Auto zoeken
5 minuten leestijd
28-01-2022 Hybride

Een hybride auto importeren

Wat is een hybride auto?

Hybride auto’s zijn tegenwoordig niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Een hybride auto heeft een elektromotor én een brandstofmotor. De ideale oplossing wanneer u graag de overstap naar elektrisch rijden wilt maken, maar niet (of niet altijd) gebruik wilt maken van een laadpaal.

 

Binnen de hybride auto’s heb je twee varianten: met én zonder stekker. Hybride auto’s met stekker kunnen opgeladen worden bij een laadpaal, dit worden ook wel plug-in hybrides genoemd. Hybride auto’s zonder stekker laden zichzelf al rijdend op, dit worden ook wel range-extender hybrides genoemd.

 

Een hybride auto invoeren

De vraag naar tweedehands hybride auto’s is de afgelopen jaar flink gestegen. Het aanbod van deze auto’s in Nederland is echter nog niet erg groot. In Duitsland worden er daarentegen veel goede tweedehands hybride auto’s aangeboden. Niet gek, want Duitsland is flink aan het investeren in elektrisch rijden. Zo werd er in 2016 600 miljoen euro aan subsidie vrijgemaakt. Hybride auto’s worden daarom steeds vaker vanuit Duitsland naar Nederland geïmporteerd.

 

Het invoeren van een hybride auto gaat volgens hetzelfde proces als het invoeren van een normale auto. Bekijk ons stappenplan voor meer informatie over het importeren en invoeren van een auto.  

 

De voordelen van importeren

Dezelfde auto voor minder geld. Hoe dat kan? Allereerst door de lagere vraagprijs. Bij een Duitse merkdealer ligt deze lager dan wanneer dezelfde auto bij een merkdealer in Nederland te koop zou staan. Daarnaast zorgen wij voor een grote besparing op de BPM (aanschafbelasting). Hier kun je veel korting op krijgen. Wij van eenautoimporteren.nl weten precies hoe we die korting zo hoog mogelijk kunnen maken en regelen dit bovendien volledig voor u.

 

BPM op hybride auto’s

Net als op alle benzine- en dieselmotoren ben je verplicht om over een hybride auto aanschafbelasting te betalen, ook wel BPM genoemd. Voor 2015 was het nog mogelijk om voor een hybride auto (gedeeltelijk) vrijstelling te krijgen. Sinds 2016 is dit alleen nog mogelijk voor 0-emmisie auto’s, wat inhoudt dat geheel elektrische auto’s nog wel vrijgesteld zijn van BPM. Vanaf 2025 zal dit gaan veranderen.

 

Elke BPM-berekening is uniek, het is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Goed om te weten is dat alle hybride auto’s in de laagste BPM-schijf van 1 tot en met 81 g/km vallen waarin € 6,- per gram CO2 uitstoot wordt gehanteerd. Neem contact met ons op voor een BPM-berekening op maat! Wij werken met dezelfde aangifte en calculatie programma’s als de Belastingdienst. Onze calculaties worden gegarandeerd geaccepteerd, daarom werken wij met een 100% BPM acceptatie garantie.

 

Een hybride auto importeren via eenautoimporteren.nl

Overweegt u een hybride auto te importeren uit bijvoorbeeld Duitsland? Wij helpen u graag met het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.

 

Zoek een hybride auto via onze website of vertel ons welke hybride auto u op het oog heeft. Wij zoeken graag met u mee! Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alles kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest!

 


