Auto zoeken
5 minuten leestijd
28-01-2022 Hybride

Een hybride auto importeren

Wat is een hybride auto?

Hybride auto’s zijn tegenwoordig niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Een hybride auto heeft een elektromotor én een brandstofmotor. De ideale oplossing wanneer u graag de overstap naar elektrisch rijden wilt maken, maar niet (of niet altijd) gebruik wilt maken van een laadpaal.

 

Binnen de hybride auto’s heb je twee varianten: met én zonder stekker. Hybride auto’s met stekker kunnen opgeladen worden bij een laadpaal, dit worden ook wel plug-in hybrides genoemd. Hybride auto’s zonder stekker laden zichzelf al rijdend op, dit worden ook wel range-extender hybrides genoemd.

 

Een hybride auto invoeren

De vraag naar tweedehands hybride auto’s is de afgelopen jaar flink gestegen. Het aanbod van deze auto’s in Nederland is echter nog niet erg groot. In Duitsland worden er daarentegen veel goede tweedehands hybride auto’s aangeboden. Niet gek, want Duitsland is flink aan het investeren in elektrisch rijden. Zo werd er in 2016 600 miljoen euro aan subsidie vrijgemaakt. Hybride auto’s worden daarom steeds vaker vanuit Duitsland naar Nederland geïmporteerd.

 

Het invoeren van een hybride auto gaat volgens hetzelfde proces als het invoeren van een normale auto. Bekijk ons stappenplan voor meer informatie over het importeren en invoeren van een auto.  

 

De voordelen van importeren

Dezelfde auto voor minder geld. Hoe dat kan? Allereerst door de lagere vraagprijs. Bij een Duitse merkdealer ligt deze lager dan wanneer dezelfde auto bij een merkdealer in Nederland te koop zou staan. Daarnaast zorgen wij voor een grote besparing op de BPM (aanschafbelasting). Hier kun je veel korting op krijgen. Wij van eenautoimporteren.nl weten precies hoe we die korting zo hoog mogelijk kunnen maken en regelen dit bovendien volledig voor u.

 

BPM op hybride auto’s

Net als op alle benzine- en dieselmotoren ben je verplicht om over een hybride auto aanschafbelasting te betalen, ook wel BPM genoemd. Voor 2015 was het nog mogelijk om voor een hybride auto (gedeeltelijk) vrijstelling te krijgen. Sinds 2016 is dit alleen nog mogelijk voor 0-emmisie auto’s, wat inhoudt dat geheel elektrische auto’s nog wel vrijgesteld zijn van BPM. Vanaf 2025 zal dit gaan veranderen.

 

Elke BPM-berekening is uniek, het is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Goed om te weten is dat alle hybride auto’s in de laagste BPM-schijf van 1 tot en met 81 g/km vallen waarin € 6,- per gram CO2 uitstoot wordt gehanteerd. Neem contact met ons op voor een BPM-berekening op maat! Wij werken met dezelfde aangifte en calculatie programma’s als de Belastingdienst. Onze calculaties worden gegarandeerd geaccepteerd, daarom werken wij met een 100% BPM acceptatie garantie.

 

Een hybride auto importeren via eenautoimporteren.nl

Overweegt u een hybride auto te importeren uit bijvoorbeeld Duitsland? Wij helpen u graag met het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.

 

Zoek een hybride auto via onze website of vertel ons welke hybride auto u op het oog heeft. Wij zoeken graag met u mee! Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alles kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest!

 


