Auto zoeken
8 minuten leestijd
10-02-2022

Zo importeer je een auto uit Duitsland

Stel: je bent al een tijdje aan het rondkijken voor een nieuwe auto en je weet inmiddels wat je wil: merk, type, kleur en opties. De prijs houd je echter tegen. Tenminste, als je de auto in Nederland zou kopen. Wanneer je de auto uit Duitsland importeert heb je dezelfde auto voor veel minder geld. Klinkt interessant hé?

 
Importeren vanuit Duitsland steeds populairder

De laatste 5 jaar is er een grote stijging te zien in het importeren van Duitse occasions. Als consument profiteer je namelijk van financiële voordelen, een ruimer aanbod en luxer uitgevoerde auto’s. Wij leggen de belangrijkste voordelen uit:

 

Lagere inkoopprijzen

In Duitsland betaal je een stuk minder voor een auto, zowel voor nieuwe als gebruikte auto’s.  Het aanbod van auto’s is in Duitsland veel groter dan in Nederland. Dit in combinatie met het feit dat Duitse automerken een betere prijs geven aan Duitse kopers, leidt tot lagere inkoopprijzen. Het importeren van een auto uit Duitsland levert voor Nederlanders dus een prijsvoordeel op.

 

BPM-voordeel

Wanneer je in Nederland een nieuw voertuig koopt óf een voertuig uit het buitenland importeert, ben je verplicht BPM te betalen. Dit staat voor ‘Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen’. Meer weten over BPM? Bekijk dan ons artikel: ‘Wat is BPM?’

 

Wanneer je een gebruikte auto koopt en importeert naar Nederland, hoef je niet het volledig bedrag aan BPM te betalen. Net zoals een auto daalt in waarde, daalt de BPM namelijk ook. Wanneer je een auto importeert uit Duitsland hoef je enkel nog de rest BPM te betalen. Dit bedrag wordt berekend aan de hand van het taxatiebedrag bij import.

 

Bedrijven die gespecialiseerd zijn in het importeren van auto’s kunnen bij het opstellen van een taxatierapport ervoor zorgen dat u tussen de 15% en 25% bespaart op de rest BPM. Dit kan u al snel een voordeel van €1.000,- opleveren.

 

Luxere uitvoering

Duitsland is de grootste automarkt van Europa, 6x zo groot als Nederland. Duitsland biedt niet alleen de meeste keuze uit jonge occasions, de auto’s worden in de fabriek ook luxer uitgevoerd en voorzien van veel extra opties. Bovendien is de fabrieksgarantie overdraagbaar. Dus als Nederlander koop je een Duitse occasion en geniet je van dezelfde zekerheden als iemand die een duurdere auto koop in Nederland. Dit maakt het importeren van een auto uit Duitsland erg aantrekkelijk voor Nederlanders.

 

Hoe importeer je een auto uit Duitsland?

Het importeren van een Duitse auto is niet eenvoudig. Je moet verschillende zaken regelen, goede afspraken maken met de Duitse dealer en de auto grondig controleren: hoeveel eigenaren heeft de auto gehad, de kilometerstand, onderhoudshistorie en eventuele schadedocumentatie.

 

Voor het importeren van een Duitse auto doorloop je de volgende stappen:

1.     Zoek een auto via onze website of een externe database

2.     Controleer alle documenten

3.     Bereken de totale aanschafkosten

4.     Koop de auto

5.     Laat de auto naar Nederland rijden of transporteren

6.     Laat de auto keuren bij de RDW

7.     Dien de BPM-aangifte in bij de belastingdienst

8.     Vraag een Nederlands kenteken aan


Een Duitse auto importeren via eenautoimporteren.nl

Het importeren van een auto kan een beetje spannend voelen. Het gaat immers om een investering waarbij je waar wil krijgen voor je geld. Overweegt u een auto te importeren uit Duitsland? Wij helpen u graag met het berekenen van de aanschafkosten, het importeren, de RDW-keuring en de BPM-aangifte.

 

Zoek een auto via onze website of vertel ons welk merk / model u op het oog heeft. Wij zoeken graag met u mee! Wij maken binnen één werkdag vrijblijvend een offerte van alle kosten voor het importeren van de auto. Een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf. Kies een auto, wij regelen de rest! Bekijk onze tarieven voor meer informatie.

