auto is goedkoper in gebruik dan een fossiele auto. De auto verbruikt minder brandstof omdat er ook elektrisch gereden kan worden. Met de huidige brandstofkosten kan dit maandelijks voor een leuk financieel voordeel zorgen. Daarnaast krijg je 50% korting op de motorrijtuigenbelasting. Let op, dit belastingvoordeel geldt alleen voor auto’s met een minimale CO2-uitstoot die niet meer is dan 50 gram per kilometer.  

 

Naast financiële voordelen heeft een tweedehands hybride occasion ook economische voordelen. Zo maken hybride auto’s over het algemeen minder geluid, wat rustgevender is in het dagelijks verkeer. Ook heeft een hybride auto een goed image vanwege de duurzaamheid.

 

De nadelen van een tweedehands hybride auto

Eén van de meest genoemde nadelen van een tweedehands hybride auto is de accu. De accu van een hybride auto is ontzettend belangrijk. Deze zorgt ervoor dat de auto gedeeltelijk elektrisch kan rijden. Net zoals fossiele auto’s moeten sommige onderdelen van hybride auto’s na een aantal jaar vervangen worden. En laat de accu nou net het duurste onderdeel van een tweedehands hybride auto zijn.

 

Waar moet je op letten?

Is het verstandig om een tweedehands hybride auto aan te schaffen? Wat ons betreft wel. Maar je moet wel goed kijken wat je koopt. Al geld dat natuurlijk ook bij tweedehands fossiele auto’s. Wij hebben een aantal tips op een rij gezet:

 

·       Koop een tweedehands hybride auto bij een officiële merkdealer

·       Controleer de staat van de accu

·       Controleer de onderhoudshistorie en gebruikshistorie

 

Populaire tweedehands hybride auto’s

·       Toyota Prius

·       Kia Niro

·       Hyundai IONIQ

 

Een tweedehands hybride auto importeren via eenautoimporteren.nl

De vraag naar tweedehands hybride auto’s is de afgelopen jaar flink gestegen. Het aanbod van deze auto’s is in Nederland echter nog niet erg groot. In Duitsland worden er daarentegen veel goede tweedehands hybride auto’s aangeboden. Niet gek, want Duitsland is flink aan het investeren in elektrisch rijden. Zo werd er in 2016 600 miljoen euro aan subsidie vrijgemaakt. Hybride auto’s worden daarom steeds vaker vanuit Duitsland naar Nederland geïmporteerd.

 

Overweegt u een hybride auto te importeren uit bijvoorbeeld Duitsland? Wij helpen u graag met het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.

 

Zoek een tweedehands hybride auto via onze website of vertel ons welke hybride auto u op het oog heeft. Wij zoeken graag met u mee! Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alles kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest!


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

70x
Bmw

X1

  1. Prijs
    € 31.930
  2. Kilometerstand
    10.500
  3. Bouwjaar
    2022
19x
Skoda

Enyaq

  1. Prijs
    € 42.900
  2. Kilometerstand
    22.580
  3. Bouwjaar
    2021
68x
Toyota

Land Cruiser

  1. Prijs
    € 48.500
  2. Kilometerstand
    64.891
  3. Bouwjaar
    2019
36x
Toyota

Corolla

  1. Prijs
    € 28.490
  2. Kilometerstand
    15.000
  3. Bouwjaar
    2022
33x
Bmw

118

  1. Prijs
    € 20.890
  2. Kilometerstand
    46.400
  3. Bouwjaar
    2020
30x
Bmw

318

  1. Prijs
    € 22.502
  2. Kilometerstand
    28.750
  3. Bouwjaar
    2019
19x
Audi

Q3

  1. Prijs
    € 29.980
  2. Kilometerstand
    42.790
  3. Bouwjaar
    2019
33x
Audi

A4

  1. Prijs
    € 26.380
  2. Kilometerstand
    65.759
  3. Bouwjaar
    2020

Wij helpen je verder

7 minuten leestijd
Dit is de Jeep Wrangler 4XE
6 minuten leestijd
Porsche-dealers in Duitsland
6 minuten leestijd
Hybride auto zonder stekker
5 minuten leestijd
Dit is de Hyundai IONIQ 6
6 minuten leestijd
De elektrische toekomst van Volvo
6 minuten leestijd
Dit is de nieuwe Lotus Eletre

Veelgestelde vragen

Kan ik een financiering aanvragen voor mijn auto?

