Auto zoeken
5 minuten leestijd
15-05-2023 Waterstof

Toyota blijft investeren in waterstofauto's

Toyota heeft aangekondigd te blijven investeren in waterstofauto’s en momenteel te werken aan een opvolger van de Mirai. De Mirai is de huidige waterstofauto van Toyota. De opvolger van de Mirai zal naar verwachting verbeterde prestaties en efficiëntie bieden.

 

De toekomst van waterstofauto’s

Waterstofauto’s worden gezien als een veelbelovende technologie voor de toekomst van de auto-industrie. Dit omdat ze geen schadelijke uitstoot hebben en veel rijbereik bieden. Het proces van het maken van waterstof is echter nog steeds erg energie-intensief. Het vereist forse investeringen in de infrastructuur om te werken. Om deze reden hebben veel autofabrikanten besloten om zich te focussen op batterij-elektrische auto’s in plaats van waterstofauto’s. In dit artikel leggen wij u meer uit over de voor- en nadelen van een waterstofauto.

 

Toyota is vastberaden

Toyota is vastbesloten om door te gaan met de ontwikkeling van waterstofauto’s. Het bedrijf heeft lang geïnvesteerd in deze technologie en is één van de weinige automerken die vastberaden is over de toekomst van waterstofauto’s. Het is daarom geen verrassing dat Toyota nu werkt aan een tweede generatie van de Mirai.

 

Toyota heeft altijd geloofd in de potentie van waterstofauto’s als een schone en duurzame manier van vervoer. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in het opzetten van waterstofstations en werkt samen met andere bedrijven en organisaties om de acceptatie van waterstofauto’s te vergroten. Het doel van Toyota is om tegen 2025 meer dan 10.000 waterstofauto’s per jaar te verkopen.

 

De Toyota Mirai

De Toyota Mirai is de eerste waterstofauto van Toyota en tevens ’s werelds eerste waterstofauto. De Mirai heeft een bereik van ongeveer 650 kilometer op een enkele tank waterstof, wat vergelijkbaar is met een conventionele benzineauto. De Mirai is momenteel verkrijgbaar in geselecteerde markten waaronder Japan, de Verenigde Staten en enkele Europese landen. Het is echter nog steeds een niche-product vanwege de beperkte beschikbaarheid van waterstofstations. Toyota Mirai (bron: www.toyota.nl)

 

De tweede generatie Mirai

Toyota werkt momenteel aan de tweede generatie van de Mirai. Met deze opvolger van de Mirai hoopt Toyota de populariteit van waterstofauto’s te vergroten. Het bedrijf geeft verder nog geen details bekendgemaakt over de nieuwe waterstofauto, behalve dat het werkt aan de ontwikkeling ervan. Naar verwachting zal de Mirai gebruik maken van verbeterde brandstofceltechnologie. Daarnaast zal het een geavanceerder ontwerp hebben om het rijbereik te vergroten en de efficiëntie te verbeteren.


 

Een waterstofauto importeren via eenautoimporteren.nl

Overweegt u een waterstofauto zoals de Toyota Mirai te importeren uit bijvoorbeeld Duitsland? Wij helpen u graag met het berekenen van de aanschafkosten, het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.


Zoek een waterstofauto via onze website of vertel ons welk merk / model u op het oog heeft. Wij zoeken graag met u mee! Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alle kosten voor het importeren van de elektrische auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest!

 

 

 


