Auto zoeken
6 minuten leestijd
15-05-2023 Volvo

De elektrische toekomst van Volvo

Volvo heeft aangekondigd zich volledig te gaan richten op de productie van elektrische auto’s. De autofabrikant heeft al verschillende modellen uitgebracht die passen bij deze ambitie, zoals de Volvo EX90, de Volvo XC40 Recharge Pure Electric en de Volvo C40.

 

Volvo EX90

De Volvo EX90 is een volledig elektrische SUV die is ontworpen om een unieke rijervaring te bieden. De EX90 is gebouwd op hetzelfde platform als de XC90, die een verbrandingsmotor heeft. De EX90 heeft echter een volledig elektrische aandrijflijn wat zorgt voor een vermogen van 408 pk. Hiermee kan de auto in slechts 5,5 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren met een topsnelheid van 180 kilometer per uur.

 

Het rijbereik van de EX90 is ongeveer 420 kilometer (WLTP). Dit betekent dat de auto in de praktijk een realistisch actieradius van ongeveer 350 kilometer heeft. Dit is meer dan voldoende voor dagelijks gebruik en zelfs voor langere ritten. Het opladen van de accu duurt ongeveer 8 uur bij het gebruik van een reguliere laadpaal. Met een snellader kan de accu in ongeveer 40 minuten voor 80% opgeladen worden.


De EX90 is voorzien van talloze innovatieve functies. Zo heeft de SUV o.a. een head-up display, waardoor de bestuurder belangrijke informatie kan zien zonder zijn of haar ogen van de weg te halen. Ook heeft de auto geavanceerde rijhulpsystemen, zoals adaptive cruise control en lane departure warning. Volvo staat bekend om zijn veiligheidsinnovaties en de EX90 is dan ook geen uitzondering. De SUV is voorzien van de nieuwste veiligheidstechnologieën zoals een automatisch remsysteem en een dodehoekwaarschuwing.


Volvo EX90 (bron: www.volvocars.com/nl)

 

Volvo XC40 Recharge Pure Electric

De Volvo XC40 Recharge Pure Electric is een indrukwekkende elektrische SUV die een combinatie biedt van snelheid en prestaties. De XC40 heeft een rijbereik van ongeveer 418 kilometer en is voorzien van een 78 kWh-batterij en twee elektromotoren. De XC40 kan in 4,9 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren en biedt daarmee indrukwekkende prestaties. Ook het interieur en het infotainmentsysteem van de auto worden geprezen.


Volvo XC40 Recharge Pure Electric (bron: www.volvocars.com/nl)


Volvo C40

De Volvo C40 is een compacte cross-over SUV die op de markt wordt gebracht als de eerste volledig elektrische auto van Volvo. De C40 heeft een vergelijkbaar rijbereik als de XC40 van ongeveer 420 kilometer. Ook is de C40 net als de XC40 voorzien van een 78 kWh-batterij en twee elektromotoren.

 

De C40 heeft een gestroomlijnd en sportief uiterlijk, waarmee de auto zich onderscheidt van andere Volvo modellen. De C40 is uitgerust met een groot touchscreen voor het bieden van het infotainmentsysteem.Volvo C40 (bron: www.volvocars.com/nl)

 

De elektrische toekomst van Volvo

Volvo biedt verschillende modellen die passen bij de behoeftes van verschillende klanten. Hiermee lijkt Volvo goed op weg te zijn naar een elektrische toekomst. De XC40 Recharge Pure Electric is een indrukwekkende elektrische SUV die snelheid en prestaties biedt, terwijl de C40 een gestroomlijnde en sportieve optie is voor klanten die op zoek zijn naar een compacte cross-over SUV. De EX90 is daarentegen een grote SUV die uitstekend geschikt is voor grote gezinnen. Alle modellen hebben een vergelijkbaar bereik en batterijcapaciteit, wat aantoon dat Volvo consistentie biedt in hun elektrische aanbod.


Een Volvo importeren via eenautoimporteren.nl

Wist u dat het importeren van een Volvo uit Duitsland u al snel duizenden euro’s kan besparen ten opzichte van dezelfde Volvo in Nederland? Bij het importeren van een Volvo uit Duitsland komt echter veel kijken. Wij helpen u graag met het berekenen van de aanschafkosten, het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.

 

Zoek een auto via onze website of vertel ons welk merk / model u op het oog heeft. Wij zoeken graag met u mee! Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alle kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest! Bekijk onze tarieven voor meer informatie.

