Auto zoeken
7 minuten leestijd
15-12-2022 Hybride

Tweedehands hybride auto

Hybride auto’s zijn de afgelopen jaren flink in populariteit toegenomen. Hierdoor is ook de markt van tweedehands hybride auto’s gestegen. Maar is het nu wel of niet verstandig om een tweedehands hybride auto aan te schaffen? In dit artikel zetten wij de voor- en nadelen op een rij.  

 

Wat is een hybride auto?

Is het wel of niet verstandig om een tweedehands hybride auto aan te schaffen? Om dit te bepalen is het eerst belangrijk om te begrijpen wat een hybride auto is. Hybride auto’s hebben een elektromotor én een brandstofmotor. Hierdoor kunnen deze auto’s dus ook op twee manieren rijden: elektrisch en op brandstof.

 

De voordelen van een tweedehands hybride auto

Een hybride auto heeft meerdere voordelen. Een tweedehands hybride auto is goedkoper in gebruik dan een fossiele auto. De auto verbruikt minder brandstof omdat er ook elektrisch gereden kan worden. Met de huidige brandstofkosten kan dit maandelijks voor een leuk financieel voordeel zorgen. Daarnaast krijg je 50% korting op de motorrijtuigenbelasting. Let op, dit belastingvoordeel geldt alleen voor auto’s met een minimale CO2-uitstoot die niet meer is dan 50 gram per kilometer.  

 

Naast financiële voordelen heeft een tweedehands hybride occasion ook economische voordelen. Zo maken hybride auto’s over het algemeen minder geluid, wat rustgevender is in het dagelijks verkeer. Ook heeft een hybride auto een goed image vanwege de duurzaamheid.

 

De nadelen van een tweedehands hybride auto

Eén van de meest genoemde nadelen van een tweedehands hybride auto is de accu. De accu van een hybride auto is ontzettend belangrijk. Deze zorgt ervoor dat de auto gedeeltelijk elektrisch kan rijden. Net zoals fossiele auto’s moeten sommige onderdelen van hybride auto’s na een aantal jaar vervangen worden. En laat de accu nou net het duurste onderdeel van een tweedehands hybride auto zijn.

 

Waar moet je op letten?

Is het verstandig om een tweedehands hybride auto aan te schaffen? Wat ons betreft wel. Maar je moet wel goed kijken wat je koopt. Al geld dat natuurlijk ook bij tweedehands fossiele auto’s. Wij hebben een aantal tips op een rij gezet:

 

·       Koop een tweedehands hybride auto bij een officiële merkdealer

·       Controleer de staat van de accu

·       Controleer de onderhoudshistorie en gebruikshistorie

 

Populaire tweedehands hybride auto’s

·       Toyota Prius

·       Kia Niro

·       Hyundai IONIQ

 

Een tweedehands hybride auto importeren via eenautoimporteren.nl

De vraag naar tweedehands hybride auto’s is de afgelopen jaar flink gestegen. Het aanbod van deze auto’s is in Nederland echter nog niet erg groot. In Duitsland worden er daarentegen veel goede tweedehands hybride auto’s aangeboden. Niet gek, want Duitsland is flink aan het investeren in elektrisch rijden. Zo werd er in 2016 600 miljoen euro aan subsidie vrijgemaakt. Hybride auto’s worden daarom steeds vaker vanuit Duitsland naar Nederland geïmporteerd.

 

Overweegt u een hybride auto te importeren uit bijvoorbeeld Duitsland? Wij helpen u graag met het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.

 

Zoek een tweedehands hybride auto via onze website of vertel ons welke hybride auto u op het oog heeft. Wij zoeken graag met u mee! Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alles kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest!


