Auto zoeken
5 minuten leestijd
15-05-2023 Waterstof

Toyota blijft investeren in waterstofauto's

Toyota heeft aangekondigd te blijven investeren in waterstofauto’s en momenteel te werken aan een opvolger van de Mirai. De Mirai is de huidige waterstofauto van Toyota. De opvolger van de Mirai zal naar verwachting verbeterde prestaties en efficiëntie bieden.

 

De toekomst van waterstofauto’s

Waterstofauto’s worden gezien als een veelbelovende technologie voor de toekomst van de auto-industrie. Dit omdat ze geen schadelijke uitstoot hebben en veel rijbereik bieden. Het proces van het maken van waterstof is echter nog steeds erg energie-intensief. Het vereist forse investeringen in de infrastructuur om te werken. Om deze reden hebben veel autofabrikanten besloten om zich te focussen op batterij-elektrische auto’s in plaats van waterstofauto’s. In dit artikel leggen wij u meer uit over de voor- en nadelen van een waterstofauto.

 

Toyota is vastberaden

Toyota is vastbesloten om door te gaan met de ontwikkeling van waterstofauto’s. Het bedrijf heeft lang geïnvesteerd in deze technologie en is één van de weinige automerken die vastberaden is over de toekomst van waterstofauto’s. Het is daarom geen verrassing dat Toyota nu werkt aan een tweede generatie van de Mirai.

 

Toyota heeft altijd geloofd in de potentie van waterstofauto’s als een schone en duurzame manier van vervoer. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in het opzetten van waterstofstations en werkt samen met andere bedrijven en organisaties om de acceptatie van waterstofauto’s te vergroten. Het doel van Toyota is om tegen 2025 meer dan 10.000 waterstofauto’s per jaar te verkopen.

 

De Toyota Mirai

De Toyota Mirai is de eerste waterstofauto van Toyota en tevens ’s werelds eerste waterstofauto. De Mirai heeft een bereik van ongeveer 650 kilometer op een enkele tank waterstof, wat vergelijkbaar is met een conventionele benzineauto. De Mirai is momenteel verkrijgbaar in geselecteerde markten waaronder Japan, de Verenigde Staten en enkele Europese landen. Het is echter nog steeds een niche-product vanwege de beperkte beschikbaarheid van waterstofstations. Toyota Mirai (bron: www.toyota.nl)

 

De tweede generatie Mirai

Toyota werkt momenteel aan de tweede generatie van de Mirai. Met deze opvolger van de Mirai hoopt Toyota de populariteit van waterstofauto’s te vergroten. Het bedrijf geeft verder nog geen details bekendgemaakt over de nieuwe waterstofauto, behalve dat het werkt aan de ontwikkeling ervan. Naar verwachting zal de Mirai gebruik maken van verbeterde brandstofceltechnologie. Daarnaast zal het een geavanceerder ontwerp hebben om het rijbereik te vergroten en de efficiëntie te verbeteren.


 

Een waterstofauto importeren via eenautoimporteren.nl

Overweegt u een waterstofauto zoals de Toyota Mirai te importeren uit bijvoorbeeld Duitsland? Wij helpen u graag met het berekenen van de aanschafkosten, het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.


Zoek een waterstofauto via onze website of vertel ons welk merk / model u op het oog heeft. Wij zoeken graag met u mee! Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alle kosten voor het importeren van de elektrische auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest!

 

 

 


