Auto zoeken
7 minuten leestijd
15-12-2022 Hybride

Tweedehands hybride auto

Hybride auto’s zijn de afgelopen jaren flink in populariteit toegenomen. Hierdoor is ook de markt van tweedehands hybride auto’s gestegen. Maar is het nu wel of niet verstandig om een tweedehands hybride auto aan te schaffen? In dit artikel zetten wij de voor- en nadelen op een rij.  

 

Wat is een hybride auto?

Is het wel of niet verstandig om een tweedehands hybride auto aan te schaffen? Om dit te bepalen is het eerst belangrijk om te begrijpen wat een hybride auto is. Hybride auto’s hebben een elektromotor én een brandstofmotor. Hierdoor kunnen deze auto’s dus ook op twee manieren rijden: elektrisch en op brandstof.

 

De voordelen van een tweedehands hybride auto

Een hybride auto heeft meerdere voordelen. Een tweedehands hybride auto is goedkoper in gebruik dan een fossiele auto. De auto verbruikt minder brandstof omdat er ook elektrisch gereden kan worden. Met de huidige brandstofkosten kan dit maandelijks voor een leuk financieel voordeel zorgen. Daarnaast krijg je 50% korting op de motorrijtuigenbelasting. Let op, dit belastingvoordeel geldt alleen voor auto’s met een minimale CO2-uitstoot die niet meer is dan 50 gram per kilometer.  

 

Naast financiële voordelen heeft een tweedehands hybride occasion ook economische voordelen. Zo maken hybride auto’s over het algemeen minder geluid, wat rustgevender is in het dagelijks verkeer. Ook heeft een hybride auto een goed image vanwege de duurzaamheid.

 

De nadelen van een tweedehands hybride auto

Eén van de meest genoemde nadelen van een tweedehands hybride auto is de accu. De accu van een hybride auto is ontzettend belangrijk. Deze zorgt ervoor dat de auto gedeeltelijk elektrisch kan rijden. Net zoals fossiele auto’s moeten sommige onderdelen van hybride auto’s na een aantal jaar vervangen worden. En laat de accu nou net het duurste onderdeel van een tweedehands hybride auto zijn.

 

Waar moet je op letten?

Is het verstandig om een tweedehands hybride auto aan te schaffen? Wat ons betreft wel. Maar je moet wel goed kijken wat je koopt. Al geld dat natuurlijk ook bij tweedehands fossiele auto’s. Wij hebben een aantal tips op een rij gezet:

 

·       Koop een tweedehands hybride auto bij een officiële merkdealer

·       Controleer de staat van de accu

·       Controleer de onderhoudshistorie en gebruikshistorie

 

Populaire tweedehands hybride auto’s

·       Toyota Prius

·       Kia Niro

·       Hyundai IONIQ

 

Een tweedehands hybride auto importeren via eenautoimporteren.nl

De vraag naar tweedehands hybride auto’s is de afgelopen jaar flink gestegen. Het aanbod van deze auto’s is in Nederland echter nog niet erg groot. In Duitsland worden er daarentegen veel goede tweedehands hybride auto’s aangeboden. Niet gek, want Duitsland is flink aan het investeren in elektrisch rijden. Zo werd er in 2016 600 miljoen euro aan subsidie vrijgemaakt. Hybride auto’s worden daarom steeds vaker vanuit Duitsland naar Nederland geïmporteerd.

 

Overweegt u een hybride auto te importeren uit bijvoorbeeld Duitsland? Wij helpen u graag met het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.

 

Zoek een tweedehands hybride auto via onze website of vertel ons welke hybride auto u op het oog heeft. Wij zoeken graag met u mee! Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alles kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest!


