Auto zoeken
6 minuten leestijd
15-05-2023 Volvo

De elektrische toekomst van Volvo

Volvo heeft aangekondigd zich volledig te gaan richten op de productie van elektrische auto’s. De autofabrikant heeft al verschillende modellen uitgebracht die passen bij deze ambitie, zoals de Volvo EX90, de Volvo XC40 Recharge Pure Electric en de Volvo C40.

 

Volvo EX90

De Volvo EX90 is een volledig elektrische SUV die is ontworpen om een unieke rijervaring te bieden. De EX90 is gebouwd op hetzelfde platform als de XC90, die een verbrandingsmotor heeft. De EX90 heeft echter een volledig elektrische aandrijflijn wat zorgt voor een vermogen van 408 pk. Hiermee kan de auto in slechts 5,5 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren met een topsnelheid van 180 kilometer per uur.

 

Het rijbereik van de EX90 is ongeveer 420 kilometer (WLTP). Dit betekent dat de auto in de praktijk een realistisch actieradius van ongeveer 350 kilometer heeft. Dit is meer dan voldoende voor dagelijks gebruik en zelfs voor langere ritten. Het opladen van de accu duurt ongeveer 8 uur bij het gebruik van een reguliere laadpaal. Met een snellader kan de accu in ongeveer 40 minuten voor 80% opgeladen worden.


De EX90 is voorzien van talloze innovatieve functies. Zo heeft de SUV o.a. een head-up display, waardoor de bestuurder belangrijke informatie kan zien zonder zijn of haar ogen van de weg te halen. Ook heeft de auto geavanceerde rijhulpsystemen, zoals adaptive cruise control en lane departure warning. Volvo staat bekend om zijn veiligheidsinnovaties en de EX90 is dan ook geen uitzondering. De SUV is voorzien van de nieuwste veiligheidstechnologieën zoals een automatisch remsysteem en een dodehoekwaarschuwing.


Volvo EX90 (bron: www.volvocars.com/nl)

 

Volvo XC40 Recharge Pure Electric

De Volvo XC40 Recharge Pure Electric is een indrukwekkende elektrische SUV die een combinatie biedt van snelheid en prestaties. De XC40 heeft een rijbereik van ongeveer 418 kilometer en is voorzien van een 78 kWh-batterij en twee elektromotoren. De XC40 kan in 4,9 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren en biedt daarmee indrukwekkende prestaties. Ook het interieur en het infotainmentsysteem van de auto worden geprezen.


Volvo XC40 Recharge Pure Electric (bron: www.volvocars.com/nl)


Volvo C40

De Volvo C40 is een compacte cross-over SUV die op de markt wordt gebracht als de eerste volledig elektrische auto van Volvo. De C40 heeft een vergelijkbaar rijbereik als de XC40 van ongeveer 420 kilometer. Ook is de C40 net als de XC40 voorzien van een 78 kWh-batterij en twee elektromotoren.

 

De C40 heeft een gestroomlijnd en sportief uiterlijk, waarmee de auto zich onderscheidt van andere Volvo modellen. De C40 is uitgerust met een groot touchscreen voor het bieden van het infotainmentsysteem.



Volvo C40 (bron: www.volvocars.com/nl)

 

De elektrische toekomst van Volvo

Volvo biedt verschillende modellen die passen bij de behoeftes van verschillende klanten. Hiermee lijkt Volvo goed op weg te zijn naar een elektrische toekomst. De XC40 Recharge Pure Electric is een indrukwekkende elektrische SUV die snelheid en prestaties biedt, terwijl de C40 een gestroomlijnde en sportieve optie is voor klanten die op zoek zijn naar een compacte cross-over SUV. De EX90 is daarentegen een grote SUV die uitstekend geschikt is voor grote gezinnen. Alle modellen hebben een vergelijkbaar bereik en batterijcapaciteit, wat aantoon dat Volvo consistentie biedt in hun elektrische aanbod.


Een Volvo importeren via eenautoimporteren.nl

Wist u dat het importeren van een Volvo uit Duitsland u al snel duizenden euro’s kan besparen ten opzichte van dezelfde Volvo in Nederland? Bij het importeren van een Volvo uit Duitsland komt echter veel kijken. Wij helpen u graag met het berekenen van de aanschafkosten, het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.

 

Zoek een auto via onze website of vertel ons welk merk / model u op het oog heeft. Wij zoeken graag met u mee! Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alle kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest! Bekijk onze tarieven voor meer informatie.

