Auto zoeken
7 minuten leestijd
15-12-2022 Hybride

Tweedehands hybride auto

Hybride auto’s zijn de afgelopen jaren flink in populariteit toegenomen. Hierdoor is ook de markt van tweedehands hybride auto’s gestegen. Maar is het nu wel of niet verstandig om een tweedehands hybride auto aan te schaffen? In dit artikel zetten wij de voor- en nadelen op een rij.  

 

Wat is een hybride auto?

Is het wel of niet verstandig om een tweedehands hybride auto aan te schaffen? Om dit te bepalen is het eerst belangrijk om te begrijpen wat een hybride auto is. Hybride auto’s hebben een elektromotor én een brandstofmotor. Hierdoor kunnen deze auto’s dus ook op twee manieren rijden: elektrisch en op brandstof.

 

De voordelen van een tweedehands hybride auto

Een hybride auto heeft meerdere voordelen. Een tweedehands hybride auto is goedkoper in gebruik dan een fossiele auto. De auto verbruikt minder brandstof omdat er ook elektrisch gereden kan worden. Met de huidige brandstofkosten kan dit maandelijks voor een leuk financieel voordeel zorgen. Daarnaast krijg je 50% korting op de motorrijtuigenbelasting. Let op, dit belastingvoordeel geldt alleen voor auto’s met een minimale CO2-uitstoot die niet meer is dan 50 gram per kilometer.  

 

Naast financiële voordelen heeft een tweedehands hybride occasion ook economische voordelen. Zo maken hybride auto’s over het algemeen minder geluid, wat rustgevender is in het dagelijks verkeer. Ook heeft een hybride auto een goed image vanwege de duurzaamheid.

 

De nadelen van een tweedehands hybride auto

Eén van de meest genoemde nadelen van een tweedehands hybride auto is de accu. De accu van een hybride auto is ontzettend belangrijk. Deze zorgt ervoor dat de auto gedeeltelijk elektrisch kan rijden. Net zoals fossiele auto’s moeten sommige onderdelen van hybride auto’s na een aantal jaar vervangen worden. En laat de accu nou net het duurste onderdeel van een tweedehands hybride auto zijn.

 

Waar moet je op letten?

Is het verstandig om een tweedehands hybride auto aan te schaffen? Wat ons betreft wel. Maar je moet wel goed kijken wat je koopt. Al geld dat natuurlijk ook bij tweedehands fossiele auto’s. Wij hebben een aantal tips op een rij gezet:

 

·       Koop een tweedehands hybride auto bij een officiële merkdealer

·       Controleer de staat van de accu

·       Controleer de onderhoudshistorie en gebruikshistorie

 

Populaire tweedehands hybride auto’s

·       Toyota Prius

·       Kia Niro

·       Hyundai IONIQ

 

Een tweedehands hybride auto importeren via eenautoimporteren.nl

De vraag naar tweedehands hybride auto’s is de afgelopen jaar flink gestegen. Het aanbod van deze auto’s is in Nederland echter nog niet erg groot. In Duitsland worden er daarentegen veel goede tweedehands hybride auto’s aangeboden. Niet gek, want Duitsland is flink aan het investeren in elektrisch rijden. Zo werd er in 2016 600 miljoen euro aan subsidie vrijgemaakt. Hybride auto’s worden daarom steeds vaker vanuit Duitsland naar Nederland geïmporteerd.

 

Overweegt u een hybride auto te importeren uit bijvoorbeeld Duitsland? Wij helpen u graag met het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.

 

Zoek een tweedehands hybride auto via onze website of vertel ons welke hybride auto u op het oog heeft. Wij zoeken graag met u mee! Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alles kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest!


