Auto zoeken
5 minuten leestijd
15-05-2023 Waterstof

Toyota blijft investeren in waterstofauto's

Toyota heeft aangekondigd te blijven investeren in waterstofauto’s en momenteel te werken aan een opvolger van de Mirai. De Mirai is de huidige waterstofauto van Toyota. De opvolger van de Mirai zal naar verwachting verbeterde prestaties en efficiëntie bieden.

 

De toekomst van waterstofauto’s

Waterstofauto’s worden gezien als een veelbelovende technologie voor de toekomst van de auto-industrie. Dit omdat ze geen schadelijke uitstoot hebben en veel rijbereik bieden. Het proces van het maken van waterstof is echter nog steeds erg energie-intensief. Het vereist forse investeringen in de infrastructuur om te werken. Om deze reden hebben veel autofabrikanten besloten om zich te focussen op batterij-elektrische auto’s in plaats van waterstofauto’s. In dit artikel leggen wij u meer uit over de voor- en nadelen van een waterstofauto.

 

Toyota is vastberaden

Toyota is vastbesloten om door te gaan met de ontwikkeling van waterstofauto’s. Het bedrijf heeft lang geïnvesteerd in deze technologie en is één van de weinige automerken die vastberaden is over de toekomst van waterstofauto’s. Het is daarom geen verrassing dat Toyota nu werkt aan een tweede generatie van de Mirai.

 

Toyota heeft altijd geloofd in de potentie van waterstofauto’s als een schone en duurzame manier van vervoer. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in het opzetten van waterstofstations en werkt samen met andere bedrijven en organisaties om de acceptatie van waterstofauto’s te vergroten. Het doel van Toyota is om tegen 2025 meer dan 10.000 waterstofauto’s per jaar te verkopen.

 

De Toyota Mirai

De Toyota Mirai is de eerste waterstofauto van Toyota en tevens ’s werelds eerste waterstofauto. De Mirai heeft een bereik van ongeveer 650 kilometer op een enkele tank waterstof, wat vergelijkbaar is met een conventionele benzineauto. De Mirai is momenteel verkrijgbaar in geselecteerde markten waaronder Japan, de Verenigde Staten en enkele Europese landen. Het is echter nog steeds een niche-product vanwege de beperkte beschikbaarheid van waterstofstations. 



Toyota Mirai (bron: www.toyota.nl)

 

De tweede generatie Mirai

Toyota werkt momenteel aan de tweede generatie van de Mirai. Met deze opvolger van de Mirai hoopt Toyota de populariteit van waterstofauto’s te vergroten. Het bedrijf geeft verder nog geen details bekendgemaakt over de nieuwe waterstofauto, behalve dat het werkt aan de ontwikkeling ervan. Naar verwachting zal de Mirai gebruik maken van verbeterde brandstofceltechnologie. Daarnaast zal het een geavanceerder ontwerp hebben om het rijbereik te vergroten en de efficiëntie te verbeteren.


 

Een waterstofauto importeren via eenautoimporteren.nl

Overweegt u een waterstofauto zoals de Toyota Mirai te importeren uit bijvoorbeeld Duitsland? Wij helpen u graag met het berekenen van de aanschafkosten, het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.


Zoek een waterstofauto via onze website of vertel ons welk merk / model u op het oog heeft. Wij zoeken graag met u mee! Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alle kosten voor het importeren van de elektrische auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest!

 

 

 


