3 minuten leestijd
12-03-2021 door: sales@eenautoimporteren.nl

Slim een auto importeren

Het aantal auto’s dat jaarlijks wordt geïmporteerd uit het buitenland groeit de laatste paar jaar sterk. Met name auto’s uit Duitsland worden steeds populairder. De kwaliteit, voordelen en aanbod zijn in het buitenland hoger en dankzij het importeren van uw nieuwe auto uit Duitsland of ander EU land via eenautoimporteren.nl loopt u daarnaast ook geen enkel risico.

De vraag naar tweedehands auto’s neemt in ons land steeds meer toe. Een auto importeren, of dit nu zakelijk of particulier is, heeft veel voordelen. Dit geldt niet alleen voor nieuwe auto’s,  maar ook gebruikte auto’s worden geïmporteerd. De belangrijkste redenen voor de stijgende populariteit heeft te maken met het prijsvoordeel en de kwaliteit van de auto.

In Duitsland betaal je een stuk minder voor een auto dit geldt voor zowel nieuwe als gebruikte auto’s. Dit komt vanwege het grotere aanbod en omdat Duitse automerken een betere prijs geven aan Duitse kopers. Dit leidt tot lagere inkoopprijzen. Daarnaast speelt ook de BPM een rol, dit is de belasting op een nieuwe auto. Koop je een gebruikte auto in Duitsland of ander EU land, dan hoef je niet het volledige bedrag aan BPM te betalen. Het is verplicht om BPM te berekenen wanneer u een auto hebt gekocht in Duitsland en deze op Nederlands kenteken wilt registreren. BPM staat voor ‘Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen’ en betaalt u als u in Nederland een nieuwe personenauto, motor of bestelauto koopt of importeert vanuit het buitenland.

Dankzij de goede relatie die eenautoimporteren.nl heeft met de belastingdienst en haar betrouwbare partners kunnen zij bij het opstellen van het taxatierapport ervoor zorgen dat u tussen de 15% en 25% bespaart op de BPM, via een eerlijke manier en zonder problemen achteraf. Op deze manier krijgt de klant dus meer waar voor haar geld, met als pluspunt dat occasions in Duitsland vaak luxer uitgevoerd zijn en beter onderhouden.

Indien u het importeren van uw auto overlaat aan eenautoimporteren.nl kunt u ervan uit gaan dat een kwalitatief goed auto koopt. Alle informatie over de auto wordt vooraf opgevraagd en alle gegevens worden gecheckt op chassisnummer van de auto. Zo is altijd de volledige onderhoudshistorie bekend, kunnen we nagaan of de kilometerstand klopt en navraag doen of de auto eventueel in het verleden schade heeft gehad.

Eenautoimporteren.nl koopt haar auto’s uitsluitend bij een erkende merkdealer, op deze manier is er geen verschil of u de auto aanschaft via eenautoimporteren.nl of bij uw lokale merkdealer.


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

1x
Seat

Leon

 1. Prijs
  € 15.300
 2. Kilometerstand
  36.348
 3. Bouwjaar
  2018
3x
Volvo

XC 40

 1. Prijs
  € 33.940
 2. Kilometerstand
  68.778
 3. Bouwjaar
  2018
1x
Seat

Leon

 1. Prijs
  € 15.030
 2. Kilometerstand
  34.300
 3. Bouwjaar
  2018
4x
Skoda

Fabia

 1. Prijs
  € 16.790
 2. Kilometerstand
  5.910
 3. Bouwjaar
  2020
1x
Seat

Leon

 1. Prijs
  € 15.330
 2. Kilometerstand
  39.705
 3. Bouwjaar
  2019
22x
Ford

Kuga

 1. Prijs
  € 20.990
 2. Kilometerstand
  43.500
 3. Bouwjaar
  2017
1x
Seat

Leon

 1. Prijs
  € 15.340
 2. Kilometerstand
  30.420
 3. Bouwjaar
  2019
1x
Seat

Leon

 1. Prijs
  € 15.340
 2. Kilometerstand
  30.430
 3. Bouwjaar
  2019

Wij helpen je verder

2 minuten leestijd
Elektrische auto importeren in Nederland rijden met MIA regeling
3 minuten leestijd
Slim een auto importeren
3 minuten leestijd
De BPM aangifte bij een importauto
2 minuten leestijd
Importeren steeds populairder
5 minuten leestijd
BMW importeren uit Duitsland
3 minuten leestijd
Occasionssites van Duitsland

Veelgestelde vragen

Bestaat er in Duitsland zoiets als een APK?

Ja, in Duitsland heet dit een TÜV-keuring, die in Nederland door de RDW erkent wordt als Nederlandse APK. Deze ‘Duitse APK’ is 2 jaar geldig en bovendien strenger dan de Nederlandse APK, want bij een TÜV-keuring wordt er ook gekeken naar later ingebouwde accessoires.

Maakt het uit of ik een Ferrari of een Kia wil importeren?

Nee, dit maakt niks uit! Of u nou op zoek bent naar exclusieve sportauto of een kleine stadsauto, wij rekenen in beide gevallen de vaste importfee van €1.475,-. Het BPM-bedrag kan wellicht wel iets anders uitpakken. ;-)

Mijn droomauto staat te koop bij een particulier, kunnen jullie deze ook importeren?

Nee, helaas niet. Wij werken strikt met officiële merkdealers, juist zodat je altijd zekerheid hebt van bijvoorbeeld een importeur of fabrikant. Doordat merkdealers verbonden zijn met de importeur of fabrikant, zullen zij zich moeten houden aan de eisen die door hen worden gesteld. Hierdoor kan je altijd terugvallen op de merkdealer, mocht er onverhoopt iets mis zijn met de auto. Uiteraard controleren wij de papieren en de onderhoudshistorie van de auto, voordat deze op transport naar Nederland gaat.

Hoe weet ik zeker dat mijn geïmporteerde auto correct is?

Als u kiest voor de volledige ontzorging, zullen wij al het onderzoek naar de auto doen. Vereist is echter wel dat de auto te koop moet staan bij een officiële merkdealer. Op deze manier zijn de kilometerstanden en de onderhoudshistorie beter te controleren. Wij vragen bij de Nederlandse dealer op basis van het chassisnummer de onderhoudshistorie op en controleren op die manier ook gelijk of de kilometerstand kloppend is. Op deze manier garanderen wij dat de auto correct is.

Tevreden klanten

Top bedrijf, uitstekende service: vriendelijk, snel, accuraat en betrouwbaar niks teveel gevraagd....

Top service!

Je wordt gastvrij ontvangen. Super geholpen en dat alles met een persoonlijke tint. Ik beveel...

Zonder ervaring met dit proces contact opgezocht met eenautoimporteren.nl Alles werd duidelijk...