 

 


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

47x
Volvo

XC 60

 1. Prijs
  € 39.990
 2. Kilometerstand
  58.982
 3. Bouwjaar
  2019
42x
Bmw

X5

 1. Prijs
  € 67.500
 2. Kilometerstand
  66.399
 3. Bouwjaar
  2020
37x
Mini

ONE_CABRIO

 1. Prijs
  € 20.290
 2. Kilometerstand
  13.659
 3. Bouwjaar
  2021
15x
Audi

Q2

 1. Prijs
  € 20.689
 2. Kilometerstand
  61.378
 3. Bouwjaar
  2020
32x
Bmw

320

 1. Prijs
  € 37.999
 2. Kilometerstand
  24.166
 3. Bouwjaar
  2022
30x
Vw

T-Roc

 1. Prijs
  € 23.990
 2. Kilometerstand
  16.890
 3. Bouwjaar
  2020
54x
Jaguar

XE

 1. Prijs
  € 20.800
 2. Kilometerstand
  71.500
 3. Bouwjaar
  2018
23x
Mini

COOPER SE

 1. Prijs
  € 29.900
 2. Kilometerstand
  2.500
 3. Bouwjaar
  2023

Wij helpen je verder

5 minuten leestijd
Audi-dealers in Duitsland
5 minuten leestijd
Toyota blijft investeren in waterstofauto's
1 minuut leestijd
Nieuwe kentekenreeks
7 minuten leestijd
Dit is de Tesla Model 3 Long Range
5 minuten leestijd
De zonne-energie auto’s van Lightyear
7 minuten leestijd
Kosten auto importeren

Veelgestelde vragen

Kan ik een financiering aanvragen voor mijn auto?

Voor de financieringen werken wij samen met Bank & Geld. Bij Bank & Geld kunt u terecht voor de Financial Lease van alle merken personenwagens voor zowel zakelijk als privé. Als u besluit om bij ons een auto te kopen, dan kunnen wij ter plekke contact opnemen met Bank & Geld om na te gaan wat de beste financiering voor uw persoonlijke situatie is. U ontvangt een duidelijk voorstel. Als de uitkomst positief is kan de lening worden afgesloten. Wij hebben hier geen financieel belang bij. Ons doel is alleen goede auto’s te verkopen tegen een scherpe prijs en daarbij onze klanten zoveel mogelijk service te verlenen. De autofinanciering is hiervan een onderdeel.

Hoe werkt het importeren van een auto uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit Duitsland is niet eenvoudig. Je moet verschillende zaken regelen, goede afspraken maken met de Duitse dealer en de papieren van de auto grondig controleren. Maar het begint natuurlijk met het vinden van een geschikte auto. Voor het importeren van een Duitse auto doorloop je de volgende stappen: 1. Zoek een auto via onze website of een externe database 2. Controleer alle documenten 3. Bereken de totale aanschafkosten 4. Koop de auto 5. Laat de auto naar Nederland rijden of transporteren 6. Laat de auto keuren bij de RDW 7. Dien de BPM-aangifte in bij de belastingdienst 8. Vraag een Nederlands kenteken aan

Maakt het uit of ik een Ferrari of een Kia wil importeren?

Nee, dit maakt niks uit! Of u nou op zoek bent naar exclusieve sportauto of een kleine stadsauto, wij rekenen in beide gevallen de vaste importfee van €.1599,-. Het BPM-bedrag kan wellicht wel iets anders uitpakken. ;-)

Is het ook mogelijk om een auto uit een ander land dan Duitsland te importeren?

Dat is uiteraard ook mogelijk. In principe kunnen wij vanuit elk land binnen -en buiten de EU auto's importeren. Echter geven wij zelf wel de voorkeur aan auto's uit Duitsland. Onze kennis richt zich voornamelijk op Duitsland dus wij raden dan ook zeker aan om in Duitsland op zoek te gaan naar uw nieuwe auto.

Tevreden klanten

Op een prettige en ontspannen manier...

Het is best spannend om “wild vreemden” in vertrouwen te nemen om een auto te importeren. Die spanning wordt weggenomen doordat je gedurende het proces...

Mijn ervaring met eenautoimporteren.nl/koolaard...

Mijn ervaring met eenautoimporteren.nl en koolaard is super. Voor de 2e keer een auto door ze laten importeren en het is weer goed bevallen.

Super

Ze helpen bij de zoektocht en voorkwamen zo dat ik een schade auto zou kopen. Het hele proces van importeren verliep verder soepel met een duidelijke communicatie....

Prima informatie!

Bij het eerste contact voelde het gelijk al goed. Cindy communiceerde vakkundig en kan de informatie goed verwoorden. Vol spanning wachtte we op Bart om...

Zij hebben met mij een zéér tevreden...

Het team van dit bedrijf is zeer behulpzaam en niets is hun teveel. Meerdere keren heb ik een offerte opgevraagd waarbij ik niet de indruk kreeg dat het...

We hebben zelf online een auto uitgezocht en die door Tim van eenautoimporteren.nl laten importeren. Het proces was vooraf duidelijk en de communicatie...

alles liep soepel en word rekening gehouden dat je zsm je auto op kenteken wilt, dus daar doen ze ook hun best voor.

Na een belletje plegen gingen ze gelijk aan de slag, alles is netjes uitgelegd en zoals belooft liep het ook allemaal. Dikke aanrader alles is goed geregeld...