Auto zoeken
5 minuten leestijd
28-01-2022 Hybride

Een hybride auto importeren

Wat is een hybride auto?

Hybride auto’s zijn tegenwoordig niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Een hybride auto heeft een elektromotor én een brandstofmotor. De ideale oplossing wanneer u graag de overstap naar elektrisch rijden wilt maken, maar niet (of niet altijd) gebruik wilt maken van een laadpaal.

 

Binnen de hybride auto’s heb je twee varianten: met én zonder stekker. Hybride auto’s met stekker kunnen opgeladen worden bij een laadpaal, dit worden ook wel plug-in hybrides genoemd. Hybride auto’s zonder stekker laden zichzelf al rijdend op, dit worden ook wel range-extender hybrides genoemd.

 

Een hybride auto invoeren

De vraag naar tweedehands hybride auto’s is de afgelopen jaar flink gestegen. Het aanbod van deze auto’s in Nederland is echter nog niet erg groot. In Duitsland worden er daarentegen veel goede tweedehands hybride auto’s aangeboden. Niet gek, want Duitsland is flink aan het investeren in elektrisch rijden. Zo werd er in 2016 600 miljoen euro aan subsidie vrijgemaakt. Hybride auto’s worden daarom steeds vaker vanuit Duitsland naar Nederland geïmporteerd.

 

Het invoeren van een hybride auto gaat volgens hetzelfde proces als het invoeren van een normale auto. Bekijk ons stappenplan voor meer informatie over het importeren en invoeren van een auto.  

 

De voordelen van importeren

Dezelfde auto voor minder geld. Hoe dat kan? Allereerst door de lagere vraagprijs. Bij een Duitse merkdealer ligt deze lager dan wanneer dezelfde auto bij een merkdealer in Nederland te koop zou staan. Daarnaast zorgen wij voor een grote besparing op de BPM (aanschafbelasting). Hier kun je veel korting op krijgen. Wij van eenautoimporteren.nl weten precies hoe we die korting zo hoog mogelijk kunnen maken en regelen dit bovendien volledig voor u.

 

BPM op hybride auto’s

Net als op alle benzine- en dieselmotoren ben je verplicht om over een hybride auto aanschafbelasting te betalen, ook wel BPM genoemd. Voor 2015 was het nog mogelijk om voor een hybride auto (gedeeltelijk) vrijstelling te krijgen. Sinds 2016 is dit alleen nog mogelijk voor 0-emmisie auto’s, wat inhoudt dat geheel elektrische auto’s nog wel vrijgesteld zijn van BPM. Vanaf 2025 zal dit gaan veranderen.

 

Elke BPM-berekening is uniek, het is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Goed om te weten is dat alle hybride auto’s in de laagste BPM-schijf van 1 tot en met 81 g/km vallen waarin € 6,- per gram CO2 uitstoot wordt gehanteerd. Neem contact met ons op voor een BPM-berekening op maat! Wij werken met dezelfde aangifte en calculatie programma’s als de Belastingdienst. Onze calculaties worden gegarandeerd geaccepteerd, daarom werken wij met een 100% BPM acceptatie garantie.

 

Een hybride auto importeren via eenautoimporteren.nl

Overweegt u een hybride auto te importeren uit bijvoorbeeld Duitsland? Wij helpen u graag met het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.

 

Zoek een hybride auto via onze website of vertel ons welke hybride auto u op het oog heeft. Wij zoeken graag met u mee! Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alles kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest!

 