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

84x
Bmw

440 Gran Coupe

 1. Prijs
  € 34.290
 2. Kilometerstand
  54.980
 3. Bouwjaar
  2018
35x
Cupra

Leon

 1. Prijs
  € 27.479
 2. Kilometerstand
  29.500
 3. Bouwjaar
  2021
100x
Bmw

440 Gran Coupe

 1. Prijs
  € 33.760
 2. Kilometerstand
  82.000
 3. Bouwjaar
  2018
30x
Kia

XCeed

 1. Prijs
  € 21.900
 2. Kilometerstand
  36.013
 3. Bouwjaar
  2020
31x
Bmw

330

 1. Prijs
  € 26.999
 2. Kilometerstand
  111.913
 3. Bouwjaar
  2018
85x
Bmw

440 Gran Coupe

 1. Prijs
  € 34.845
 2. Kilometerstand
  46.154
 3. Bouwjaar
  2018
22x
Bmw

435 Gran Coupe

 1. Prijs
  € 35.900
 2. Kilometerstand
  86.451
 3. Bouwjaar
  2020
498x
Cupra

Formentor

 1. Prijs
  € 27.700
 2. Kilometerstand
  42.421
 3. Bouwjaar
  2021

Wij helpen je verder

4 minuten leestijd
Wat is een marge-auto?
6 minuten leestijd
Dit is de Volkswagen ID 5 GTX
7 minuten leestijd
Tweedehands hybride auto
10 minuten leestijd
De voor- en nadelen van een waterstofauto
7 minuten leestijd
Dit is de Hyundai Kona Electric 2022
24 minuten leestijd
Zit er fabrieksgarantie op een import auto?

Veelgestelde vragen

Hoelang duurt het voordat de auto op Nederlands kenteken staat?

Dit is afhankelijk van het pakket dat u kiest. Bij de volledige ontzorging houden wij rekening met 8 werkdagen voordat de auto bij ons op locatie is gebracht door de transporteur. Vervolgens rekenen wij ongeveer 9 werkdagen voordat wij de auto hebben ingevoerd bij de RDW. Bij het pakket voor enkel het invoeren van de auto tellen we de werkdagen voor het transport uiteraard niet mee. Houd hier rekening met 9 werkdagen. 

Bestaat er in Duitsland zoiets als een APK?

Ja, in Duitsland heet dit een TÜV-keuring, die in Nederland door de RDW erkent wordt als Nederlandse APK. Deze ‘Duitse APK’ is 2 jaar geldig en bovendien strenger dan de Nederlandse APK, want bij een TÜV-keuring wordt er ook gekeken naar later ingebouwde accessoires.

Waarom een auto importeren uit Duitsland?

Door het importeren van een auto uit Duitsland bespaar je al snel 2% tot 15%. In Duitsland liggen de prijzen van nieuwe en gebruikte auto’s namelijk veel lager. Daarnaast is de markt vele malen groter en zijn de auto’s standaard luxer uitgevoerd. Dit alles maakt het importeren van een auto uit Duitsland financieel erg aantrekkelijk. In dit artikel lees je meer over de voordelen van het importeren van een auto uit Duitsland.

Hoe werkt het importeren van een auto uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit Duitsland is niet eenvoudig. Je moet verschillende zaken regelen, goede afspraken maken met de Duitse dealer en de papieren van de auto grondig controleren. Maar het begint natuurlijk met het vinden van een geschikte auto. Voor het importeren van een Duitse auto doorloop je de volgende stappen: 1. Zoek een auto via onze website of een externe database 2. Controleer alle documenten 3. Bereken de totale aanschafkosten 4. Koop de auto 5. Laat de auto naar Nederland rijden of transporteren 6. Laat de auto keuren bij de RDW 7. Dien de BPM-aangifte in bij de belastingdienst 8. Vraag een Nederlands kenteken aan

Tevreden klanten

Leuke mensen en een geweldige transparante...

Het is zeer goed zaken doen met deze mensen, heel openhartig en eerlijk. Ik zal in de toekomst zeker weer van hun expertise gebruik willen maken. 100x...

Nadat ik mijn keuze kenbaar had gemaakt het moest een Porsche Macan worden is Cindy aan de slag gegaan. Van A tot Z ben ik op de hoogte gehouden met foto's...

Fantastische klantervaring!

Zelden, zeg maar nooit eigenlijk, zo prettig en professioneel samengewerkt met een autobedrijf. Deze mensen hebben ervaring en weten hoe het werkt, denken...

Zeer goed en snel geholpen met...

Zeer deskundig bedrijf en een snelle service. Ik zal dit bedrijf ook zeker aanbevelen bij anderen.

Ik had niet verwacht dat ik een paar weken na m’n eerste e-mail met wat algemene vragen nu al in bezit zou zijn van mijn nieuwe VW Beetle. De vragen...

Goede service, goed behandeld

Toen de Volvo V90 eenmaal tweedehands te koop was in Nederland vond ik de auto nog veel te duur. Via mobile.de zag ik de V90 in mijn prijsklasse. Binnen...

Vriendelijk en professioneel. Heldere communicatie. Ik heb goed geholpen aan een prachtige ‘nieuwe’ auto. Ze helpen mee met zoeken, maar in mijn geval...

Mijn recente ervaring met het importeren van een auto was simpelweg uitstekend. Vanaf het eerste contact tot de levering voor mijn deur, was de service...