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

2x
Bmw

X1

 1. Prijs
  € 25.490
 2. Kilometerstand
  29.100
 3. Bouwjaar
  2020
2167x
Mercedes-benz

A 250

 1. Prijs
  € 21.950
 2. Kilometerstand
  128.700
 3. Bouwjaar
  2016
11x
Audi

S3

 1. Prijs
  € 45.650
 2. Kilometerstand
  11.359
 3. Bouwjaar
  2021
6x
Fiat

500L

 1. Prijs
  € 15.199
 2. Kilometerstand
  37.862
 3. Bouwjaar
  2018
39x
Bmw

X1

 1. Prijs
  € 25.490
 2. Kilometerstand
  28.000
 3. Bouwjaar
  2020
2x
Mercedes-benz

GLC 300

 1. Prijs
  € 34.550
 2. Kilometerstand
  91.200
 3. Bouwjaar
  2018
21x
Audi

Q5

 1. Prijs
  € 61.980
 2. Kilometerstand
  8.186
 3. Bouwjaar
  2022
8x
Bmw

X1

 1. Prijs
  € 26.490
 2. Kilometerstand
  46.719
 3. Bouwjaar
  2020

Wij helpen je verder

7 minuten leestijd
Dit is de Audi E-tron
1 minuut leestijd
Nieuwe kentekenreeks
9 minuten leestijd
Occasion import populairder dan ooit – cijfers van 2021
7 minuten leestijd
De nieuwe Renault ZOE
5 minuten leestijd
BMW-dealers in Duitsland
4 minuten leestijd
Een auto importeren gewoon mogelijk in tijden van corona virus

Veelgestelde vragen

Maakt het uit of ik een Ferrari of een Kia wil importeren?

Nee, dit maakt niks uit! Of u nou op zoek bent naar exclusieve sportauto of een kleine stadsauto, wij rekenen in beide gevallen de vaste importfee van €.1599,-. Het BPM-bedrag kan wellicht wel iets anders uitpakken. ;-)

Mijn droomauto staat te koop bij een particulier, kunnen jullie deze ook importeren?

Nee, helaas niet. Wij werken strikt met officiële merkdealers, juist zodat je altijd zekerheid hebt van bijvoorbeeld een importeur of fabrikant. Doordat merkdealers verbonden zijn met de importeur of fabrikant, zullen zij zich moeten houden aan de eisen die door hen worden gesteld. Hierdoor kan je altijd terugvallen op de merkdealer, mocht er onverhoopt iets mis zijn met de auto. Uiteraard controleren wij de papieren en de onderhoudshistorie van de auto, voordat deze op transport naar Nederland gaat.

Importeren jullie ook auto’s uit andere landen?

Dat is uiteraard ook mogelijk. In principe kunnen wij vanuit elk land, binnen en buiten, de EU auto’s importeren. Echter geven wij zelf de voorkeur aan auto’s uit Duitsland. Dit o.a. vanwege de aantrekkelijke afstand tot Nederland, wat de transportkosten bepaalt. Wij raden daarom aan om een auto uit Duitsland te importeren.  

Wat zijn de kosten voor het importeren van een auto?

Volledige ontzorging voor € 1.599,-Voor het importeren van een auto rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt €1.599,- inclusief BTW (exclusief BPM). Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren. Auto invoeren in Nederland voor € 599,- Voor het invoeren van een auto in Nederland rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt  € 599,- inclusief BTW (exclusief BPM kosten) . Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren.

Tevreden klanten

Top bedrijf, uitstekende service: vriendelijk, snel, accuraat en betrouwbaar niks teveel gevraagd. Eerste ervaring met importeren van een auto uit Duitsland,...

Nooit eerder gedacht om een auto te importeren. Werd heel goed geïnformeerd en begeleid door Cindy . Iedere stap in het proces werd duidelijk gecommuniceerd....

Toch altijd spannend om een auto te kopen. Wij willen iedereen eenautoimporteren.nl aanraden. Uitstekende service is iets wat niet meer "normaal" is in...

Fijne afhandeling van zaken!

Inmiddels is dit al de tweede auto die ik via eenautoimporteren.nl heb aangeschaft. Net als vorig jaar, is dit weer tot in de puntjes geregeld. Goede communicatie...

Goede en betrouwbare service

Fijn en snel contact in het gehele traject. In de beginfase was er snel een duidelijk overzicht van de totale kosten voor verschillende opties zodat je...

Goede service, goed behandeld

Een mooi voorbeeld van een bedrijf dat haar afspraken nakomt. Betrouwbaar, professioneel en kennis van zaken. Niet geheel onbelangrijk is het grote prijsvoordeel...

Na een praatje te hebben gemaakt op kantoor van eenautoimporteren.nl was ik er al snel uit. Bart & Cindy leggen duidelijk uit hoe het allemaal geregeld...

De kop zegt het al maar deze mensen houden echt van hun klanten en hun vak. De onderhandelingen en de afhandeling waren voortreffelijk. Ouderwets fijne...