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

213x
Ford

Fiesta

 1. Prijs
  € 20.490
 2. Kilometerstand
  26.655
 3. Bouwjaar
  2021
51x
Porsche

Cayenne

 1. Prijs
  € 54.990
 2. Kilometerstand
  40.200
 3. Bouwjaar
  2018
50x
Vw

Polo

 1. Prijs
  € 15.800
 2. Kilometerstand
  59.850
 3. Bouwjaar
  2018
6x
Ford

Ranger

 1. Prijs
  € 41.950
 2. Kilometerstand
  9.800
 3. Bouwjaar
  2023
102x
Ford

Puma

 1. Prijs
  € 20.690
 2. Kilometerstand
  16.900
 3. Bouwjaar
  2021
57x
Volvo

V40

 1. Prijs
  € 20.790
 2. Kilometerstand
  65.000
 3. Bouwjaar
  2018
10x
Vw

ID.4

 1. Prijs
  € 25.770
 2. Kilometerstand
  33.508
 3. Bouwjaar
  2021
18x
Vw

Passat

 1. Prijs
  € 21.470
 2. Kilometerstand
  61.984
 3. Bouwjaar
  2019

Wij helpen je verder

5 minuten leestijd
Invoerrechten voor auto's
6 minuten leestijd
Auto invoeren uit Duitsland
4 minuten leestijd
Wat is een btw-auto?
5 minuten leestijd
Zijn import auto's vaak schadeauto's?
6 minuten leestijd
Dit is de Volkswagen ID 5 GTX
10 minuten leestijd
De voor- en nadelen van een waterstofauto

Veelgestelde vragen

Importeren jullie ook auto’s uit andere landen?

Dat is uiteraard ook mogelijk. In principe kunnen wij vanuit elk land, binnen en buiten, de EU auto’s importeren. Echter geven wij zelf de voorkeur aan auto’s uit Duitsland. Dit o.a. vanwege de aantrekkelijke afstand tot Nederland, wat de transportkosten bepaalt. Wij raden daarom aan om een auto uit Duitsland te importeren.  

Hoe werkt het importeren van een auto uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit Duitsland is niet eenvoudig. Je moet verschillende zaken regelen, goede afspraken maken met de Duitse dealer en de papieren van de auto grondig controleren. Maar het begint natuurlijk met het vinden van een geschikte auto. Voor het importeren van een Duitse auto doorloop je de volgende stappen: 1. Zoek een auto via onze website of een externe database 2. Controleer alle documenten 3. Bereken de totale aanschafkosten 4. Koop de auto 5. Laat de auto naar Nederland rijden of transporteren 6. Laat de auto keuren bij de RDW 7. Dien de BPM-aangifte in bij de belastingdienst 8. Vraag een Nederlands kenteken aan

Maakt het uit of ik een Ferrari of een Kia wil importeren?

Nee, dit maakt niks uit! Of u nou op zoek bent naar exclusieve sportauto of een kleine stadsauto, wij rekenen in beide gevallen de vaste importfee van €.1599,-. Het BPM-bedrag kan wellicht wel iets anders uitpakken. ;-)

Bestaat er in Duitsland zoiets als een APK?

Ja, in Duitsland heet dit een TÜV-keuring, die in Nederland door de RDW erkent wordt als Nederlandse APK. Deze ‘Duitse APK’ is 2 jaar geldig en bovendien strenger dan de Nederlandse APK, want bij een TÜV-keuring wordt er ook gekeken naar later ingebouwde accessoires.

Tevreden klanten

Alles perfect geregeld.

Eenautoimporteren heeft het importeren van de door mij zelf gevonden auto vanaf de Duitse garage tot de aflevering, inclusief inbouw alarm, perfect voor...

Perfecte Service

Diverse occasions gevonden in Duitsland. Cindy heeft goed meegekeken en per auto een duidelijk kostenplaatje gemaakt. Ook eerlijk advies. Volledige onderhoudshistorie...

Maakt alle verwachtingen waar!...

Goede en professionele begeleiding/service bij het importeren van een auto uit het buitenland.

In eerste instantie contact gehad met een nieuwe niet zo kundige medewerker. Hierdoor liep de communicatie niet heel goed. Dit werd gezien en overgenomen...

Een hele goeie service van begin...

Mijn vriend heeft dit bedrijf gevonden die alles uiteindelijk ook super goed heeft afgehandeld. Ze waren beleefd en netjes vertelde ook hoe alles in z’n...

Helemaal Top !

Wij hebben via eenautoimporteren.nl een auto geïmporteerd en zijn zeer tevreden over de correcte service. Alles was tot in de puntjes geregeld wat resulteerde...

Goede en betrouwbare service

Fijn en snel contact in het gehele traject. In de beginfase was er snel een duidelijk overzicht van de totale kosten voor verschillende opties zodat je...

Gewoon top service