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

36x
Volvo

XC 40

 1. Prijs
  € 28.900
 2. Kilometerstand
  36.050
 3. Bouwjaar
  2019
11x
Mercedes-benz

EQA

 1. Prijs
  € 40.700
 2. Kilometerstand
  19.947
 3. Bouwjaar
  2021
235x
Audi

A4

 1. Prijs
  € 18.780
 2. Kilometerstand
  139.167
 3. Bouwjaar
  2018
51x
Volvo

XC 40

 1. Prijs
  € 23.740
 2. Kilometerstand
  79.000
 3. Bouwjaar
  2019
3x
Audi

Q5

 1. Prijs
  € 34.900
 2. Kilometerstand
  110.650
 3. Bouwjaar
  2020
11x
Mercedes-benz

CLA 45 AMG

 1. Prijs
  € 52.900
 2. Kilometerstand
  46.402
 3. Bouwjaar
  2021
251x
Citroen

DS3

 1. Prijs
  € 20.890
 2. Kilometerstand
  14.523
 3. Bouwjaar
  2020
33x
Citroen

C4

 1. Prijs
  € 18.990
 2. Kilometerstand
  7.000
 3. Bouwjaar
  2022

Wij helpen je verder

7 minuten leestijd
Dit is de Hyundai Kona Electric 2022
9 minuten leestijd
Occasion import populairder dan ooit – cijfers van 2021
11 minuten leestijd
Dit zijn de populairste KIA-modellen
5 minuten leestijd
Het Chinese automerk Aiways
1 minuut leestijd
Eenautoimporteren sponsort Rotterdamse Hockey Club Tempo '34
5 minuten leestijd
Het Chinese automerk JAC Motors

Veelgestelde vragen

Maakt het uit of ik een Ferrari of een Kia wil importeren?

Nee, dit maakt niks uit! Of u nou op zoek bent naar exclusieve sportauto of een kleine stadsauto, wij rekenen in beide gevallen de vaste importfee van €.1599,-. Het BPM-bedrag kan wellicht wel iets anders uitpakken. ;-)

Bestaat er in Duitsland zoiets als een APK?

Ja, in Duitsland heet dit een TÜV-keuring, die in Nederland door de RDW erkent wordt als Nederlandse APK. Deze ‘Duitse APK’ is 2 jaar geldig en bovendien strenger dan de Nederlandse APK, want bij een TÜV-keuring wordt er ook gekeken naar later ingebouwde accessoires.

Hoe werkt het importeren van een auto uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit Duitsland is niet eenvoudig. Je moet verschillende zaken regelen, goede afspraken maken met de Duitse dealer en de papieren van de auto grondig controleren. Maar het begint natuurlijk met het vinden van een geschikte auto. Voor het importeren van een Duitse auto doorloop je de volgende stappen: 1. Zoek een auto via onze website of een externe database 2. Controleer alle documenten 3. Bereken de totale aanschafkosten 4. Koop de auto 5. Laat de auto naar Nederland rijden of transporteren 6. Laat de auto keuren bij de RDW 7. Dien de BPM-aangifte in bij de belastingdienst 8. Vraag een Nederlands kenteken aan

Wat zijn de kosten voor het importeren van een auto?

Volledige ontzorging voor € 1.599,-Voor het importeren van een auto rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt €1.599,- inclusief BTW (exclusief BPM). Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren. Auto invoeren in Nederland voor € 599,- Voor het invoeren van een auto in Nederland rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt  € 599,- inclusief BTW (exclusief BPM kosten) . Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren.

Tevreden klanten

De heer Koolaart heeft mijn klacht netjes opgelost dus mn ervaring is veranderd met dit bedrijf, helaas dat we niet tot een deal zijn gekomen!

Gewoon top service

Your one stop shop for een import...

Eenautoimporteren was voor mij nieuw maar na meerdere gesprekken met Bart, Sarah & Cindy wist ik gelijk dat ik deze route wou nemen voor mij volgende auto. Ze...

Goede service, goed behandeld

Een mooi voorbeeld van een bedrijf dat haar afspraken nakomt. Betrouwbaar, professioneel en kennis van zaken. Niet geheel onbelangrijk is het grote prijsvoordeel...

Topservice

Wij zochten een VW Golf voor een nieuwe medewerker binnen ons bedrijf. in NL stond eigenlijk niet de auto die we zochten. Via eenautoimporten.nl vonden...

Wat een topbedrijf!

Wij hebben met hulp van deze geweldige mensen een auto geïmporteerd uit Duitsland. Wij zijn tijdens dit proces heel goed begeleid door Cindy. Zonder Cindy...

De auto stond met strik op ons...

Na een eerste gesprek met Cindy direct een prijsopgave voor de importkosten en servicefee ontvangen. Wij hadden de auto al zelf aangekocht en konden meteen...

Na een praatje te hebben gemaakt op kantoor van eenautoimporteren.nl was ik er al snel uit. Bart & Cindy leggen duidelijk uit hoe het allemaal geregeld...