3 minuten leestijd
17-03-2021 door: sales@eenautoimporteren.nl

De BPM aangifte bij een importauto

Waar staat de afkorting BPM nu precies voor? BPM is de afkorting voor ‘Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen'. Bij aanschaf van een nieuwe auto of motor, betaal je bijna altijd BPM. Er zijn een paar uitzonderingen zoals elektrische voertuigen, grijs kenteken, etc. Bij het importeren van een gebruikte auto of motor betaal je ook BPM.  Voor een personenauto wordt de BPM afhankelijk van het bouwjaar, type auto, motorinhoud, netto catalogusprijs, CO2 uitstoot, etc. Elke auto heeft een unieke BPM berekening, het kan zelfs verschillen voor auto’s met dezelfde leeftijd van hetzelfde merk en model. Bij een motor of camper bereken je de BPM over de netto catalogusprijs.  

In de meeste gevallen kan de BPM afgeschreven geworden; door waardebepaling aan de hand van de geaccepteerde koerslijsten óf een taxatierapport om de exacte waarde te bepalen. Daarnaast is het ook mogelijk om de forfaitaire afschrijvingstabel ban de Belastingdienst te gebruiken. Echter is dit de minst voordelige manier. 
 

BPM berekenen via de forfaitaire afschrijvingstabel 

De Belastingdienst zal altijd adviseren om de BPM te berekenen via de forfaitaire afschrijvingstabel. Dit is de minst voordelige manier op de BPM te berekenen. In deze BPM berekening wordt geen rekening gehouden met de marktwaarde van de auto.  
 

BPM berekenen via de koerslijst  

In de meeste gevallen, zeker bij jonge occasions van maximaal 5 jaar, levert de voordeligste BPM op via de koerslijst. Via de koerslijst kan er rekening gehouden worden met de marktwaarde, uitvoering, kilometerstand, en nog meer factoren.  
 

Vraag gratis BPM berekening op 

Voor dat u overweegt om een auto te importeren uit Duitsland, wilt u natuurlijk weten wat de BPM is op de auto. De BPM kunnen wij vooraf op een zo gunstig mogelijke manier uitrekenen. Weten of u op BPM kunt besparen? Stuur ons dan een link van de advertentie of de autogegevens door via het formulier, klik hier.  
 

Laat de BPM aangifte opstellen door een specialist 

Laat uw BPM aangifte rapport opstellen door eenautoimporteren.nl. U weet dan zeker dat er altijd wordt gerekend met het meest gunstige BPM calculator. Om dure fouten te voorkomen is het daarom raadzaam een specialist uw BPM aangifte rapport op te laten stellen. Wij werken met hetzelfde officiële BPM aangifte calcalatatie programma als de Belastingdienst, onze calculaties worden daardoor 100% worden geaccepteerd. Laat u BPM rapport opstellen door eenautoimporteren.nl, geen zorgen voor onverwachte kosten, naheffingen of vertragingen.  


Delen:

Een auto importeren?

Vind hier je volgende auto

Anderen bekeken zojuist

10x
Opel

Corsa

 1. Prijs
  € 18.490
 2. Kilometerstand
  8.200
 3. Bouwjaar
  2020
13x
Bmw

X1

 1. Prijs
  € 21.480
 2. Kilometerstand
  124.869
 3. Bouwjaar
  2018
5x
Opel

Astra

 1. Prijs
  € 12.990
 2. Kilometerstand
  27.009
 3. Bouwjaar
  2018
12x
Mini

COOPER

 1. Prijs
  € 10.000
 2. Kilometerstand
  249.000
 3. Bouwjaar
  2018
6x
Hyundai

i30

 1. Prijs
  € 24.990
 2. Kilometerstand
  62.000
 3. Bouwjaar
  2018
4x
Skoda

Kodiaq

 1. Prijs
  € 39.750
 2. Kilometerstand
  31.461
 3. Bouwjaar
  2020
16x
Vw

Polo

 1. Prijs
  € 15.670
 2. Kilometerstand
  38.301
 3. Bouwjaar
  2018
11x
Seat

Leon

 1. Prijs
  € 32.979
 2. Kilometerstand
  6.289
 3. Bouwjaar
  2019

Wij helpen je verder

4 minuten leestijd
RDW Keuring binnen een werkdag!
1 minuut leestijd
Hebben jullie onze reclameborden al gezien?
3 minuten leestijd
Slim een auto importeren
5 minuten leestijd
Volkswagen importeren uit Duitsland
2 minuten leestijd
Elektrische auto importeren in Nederland rijden met MIA regeling
4 minuten leestijd
WLTP regeling vervangt de NEDC regeling

Veelgestelde vragen

Is het ook mogelijk om een auto uit een ander land dan Duitsland te importeren?

Dat is uiteraard ook mogelijk. In principe kunnen wij vanuit elk land binnen -en buiten de EU auto's importeren. Echter geven wij zelf wel de voorkeur aan auto's uit Duitsland. Onze kennis richt zich voornamelijk op Duitsland dus wij raden dan ook zeker aan om in Duitsland op zoek te gaan naar uw nieuwe auto.

Maakt het uit of ik een Ferrari of een Kia wil importeren?

Nee, dit maakt niks uit! Of u nou op zoek bent naar exclusieve sportauto of een kleine stadsauto, wij rekenen in beide gevallen de vaste importfee van €1.475,-. Het BPM-bedrag kan wellicht wel iets anders uitpakken. ;-)

Hoe weet ik zeker dat mijn geïmporteerde auto correct is?

Als u kiest voor de volledige ontzorging, zullen wij al het onderzoek naar de auto doen. Vereist is echter wel dat de auto te koop moet staan bij een officiële merkdealer. Op deze manier zijn de kilometerstanden en de onderhoudshistorie beter te controleren. Wij vragen bij de Nederlandse dealer op basis van het chassisnummer de onderhoudshistorie op en controleren op die manier ook gelijk of de kilometerstand kloppend is. Op deze manier garanderen wij dat de auto correct is.

Mijn droomauto staat te koop bij een particulier, kunnen jullie deze ook importeren?

Nee, helaas niet. Wij werken strikt met officiële merkdealers, juist zodat je altijd zekerheid hebt van bijvoorbeeld een importeur of fabrikant. Doordat merkdealers verbonden zijn met de importeur of fabrikant, zullen zij zich moeten houden aan de eisen die door hen worden gesteld. Hierdoor kan je altijd terugvallen op de merkdealer, mocht er onverhoopt iets mis zijn met de auto. Uiteraard controleren wij de papieren en de onderhoudshistorie van de auto, voordat deze op transport naar Nederland gaat.

Tevreden klanten

Alles perfect geregeld.

Eenautoimporteren heeft het importeren van de door mij zelf gevonden auto vanaf de Duitse garage...

TOP SERVICE

Wat een prachtig bedrijf. Vanaf minuut 1 heel goed contact. Niets is te veel gevraagd. In no...