 


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

34x
Land rover

Discovery Sport

  1. Prijs
    € 23.900
  2. Kilometerstand
    103.000
  3. Bouwjaar
    2018
65x
Vw

Golf

  1. Prijs
    € 22.730
  2. Kilometerstand
    25.558
  3. Bouwjaar
    2020
228x
Bmw

X3

  1. Prijs
    € 35.980
  2. Kilometerstand
    75.000
  3. Bouwjaar
    2018
52x
Audi

A1

  1. Prijs
    € 20.330
  2. Kilometerstand
    50.839
  3. Bouwjaar
    2020
12x
Bmw

730

  1. Prijs
    € 44.950
  2. Kilometerstand
    96.005
  3. Bouwjaar
    2019
24x
Alfa romeo

Giulia

  1. Prijs
    € 29.730
  2. Kilometerstand
    13.431
  3. Bouwjaar
    2020
22x
Ferrari

Portofino

  1. Prijs
    € 291.500
  2. Kilometerstand
    13.000
  3. Bouwjaar
    2023
26x
Peugeot

308

  1. Prijs
    € 20.000
  2. Kilometerstand
    29.573
  3. Bouwjaar
    2021

Wij helpen je verder

5 minuten leestijd
Dit is de Polestar 2!
5 minuten leestijd
Volkswagen dealers in Duitsland
1 minuut leestijd
Eenautoimporteren sponsort Rotterdamse Hockey Club Tempo '34
6 minuten leestijd
Opel Rocks-e: de 100% elektrische stadsauto van Opel
5 minuten leestijd
Het opkomende automerk Seres
6 minuten leestijd
Citroën Ami: de perfecte stadsauto

Veelgestelde vragen

Hoelang duurt het voordat de auto op Nederlands kenteken staat?

Dit is afhankelijk van het pakket dat u kiest. Bij de volledige ontzorging houden wij rekening met 8 werkdagen voordat de auto bij ons op locatie is gebracht door de transporteur. Vervolgens rekenen wij ongeveer 9 werkdagen voordat wij de auto hebben ingevoerd bij de RDW. Bij het pakket voor enkel het invoeren van de auto tellen we de werkdagen voor het transport uiteraard niet mee. Houd hier rekening met 9 werkdagen. 

Hoe weet ik zeker dat mijn geïmporteerde auto correct is?

Als u kiest voor de volledige ontzorging, zullen wij al het onderzoek naar de auto doen. Vereist is echter wel dat de auto te koop moet staan bij een officiële merkdealer. Op deze manier zijn de kilometerstanden en de onderhoudshistorie beter te controleren. Wij vragen bij de Nederlandse dealer op basis van het chassisnummer de onderhoudshistorie op en controleren op die manier ook gelijk of de kilometerstand kloppend is. Op deze manier garanderen wij dat de auto correct is.

Wat zijn de kosten voor het importeren van een auto?

Volledige ontzorging voor € 1.599,-Voor het importeren van een auto rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt €1.599,- inclusief BTW (exclusief BPM). Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren. Auto invoeren in Nederland voor € 599,- Voor het invoeren van een auto in Nederland rekenen wij een vaste fee, deze bedraagt  € 599,- inclusief BTW (exclusief BPM kosten) . Deze fee is onafhankelijk van de auto die u wilt importeren.

Mijn droomauto staat te koop bij een particulier, kunnen jullie deze ook importeren?

Nee, helaas niet. Wij werken strikt met officiële merkdealers, juist zodat je altijd zekerheid hebt van bijvoorbeeld een importeur of fabrikant. Doordat merkdealers verbonden zijn met de importeur of fabrikant, zullen zij zich moeten houden aan de eisen die door hen worden gesteld. Hierdoor kan je altijd terugvallen op de merkdealer, mocht er onverhoopt iets mis zijn met de auto. Uiteraard controleren wij de papieren en de onderhoudshistorie van de auto, voordat deze op transport naar Nederland gaat.

Tevreden klanten

Topservice

Wij zochten een VW Golf voor een nieuwe medewerker binnen ons bedrijf. in NL stond eigenlijk niet de auto die we zochten. Via eenautoimporten.nl vonden...

Komt afspraken goed na, snelle service en neemt de zorgen uit handen.

Top geholpen door Cindy. Elke vraag die ik stelde werd snel en vakkundig beantwoord. Alles werd zorgvuldig uit handen genomen. Dit noem ik nog eens totale...

Dit is de eerste keer dat ik een auto heb aangeschaft in het buitenland. Bart en Cindy hebben het import proces duidelijk uitgelegd en waren altijd snel...

Fantastische klantervaring!

Zelden, zeg maar nooit eigenlijk, zo prettig en professioneel samengewerkt met een autobedrijf. Deze mensen hebben ervaring en weten hoe het werkt, denken...

3 Jaar geleden een auto gekocht bij Bart en kon mijn oude auto nu weer inruilen voor mijn nieuwe auto tegen een hele gunstige prijs. Kom hier zeker weer...

In eerste instantie contact gehad met een nieuwe niet zo kundige medewerker. Hierdoor liep de communicatie niet heel goed. Dit werd gezien en overgenomen...