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

15x
Audi

e-tron

  1. Prijs
    € 36.880
  2. Kilometerstand
    22.539
  3. Bouwjaar
    2020
50x
Mercedes-benz

GLB 250

  1. Prijs
    € 61.880
  2. Kilometerstand
    10
  3. Bouwjaar
    2023
55x
Mercedes-benz

C 350

  1. Prijs
    € 25.680
  2. Kilometerstand
    63.100
  3. Bouwjaar
    2018
21x
Bmw

218 Active Tourer

  1. Prijs
    € 20.470
  2. Kilometerstand
    27.583
  3. Bouwjaar
    2020
23x
Mercedes-benz

C 180

  1. Prijs
    € 54.480
  2. Kilometerstand
    14.900
  3. Bouwjaar
    2023
33x
Bmw

225 Active Tourer

  1. Prijs
    € 39.999
  2. Kilometerstand
    7.100
  3. Bouwjaar
    2022
26x
Mercedes-benz

C 200

  1. Prijs
    € 31.840
  2. Kilometerstand
    74.000
  3. Bouwjaar
    2022
95x
Bmw

216 Active Tourer

  1. Prijs
    € 20.390
  2. Kilometerstand
    108.338
  3. Bouwjaar
    2019

Wij helpen je verder

4 minuten leestijd
Wat is een btw-auto?
10 minuten leestijd
De voor- en nadelen van een waterstofauto
5 minuten leestijd
De zonne-energie auto’s van Lightyear
6 minuten leestijd
Dit is de nieuwe Lotus Eletre
5 minuten leestijd
Audi-dealers in Duitsland
7 minuten leestijd
Dit is de Mercedes EQC

Veelgestelde vragen

Wat kost het importeren van een auto uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit Duitsland (of een ander EU-land) brengt verschillende kosten met zich mee: Aankoopprijs, BTW, BPM, Transportkosten en de RDW-keuring. Meer informatie over deze kosten.Als je geen kennis van het importproces hebt, kan het importeren van een auto erg ingewikkeld zijn. Wij kunnen u helpen met het gehele proces (€ 1.599,-), maar ook met enkel het invoeren van de auto (€ 599,-).

Wat zijn de kosten voor het importeren van een auto?

Volledige ontzorging voor € 1.599,-Voor het importeren van een auto rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt €1.599,- inclusief BTW (exclusief BPM). Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren. Auto invoeren in Nederland voor € 599,- Voor het invoeren van een auto in Nederland rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt  € 599,- inclusief BTW (exclusief BPM kosten) . Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren.

Bestaat er in Duitsland zoiets als een APK?

Ja, in Duitsland heet dit een TÜV-keuring, die in Nederland door de RDW erkent wordt als Nederlandse APK. Deze ‘Duitse APK’ is 2 jaar geldig en bovendien strenger dan de Nederlandse APK, want bij een TÜV-keuring wordt er ook gekeken naar later ingebouwde accessoires.

Maakt het uit of ik een Ferrari of een Kia wil importeren?

Nee, dit maakt niks uit! Of u nou op zoek bent naar exclusieve sportauto of een kleine stadsauto, wij rekenen in beide gevallen de vaste importfee van €.1599,-. Het BPM-bedrag kan wellicht wel iets anders uitpakken. ;-)

Tevreden klanten

Fijne afhandeling van zaken!

Inmiddels is dit al de tweede auto die ik via eenautoimporteren.nl heb aangeschaft. Net als vorig jaar, is dit weer tot in de puntjes geregeld. Goede communicatie...

Leuke mensen en een geweldige transparante...

Het is zeer goed zaken doen met deze mensen, heel openhartig en eerlijk. Ik zal in de toekomst zeker weer van hun expertise gebruik willen maken. 100x...

Samen met Tim mijn nieuwe auto uitgezocht in Belgie. Door de brede keuzes die je kunt kiezen bij eenautoimporteren.nl heb ik er voor gekozen om mijn auto...

De auto stond met strik op ons...

Na een eerste gesprek met Cindy direct een prijsopgave voor de importkosten en servicefee ontvangen. Wij hadden de auto al zelf aangekocht en konden meteen...

Zeer goede ervaring en vriendelijke...

Zeer goed begeleid bij een onbekend proces en zeer goed geholpen. Uitermate tevreden over hun manier van werken en de uiteindelijke auto. Bedankt voor...

Het importeren van een auto uit Duitsland is niet eenvoudig. Deze firma heeft goed inzicht in de Duitse markt en zorgt dat alles geregeld wordt volgens...

Fantastische klantervaring!

Zelden, zeg maar nooit eigenlijk, zo prettig en professioneel samengewerkt met een autobedrijf. Deze mensen hebben ervaring en weten hoe het werkt, denken...

Snel geholpen, duidelijke antwoorden op de vragen die ik had, ik kon altijd bellen.