Auto zoeken
2 minuten leestijd
17-03-2021 Reserveren

Auto reserveren in Duitsland?

U hebt uw droomauto gezien in Duitsland, het liefst wilt u de auto direct reserveren bij de dealer. Helaas werkt dit in Duitsland niet zo. In Nederland kunt u gemakkelijk een auto voor een paar dagen, week of zelfs langer reserveren. Zodat u de tijd hebt om er rustig over na te denken of/en de eventuele financiering bij de bank te regelen. Uiteindelijk gaat het om veel geld.

Een auto importeren uit Duitsland, daar werkt het helaas anders. De auto wordt pas “gereserveerd” wanneer er een koopovereenkomst is getekend. Hebben de dealers geen getekende koopovereenkomst ontvangen dan verkopen ze de auto gewoon aan een ander. Dit maken wij vaak genoeg mee, helaas. De dealers in Duitsland vinden het nog belangrijker dat er een getekende koopovereenkomst is dan dat het geld in overgemaakt. Uiteraard willen ze de betaling wel op orde hebben voordat de auto wordt opgehaald in Duitsland. Maar indien de betaling pas wordt gedaan over een paar dagen of een week, dat is vaak geen probleem.
Het is handig om vooraf al te kijken wat de financieringsmogelijkheden zijn. Zodat wanneer uw droomauto voorbij komt, dat er snel geschakeld kan worden.

Autofinanciering voor uw importauto

Wij helpen u graag met een autofinanciering voor uw importauto. Wij werken met een vaste partij met betrekking tot een financiering. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om uw droomauto tot aan aflevering voor te financieren.


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

54x
Bmw

420 Gran Coupe

 1. Prijs
  € 21.999
 2. Kilometerstand
  70.000
 3. Bouwjaar
  2019
47x
Mercedes-benz

C 63 AMG

 1. Prijs
  € 52.980
 2. Kilometerstand
  93.000
 3. Bouwjaar
  2018
58x
Bmw

420 Gran Coupe

 1. Prijs
  € 22.899
 2. Kilometerstand
  89.987
 3. Bouwjaar
  2018
23x
Mini

COOPER

 1. Prijs
  € 21.890
 2. Kilometerstand
  25.800
 3. Bouwjaar
  2022
49x
Bmw

420 Gran Coupe

 1. Prijs
  € 23.289
 2. Kilometerstand
  111.321
 3. Bouwjaar
  2018
34x
Porsche

Boxster

 1. Prijs
  € 62.890
 2. Kilometerstand
  14.500
 3. Bouwjaar
  2021
57x
Bmw

420 Gran Coupe

 1. Prijs
  € 22.990
 2. Kilometerstand
  116.000
 3. Bouwjaar
  2018
59x
Vw

Golf

 1. Prijs
  € 23.900
 2. Kilometerstand
  38.000
 3. Bouwjaar
  2019

Wij helpen je verder

4 minuten leestijd
WLTP regeling vervangt de NEDC regeling
5 minuten leestijd
Volkswagen dealers in Duitsland
7 minuten leestijd
Porsche importeren | +4.000 beschikbare occasions
7 minuten leestijd
Wat is MWST in Duitsland?
5 minuten leestijd
Het opkomende automerk Seres
7 minuten leestijd
Import auto dealer

Veelgestelde vragen

Mijn droomauto staat te koop bij een particulier, kunnen jullie deze ook importeren?

Nee, helaas niet. Wij werken strikt met officiële merkdealers, juist zodat je altijd zekerheid hebt van bijvoorbeeld een importeur of fabrikant. Doordat merkdealers verbonden zijn met de importeur of fabrikant, zullen zij zich moeten houden aan de eisen die door hen worden gesteld. Hierdoor kan je altijd terugvallen op de merkdealer, mocht er onverhoopt iets mis zijn met de auto. Uiteraard controleren wij de papieren en de onderhoudshistorie van de auto, voordat deze op transport naar Nederland gaat.

Bestaat er in Duitsland zoiets als een APK?

Ja, in Duitsland heet dit een TÜV-keuring, die in Nederland door de RDW erkent wordt als Nederlandse APK. Deze ‘Duitse APK’ is 2 jaar geldig en bovendien strenger dan de Nederlandse APK, want bij een TÜV-keuring wordt er ook gekeken naar later ingebouwde accessoires.

Waarom een auto importeren uit Duitsland?

Door het importeren van een auto uit Duitsland bespaar je al snel 2% tot 15%. In Duitsland liggen de prijzen van nieuwe en gebruikte auto’s namelijk veel lager. Daarnaast is de markt vele malen groter en zijn de auto’s standaard luxer uitgevoerd. Dit alles maakt het importeren van een auto uit Duitsland financieel erg aantrekkelijk. In dit artikel lees je meer over de voordelen van het importeren van een auto uit Duitsland.

Hoelang duurt het voordat de auto op Nederlands kenteken staat?

Dit is afhankelijk van het pakket dat u kiest. Bij de volledige ontzorging houden wij rekening met 8 werkdagen voordat de auto bij ons op locatie is gebracht door de transporteur. Vervolgens rekenen wij ongeveer 9 werkdagen voordat wij de auto hebben ingevoerd bij de RDW. Bij het pakket voor enkel het invoeren van de auto tellen we de werkdagen voor het transport uiteraard niet mee. Houd hier rekening met 9 werkdagen. 

Tevreden klanten

Zij hebben met mij een zéér tevreden...

Het team van dit bedrijf is zeer behulpzaam en niets is hun teveel. Meerdere keren heb ik een offerte opgevraagd waarbij ik niet de indruk kreeg dat het...

Leuke mensen en een geweldige transparante...

Het is zeer goed zaken doen met deze mensen, heel openhartig en eerlijk. Ik zal in de toekomst zeker weer van hun expertise gebruik willen maken. 100x...

Na een belletje plegen gingen ze gelijk aan de slag, alles is netjes uitgelegd en zoals belooft liep het ook allemaal. Dikke aanrader alles is goed geregeld...

Top team..!

Goed en erg vriendelijk geholpen door Cindy... Prijstechnisch erg scherp... Knap werk!

Het importeren van een auto uit Duitsland is niet eenvoudig. Deze firma heeft goed inzicht in de Duitse markt en zorgt dat alles geregeld wordt volgens...

Onze ervaring met eenautoimporteren.nl was super. Voor een volgende auto zou ik hen zonder twijfel weer inschakelen. De service was uitstekend, begripvol,...

Ik heb koolaard ervaren als een top bedrijf Niks is voor deze mensen teveel je kan er binnenstappen voor een simpele vraag of een auto invoeren en alles...

Mijn ervaring met eenautoimporteren.nl/koolaard...

Mijn ervaring met eenautoimporteren.nl en koolaard is super. Voor de 2e keer een auto door ze laten importeren en het is weer goed bevallen.