Voor de financieringen werken wij samen met Bank & Geld. Bij Bank & Geld kunt u terecht voor de Financial Lease van alle merken personenwagens voor zowel zakelijk als privé. Als u besluit om bij ons een auto te kopen, dan kunnen wij ter plekke contact opnemen met Bank & Geld om na te gaan wat de beste financiering voor uw persoonlijke situatie is. U ontvangt een duidelijk voorstel. Als de uitkomst positief is kan de lening worden afgesloten. Wij hebben hier geen financieel belang bij. Ons doel is alleen goede auto’s te verkopen tegen een scherpe prijs en daarbij onze klanten zoveel mogelijk service te verlenen. De autofinanciering is hiervan een onderdeel.

Maakt het uit of ik een Ferrari of een Kia wil importeren?

Nee, dit maakt niks uit! Of u nou op zoek bent naar exclusieve sportauto of een kleine stadsauto, wij rekenen in beide gevallen de vaste importfee van €.1599,-. Het BPM-bedrag kan wellicht wel iets anders uitpakken. ;-)

Hoe weet ik zeker dat mijn geïmporteerde auto correct is?

Als u kiest voor de volledige ontzorging, zullen wij al het onderzoek naar de auto doen. Vereist is echter wel dat de auto te koop moet staan bij een officiële merkdealer. Op deze manier zijn de kilometerstanden en de onderhoudshistorie beter te controleren. Wij vragen bij de Nederlandse dealer op basis van het chassisnummer de onderhoudshistorie op en controleren op die manier ook gelijk of de kilometerstand kloppend is. Op deze manier garanderen wij dat de auto correct is.

Bestaat er in Duitsland zoiets als een APK?

Ja, in Duitsland heet dit een TÜV-keuring, die in Nederland door de RDW erkent wordt als Nederlandse APK. Deze ‘Duitse APK’ is 2 jaar geldig en bovendien strenger dan de Nederlandse APK, want bij een TÜV-keuring wordt er ook gekeken naar later ingebouwde accessoires.

Tevreden klanten

Samen met Tim mijn nieuwe auto uitgezocht in Belgie. Door de brede keuzes die je kunt kiezen bij eenautoimporteren.nl heb ik er voor gekozen om mijn auto...

Alles perfect geregeld.

Eenautoimporteren heeft het importeren van de door mij zelf gevonden auto vanaf de Duitse garage tot de aflevering, inclusief inbouw alarm, perfect voor...

Top geholpen door Cindy. Elke vraag die ik stelde werd snel en vakkundig beantwoord. Alles werd zorgvuldig uit handen genomen. Dit noem ik nog eens totale...

Het importeren van een auto uit Duitsland is niet eenvoudig. Deze firma heeft goed inzicht in de Duitse markt en zorgt dat alles geregeld wordt volgens...

Top service!

Je wordt gastvrij ontvangen. Super geholpen en dat alles met een persoonlijke tint. Ik beveel dit bedrijf zeker aan en kom er zeker terug bij een eventuele...

Zij hebben met mij een zéér tevreden...

Het team van dit bedrijf is zeer behulpzaam en niets is hun teveel. Meerdere keren heb ik een offerte opgevraagd waarbij ik niet de indruk kreeg dat het...

Wat een topbedrijf!

Wij hebben met hulp van deze geweldige mensen een auto geïmporteerd uit Duitsland. Wij zijn tijdens dit proces heel goed begeleid door Cindy. Zonder Cindy...

Na een belletje plegen gingen ze gelijk aan de slag, alles is netjes uitgelegd en zoals belooft liep het ook allemaal. Dikke aanrader alles is goed geregeld...