Auto zoeken
5 minuten leestijd
28-01-2022 door: patrick

Een hybride auto importeren

Wat is een hybride auto?

Hybride auto’s zijn tegenwoordig niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Een hybride auto heeft een elektromotor én een brandstofmotor. De ideale oplossing wanneer u graag de overstap naar elektrisch rijden wilt maken, maar niet (of niet altijd) gebruik wilt maken van een laadpaal.

 

Binnen de hybride auto’s heb je twee varianten: met én zonder stekker. Hybride auto’s met stekker kunnen opgeladen worden bij een laadpaal, dit worden ook wel plug-in hybrides genoemd. Hybride auto’s zonder stekker laden zichzelf al rijdend op, dit worden ook wel range-extender hybrides genoemd.

 

Een hybride auto invoeren

De vraag naar tweedehands hybride auto’s is de afgelopen jaar flink gestegen. Het aanbod van deze auto’s in Nederland is echter nog niet erg groot. In Duitsland worden er daarentegen veel goede tweedehands hybride auto’s aangeboden. Niet gek, want Duitsland is flink aan het investeren in elektrisch rijden. Zo werd er in 2016 600 miljoen euro aan subsidie vrijgemaakt. Hybride auto’s worden daarom steeds vaker vanuit Duitsland naar Nederland geïmporteerd.

 

Het invoeren van een hybride auto gaat volgens hetzelfde proces als het invoeren van een normale auto. Bekijk ons stappenplan voor meer informatie over het importeren en invoeren van een auto.  

 

De voordelen van importeren

Dezelfde auto voor minder geld. Hoe dat kan? Allereerst door de lagere vraagprijs. Bij een Duitse merkdealer ligt deze lager dan wanneer dezelfde auto bij een merkdealer in Nederland te koop zou staan. Daarnaast zorgen wij voor een grote besparing op de BPM (aanschafbelasting). Hier kun je veel korting op krijgen. Wij van eenautoimporteren.nl weten precies hoe we die korting zo hoog mogelijk kunnen maken en regelen dit bovendien volledig voor u.

 

BPM op hybride auto’s

Net als op alle benzine- en dieselmotoren ben je verplicht om over een hybride auto aanschafbelasting te betalen, ook wel BPM genoemd. Voor 2015 was het nog mogelijk om voor een hybride auto (gedeeltelijk) vrijstelling te krijgen. Sinds 2016 is dit alleen nog mogelijk voor 0-emmisie auto’s, wat inhoudt dat geheel elektrische auto’s nog wel vrijgesteld zijn van BPM. Vanaf 2025 zal dit gaan veranderen.

 

Elke BPM-berekening is uniek, het is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Goed om te weten is dat alle hybride auto’s in de laagste BPM-schijf van 1 tot en met 81 g/km vallen waarin € 6,- per gram CO2 uitstoot wordt gehanteerd. Neem contact met ons op voor een BPM-berekening op maat! Wij werken met dezelfde aangifte en calculatie programma’s als de Belastingdienst. Onze calculaties worden gegarandeerd geaccepteerd, daarom werken wij met een 100% BPM acceptatie garantie.

 

Een hybride auto importeren via eenautoimporteren.nl

Overweegt u een hybride auto te importeren uit bijvoorbeeld Duitsland? Wij helpen u graag met het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.

 

Zoek een hybride auto via onze website of vertel ons welke hybride auto u op het oog heeft. Wij zoeken graag met u mee! Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alles kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest!

 


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

5x
Mercedes-benz

CLS 350 Shooting Brake

 1. Prijs
  € 38.970
 2. Kilometerstand
  63.000
 3. Bouwjaar
  2017
1x
Seat

Leon

 1. Prijs
  € 20.600
 2. Kilometerstand
  95.000
 3. Bouwjaar
  2016
44x
Vw

Tiguan

 1. Prijs
  € 51.780
 2. Kilometerstand
  11.350
 3. Bouwjaar
  2021
7x
Ford

Fiesta

 1. Prijs
  € 15.299
 2. Kilometerstand
  21.898
 3. Bouwjaar
  2021
6x
Fiat

500

 1. Prijs
  € 15.390
 2. Kilometerstand
  13.920
 3. Bouwjaar
  2020
7x
Opel

Grandland X

 1. Prijs
  € 15.900
 2. Kilometerstand
  51.551
 3. Bouwjaar
  2019
4x
Bmw

M2

 1. Prijs
  € 85.870
 2. Kilometerstand
  3.494
 3. Bouwjaar
  2021
76x
Mercedes-benz

A 220

 1. Prijs
  € 35.990
 2. Kilometerstand
  10.360
 3. Bouwjaar
  2020

Wij helpen je verder

1 minuut leestijd
Nieuwe kentekenreeks
6 minuten leestijd
Opel Rocks-e: de 100% elektrische stadsauto van Opel
8 minuten leestijd
Zo importeer je een auto uit Duitsland
4 minuten leestijd
Een auto importeren gewoon mogelijk in tijden van corona virus
7 minuten leestijd
Dit is de Hyundai Kona Electric 2022
7 minuten leestijd
Wat is MWST in Duitsland?

Veelgestelde vragen

Kan ik een financiering aanvragen voor mijn auto?

Voor de financieringen werken wij samen met Bank & Geld. Bij Bank & Geld kunt u terecht voor de Financial Lease van alle merken personenwagens voor zowel zakelijk als privé. Als u besluit om bij ons een auto te kopen, dan kunnen wij ter plekke contact opnemen met Bank & Geld om na te gaan wat de beste financiering voor uw persoonlijke situatie is. U ontvangt een duidelijk voorstel. Als de uitkomst positief is kan de lening worden afgesloten. Wij hebben hier geen financieel belang bij. Ons doel is alleen goede auto’s te verkopen tegen een scherpe prijs en daarbij onze klanten zoveel mogelijk service te verlenen. De autofinanciering is hiervan een onderdeel.

Mijn droomauto staat te koop bij een particulier, kunnen jullie deze ook importeren?

Nee, helaas niet. Wij werken strikt met officiële merkdealers, juist zodat je altijd zekerheid hebt van bijvoorbeeld een importeur of fabrikant. Doordat merkdealers verbonden zijn met de importeur of fabrikant, zullen zij zich moeten houden aan de eisen die door hen worden gesteld. Hierdoor kan je altijd terugvallen op de merkdealer, mocht er onverhoopt iets mis zijn met de auto. Uiteraard controleren wij de papieren en de onderhoudshistorie van de auto, voordat deze op transport naar Nederland gaat.

Is het ook mogelijk om een auto uit een ander land dan Duitsland te importeren?

Dat is uiteraard ook mogelijk. In principe kunnen wij vanuit elk land binnen -en buiten de EU auto's importeren. Echter geven wij zelf wel de voorkeur aan auto's uit Duitsland. Onze kennis richt zich voornamelijk op Duitsland dus wij raden dan ook zeker aan om in Duitsland op zoek te gaan naar uw nieuwe auto.

Maakt het uit of ik een Ferrari of een Kia wil importeren?

Nee, dit maakt niks uit! Of u nou op zoek bent naar exclusieve sportauto of een kleine stadsauto, wij rekenen in beide gevallen de vaste importfee van €.1599,-. Het BPM-bedrag kan wellicht wel iets anders uitpakken. ;-)

Tevreden klanten

Maakt alle verwachtingen waar!...

Wat een topbedrijf!

Wij hebben met hulp van deze geweldige mensen een auto geïmporteerd uit Duitsland. Wij zijn...

Dit is de eerste keer dat ik een auto heb aangeschaft in het buitenland. Bart en Cindy hebben...