2 minuten leestijd
01-03-2021 door: ivar

Importeren steeds populairder

Laatste 5 jaren is er een grote stijging geweest in het importeren van occasions, met name uit Duitsland. Consument profiteert van de financiële voordelen, ruimer aanbod in het buitenland en auto’s met meer opties.

VWE Automotive, dat de landelijke cijfers bijhoudt, heeft eerder dit jaar bekend gemaakt dat de groei in 2018 van geïmporteerde auto’s 14,1% bedragen. Dat betekent dat de aantal geïmporteerde occasions in 2018 voor het eerst de grens van 200.000 heeft doorbroken. In totaal zijn er vorig jaar 226.717 gebruikte occasions geimporteerd.

Duitsland staat ver bovenaan van de meest populaire importlanden met 58%. Daarna komt Belgie met 18%. De top 5 bestaat verder uit Spanje 5%, Frankrijk 4% en Zweden 3%.

Meest populaire importmodellen zijn de Volkswagen Golf en Polo met 12%. Daarna volgen de Renault Captur, en de Nissan Qashqai. Ook is de import SUV’s enorm gestegen . Enkele voorbeelden van toegenomen geïmporteerde SUV’s zijn Renault Kadjar (91%), de VW Tiguan (67%) en de Opel Mokka (66%).

Duitsland is de grootste automarkt van Europa, slechts 6 keer zo groot als Nederland. Duitsland biedt niet alleen de meeste keuze uit jonge occasions, maar de auto’s zijn ook rijker uitgerust al vanuit de fabriek. Bovendien is de fabrieksgarantie overdraagbaar. Dus een Nederlander koopt een Duitse occasion en geniet van dezelde zekerheden als iemand die een duurdere auto koop in Nederland.

Meer keuze in Duitsland

Hoe komt het dat er in Duitsland veel meer keuze is in auto’s? Duitsland heeft een enorm aanbod van occasions. Of u nu zoekt naar een jonge occasions of een klassieke Opel Kadett. Daarnaast zijn de auto’s vaak luxer uitgevoerd en bijvoorbeeld met veel extra opties uitgerust. Duitsland is niet voor niks de grootste automarkt van Europa.

De concurrentie onder de autohandelaren in Duitsland is veel groter dan in Nederland. Hierdoor zijn de prijzen in Duitsland een stuk voordeliger.

Bekijk de Duitse automarkt op mobile.de Heeft u een mooie auto gevonden? Neem dan gerust contact met ons op voor het berekenen van de BPM en de importservice. Dit kan ook via het aanvraagformulier.


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

5x
Mercedes-benz

B 200

 1. Prijs
  € 35.688
 2. Kilometerstand
  17.985
 3. Bouwjaar
  2019
6x
Mercedes-benz

C 350

 1. Prijs
  € 35.766
 2. Kilometerstand
  4.244
 3. Bouwjaar
  2017
15x
Mazda

CX-3

 1. Prijs
  € 13.330
 2. Kilometerstand
  19.180
 3. Bouwjaar
  2018
4x
Mercedes-benz

Sprinter

 1. Prijs
  € 58.191
 2. Kilometerstand
  43.470
 3. Bouwjaar
  2019
14x
Skoda

Karoq

 1. Prijs
  € 36.960
 2. Kilometerstand
  26.636
 3. Bouwjaar
  2021
13x
Vw

Golf

 1. Prijs
  € 15.990
 2. Kilometerstand
  137.436
 3. Bouwjaar
  2017
5x
Seat

Ibiza

 1. Prijs
  € 16.450
 2. Kilometerstand
  32.669
 3. Bouwjaar
  2019
11x
Jaguar

F-Pace

 1. Prijs
  € 36.440
 2. Kilometerstand
  49.083
 3. Bouwjaar
  2018

Wij helpen je verder

2 minuten leestijd
Auto reserveren in Duitsland?
4 minuten leestijd
Je droomauto rijden voor duizenden euro’s minder dan normaal
3 minuten leestijd
Slim een auto importeren
3 minuten leestijd
Voorkom dat u te veel BPM betaalt!
6 minuten leestijd
Land Rover importeren uit Duitsland
3 minuten leestijd
De BPM aangifte bij een importauto

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik zeker dat mijn geïmporteerde auto correct is?

Als u kiest voor de volledige ontzorging, zullen wij al het onderzoek naar de auto doen. Vereist is echter wel dat de auto te koop moet staan bij een officiële merkdealer. Op deze manier zijn de kilometerstanden en de onderhoudshistorie beter te controleren. Wij vragen bij de Nederlandse dealer op basis van het chassisnummer de onderhoudshistorie op en controleren op die manier ook gelijk of de kilometerstand kloppend is. Op deze manier garanderen wij dat de auto correct is.

Kan ik een financiering aanvragen voor mijn auto?

Voor de financieringen werken wij samen met Bank & Geld. Bij Bank & Geld kunt u terecht voor de Financial Lease van alle merken personenwagens voor zowel zakelijk als privé. Als u besluit om bij ons een auto te kopen, dan kunnen wij ter plekke contact opnemen met Bank & Geld om na te gaan wat de beste financiering voor uw persoonlijke situatie is. U ontvangt een duidelijk voorstel. Als de uitkomst positief is kan de lening worden afgesloten. Wij hebben hier geen financieel belang bij. Ons doel is alleen goede auto’s te verkopen tegen een scherpe prijs en daarbij onze klanten zoveel mogelijk service te verlenen. De autofinanciering is hiervan een onderdeel.

Mijn droomauto staat te koop bij een particulier, kunnen jullie deze ook importeren?

Nee, helaas niet. Wij werken strikt met officiële merkdealers, juist zodat je altijd zekerheid hebt van bijvoorbeeld een importeur of fabrikant. Doordat merkdealers verbonden zijn met de importeur of fabrikant, zullen zij zich moeten houden aan de eisen die door hen worden gesteld. Hierdoor kan je altijd terugvallen op de merkdealer, mocht er onverhoopt iets mis zijn met de auto. Uiteraard controleren wij de papieren en de onderhoudshistorie van de auto, voordat deze op transport naar Nederland gaat.

Bestaat er in Duitsland zoiets als een APK?

Ja, in Duitsland heet dit een TÜV-keuring, die in Nederland door de RDW erkent wordt als Nederlandse APK. Deze ‘Duitse APK’ is 2 jaar geldig en bovendien strenger dan de Nederlandse APK, want bij een TÜV-keuring wordt er ook gekeken naar later ingebouwde accessoires.

Tevreden klanten

Onze ervaring met eenautoimporteren.nl was super. Voor een volgende auto zou ik hen zonder...

Maakt alle verwachtingen waar!...

Dit is de eerste keer dat ik een auto heb aangeschaft in het buitenland. Bart en Cindy hebben...