 

 


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

34x
Ferrari

488 GTB

  1. Prijs
    € 265.900
  2. Kilometerstand
    10.000
  3. Bouwjaar
    2020
208x
Mazda

CX-5

  1. Prijs
    € 21.879
  2. Kilometerstand
    41.945
  3. Bouwjaar
    2018
23x
Volvo

XC 40

  1. Prijs
    € 38.990
  2. Kilometerstand
    5.500
  3. Bouwjaar
    2022
9x
Mercedes-benz

EQB

  1. Prijs
    € 35.900
  2. Kilometerstand
    19.293
  3. Bouwjaar
    2022
22x
Vw

Golf

  1. Prijs
    € 21.850
  2. Kilometerstand
    67.829
  3. Bouwjaar
    2021
5166x
Volvo

XC 40

  1. Prijs
    € 34.950
  2. Kilometerstand
    8.090
  3. Bouwjaar
    2022
41x
Seat

Ateca

  1. Prijs
    € 25.397
  2. Kilometerstand
    32.800
  3. Bouwjaar
    2019
39x
Ford

Kuga

  1. Prijs
    € 27.490
  2. Kilometerstand
    31.200
  3. Bouwjaar
    2021

Wij helpen je verder

7 minuten leestijd
Dit is de Hyundai Kona Electric 2022
5 minuten leestijd
Het Chinese automerk BYD
4 minuten leestijd
De Hongqi E-HS9: een luxe, volledig elektrische SUV
7 minuten leestijd
Dit is de Audi E-tron
24 minuten leestijd
Zit er fabrieksgarantie op een import auto?
5 minuten leestijd
Dit is de Hyundai IONIQ 6

Veelgestelde vragen

Wat kost het importeren van een auto uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit Duitsland (of een ander EU-land) brengt verschillende kosten met zich mee: Aankoopprijs, BTW, BPM, Transportkosten en de RDW-keuring. Meer informatie over deze kosten.Als je geen kennis van het importproces hebt, kan het importeren van een auto erg ingewikkeld zijn. Wij kunnen u helpen met het gehele proces (€ 1.599,-), maar ook met enkel het invoeren van de auto (€ 599,-).

Maakt het uit of ik een Ferrari of een Kia wil importeren?

Nee, dit maakt niks uit! Of u nou op zoek bent naar exclusieve sportauto of een kleine stadsauto, wij rekenen in beide gevallen de vaste importfee van €.1599,-. Het BPM-bedrag kan wellicht wel iets anders uitpakken. ;-)

Bestaat er in Duitsland zoiets als een APK?

Ja, in Duitsland heet dit een TÜV-keuring, die in Nederland door de RDW erkent wordt als Nederlandse APK. Deze ‘Duitse APK’ is 2 jaar geldig en bovendien strenger dan de Nederlandse APK, want bij een TÜV-keuring wordt er ook gekeken naar later ingebouwde accessoires.

Kan ik een financiering aanvragen voor mijn auto?

Voor de financieringen werken wij samen met Bank & Geld. Bij Bank & Geld kunt u terecht voor de Financial Lease van alle merken personenwagens voor zowel zakelijk als privé. Als u besluit om bij ons een auto te kopen, dan kunnen wij ter plekke contact opnemen met Bank & Geld om na te gaan wat de beste financiering voor uw persoonlijke situatie is. U ontvangt een duidelijk voorstel. Als de uitkomst positief is kan de lening worden afgesloten. Wij hebben hier geen financieel belang bij. Ons doel is alleen goede auto’s te verkopen tegen een scherpe prijs en daarbij onze klanten zoveel mogelijk service te verlenen. De autofinanciering is hiervan een onderdeel.

Tevreden klanten

Een echte aanrader voor het importeren...

Een auto importeren heeft me goed geholpen. Ze gaven een eerlijke mening over de dealer waar ik mijn auto wilde importeren. Vervolgens ging het importeren...

Snel geholpen, duidelijke antwoorden op de vragen die ik had, ik kon altijd bellen.

Zo’n aanpak voegt een dimensie...

Via internet bij eenautoimporteren.nl terecht gekomen. Een bedrijf dat uitsluitend bij officiële dealers koopt. Zowel Sarah als Cindy waren zeer behulpzaam...

Super service!

Met enig argwaan binnengestapt voor een auto die helaas net voor mijn neus was verkocht. Bart en Cindy hebben me daarop uitgenodigd om uit te leggen hoe...

Fantastisch

In 2006 hebben mijn broertje en ik beide een auto bij de voorraad auto’s van koolaard gekocht. Nu in 2020 heb ik mijn eerste auto laten importeren en...

Fijne afhandeling van zaken!

Inmiddels is dit al de tweede auto die ik via eenautoimporteren.nl heb aangeschaft. Net als vorig jaar, is dit weer tot in de puntjes geregeld. Goede communicatie...

Een hele complete service.

Ik ben met mijn wensen bij eenautoimporteren naar binnen gelopen. Zij hebben mij vanaf dat moment in alles begeleid. Ik ben uiteindelijk toch zelf de auto...

Geweldig!

Wat een geweldige organisatie! Ze kennen hun vakgebied. De dienstverlening is zeer vriendelijk, toegankelijk en komen hun afspraken na. In het gehele proces...