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

14x
Mercedes-benz

GLA 220

 1. Prijs
  € 30.980
 2. Kilometerstand
  49.526
 3. Bouwjaar
  2019
90x
Audi

Q3

 1. Prijs
  € 28.870
 2. Kilometerstand
  28.080
 3. Bouwjaar
  2021
29x
Mercedes-benz

GLA 180

 1. Prijs
  € 20.560
 2. Kilometerstand
  89.191
 3. Bouwjaar
  2018
41x
Toyota

Yaris

 1. Prijs
  € 20.450
 2. Kilometerstand
  11.247
 3. Bouwjaar
  2020
20x
Seat

Tarraco

 1. Prijs
  € 20.990
 2. Kilometerstand
  122.000
 3. Bouwjaar
  2020
12x
Mercedes-benz

 1. Prijs
  € 20.087
 2. Kilometerstand
  25.177
 3. Bouwjaar
  2021
88x
Mercedes-benz

A 180

 1. Prijs
  € 20.290
 2. Kilometerstand
  52.152
 3. Bouwjaar
  2018
54x
Opel

Adam

 1. Prijs
  € 22.990
 2. Kilometerstand
  20.872
 3. Bouwjaar
  2019

Wij helpen je verder

4 minuten leestijd
Toyota-dealers in Duitsland
2 minuten leestijd
Auto reserveren in Duitsland?
2 minuten leestijd
Hebben jullie onze reclameborden al gezien?
6 minuten leestijd
Dit is de nieuwe Lotus Eletre
10 minuten leestijd
Wat is BPM?
6 minuten leestijd
Citroën Ami: de perfecte stadsauto

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik zeker dat mijn geïmporteerde auto correct is?

Als u kiest voor de volledige ontzorging, zullen wij al het onderzoek naar de auto doen. Vereist is echter wel dat de auto te koop moet staan bij een officiële merkdealer. Op deze manier zijn de kilometerstanden en de onderhoudshistorie beter te controleren. Wij vragen bij de Nederlandse dealer op basis van het chassisnummer de onderhoudshistorie op en controleren op die manier ook gelijk of de kilometerstand kloppend is. Op deze manier garanderen wij dat de auto correct is.

Maakt het uit of ik een Ferrari of een Kia wil importeren?

Nee, dit maakt niks uit! Of u nou op zoek bent naar exclusieve sportauto of een kleine stadsauto, wij rekenen in beide gevallen de vaste importfee van €.1599,-. Het BPM-bedrag kan wellicht wel iets anders uitpakken. ;-)

Waarom een auto importeren uit Duitsland?

Door het importeren van een auto uit Duitsland bespaar je al snel 2% tot 15%. In Duitsland liggen de prijzen van nieuwe en gebruikte auto’s namelijk veel lager. Daarnaast is de markt vele malen groter en zijn de auto’s standaard luxer uitgevoerd. Dit alles maakt het importeren van een auto uit Duitsland financieel erg aantrekkelijk. In dit artikel lees je meer over de voordelen van het importeren van een auto uit Duitsland.

Mijn droomauto staat te koop bij een particulier, kunnen jullie deze ook importeren?

Nee, helaas niet. Wij werken strikt met officiële merkdealers, juist zodat je altijd zekerheid hebt van bijvoorbeeld een importeur of fabrikant. Doordat merkdealers verbonden zijn met de importeur of fabrikant, zullen zij zich moeten houden aan de eisen die door hen worden gesteld. Hierdoor kan je altijd terugvallen op de merkdealer, mocht er onverhoopt iets mis zijn met de auto. Uiteraard controleren wij de papieren en de onderhoudshistorie van de auto, voordat deze op transport naar Nederland gaat.

Tevreden klanten

Top service!

Je wordt gastvrij ontvangen. Super geholpen en dat alles met een persoonlijke tint. Ik beveel dit bedrijf zeker aan en kom er zeker terug bij een eventuele...

Mijn recente ervaring met het importeren van een auto was simpelweg uitstekend. Vanaf het eerste contact tot de levering voor mijn deur, was de service...

Een betrokken,symphathiek en ter...

Na een 1e telefonisch contact is alles soepel en verstandig geregeld. Alle zorgen zijn uit handen genomen bij de aanschaf van onze Mercedes GLC 250, welke...

Na een praatje te hebben gemaakt op kantoor van eenautoimporteren.nl was ik er al snel uit. Bart & Cindy leggen duidelijk uit hoe het allemaal geregeld...

Na een korte zoekactie heb mijn droomauto gevonden. Eenautoimporteren.nl heeft mij vervolgens volledig ontzorgd in elke stap van vinden tot rijden. Echt...

Een aantal dagen geleden heb ik een Golf 8 GTI aangeschaft. Ik werd geholpen door Bart. Op de juiste manier geholpen en alles liep lekker vlot. Top gozer...

Uitstekende service. Alles snel en prettig afgerond. Wil je een auto importeren, dan raad ik hen ten zeerste aan.