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

16x
Mercedes-benz

X 350

 1. Prijs
  € 79.900
 2. Kilometerstand
  78.000
 3. Bouwjaar
  2020
30x
Volvo

V60

 1. Prijs
  € 27.774
 2. Kilometerstand
  50.371
 3. Bouwjaar
  2019
13x
Bmw

X1

 1. Prijs
  € 28.939
 2. Kilometerstand
  45.240
 3. Bouwjaar
  2020
51x
Toyota

Corolla

 1. Prijs
  € 27.990
 2. Kilometerstand
  9.665
 3. Bouwjaar
  2020
34x
Polestar

2

 1. Prijs
  € 46.900
 2. Kilometerstand
  19.600
 3. Bouwjaar
  2021
12x
Audi

A3

 1. Prijs
  € 16.999
 2. Kilometerstand
  60.130
 3. Bouwjaar
  2018
293x
Vw

T-Roc

 1. Prijs
  € 22.490
 2. Kilometerstand
  38.600
 3. Bouwjaar
  2018
385x
Vw

Golf

 1. Prijs
  € 56.200
 2. Kilometerstand
  19.400
 3. Bouwjaar
  2021

Wij helpen je verder

5 minuten leestijd
Volkswagen dealers in Duitsland
5 minuten leestijd
Invoerrechten voor auto's
7 minuten leestijd
Dit is de Hyundai Kona Electric 2022
10 minuten leestijd
Wat is BPM?
7 minuten leestijd
De nieuwe Renault ZOE
7 minuten leestijd
Dit is de Audi E-tron

Veelgestelde vragen

Wat kost het importeren van een auto uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit Duitsland (of een ander EU-land) brengt verschillende kosten met zich mee: Aankoopprijs, BTW, BPM, Transportkosten en de RDW-keuring. Meer informatie over deze kosten.Als je geen kennis van het importproces hebt, kan het importeren van een auto erg ingewikkeld zijn. Wij kunnen u helpen met het gehele proces (€ 1.599,-), maar ook met enkel het invoeren van de auto (€ 599,-).

Importeren jullie ook auto’s uit andere landen?

Dat is uiteraard ook mogelijk. In principe kunnen wij vanuit elk land, binnen en buiten, de EU auto’s importeren. Echter geven wij zelf de voorkeur aan auto’s uit Duitsland. Dit o.a. vanwege de aantrekkelijke afstand tot Nederland, wat de transportkosten bepaalt. Wij raden daarom aan om een auto uit Duitsland te importeren.  

Wat zijn de kosten voor het importeren van een auto?

Volledige ontzorging voor € 1.599,-Voor het importeren van een auto rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt €1.599,- inclusief BTW (exclusief BPM). Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren. Auto invoeren in Nederland voor € 599,- Voor het invoeren van een auto in Nederland rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt  € 599,- inclusief BTW (exclusief BPM kosten) . Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren.

Hoe weet ik zeker dat mijn geïmporteerde auto correct is?

Als u kiest voor de volledige ontzorging, zullen wij al het onderzoek naar de auto doen. Vereist is echter wel dat de auto te koop moet staan bij een officiële merkdealer. Op deze manier zijn de kilometerstanden en de onderhoudshistorie beter te controleren. Wij vragen bij de Nederlandse dealer op basis van het chassisnummer de onderhoudshistorie op en controleren op die manier ook gelijk of de kilometerstand kloppend is. Op deze manier garanderen wij dat de auto correct is.

Tevreden klanten

Verstand van zaken, klantgericht. Ook na levering nog net zo behulpzaam en vriendelijk. Aanrader!

Your one stop shop for een import...

Eenautoimporteren was voor mij nieuw maar na meerdere gesprekken met Bart, Sarah & Cindy wist ik gelijk dat ik deze route wou nemen voor mij volgende auto. Ze...

Een betrokken,symphathiek en ter...

Na een 1e telefonisch contact is alles soepel en verstandig geregeld. Alle zorgen zijn uit handen genomen bij de aanschaf van onze Mercedes GLC 250, welke...

Top bedrijf, uitstekende service: vriendelijk, snel, accuraat en betrouwbaar niks teveel gevraagd. Eerste ervaring met importeren van een auto uit Duitsland,...

Zo’n aanpak voegt een dimensie...

Via internet bij eenautoimporteren.nl terecht gekomen. Een bedrijf dat uitsluitend bij officiële dealers koopt. Zowel Sarah als Cindy waren zeer behulpzaam...

Professioneel

Geweldige service ,op iedere vraag antwoord, en een positieve uitstraling. Bij het invoeren waren meerdere bedrijven betrokken en alles werd geregeld en...

Top service!

Je wordt gastvrij ontvangen. Super geholpen en dat alles met een persoonlijke tint. Ik beveel dit bedrijf zeker aan en kom er zeker terug bij een eventuele...

Uitstekende service. Alles snel en prettig afgerond. Wil je een auto importeren, dan raad ik hen ten zeerste aan.