Auto zoeken
5 minuten leestijd
28-01-2022 Hybride

Een hybride auto importeren

Wat is een hybride auto?

Hybride auto’s zijn tegenwoordig niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Een hybride auto heeft een elektromotor én een brandstofmotor. De ideale oplossing wanneer u graag de overstap naar elektrisch rijden wilt maken, maar niet (of niet altijd) gebruik wilt maken van een laadpaal.

 

Binnen de hybride auto’s heb je twee varianten: met én zonder stekker. Hybride auto’s met stekker kunnen opgeladen worden bij een laadpaal, dit worden ook wel plug-in hybrides genoemd. Hybride auto’s zonder stekker laden zichzelf al rijdend op, dit worden ook wel range-extender hybrides genoemd.

 

Een hybride auto invoeren

De vraag naar tweedehands hybride auto’s is de afgelopen jaar flink gestegen. Het aanbod van deze auto’s in Nederland is echter nog niet erg groot. In Duitsland worden er daarentegen veel goede tweedehands hybride auto’s aangeboden. Niet gek, want Duitsland is flink aan het investeren in elektrisch rijden. Zo werd er in 2016 600 miljoen euro aan subsidie vrijgemaakt. Hybride auto’s worden daarom steeds vaker vanuit Duitsland naar Nederland geïmporteerd.

 

Het invoeren van een hybride auto gaat volgens hetzelfde proces als het invoeren van een normale auto. Bekijk ons stappenplan voor meer informatie over het importeren en invoeren van een auto.  

 

De voordelen van importeren

Dezelfde auto voor minder geld. Hoe dat kan? Allereerst door de lagere vraagprijs. Bij een Duitse merkdealer ligt deze lager dan wanneer dezelfde auto bij een merkdealer in Nederland te koop zou staan. Daarnaast zorgen wij voor een grote besparing op de BPM (aanschafbelasting). Hier kun je veel korting op krijgen. Wij van eenautoimporteren.nl weten precies hoe we die korting zo hoog mogelijk kunnen maken en regelen dit bovendien volledig voor u.

 

BPM op hybride auto’s

Net als op alle benzine- en dieselmotoren ben je verplicht om over een hybride auto aanschafbelasting te betalen, ook wel BPM genoemd. Voor 2015 was het nog mogelijk om voor een hybride auto (gedeeltelijk) vrijstelling te krijgen. Sinds 2016 is dit alleen nog mogelijk voor 0-emmisie auto’s, wat inhoudt dat geheel elektrische auto’s nog wel vrijgesteld zijn van BPM. Vanaf 2025 zal dit gaan veranderen.

 

Elke BPM-berekening is uniek, het is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Goed om te weten is dat alle hybride auto’s in de laagste BPM-schijf van 1 tot en met 81 g/km vallen waarin € 6,- per gram CO2 uitstoot wordt gehanteerd. Neem contact met ons op voor een BPM-berekening op maat! Wij werken met dezelfde aangifte en calculatie programma’s als de Belastingdienst. Onze calculaties worden gegarandeerd geaccepteerd, daarom werken wij met een 100% BPM acceptatie garantie.

 

Een hybride auto importeren via eenautoimporteren.nl

Overweegt u een hybride auto te importeren uit bijvoorbeeld Duitsland? Wij helpen u graag met het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.

 

Zoek een hybride auto via onze website of vertel ons welke hybride auto u op het oog heeft. Wij zoeken graag met u mee! Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alles kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest!

 