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

37x
Ford

Mondeo

 1. Prijs
  € 22.990
 2. Kilometerstand
  63.990
 3. Bouwjaar
  2019
13x
Bmw

X3

 1. Prijs
  € 39.949
 2. Kilometerstand
  24.112
 3. Bouwjaar
  2020
40x
Audi

TT

 1. Prijs
  € 28.480
 2. Kilometerstand
  99.985
 3. Bouwjaar
  2018
9x
Audi

Q2

 1. Prijs
  € 31.429
 2. Kilometerstand
  1.050
 3. Bouwjaar
  2023
17x
Renault

Megane

 1. Prijs
  € 21.900
 2. Kilometerstand
  36.800
 3. Bouwjaar
  2020
68x
Kia

Sportage

 1. Prijs
  € 33.425
 2. Kilometerstand
  20.270
 3. Bouwjaar
  2022
129x
Smart

ForTwo

 1. Prijs
  € 15.360
 2. Kilometerstand
  14.800
 3. Bouwjaar
  2020
28x
Mercedes-benz

GLA 180

 1. Prijs
  € 23.790
 2. Kilometerstand
  37.280
 3. Bouwjaar
  2020

Wij helpen je verder

1 minuut leestijd
Eenautoimporteren sponsort Rotterdamse Hockey Club Tempo '34
5 minuten leestijd
Ford-dealers in Duitsland
6 minuten leestijd
Porsche-dealers in Duitsland
5 minuten leestijd
Volkswagen dealers in Duitsland
5 minuten leestijd
Zijn import auto's vaak schadeauto's?
5 minuten leestijd
Volvo-dealers in Duitsland

Veelgestelde vragen

Bestaat er in Duitsland zoiets als een APK?

Ja, in Duitsland heet dit een TÜV-keuring, die in Nederland door de RDW erkent wordt als Nederlandse APK. Deze ‘Duitse APK’ is 2 jaar geldig en bovendien strenger dan de Nederlandse APK, want bij een TÜV-keuring wordt er ook gekeken naar later ingebouwde accessoires.

Mijn droomauto staat te koop bij een particulier, kunnen jullie deze ook importeren?

Nee, helaas niet. Wij werken strikt met officiële merkdealers, juist zodat je altijd zekerheid hebt van bijvoorbeeld een importeur of fabrikant. Doordat merkdealers verbonden zijn met de importeur of fabrikant, zullen zij zich moeten houden aan de eisen die door hen worden gesteld. Hierdoor kan je altijd terugvallen op de merkdealer, mocht er onverhoopt iets mis zijn met de auto. Uiteraard controleren wij de papieren en de onderhoudshistorie van de auto, voordat deze op transport naar Nederland gaat.

Hoelang duurt het voordat de auto op Nederlands kenteken staat?

Dit is afhankelijk van het pakket dat u kiest. Bij de volledige ontzorging houden wij rekening met 8 werkdagen voordat de auto bij ons op locatie is gebracht door de transporteur. Vervolgens rekenen wij ongeveer 9 werkdagen voordat wij de auto hebben ingevoerd bij de RDW. Bij het pakket voor enkel het invoeren van de auto tellen we de werkdagen voor het transport uiteraard niet mee. Houd hier rekening met 9 werkdagen. 

Maakt het uit of ik een Ferrari of een Kia wil importeren?

Nee, dit maakt niks uit! Of u nou op zoek bent naar exclusieve sportauto of een kleine stadsauto, wij rekenen in beide gevallen de vaste importfee van €.1599,-. Het BPM-bedrag kan wellicht wel iets anders uitpakken. ;-)

Tevreden klanten

Perfect, zeker aan te bevelen

Ik was op zoek naar een Mini Cooper S JCW, bij Mini Breeman werd ik slecht geholpen. Via internet bij eenautoimporteren.nl terecht gekomen. Ze hadden in...

Fijne afhandeling van zaken!

Inmiddels is dit al de tweede auto die ik via eenautoimporteren.nl heb aangeschaft. Net als vorig jaar, is dit weer tot in de puntjes geregeld. Goede communicatie...

Goede service, goed behandeld

Ik was al een tijdje opzoek naar een Mercedes A Klasse. Maar kon niks vinden binnen mijn budget. Toen hoorde ik dat het in Duitsland een stuk voordeliger...

Your one stop shop for een import...

Eenautoimporteren was voor mij nieuw maar na meerdere gesprekken met Bart, Sarah & Cindy wist ik gelijk dat ik deze route wou nemen voor mij volgende auto. Ze...

Samen met Tim mijn nieuwe auto uitgezocht in Belgie. Door de brede keuzes die je kunt kiezen bij eenautoimporteren.nl heb ik er voor gekozen om mijn auto...

Nadat ik mijn keuze kenbaar had gemaakt het moest een Porsche Macan worden is Cindy aan de slag gegaan. Van A tot Z ben ik op de hoogte gehouden met foto's...

Onze ervaring met eenautoimporteren.nl was super. Voor een volgende auto zou ik hen zonder twijfel weer inschakelen. De service was uitstekend, begripvol,...

Nooit eerder gedacht om een auto te importeren. Werd heel goed geïnformeerd en begeleid door Cindy . Iedere stap in het proces werd duidelijk gecommuniceerd....