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

29x
Hyundai

Tucson

 1. Prijs
  € 36.900
 2. Kilometerstand
  5
 3. Bouwjaar
  2023
75x
Audi

A7

 1. Prijs
  € 38.980
 2. Kilometerstand
  119.000
 3. Bouwjaar
  2019
31x
Land rover

Range Rover Evoque

 1. Prijs
  € 34.490
 2. Kilometerstand
  67.000
 3. Bouwjaar
  2018
48x
Vw

Arteon

 1. Prijs
  € 32.990
 2. Kilometerstand
  36.297
 3. Bouwjaar
  2020
4x
Cupra

Born

 1. Prijs
  € 32.840
 2. Kilometerstand
  4.150
 3. Bouwjaar
  2022
268x
Mini

JOHN_COOPER_WORKS

 1. Prijs
  € 26.980
 2. Kilometerstand
  38.833
 3. Bouwjaar
  2020
56x
Chevrolet

Camaro

 1. Prijs
  € 29.400
 2. Kilometerstand
  53.400
 3. Bouwjaar
  2019
10x
Audi

Q3

 1. Prijs
  € 33.450
 2. Kilometerstand
  21.800
 3. Bouwjaar
  2021

Wij helpen je verder

7 minuten leestijd
Dit is de Jeep Wrangler 4XE
2 minuten leestijd
Auto reserveren in Duitsland?
5 minuten leestijd
BMW-dealers in Duitsland
5 minuten leestijd
Het Chinese automerk Aiways
5 minuten leestijd
Een hybride auto importeren
5 minuten leestijd
De vernieuwde Fiat Topolino

Veelgestelde vragen

Maakt het uit of ik een Ferrari of een Kia wil importeren?

Nee, dit maakt niks uit! Of u nou op zoek bent naar exclusieve sportauto of een kleine stadsauto, wij rekenen in beide gevallen de vaste importfee van €.1599,-. Het BPM-bedrag kan wellicht wel iets anders uitpakken. ;-)

Mijn droomauto staat te koop bij een particulier, kunnen jullie deze ook importeren?

Nee, helaas niet. Wij werken strikt met officiële merkdealers, juist zodat je altijd zekerheid hebt van bijvoorbeeld een importeur of fabrikant. Doordat merkdealers verbonden zijn met de importeur of fabrikant, zullen zij zich moeten houden aan de eisen die door hen worden gesteld. Hierdoor kan je altijd terugvallen op de merkdealer, mocht er onverhoopt iets mis zijn met de auto. Uiteraard controleren wij de papieren en de onderhoudshistorie van de auto, voordat deze op transport naar Nederland gaat.

Hoe weet ik zeker dat mijn geïmporteerde auto correct is?

Als u kiest voor de volledige ontzorging, zullen wij al het onderzoek naar de auto doen. Vereist is echter wel dat de auto te koop moet staan bij een officiële merkdealer. Op deze manier zijn de kilometerstanden en de onderhoudshistorie beter te controleren. Wij vragen bij de Nederlandse dealer op basis van het chassisnummer de onderhoudshistorie op en controleren op die manier ook gelijk of de kilometerstand kloppend is. Op deze manier garanderen wij dat de auto correct is.

Wat kost het importeren van een auto uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit Duitsland (of een ander EU-land) brengt verschillende kosten met zich mee: Aankoopprijs, BTW, BPM, Transportkosten en de RDW-keuring. Meer informatie over deze kosten.Als je geen kennis van het importproces hebt, kan het importeren van een auto erg ingewikkeld zijn. Wij kunnen u helpen met het gehele proces (€ 1.599,-), maar ook met enkel het invoeren van de auto (€ 599,-).

Tevreden klanten

Professioneel

Geweldige service ,op iedere vraag antwoord, en een positieve uitstraling. Bij het invoeren waren meerdere bedrijven betrokken en alles werd geregeld en...

Super

Ze helpen bij de zoektocht en voorkwamen zo dat ik een schade auto zou kopen. Het hele proces van importeren verliep verder soepel met een duidelijke communicatie....

Super service!

Met enig argwaan binnengestapt voor een auto die helaas net voor mijn neus was verkocht. Bart en Cindy hebben me daarop uitgenodigd om uit te leggen hoe...

Fantastisch

In 2006 hebben mijn broertje en ik beide een auto bij de voorraad auto’s van koolaard gekocht. Nu in 2020 heb ik mijn eerste auto laten importeren en...

Zo’n aanpak voegt een dimensie...

Via internet bij eenautoimporteren.nl terecht gekomen. Een bedrijf dat uitsluitend bij officiële dealers koopt. Zowel Sarah als Cindy waren zeer behulpzaam...

Alles perfect geregeld.

Eenautoimporteren heeft het importeren van de door mij zelf gevonden auto vanaf de Duitse garage tot de aflevering, inclusief inbouw alarm, perfect voor...

Maakt alle verwachtingen waar!...

Goede en professionele begeleiding/service bij het importeren van een auto uit het buitenland.

Al vaker overwogen om een auto uit Duitsland te importeren. Via internet eenautoimporteren.nl gevonden, navraag gedaan, positieve reacties gekregen en...