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

145x
Kia

Sportage

  1. Prijs
    € 20.000
  2. Kilometerstand
    60.800
  3. Bouwjaar
    2021
25x
Mercedes-benz

CLA 180 Shooting Brake

  1. Prijs
    € 24.855
  2. Kilometerstand
    40.259
  3. Bouwjaar
    2019
125x
Vw

Golf

  1. Prijs
    € 20.980
  2. Kilometerstand
    12.134
  3. Bouwjaar
    2020
21x
Volvo

XC 90

  1. Prijs
    € 37.900
  2. Kilometerstand
    111.548
  3. Bouwjaar
    2020
19x
Audi

SQ2

  1. Prijs
    € 32.660
  2. Kilometerstand
    60.499
  3. Bouwjaar
    2019
51x
Mazda

CX-5

  1. Prijs
    € 33.990
  2. Kilometerstand
    5.000
  3. Bouwjaar
    2023
145x
Volvo

XC 90

  1. Prijs
    € 35.900
  2. Kilometerstand
    144.000
  3. Bouwjaar
    2018
73x
Bmw

X1

  1. Prijs
    € 25.980
  2. Kilometerstand
    19.733
  3. Bouwjaar
    2019

Wij helpen je verder

6 minuten leestijd
Dit is de Volkswagen ID 5 GTX
5 minuten leestijd
Het Chinese automerk Xpeng
7 minuten leestijd
De nieuwe Renault ZOE
7 minuten leestijd
Wanneer is het importeren van een Duitse auto interessant?
5 minuten leestijd
Het Chinese automerk BYD
7 minuten leestijd
Dit is de nieuwe Mazda MX-30

Veelgestelde vragen

Bestaat er in Duitsland zoiets als een APK?

Ja, in Duitsland heet dit een TÜV-keuring, die in Nederland door de RDW erkent wordt als Nederlandse APK. Deze ‘Duitse APK’ is 2 jaar geldig en bovendien strenger dan de Nederlandse APK, want bij een TÜV-keuring wordt er ook gekeken naar later ingebouwde accessoires.

Is het mogelijk om mijn auto in te ruilen bij de aanschaf van een importauto?

Dat is zeker mogelijk! Dankzij onze jarenlange ervaring en kennis over gebruikte auto's, kunnen wij altijd een scherp voorstel doen om uw auto in te ruilen. U levert de auto in bij het ophalen van uw nieuw geïmporteerde auto en de inruilprijs wordt direct op de factuur verwerkt. Makkelijk toch?

Importeren jullie ook auto’s uit andere landen?

Dat is uiteraard ook mogelijk. In principe kunnen wij vanuit elk land, binnen en buiten, de EU auto’s importeren. Echter geven wij zelf de voorkeur aan auto’s uit Duitsland. Dit o.a. vanwege de aantrekkelijke afstand tot Nederland, wat de transportkosten bepaalt. Wij raden daarom aan om een auto uit Duitsland te importeren.  

Is het ook mogelijk om een auto uit een ander land dan Duitsland te importeren?

Dat is uiteraard ook mogelijk. In principe kunnen wij vanuit elk land binnen -en buiten de EU auto's importeren. Echter geven wij zelf wel de voorkeur aan auto's uit Duitsland. Onze kennis richt zich voornamelijk op Duitsland dus wij raden dan ook zeker aan om in Duitsland op zoek te gaan naar uw nieuwe auto.

Tevreden klanten

Zij hebben met mij een zéér tevreden...

Het team van dit bedrijf is zeer behulpzaam en niets is hun teveel. Meerdere keren heb ik een offerte opgevraagd waarbij ik niet de indruk kreeg dat het...

Top bedrijf, uitstekende service: vriendelijk, snel, accuraat en betrouwbaar niks teveel gevraagd. Eerste ervaring met importeren van een auto uit Duitsland,...

Ik heb koolaard ervaren als een top bedrijf Niks is voor deze mensen teveel je kan er binnenstappen voor een simpele vraag of een auto invoeren en alles...

Prima informatie!

Bij het eerste contact voelde het gelijk al goed. Cindy communiceerde vakkundig en kan de informatie goed verwoorden. Vol spanning wachtte we op Bart om...

Het importeren van een auto uit Duitsland is niet eenvoudig. Deze firma heeft goed inzicht in de Duitse markt en zorgt dat alles geregeld wordt volgens...

Ik heb nu meerdere keren via dit bedrijf een auto geimporteerd ( 5 x in totaal ) En iedere keer weer is de ervaring heel plezierig, snel efficiënt netjes...

Meerdere auto’s laten importeren, altijd vlot en snel verlopen dus een dikke 10 voor dit bedrijf