3 minuten leestijd
15-03-2021 door: sales@eenautoimporteren.nl

Elke BPM berekening is uniek

Wat is de BPM?

BPM staat voor ‘Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen’ en betaalt u als u in Nederland een nieuwe personenauto, motor of bestelauto koopt of importeert vanuit het buitenland. Als u een nieuwe auto koopt in Nederland, dan merkt u weinig van deze kosten. De BPM zit dan als in de prijs verwerkt. Bij het importeren van een auto uit het buitenland moet -afhankelijk van het bouwjaar- nog wel (rest-)BPM worden betaald.
 

BPM berekening

Elke BPM berekening is uniek. Diverse factoren zijn bepalend voor de hoogte van de BPM. De BPM is afhankelijk van automerk, automodel, bouwjaar, CO2 uitstoot, type brandstof, aantal gereden kilometers, datum eerste toelating, etc. De CO2-uitstoot is de sterkste factor voor het BPM bedrag. Voor (bestel)busjes, vrachtwagens, campers en motoren wordt vooral gekeken naar de nieuwwaarde van het voertuig.

Hoe meer CO2 uitstoot de auto heeft, hoe hoger de BPM heffing is. Vervuilende auto’s worden zwaarder belast dan ‘’schonere’’ auto’s.
Een tweedehands auto importeren auto Duitsland biedt meer mogelijkheden voor het berekenen van de meest gunstige BPM. De BPM kan op verschillende mogelijkheden worden berekend. Eenautoimporteren.nl is gespecialiseerd in BPM optimalisatie. Wij kunnen voor u de BPM zo voordelig mogelijk berekenen. De BPM is op meerdere manieren te berekenen. Door de juiste combinatie van berekeningswijze en afschrijvingen te combineren is het mogelijk om fors te besparen op de BPM. Met een goede BPM berekening kun je dus fors besparen op het BPM bedrag.

 

Elke BPM berekening is uniek, er is geen methode die voor elke auto het goedkoopst is.
 

Auto importeren via eenautoimporteren.nl

Overweegt u om een tweedehands auto te importeren uit Duitsland? Heeft u al een mooie auto gezien? Wij helpen u graag verder. Wij maken voor u een vrijblijvende offerte voor het importeren van de auto. Er komt veel kijken bij het importeren van een auto. Wij nemen u deze zorg volledig uit handen. Wij zorgen dat u de beste auto voor de beste prijs krijgt. Vraag hier een vrijblijvende offerte op voor het importeren van uw droomauto.
 

Voorkom dat u teveel BPM betaalt! 


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

1x
Seat

Arona

 1. Prijs
  € 15.300
 2. Kilometerstand
  37.005
 3. Bouwjaar
  2018
9x
Vw

Golf

 1. Prijs
  € 23.075
 2. Kilometerstand
  19.606
 3. Bouwjaar
  2019
10x
Seat

Arona

 1. Prijs
  € 14.450
 2. Kilometerstand
  27.774
 3. Bouwjaar
  2019
11x
Skoda

Octavia

 1. Prijs
  € 16.876
 2. Kilometerstand
  146.650
 3. Bouwjaar
  2017
8x
Vw

up

 1. Prijs
  € 16.350
 2. Kilometerstand
  34.229
 3. Bouwjaar
  2018
6x
Mitsubishi

Outlander

 1. Prijs
  € 39.300
 2. Kilometerstand
  1.000
 3. Bouwjaar
  2021
1x
Opel

Astra

 1. Prijs
  € 16.990
 2. Kilometerstand
  11.550
 3. Bouwjaar
  2019
10x
Ford

Focus

 1. Prijs
  € 23.980
 2. Kilometerstand
  24.700
 3. Bouwjaar
  2021

Wij helpen je verder

2 minuten leestijd
Elektrische auto importeren in Nederland rijden met MIA regeling
3 minuten leestijd
Elke BPM berekening is uniek
3 minuten leestijd
De BPM aangifte bij een importauto
2 minuten leestijd
Een auto importeren
3 minuten leestijd
Lang wachttijd bij de RDW voor importkeuring!
3 minuten leestijd
Een Duitse importauto tijdelijk nog goedkoper door BTW verlaging

Veelgestelde vragen

Maakt het uit of ik een Ferrari of een Kia wil importeren?

Nee, dit maakt niks uit! Of u nou op zoek bent naar exclusieve sportauto of een kleine stadsauto, wij rekenen in beide gevallen de vaste importfee van €1.475,-. Het BPM-bedrag kan wellicht wel iets anders uitpakken. ;-)

Mijn droomauto staat te koop bij een particulier, kunnen jullie deze ook importeren?

Nee, helaas niet. Wij werken strikt met officiële merkdealers, juist zodat je altijd zekerheid hebt van bijvoorbeeld een importeur of fabrikant. Doordat merkdealers verbonden zijn met de importeur of fabrikant, zullen zij zich moeten houden aan de eisen die door hen worden gesteld. Hierdoor kan je altijd terugvallen op de merkdealer, mocht er onverhoopt iets mis zijn met de auto. Uiteraard controleren wij de papieren en de onderhoudshistorie van de auto, voordat deze op transport naar Nederland gaat.

Is het mogelijk om mijn auto in te ruilen bij de aanschaf van een importauto?

Dat is zeker mogelijk! Dankzij onze jarenlange ervaring en kennis over gebruikte auto's, kunnen wij altijd een scherp voorstel doen om uw auto in te ruilen. U levert de auto in bij het ophalen van uw nieuw geïmporteerde auto en de inruilprijs wordt direct op de factuur verwerkt. Makkelijk toch?

Hoe weet ik zeker dat mijn geïmporteerde auto correct is?

Als u kiest voor de volledige ontzorging, zullen wij al het onderzoek naar de auto doen. Vereist is echter wel dat de auto te koop moet staan bij een officiële merkdealer. Op deze manier zijn de kilometerstanden en de onderhoudshistorie beter te controleren. Wij vragen bij de Nederlandse dealer op basis van het chassisnummer de onderhoudshistorie op en controleren op die manier ook gelijk of de kilometerstand kloppend is. Op deze manier garanderen wij dat de auto correct is.

Tevreden klanten

Zonder ervaring met dit proces contact opgezocht met eenautoimporteren.nl Alles werd duidelijk...

Professioneel

Geweldige service ,op iedere vraag antwoord, en een positieve uitstraling. Bij het invoeren...

Super

Ze helpen bij de zoektocht en voorkwamen zo dat ik een schade auto zou kopen. Het hele proces...